Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Siyah Mamba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
binatasa1iy4.jpg

Sorumu mazur görün ama kafam karıştı.Illustrator bir program mı yoksa coreL drawa yapılan çalışmalaramı deniyor.Yukarıdaki resimde bina rengi değişildi.Mesela buna Illustrator mü deniliyor ?

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
illustrator aynı corel gibi bir programdır...

bahsettiğin şey illustration...

asiyab

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir sorum daha var benim ama umarım cevaplayacak biri vardır:)
ıllüsrtatr de pen tool ile çizdiğim nesneyi seçili hale getirip kesemiyorum? selection tool yapıyorum nesneyi çıkaramıyorum nerede hata yapıyorum. Çok acemiyim sanırım.

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
size sorduğunuz bu soruyla ilgili cevaplar veriliyor lütfen verilen cevapları okuyunuz.

saygılarımla

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
bir objenizi olsun, bir de kesmek istediğiniz şekli çizin.
2 şekli aynı anda tutup pathfinder yardımı ile kesin.

asiyab

🏅Acemi Tasarımcı🏅
verilen cevapta selectn tool ile seçebileceğim söylendi deniyorum seçemiyorum. benim sorunum decupe edememek.sanırım ben sorularımı açık ve net soramıyorum teşekkür ederim yine de

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
hemen öyle pes etmek yok. sorunu anlayana, cevabını bulana kadar uğraşalım tamam mı?

şimdi şunu mu sormak istedin acaba?
bir path çizdin (yani dekupe).
bir yerinden kesmek istiyorsun.
direct selection tool (A) ile (yani beyaz ok aracı)
silmek istediğin noktanın üzerine tıkla ve delete bas.

asiyab

🏅Acemi Tasarımcı🏅
var olan bir nesneyi bulnduğu ortamdan başka bir yere aktarmak istiyorum sizin söyledğiniz yöntemi uyguluyorum ama peen tool ile en son yaptığım işlemi iptal ediyor. kesmek istediğim nesneyi kesmiyor.ben biraz beceriksizim herhalde:(

ayrıca ben cs2 kullanıyorum bunun bir farkı olabilir mi? kısa yollarda

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
sorun aslında şu... photoshoptaki mantıkla seçili yapılacağını, karıncaların çıkıp seçili yeri delete ile silebileceğini düşünüyorsun ama mantığı biraz farklı.
bir nesnenin, bir bölümünü silmek için ikinci nesne oluşturmalısın ve iki nesneyi de seçili yaparak pathfinder paneli yardımı ile kesmelisin.

telesetin şu dersini incelemeni öneririm.

asiyab

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki dersi incelemeye başladım.çok teşekkür ederim bana sabırla yardımcı olmaya çalıştığınız için:) :)

çok teşekkür ederim:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
objeyi seçili yapıp, kesmek için,
jhhum01nn8.jpg

örneğin, ay şekli yapmak istiyorum.
2 obje oluşturmam gerekiyor.
1. aşamada görüldüğü gibi 2 objemi Select Tool (V) ile seçili hale getiriyorum.
Window => Pathfinder panelini aktifleştiriyorum. Örnekteki gibi Subtract from shape area 'ya alt tuşunu basılı tutarak tıkladığımda istediğim şekli oluşturabiliyorum.

Son düzenleme:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Olmaz mı hiç aleyna53, forumumuzda illustratör bölümünü araştırırsan istediğin derslere ulaşabilirsin. Ayrıca buradan da sorularını sorabilir, üyelerimizden cevaplarını alabilirsin.

Saygılarımla

Serjean

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illustrator hakkında acayip bir sorunum war eski hdd imle çalıştığımda illustrator programında herhangi bi hatayla karşılaşmıyordum şuan sata 2 hdd taktım pc me illustratorda çalıştığımda herhangi bir problem yok ama save dediğimde program donuyor öyle kalıyor zor durumdayım kafayı yemek üzere lütfen bi yardımcı olun..

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu soruya bir kaç sayfa önce cevap verildi ama ben hala baskı öncesinde freehanddeki gibi illustratorde renkleri çok kolay bir şekilde tramları ile ayırıp extra yapmıyorum.

Ne yaptığımı inanın hiç anlamadan baskıya veriyorum ilk iş sorunsuz gitti şansa 4 renkti ama şuanki işim 2 renk olması isteniyor maliyetten kaçmak için bu konuda yardım edermisiniz.

Print bölümünün dışında bütün renklerim tramlarını nasıl görürüm ve 3 renk veya 2 renk gibi olup olmadığını nasıl anlarım freehanddeki gibi Swathes panelindeki gibi renklerin hangisinin gittiğin hangisinin extra olduğunu nasıl anlarım detaylı bir açıklaması varmı

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
illustrator hakkında acayip bir sorunum war eski hdd imle çalıştığımda illustrator programında herhangi bi hatayla karşılaşmıyordum şuan sata 2 hdd taktım pc me illustratorda çalıştığımda herhangi bir problem yok ama save dediğimde program donuyor öyle kalıyor zor durumdayım kafayı yemek üzere lütfen bi yardımcı olun..

daha önceden yaptığım bir açıklamayı burada tekrarlıyorum.
görselim üzerinde grafikerler.netin eski logosu var. nostalji olsun :)

picture7ia5.png

örneğin save yada save as yaparken açılan pencere de
create PDF Compatible File işaretli olmamalıdır.

o işaretli kaldığında program yerinden kıpırdamaz.

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu soruya bir kaç sayfa önce cevap verildi ama ben hala baskı öncesinde freehanddeki gibi illustratorde renkleri çok kolay bir şekilde tramları ile ayırıp extra yapmıyorum.

Ne yaptığımı inanın hiç anlamadan baskıya veriyorum ilk iş sorunsuz gitti şansa 4 renkti ama şuanki işim 2 renk olması isteniyor maliyetten kaçmak için bu konuda yardım edermisiniz.

Print bölümünün dışında bütün renklerim tramlarını nasıl görürüm ve 3 renk veya 2 renk gibi olup olmadığını nasıl anlarım freehanddeki gibi Swathes panelindeki gibi renklerin hangisinin gittiğin hangisinin extra olduğunu nasıl anlarım detaylı bir açıklaması varmı

Galiba bu soruma açık bir cevap yok :sadsmile:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...