Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
2 renkli işlerinizde extra renk vererek montajlarsanız sorun yaşamazsınız.
örneğin bayrak kırmızı(M+Y) ve yeşil(C+Y) bir işiniz var diyelim. CMY den oluşan bayrak kırmızı ve yeşil işinizi sağlıklı 2 renk basmak için montajda,

bayrak kırmızı olan yerleri magenta,
yeşil olan yerleri de cyan olarak verirseniz baskıda hiç bir sorun yaşamazsınız.
ancak montajın kenarına krosların yanına "Magenta=Bayrak Kırmızı Cyan=Yeşil" şeklinde not düşmeyi unutmayın.

Serjean

🏅Acemi Tasarımcı🏅
daha önceden yaptığım bir açıklamayı burada tekrarlıyorum.
görselim üzerinde grafikerler.netin eski logosu var. nostalji olsun :)

picture7ia5.png

örneğin save yada save as yaparken açılan pencere de
create PDF Compatible File işaretli olmamalıdır.

o işaretli kaldığında program yerinden kıpırdamaz.

çoook teşekkür ederim sorun çözüldü:)

şimdide bu hatayı veriyor kaydettikten sonra.. :(
daha doğrusu kaydetmiyor bu hatayı veriyor..

Moderatör tarafında düzenlendi:

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
2 renkli işlerinizde extra renk vererek montajlarsanız sorun yaşamazsınız.
örneğin bayrak kırmızı(M+Y) ve yeşil(C+Y) bir işiniz var diyelim. CMY den oluşan bayrak kırmızı ve yeşil işinizi sağlıklı 2 renk basmak için montajda,

bayrak kırmızı olan yerleri magenta,
yeşil olan yerleri de cyan olarak verirseniz baskıda hiç bir sorun yaşamazsınız.
ancak montajın kenarına krosların yanına "Magenta=Bayrak Kırmızı Cyan=Yeşil" şeklinde not düşmeyi unutmayın.

Ya aslında ben ne verdiğimi tam anlayamıyorum renkleri nasıl gördüğünüze dair ufak bir örnek verme şansınız varmı renkleri vermek sorun değilde ayrışım zor oluyor tram konuları

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
çoook teşekkür ederim sorun çözüldü:)

şimdide bu hatayı veriyor kaydettikten sonra.. :(
daha doğrusu kaydetmiyor bu hatayı veriyor..
diğer sorunla bağlantılı olduğunu sanmıyorum.
bilgisayarınızı restart edin. sorun devam ederse, sanırım programı yeniden yüklemelisiniz.

Ya aslında ben ne verdiğimi tam anlayamıyorum renkleri nasıl gördüğünüze dair ufak bir örnek verme şansınız varmı renkleri vermek sorun değilde ayrışım zor oluyor tram konuları

şu linki incelebilirsiniz.
frozen
ADAMINbiri sizin bütün sorularınızı cevaplamış önceden. buyrun inceleyin.
Fazladan renkleri iptal etmek tabiki var... hatta daha kolaylık sağlayan şeyleride var...

İlk olarak... şu anki temp ile belgenizi açtığınızda sizinde bahsettiğiniz gibi onlarca renk otomatik olarak swatch paneline geliyor... bunu önlemenin yolu şudur... swatch panelinin üstündeki sağ oka tıklayarak Select All Unused diyoruz.. bu şekilde paneldeki tüm renkleri seçmiş oluyoruz... sonra yine aynı yerde Delete Swatch diyoruz... Panelimizde sadece siyah, beyaz ve regisration renkler kalıyor..

İşin içinde kullandığımız renkleri panelde görmek istiyorsak yine ayni oktan, Add used colors diyoruz...

Ek olarak;
Eğer belgemizi her açtığımızda sadece istediğimiz renklerin gelmesini istiyorsak.. örneğin 100 C, 100 M, 100 Y, 100 K... Yani bu dört rengi ve Registrationu... bunun için yapmamız gerekende bir defaya mahsus swatch Panelimize sadece bu renkleri bırakıyoruz ve Belgemizi A4 veya isteğe bağlı bir ölçü yapıp File/Save As yapıyoruz...
Nereye Kaydedeceğimize gelince, Macintosh lar için, Library/Application Support/Adobe/Adobe İllustrator Cs3/New document profiles ten, Basic CMYK.ai belgesinin üzerine değiştir diyerek kaydediyoruz... Bundan sonra açacağımız bütün belgelerimizde sadece bu belirlediğin renkler olacaktır...

Eğer bu yeni belgeyi nereye kaydedeceğimizi bulamıyorsak şöyle bir pratik yol izleyebiliriz... New dedikten sonra New Document Profil yazan yerden Browse yi seçip Basic Cmyk.ai belgesinin nerde olduğunu öğrenebiliriz... sonra save as diyerek oraya kaydedebiliriz...

umarım anlatabilmişimdir... saygılar

ve aşağıdaki konuyu da inceleyin. bütün sorunlarınız hallolur sanıyorum
illustratorda renk ayırma şöyle oluyor....
birinci adım..
print dedikten yazıcılar kısmından Adobe PostScript i seçiyoruz ve ppd lerdende Adobepdf 7 veya 8 hangisi varsa onu seçiyoruz.. Size kısmındanda custom u seçiyoruz...

birinciadimbg0.jpg

ikinci adım,
Marks and Bleed sekmesinden All Printir Marks ı işaretliyoruz... bu seçenekle belgemize otomatik kros, renk barları, tarih, dökümanın ismi filan ekleniyor

ikinciadimhr2.jpg
l]

üçünçü adım...

output sekmesinden, mode kısmında seperations u seçiyoruz, aşağıda da overprint black seçeneğini işaretliyoruz... bu seçenek ile siyahların altını otomatik olarak dolduruyoruz... ve son olarak save diyoruz... böylelikle belirlediğimiz herhangi bir yere postscript uzantılı bir belge kaydediyoruz...

ucuncuadimbg9.jpg
l]

dördüncü adım...
Adobe Acrobat klasörünün içinde Acrobat Distiller programını açıyoruz... ve ps uzantılı kaydettiğimiz belgeyi distiller programında açılan bölüme sürüyüp bırakıyoruz... distiller ps uzantılı belgemizi renk ayrımıyla beraber yine belirlediğimiz bir yere pdf uzantılı kaydediyor...

dorduncuadimwp1.jpg

ve son olarak...

Adobe Acrobat programıyla pdf kaydettiğimiz belgeyi açıyoruz ve renk ayrımlarını kontrol ediyoruz... burda hem renk ayrımlarını, hem altını oymasını veya oymamasını istediğimiz yerleri, fontları, spot renk varsa onları, vs. vs. kontrol ediyoruz... sonra bu belgemizi matbaaya veya film atölyesine gönül rahatlığıyla gönderiyoruz...

besinciadimbh0.jpg

saygılar...

Son düzenleme:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️

Renk paletinde görüldüğü gibi herşey CMYK.
picture1ek0.png

Turuncu rengin pantone olarak basılmasını istiyorum.
Swatches paletindeki turuncu rengime çift tıkladığımda açılan pencerede Color Type bölümünü Spot color yapıyorum.
picture2cw8.png

Swatches paletindeki rengimin sağında işaretlediğim kutucuk beliriyor. Bu kutucuk seçtiğim o rengin artık extra ya da pantone renk koduyla basılacağını belirtiyor.
picture3kc0.jpg

Bunu Print bölümünden de bu şekilde görebiliriz.
picture4zo6.jpg

Saygılarımla

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
diğer arkadaşlar ve ufukdural gerçekten teşekkürler son iki mesajdaki bilgiler azda olsa kendime güven verdi seviyorum bu programı çok iyi freehand kullansamda yavaş yavaş artık hayatıma giriyor arada kaçamak işler yapıyorum

şurdaki konuyu tam soruyum
picture4zo6.jpg

renkleri görüyorum burda hepsi çıkıyormuki hepsini görüyoruz mesela magenta yok bunu neden gsteriyor yada aktif olup pasif olduğunuda anlarsam sorun kalmıycam umarım sizleride yorduğum için özür dilerim tekrar

Son düzenleme:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
frozen merhaba;
şu ayarları gerçekleştirdiğinde basılacak renkleri görebilirsin. Hazırladığım renk seçeneklerinde siyah yok.

picture4ev3.png

picture5hu0.png

picture6ma1.png

Saygılarımla

yildiz.enes

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar Erasel tool (silgi) aracını nasıl kare yapabilirim?

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar Erasel tool (silgi) aracını nasıl kare yapabilirim?

sevgili yildiz.enes,
eraser tool aracına çift tıkladığında, açılan penceredeki ayarlarını örnekteki gibi yaparsan,
silgi aracın düz olur, dikdörtgen, kare, parelel kenar olarak kullanabilirsin.

kare olmasını istiyorsan, alt + shift basılı tutarak aracı kullanmalısın.
dikdörtgen olmasını istiyorsan alt tuşunu basılı tutarak aracı kullanmalısın.

eraserri1.jpg

graf_tek81

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bana macos illustrator için plugin lazım. bulduklarımın hepsi demo. demo olmayan öneren bir arkadaş olursa sevinirim.
Çalışmalarınızda başarılar.

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
Her hangi bir resmi renkli haliyle nasıl vectore çevirirm bütün haliyle hemen hemen siyah beyaz yapabiliyorum ama renklide oluyor diye duydum hemde resmi nerdeyse bozmadan

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
yani sayfa üzerinde File - Place resim açıyorsunuz... daha sonra resimdeki gibi Live Trace üçgen üzerine tekladıktan sonra menü çıkar orada istediğiniz seçenek seçebilirsiniz...Ben Color 6 kullandım

dfsddddddddddddddddddddxf6.jpg

ilk hali:
puppylovecj6.jpg

Trace hali:

gfdgfte5.jpg

aynı zamanda color rengi sayisi yükseltebilirsiniz

sdadssd2.jpg

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok teşekkür ederim kasta095 ekledim bir bilgi daha beyne :)

badreal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herkese selam daha yani ıllustrator kullanıyorum,merak ettiğim şey şu
photoshopta olduğu gibi ıllustratorde de style,brush,gradient,plug in gibi sonradan eklenen özellikler var mı eğer varsa bunların isimleri neler....

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
photoshopta olduğu gibi ıllustratorde de style,brush,gradient,plug in gibi sonradan eklenen özellikler var mı eğer varsa bunların isimleri neler....

evet var öyle özellik. Arıştırma yapıp bulabilirsiniz.

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️

ikisi de Adobe ürünü oldukları için isimleri aynıdır ve illustrator bölümümüzde istediğiniz bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
anladığım kadarıyla,
vektorel çalıştığınız renkli bir iş var ve
siyah beyaza çevirmek istiyorsunuz.

en doğru yöntem şu

picture2nw6.png

filter => colors => convert to grayscale

diğer bir yöntem ise,
picture1kv9.png

renklerinizi seçtikten sonra window => color 'dan sağdaki minik oku
tıklayarak grayscale' e çevirebilirsiniz.

• diğer bir yöntem de illustrator'da çalıştığınız renkli işi save as .eps kaydedin.
bu .eps'yi photoshop'ta açarken (ne şekilde açacağını soran bir pencere çıkar)
grayscale'yi işaretleyerek açıp .tif kaydedebilirsiniz. bu yöntemin dezavantajı, artık işiniz vektörel olmayacaktır.

bende filters içinde colors diye bi menu yok cs 3 kullanıyorum ama yok

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
bende filters içinde colors diye bi menu yok cs 3 kullanıyorum ama yok

tabiyki sizde, filters içinde colors diye bi menu olmaz :))
çünkü siz CS3 kullanıyorsunuz, ben o anlatımı CS2'de yapmıştım. :))

buyrun CS3'te ise,

Edit => Edit Colors => Convert to Grayscale

smaccopylm7.jpg

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkür ederim hande sayende bu programıda ogrenicez :)

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benimde bir sorum olacak
adobe ıllustratorde kaydedilmiş bir dosyayı vectörel olarak corelde nasıl açabilirim ??

Corel 13 illustrator CS dokumanlarını açabiliyor.
Daha yüksek bir illustratorunuz var ise (CS2 - CS3) bunlarla kaydederken CS yi seçebilirsiniz.
Eğer Corel iniz daha düşük bir versiyon ise ai dökümanı kaydederken ai8 i seçebilirsiniz.

Sonrasında Corelde hiç bir sorunla karşılaşmadan açabilirsiniz.
Ama ai de çalışırken kullandığınız resimlerin embet edilmiş olmasına ve degeredeli çalışmalarda da Expand etmeye özen gösterin.

Sevgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...