MehmetDk
🌱Yeni Üye🌱
Sen erken kalkarken ben islerimle sabahliyorum kardesim... Git baska yerlerde kullan bu kelimeleri bana ögretme isimi...
Başlığınız da iddalı bir şekilde diyorsunuz ki ''Hayal gücümü kullanarak yaptigim ve suan kendime ait kullandigim ...''
Hayal gücünüz hali hazırda olan çalışmaları eğip bükmeklemi sınırlı? Karşınızdakileri birşeylerden anlamayan müşteriler gibi görmeyin. Burası grafikerler.net. Neredeyse tüm sektör buradan destek alıyor..Uygulamış olduğunuz 3D modelin bir stock image olduğunu hatırlatmakta fayda var..Ozaman sizin hayal gücünüz sadece al koy modeline sahip. Yada karşınızdakileri hayli saf zannetmektesiniz.
https://www.imageenvision.com/3d-graphics/green-light-bulb
Tasarımcının genel sorunları yetmiyormuş gibi, birde ego tatmin için boş işlerle uğraşmayınız. Kalın sağlıcakla..
Ben çalınan bir emek görmüyorum, bir çok fotoğrafçının ve grafik tasarımcının kullandığı stok fotoğraflar,vektörel çizimler v.b. görseller para ile satın alabileceğimiz şekilde eser sahipleri tarafından satılabiliyor. Bu stoklar çalışanların işlerini daha çabuk ve her istediği görsele anında ulaşmasına olanak sağlıyor. Bu tüm dünyanın kabul ettiği bir sistem, herkesin istediği görselleri, objeleri fotoğraflayabilecek veyahutta çizebilecek zamanı,yeteneği olmayabiliyor. Bu gibi stoklardan faydalanılarak tasarım yapılması mümkün.
Kısmi de olsa hayal gücü mevcut fakat Mehmet Harman'ın açıklaması yerinde olmamış.