Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

machan

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar herkez iyi kötü bişeyler yazmış işin özü sen emeğinin karşılığını bilmiyorsan emek bilmeyen çok olur yane herkez kendi fiyatını belirler belirletmez :wink:

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
ben lise 3 bilgisayar bölümü öğrencisiyim.grafikerlik çok hoşuma gidiyor ama bilgisayar öğretmenide olmak istiyorum siz hangisini tavsiye edersiniz?malum seneye öss:D

grafikeri-m

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben lise 3 bilgisayar bölümü öğrencisiyim.grafikerlik çok hoşuma gidiyor ama bilgisayar öğretmenide olmak istiyorum siz hangisini tavsiye edersiniz?malum seneye öss:D

ben hoşuna giden şeyi yap derim çünkü yaparken zevk almalısın ki zamanın nasıl geçtiğini anlamayasın eğer garfikerlik hoşuna gidiyosa tasarım yapmayaı hayal ediyosan bence güzel sanatlar grafik bölümünü tercih et ama tabi benim görüşüm yinede son kararı veren sensin :D

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
ben hoşuna giden şeyi yap derim çünkü yaparken zevk almalısın ki zamanın nasıl geçtiğini anlamayasın eğer garfikerlik hoşuna gidiyosa tasarım yapmayaı hayal ediyosan bence güzel sanatlar grafik bölümünü tercih et ama tabi benim görüşüm yinede son kararı veren sensin
tavsiyen için teşekkürler:D

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
aslında ne zamandır grafiker olmak istiyorum ama şöyle bişey de var öğretmen olmak daha mantıklı geliyor çünkü devlet işi:D yani öğretmenlik yapmazsam grafikerlik yapabilirmişim galiba:S:D

serdar1903

🌱Yeni Üye🌱
ArkadaŞlar kendİnİze gÜvenİyorsaniz fİyatlari dÜŞÜrmeyİn derİm :)

pokumagaan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba, arkadaşlar biraz sert olacak ama burası konuşma platformu... 500 - 600 e çalışan arkadaşlarım var ve okuduğum kadarıyla buradaki arkadaşlarda maaştan yakınıyor... kurstan çıkınca grafiker olunmuyor yetenek + tecrübe bu işte önemli sizlerden ricam 500 - 600 e çalışıp patronları bu maaşlara alıştırıp bizlerinde piyasasını ve maaşını düşürmeyin ben 15 yıldır bu işi yapıyorum piyasa git gide zorlaşıyor maaşları düşürüyorlar, nasıl her sektörün bir ücreti vardır bunu koruyun bu maaşlara çalışacaksanız mesleğiniz bi işe yaramıyordur boşuna gözlerinizi yormayın bunun dışında ne iş yaparsanız yapın zaten gene asgari ücret gibi 500 - 600 tl alacaksınızdır ve + olarakta mesainizde olacaktır ben 2000 alıyorum ve bunuda altına inmiyorum... saygılar

burcu1990

🌱Yeni Üye🌱
peki ben bişiy sorsam. istanbul ikittelli de bir matbaada çalışıyorum. hem insert(marketlere indirim bülteni) yapıyoruz. hemde maliyeyle anlaşmamız var. hemde bilindik matbaa işleri matbu evrakler falan maliye anlaşmalıyız.... ben şu an 18 yaşındayım... tecrüben yetmiyor diybilirsinz ama bana verdikleri her işi yapıp son aşamasına kadar getiriyorum... sonuç olarak 7 aydır neden 450 ytl ye çalışıyorum anlamıyorum... sizce bu benim tecrübesizliğim mi yoksa patronlar mı...

Herkese saygılarımla....

bolgwadze

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şaka mı yapıyorsunuz acaba? Programları bilince grafiker mi olunuyor acaba? Grafik veya tasarım işi yapanların hepsinin grafiker mi olduğunu sanıyorsunuz? Mesela 4 yıllık grafikerim demek ne demek? 4 yıl önce neydin? Yani bu işi 4 yıl önce öğrendin veya öğrenmeye başladın diyelim çünkü bu iş sürekli öğrenmen gereken bir iştir. Şimdi nasıl oluyor da 4 yıllık grafikerim diyorsun anlamadım. Bir grafiker asla o paraya çalışmaz asla. Kimseyi küçümsemiyorum ama, bir matbaada kartvizit, davetiye fatura vs işleri yapanların adı grafiker değildir! İstisnalar ayrıdır ama lütfen grafiker nedir? Kime denir? Bunu bir aydınlatalım. Birisi diyor ki, ben 6 yıl önce bu işe başladım... Dikkat edin başladım diyor... Sonra devam ediyor, 6 yıldır grafikerlik yapıyorum! Oldu mu şimdi? Neyi ne zaman öğrendin de grafiker oldun? Ben 20 yılı geçti bu işi yapıyorum 8-9 yıllık grafikerim ve hala grafiker olmaya çalışıyorum. Lütfen arkadaşlarım aradaki farkı ayırt edelim. Kimseyi küçümsemiyorum tekrar etmekte fayda var. Ama 4 yıllık grafikerim diyen hiç ama hiç kimse 600 YTL maaşa çalışmaz. Ayıp olmasın diye ben maaşımı yazmıyorum. Ben daha da küçük bir anadolu şehri olan (Kayseri'ye göre) Sakarya'dayım ama ücretim belli... Umarım kırıcı olmamıştır...

Saygılar...

Mehmet Utku DİLER

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar tartıştığınız platform Grafikerler.net - Türkiyenin Büyük Grafiker Topluluğu - Grafik - Tasarım - Sanat , grafik türkçe bi kelime sayılır artık ve Türkiye'de yaşıyoruz biri 5000 TL maaş alıyorsa bu bir mucizedir ya da halasının amcasının dayısının yada herhangi bir bilmemnesinin bi fabrikası bir işletmesi vardır. Burda yeni başlayan grafikerler var, yada bu işi düşünen. 600 e çalışıyorum ölüyorum demektense, ya da 3000 bilmem kac TL maaş lıyorum demek yerine bence daha uygun ve yüreğe hitap eden kelimeler seçsek daha iyi olur. Benim de Gaziantep te 300 bin TL sermayeli Limited şirketim var %50 ortağıyım diğer % 50 babamın ve dijital baskı yapıyoruz. Ama şu an ben İstanbul da eleman olarak çalışıyorum amaç sadece para kazanmaksa bir iş te zaten bırakın o işi siz. Hiçbir zaman memnun olamazsınız. İnsanları kaybetmek ya da onlara birşeyler kaybettirmek yerine KELİMELERİNİZLE mümkünse onları kazanmayı ve biraz da olsa oynamayı bilmek gereken hayat sahnesinde, az mutlu yu oynamayı az sevimliyi ve kibarı oynamayı deneyin. Para paradır olmadan yaşanmaz, ama para kazanmak için bile para harcarsınız... Bu yüzden şu kadar maaş alıyorum doğrumu çalışmam, acaba yeni bir iş mi bakmalımıyım yada bu nevi cümleler yerine daha ılımlı şeyler sorup öğrenin. Zaman ayırdığınız çin teşekkürler...

gulum352

🏆Pro Tasarımcı🏆
ıstanbulda 1250 ıyı para ama onun kırası,yemek,fatura vs.cok fazla tutuyor bence.kayserı de grafıkerlık meslegı yenı yenı boy gosterıyor o yuzden baslangıc ıcın 650-700 ıyı para saygılar :)

HERNEYSE

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fiyatlarınızı duydum çok üzüldüm.ben daha işe başlamadım fakat başlamayı düşünüyorum.ve ne olursa olsun asla kendimi ucuzdan satmaya niyetim yok.1500 den aşşağıya asla fiyat biçmek istemiyorum.çok sacma verilen komik rakamlar.kim ne derse desin çalışmam elimi sürmem daha iyi.

ersintambova

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
2 senelik insan grafiker deyildir. ben 12 yıldır baskı ve makina montajı yapıyorum profesyonel firmalarda farklı baskı sistemlerinde çalıştım herzaman işyerleri benden cok memnun kalmıştır bugünekadar 10 firmada çalıştım hiçbirzaman işten cıkarılmadım hep kendim bırakmışımdır grafiktende anlarım ama hala ustayım diyemiyorum demiyorum. yaptığınız işciliğin yerini dolduracak adam yoksa paşa paşa verir işletmeci istediğin ücreti. sonuç demek ki sizin çalışmanızın ederi yani pahası buymuşş bu iş böyle

gulum352

🏆Pro Tasarımcı🏆
pıyasada ılk kendını tanıtmak ıcın az parayla calısılır...karsılık beklemeden...yaptıgın ortaya cıkardıgın ıslerı gorunce ıster ıstemez zaten senın degerın artacaktır...herkes ıster arayan degıl aranılan bır grafıker olmak...kayserıde boyle az verıyorlar...karsıdakı kısı senın unv.bıtırmene bıle bakmıyor...yaptıgın ıse bakıyor...saygılarımla....

twinblade

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selamlar... burada sohbet ortamına arada katılan biriyim... ama yazışmaları ve fikirleri okudum.. bende 1 yıldır bir ajansta grafikerlik ve tasarım yapan biriyim. web konusundada arayüz hazırlama tecrübeleri olan biriyim. 6 yıldır grafikerlik yapmaya çalışıyorum. ama ögrenecek elbette çok bilgiler var. krizi fırsat olarak kullandırmayın arkadaşlar. reklam sektörü hiçbir zaman ölmez. bendede kullanılmaya çalışıldı ve kabul etmedim. herkes benim gibi emeğini ucuza satmazsa kimse ucuza çalıştıracak eleman bulamaz ve hakkımızı alırız diye düşünüyorum...Saygılar..

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
söylediklerinizin bir kısmında haklısınız.ancak şöyle bir durumu gözden kaçırmışsınız.birkaç arkadaşında bahsettiği gibi bu işe ilkkez başlayanlar yeni mezunlar neyapacak?yani kalkıpda iş başvurusu yaptığında deneyimsiz birine 1000tl maaş verilmesini beklemiyosunuz heralde.ben 5 senedir eğitimini alıyorul liseden beri ama bakın sadece eğitim 8 aydırda staj yaptığım ajansta çalışıyorum.söylediniz maaşlardan bile düşük alıyorum peki napayım ben bu maaşı reddedip 8aylık bir deneyimle nekadar iş bulmam şansım?bence çok düşük.çünkü 5senelik eğitim süreciyle çalışma ortamındaki öğrenme süreci çok farklı eğitim önemli tabiki ama o 5 seneye çalışarak başlasaydım bende o maaşlarla çalışırdım.yanlışş anlamayın ama okadar yıl çalışıpda 2000tl alıyorum demek kolay tabiki.aynanın diğer tarafı böyle malesef biyerlere gelmek için belli bi süre bşyleri gözden çıkarmak lazım malesef.

ali_01

🌱Yeni Üye🌱
ee dostlar ben profesyonel olarak photoshop + corel kullanıyorum aynı firmada 5 yıldır çalışıyorum 800 tly'ye benm durumda geri kalır yanı yok vahim :(

çılgınMatbaacı

🌱Yeni Üye🌱
stajerleri bir kenara alıyorum. onun dışında kalan tecrübeli olmasalarda işini temiz çıkaranlar 1000 tl nin altına çalışmayın!!! bi arkadaş 400 lira aldığından bahsetmiş, ayıptır limonata satsan 1000 net kazanırsın. istanbul için konuşuyorum bugün yol parası ortalama 200-300 tutuyor... mantıklı olun lütfen, bu işi iyi yaptığınızı düşünüyorsanız kendinizden emin olun! ucuz yerlerden ucuz patronlardan uzak durun, kandırılmayın, sömürülmeyin...

gökkuşağı09

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bişi sorabilirmiyim izmirde alacağımız maaş ne kadar olabilir sizce? grafiker olarak