Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYUDORF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobegrafik.com
mesh tool yardımıyla çizdiğim vektoreli nasıl boyarım.. yani çizgi hatlarına göre dalgalı olacak. yardım ederseniz sevinirim

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Soruyu biraz daha açıklayıcı sorabilirmisin? Anlayamadım..

RYUDORF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobegrafik.com
tamam şöyle anlatayım. ben sadece hayal ettim. mesh tool kullanmasını bilmiyorum. ama onu kullanarak 3 boyutlu bir nesneyi çizdim. sıra boyama işlemine geldi ne yapacağım?

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Mesh Tool aracıyla 3 boyutlu çizim yapılmaz değil yapılır ama neden pen tool varken mesh tool aracını kullanma gereği duyuyorsun? Madem mesh tool aracıyla çizmişsin boyama olayı şöyle olabilir... Mesh Tool aracıyla yaptığın çizimin noktalarını "Direct Selection Tool" yani beyaz okla seçerek, windows menüsündende color panelini açarak ordan her bir noktaya ayrı ayrı renklerde dolgu verebilirsin... Eğer anladığım doğruysa yöntemi bu olabilir...

saygılar..

RYUDORF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobegrafik.com
ozaman ben mesh toolu yanlış algılamışım. 3d max programında mesh tool da çizildiği gibi çizdiğin zaman üstüne bir doku koyduğunda girintili çıkıntılı yani degradeli olarak çizgilerini kaplıyordu. peki hocam pen tool varken mesh toolu niye koymuşlar yani ne işe yarar bu mesh tool?

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Mesh tool ile pen tool aracını şöyle anlatim... Pen tool ile bir obje çizersin bu çizdiğin objeye derinlik kazandırmak için mesh tool aracını kullanırsın... yani bir vektör çizmelisin ki mesh tool aracıyla onun içine derinlik verecek şekilde boyayabilesin... Mesh tool aracıylada çizebilirsin ama pen tool aracıyla yapacağım kıvrımları biraz zor yaparsın...

RYUDORF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobegrafik.com
tamam işte benimde aradığım buydu.. renklerle derinliği kattım çok teşekürler.. peki üstüne bir image giydirebilirmiyim. derinlik katarak..

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu meshli alana resim gömme olayını daha önce denemedim ama şöyle bi yöntem işine yarayabilir...

İlk pen tool ile çizdiğimiz ham çizim varya... mesh tool ile çizimin içine derinlik vermeden önce bu çizimi klonlayıp yedekte tutarız... daha sonra ilk çizime mesh tool uyguladıktan sonra yedekte tuttuğumuz çizimimizin içine resmi cliping mask yaparız... daha sonra cliping mask yaptığımız resmin opacity değerini biraz düşürürüz... böylece meshli alanın içine resmi gömmüş havası verebiliriz... sen bi dene olursa banada haber ver. :tongueout:

kutsreklams

🌱Yeni Üye🌱
ıllustrator da bir yazıya iki efekt uyguladığım zaman pc çok yavaşlıyor halbuki pc nin donanım yapısı çok güçlü yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla....

desingselin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben illüstratörü indirmek ıstıyorum yardımcı olursanız sevinirim...

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Adobe un sitesinden 30 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.
---------------------------------------------------------------------

Benimde bir sorum olacak.Programı kullanmaya yeni başladım.1 - 2 saat oluyor kuralı.Fakat yazı yazmayı başaramadım.Yazı aracını seçiyorum.Rengini seçiyorum.Sayfaya tıkladığımda ise küçük bir nokta yanıp sönüyor.Yazı yazmaya başladığımda ise harfler çıkmıyor.Renklerde defaulta dönüyor.Ne yapmalıyım?

pritt852

🌱Yeni Üye🌱
bi problemim var

ben illustratorde çalşmaya yeni başladm. bi yuvarlağın içine eşit derece de çizilmiş baklava dilimleri çizmem gerekiyor. nerden nasıl yaparım :sweating: :swear:
umarım yardım edersiniz.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
önce baklava dilimlerinizi hazırlayın ve grup yapın.
hemen üstüne gelecek şekilde yuvarlağınızı da çizin.

baklava dilimleri ve yuvarlağı birlikte seçili hale getirerek
ctrl + 7 yapın.

tatlı tarifi gibi oldu :rofl: afiyet olsun...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
:) aynı linkte arkadaşım anlatmış ne yapılması gerektiğini :)

tamam peki yine soru sanırım şu an işteyim ya biraz hızlı inceliyorum galiba. multipage için değil de teknik çizimler için ayrıca bir eklenti var. onunla ilgili ne yapabilirim?ben de tekrar bakacağım yanıtını veririm ben de bulursam... çok teşekkür ederim...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
eklentiler hakkında benimde yeterli bilgim yok. ADAMINbirini beklicez artık :)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
eklentiler hakkında benimde yeterli bilgim yok. ADAMINbirini beklicez artık :)

bekleyelim bakalım

frozen merhaba;
şu ayarları gerçekleştirdiğinde basılacak renkleri görebilirsin. Hazırladığım renk seçeneklerinde siyah yok.

picture4ev3.png

picture5hu0.png

picture6ma1.png

Saygılarımla

merhaba bende adobe reader da acrobat da kurulu. ama generalda göremiyorum. niçin göremiyor olabilirim? şu film çıktısı olayı ile kaç renk kullanıldığına dair yapmak istediğim denemeler var. çok hoşuma gitti ama yapılmıyor yazıcı seçenekleri yüzünden. sağolun arkadaşlar ve soruma yanıt verecek arkadaşıma ekstra teşekkür ediyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
indirdiğimiz eki aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Illustrator/Presets/Symbols klasörüne ekledikten sonra....

84172284uo8.jpg

burdan açıyoruz...

66043666sw9.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...