Şaka mı yapıyorsunuz acaba? Programları bilince grafiker mi olunuyor acaba? Grafik veya tasarım işi yapanların hepsinin grafiker mi olduğunu sanıyorsunuz? Mesela 4 yıllık grafikerim demek ne demek? 4 yıl önce neydin? Yani bu işi 4 yıl önce öğrendin veya öğrenmeye başladın diyelim çünkü bu iş sürekli öğrenmen gereken bir iştir. Şimdi nasıl oluyor da 4 yıllık grafikerim diyorsun anlamadım. Bir grafiker asla o paraya çalışmaz asla. Kimseyi küçümsemiyorum ama, bir matbaada kartvizit, davetiye fatura vs işleri yapanların adı grafiker değildir! İstisnalar ayrıdır ama lütfen grafiker nedir? Kime denir? Bunu bir aydınlatalım. Birisi diyor ki, ben 6 yıl önce bu işe başladım... Dikkat edin başladım diyor... Sonra devam ediyor, 6 yıldır grafikerlik yapıyorum! Oldu mu şimdi? Neyi ne zaman öğrendin de grafiker oldun? Ben 20 yılı geçti bu işi yapıyorum 8-9 yıllık grafikerim ve hala grafiker olmaya çalışıyorum. Lütfen arkadaşlarım aradaki farkı ayırt edelim. Kimseyi küçümsemiyorum tekrar etmekte fayda var. Ama 4 yıllık grafikerim diyen hiç ama hiç kimse 600 YTL maaşa çalışmaz. Ayıp olmasın diye ben maaşımı yazmıyorum. Ben daha da küçük bir anadolu şehri olan (Kayseri'ye göre) Sakarya'dayım ama ücretim belli... Umarım kırıcı olmamıştır...
Saygılar...