Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Adobe bir de bu dil değiştirme sorununu çözse çok iyi olacak ya bi dil değiştirmek için koskoca programı baştan kuruyoruz

zynp01

🌱Yeni Üye🌱
selam, ILLustrator cs3 nerden dowland ederim ücretsiz free bi site varmı bildiginiz? acaba

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Forum Kuralları:
17-) Türkçe ve yabancı sitelerin şifrelerini, özel bilgilerini dağıtmak ve Türkçe program veya yabancı programların crack/seriallerini dağıtmak ve istemek kesinlikle yasaktır.

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
S.A. (merhaba)

Arkadaslar Freehand' de Edit => Link panlinde fotografların CMYK & Nerde saklı oldugu v.s görebiliyor, mudahale edebiliyoruz.

Illustrator => Window=> Links ' te sadece fotografları gorebılıyor Embed' yapabiliyorum.İsmi , nerden geldiği v.s. gorunmuyor acaba benden mi kaynaklanmmakta bu durum..

Sımdıden sukranlar...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
picture1pj9.jpg

Window => Link ile bu panel açılır ve freehandten çok daha kolaydır kullanımı.
aşağıda işaretli olan bölümden, yani relink ten görselinizi replace yapabilirsiniz.

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Embed' leyince sadece usttekı mesaj da ornek olarak koydugum resim' den farklı bırsey olmuyor.Replace yaptıgım zamanda aynı.Siz embed lemeden mı calısıyorsunuz Hande Abla.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
embedlediğiniz bir görselin yerini zaten göstermez. o artık bağımsız bir görseldir :p
yani tabiri caizse dökümanınıza çakmış olursunuz görseli.

asla embedleyerek çalışmam. illustratoru anormal kasar.
mecbur kalmadıkça embedleme yapmayın.
ben görsellerimi de .tif kullanmam. .eps kullanırım.
illustratordan en iyi verim alabilmek için bunlara dikkat edin.

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Anlasıldı Termopan' ların neden oyle geldıgı :D Lınk panelınden Embed' lemeseydım 2 saat ugrasıcaktım ayrıca Clipping Mask de vardı.İsi siz yaptınız bılıyorsunuz.

Peki Embed lemıyorsunuz fılme gonderırken ne yapıyorsunuz. Collect demeyın PS de olmuyor..

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Anlasıldı Termopan' ların neden oyle geldıgı :D Lınk panelınden Embed' lemeseydım 2 saat ugrasıcaktım ayrıca Clipping Mask de vardı.İsi siz yaptınız bılıyorsunuz.

Peki Embed lemıyorsunuz fılme gonderırken ne yapıyorsunuz. Collect demeyın PS de olmuyor..

merzer!

sana gelen termopanları ben yollamadım. kimin çalıştığını da bilmiyorum.
filme gönderirken kullandığım bütün belgeleri yollarım. matbaacımın istediği şekilde yollarım işi.
seni henüz tanımıyorum ve beraber hiç çalışmadık!!!
termopan 3 sene önceki müşterimdi. şu an kimlerle çalıştıklarını bilmiyorum.

evet collect yapıyorum. biraz illustrator bölümünü incele lütfen. çok daha fazla bilgi edinirsin.

https://www.grafikerler.net/adobe-illustratorde-collect-artik-var-t16158.html

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar merhaba..

ben bir corel kullanıcısıyım ve artik yawaş yawaş illustrator'e geçmek istiyorum.. mantık olarak her ne kadar birbirlerine benzeselerde kullanim açisindan öyle olduğu söylenemez.. onun için takıldığım bazı noktaları sizlere sormak istiyorum.. Sorularımı corel üzerindenden sormak istiyorum müsadenizle..

Corel'deki

Power Clip
Bir objeyi pratik bi şekilde istediğim hizalarda çoğaltma
Transparan (mesela bi resmin başı koyu ilerledikçe resmin rengi açılacak)

bunlarin illustator'deki karşılıklarını söyliyebilirseniz çok sevinirim.. ayrıca beni bunaltan birşey daha var, mouse değdiği herşey seçmesin :) bu beni çileden çikartiyor..

Saygılarımla..

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar merhaba..

-Power Clip
-Bir objeyi pratik bi şekilde istediğim hizalarda çoğaltma
-Transparan (mesela bi resmin başı koyu ilerledikçe resmin rengi açılacak)

bunlarin illustator'deki karşılıklarını söyliyebilirseniz çok sevinirim.. ayrıca beni bunaltan birşey daha var, mouse değdiği herşey seçmesin :) bu beni çileden çikartiyor..

Saygılarımla..

- resim altta, şekil üstte olacak şekilde ikisini seçili yapın. ctrl+7 clippingmask yapar. ctrl+alt+7 de clippingmaskı iptal eder.
- objenizi aynı hizada kopyalayarak taşımak için; ctrl+alt basılı iken mause ile taşıyın. çoğaltmak istediğiniz kadar da ctrl+D basın. ctrl+D o işlemi defalarca yapmanızı sağlar.
-https://www.grafikerler.net/illustratorda-vektor-yada-resime-opacity-mask-uygulama-t12587.html cevap bu linkte var.

son olarak mouse ile tıkladığınız herşeyin seçilmesi olayına, kullandıkça alışırsınız.
corelden illustratora geçenlerin en zorlandığı konudur bu. yıllar önce bende corelden geçerken zorlanmıştım. sadece alışkanlık. kullandıkça aşarsınız.
bunun için illustratorda tıkladığınızda tutmak istemediğiniz şekilleri ctrl+2 ile kilitleyip ctrl+alt+2 ile kilidi açabilirsiniz. yada ctrl+3 ile görünmez yapıp ctrl+alt+3 ile geri getirebilirsiniz. bunlara alışınca çok seveceksiniz. ctrl+s kadar çok sık kullandığım komutlardır.

slhbrnc

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar iyi çalışmalar,
corel draw 12 de Bir resmi arka plan yapmak istiyorum,
ancak resmi soldurarak yapmak istiyorum nasıl yapabilirim

şimdisen teşekkürler

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
Güzel cevapların için çok teşekkürler hande..

power clip mantiğini kaptip ama beni rahatsiz eden birşey var.. mesela 10x7 gibi bir resmi 5x5 gibi bir karenin içine maskladim.. ben objeyi tuttuğumda bana 5x5'in alanini göstermesi gerekirken, 10x7 yani karenin içindeki resminde alanını gösteriyor.. bunun olmasi doğru mu ? eğer anlatamadiysam söyleyin resimli olarak da anlatmaya çalişirim :)

bu çoğaltma işini zaten şuanda dediğiniz gibi yapiyorum ama ben daha pratik olarak bi yöntem varmidir acaba dedim.. mesela bi 32x45 ebadında bir çalışma alanında 25 adet 2'şer mm aralıklarda 8x5 (kartvizit) yerleştireceğim.. bunun en basit yolu bu anlattiğiniz şekilde mi ?

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️

şimdisen teşekkürler

sorunuzu coreldraw bölümüne sorarsanız daha çabuk cevap alırsınız.
burada illustrator soruları paylaşılıyor.

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️

şimdisen teşekkürler

kardeş sanırım konunu yalniş yere açmişsin ama yine de cevapliyayim..

tools'dan Interactive Transparency Tool seçip resme tikladiğin zman yukaridan Transpatency özelliklerinden Uniformu seçip istediğin değerde soldurabilirsin..

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Güzel cevapların için çok teşekkürler hande..

power clip mantiğini kaptip ama beni rahatsiz eden birşey var.. mesela 10x7 gibi bir resmi 5x5 gibi bir karenin içine maskladim.. ben objeyi tuttuğumda bana 5x5'in alanini göstermesi gerekirken, 10x7 yani karenin içindeki resminde alanını gösteriyor.. bunun olmasi doğru mu ? eğer anlatamadiysam söyleyin resimli olarak da anlatmaya çalişirim :)

bu çoğaltma işini zaten şuanda dediğiniz gibi yapiyorum ama ben daha pratik olarak bi yöntem varmidir acaba dedim.. mesela bi 32x45 ebadında bir çalışma alanında 25 adet 2'şer mm aralıklarda 8x5 (kartvizit) yerleştireceğim.. bunun en basit yolu bu anlattiğiniz şekilde mi ?

- malesef illustratorda bu bir sıkıntı. cliping mask yapınca bahsettiğin görüntü normal bir durum.

- bir 8x5 çiz. seç ve entera bas. bir pencere açılacak. üsttekine 8.2 yaz, alttakine 0. copy tıkla. sağa doğru çoğaltacak.
daha sonra yukarıda oluşturduğun bütün kartvizitleri seç tekrar enter bas. çıkan pencerede üstteki 0, alttaki de -5,2 olsun.

umarım anlatabilmişimdir. programım açık değil ezbere anlattım. anlamadıysan tekrar sorabilirsin :)

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
yok anladim, ben onu Object > Transform > Move ile yapiyordum.. sizin alattiğinida kısa yolu zannedersem :) o copy'nin yaninda birde çoğaltmak istediğimiz adeti yazak bi yer yapsalarmiş o zaman güzel olacakmiş sanirim :)

uğraştıkça sorulacak sorular çoğalıyor, photoshop'daki gibi bir resmi direk horizantel nasil yapabiliriz peki ? ve ayrıca ilk sorduğum sorudaki resmin gradient (koyudan açığa doğru gitmesi) kısmını da çok uzun bi yol.. inşallah sıkılıpta corel'in gözünü seviim ya demem :)

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
photoshop'daki gibi bir resmi direk horizantel nasil yapabiliriz peki ?

araç kutusunda rotate toll aracının üzerinde basılı tutun. onun alt penceresinde reflect tool aracı vardır. reflect tool aracına çift tıkladığınızda resmi horizontal, vertical döndürebilirsiniz.

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
Teşekkürler hande..

yeni bi sorun daha :s corelde daha önce yapmiş olduğum çalişmayi illustrator'e aldim.. orada kullanmiş olduğum Altın Yaldız (Pantone 872 C) AI'de Pantone 451 C oldu.. ve nerden nasil değiştirecem hala bulamadim :s

rengi değiştirmeyi buldum, ama registration veremiyorum strok'lar ? :s

Moderatör tarafında düzenlendi:

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
bwenden bi sorum var bi nesneyi nasıl perfektif yapabilirim bi araç var mı?şimdiden teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...