Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
registration veremiyorum strok'lar ? :s
strokesq7.jpg

window => color panelinde işaretli bölüme tıkladığında çizgi rengi üzerindeki işlemleri yaparsın.
yine window => swatches panelinde de işaretli bölümden registration rengi verebilirsin.

nesneyi nasıl perfektif yapabilirim bi araç var mı?

Effect => 3D => Rotate ile perspektif ayarlarını yapabilirsin. Preview kutucuğu işaretli olursa onay vermeden önce işlemini de görebilirsin.

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar benim bi sorun olacak,
Illustrator de yazdığımız bir yazıya perspektif vermek istiyorum.
Yazılar Create edildikten sonra da olsa olur.
Skaladan ebatları ile oynuyorum ama perspektif verebilmek için ne gerekiyor. Nasıl yapabilirim bulamadım. Free Transform Tool u da kullandım ama olmadı.
Photoshoptaki gibi bir yolu var mı.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Effect/Distort&Transform/Free Distort tan dene... Creata yapmana gerek yok..

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar günaydin, ascii karakter kullanmam gerekiyor bi logo için.. ascii karakterlerin yerini buldum ama çalişma sayfama nasil ekliyeceğimi bulamadim ?

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar günaydin, ascii karakter kullanmam gerekiyor bi logo için.. ascii karakterlerin yerini buldum ama çalişma sayfama nasil ekliyeceğimi bulamadim ?

Type/Glyhps Tablosundan ekleyebilirsin.. Sadece Sayfaya Type Tool aracını tıkla ve Glyhps tablosundan eklemelerini yap...

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
sorunda orada zaten, o tabloyu açabiliyorum ama ekleme yapamiyorum :s

Merhabalar, illustrator'de Brightness/Contrast ayarı yapabiliyormuyuz acaba ?

hande ablamiz unuttu sanirim burayi, iki gündür bakmiyor konuya.. :(

Moderatör tarafında düzenlendi:

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar

Arkadaslar Save komutu pasif gorunuyor, Save as dedıgım zamanda hata veriyor, calıstıgım dosya iptal olmasındıye PDF yapabıldım.

Neden olmus olabılır..

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Merhabalar

Arkadaslar Save komutu pasif gorunuyor, Save as dedıgım zamanda hata veriyor, calıstıgım dosya iptal olmasındıye PDF yapabıldım.

Neden olmus olabılır..

benim de bazı programlarım bir şeyleri yaparken yapmamaya başlayabiliyor. özellikle başka bir program yüklemesinin hemen ardından. tam olarak açıklamasını ben de yapamıyorum. bir çakışma ya da uyumsuzluk ya da ne bileyim program yüklerken oluşabilen bir hata olabilir fikriyle yeniden yüklüyorum kaldırıp programı:)
sonra bir bakıyorum düzelmiş.:rofl:

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim de bazı programlarım bir şeyleri yaparken yapmamaya başlayabiliyor. özellikle başka bir program yüklemesinin hemen ardından. tam olarak açıklamasını ben de yapamıyorum. bir çakışma ya da uyumsuzluk ya da ne bileyim program yüklerken oluşabilen bir hata olabilir fikriyle yeniden yüklüyorum kaldırıp programı:)
sonra bir bakıyorum düzelmiş.:rofl:

Bende aynısını yaptım duzeldi.
Ama cok ılgınc.Genelde programlar bunu demo olduklarında yaparlar.Boyle bır sorun yokken hata vermesı ılgınc geldi.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Bende aynısını yaptım duzeldi.
Ama cok ılgınc.Genelde programlar bunu demo olduklarında yaparlar.Boyle bır sorun yokken hata vermesı ılgınc geldi.

evet ben de yadırgıyorum. ancak yazılımların birbirleriyle bu tip etkileşime girmeleri çok da şaşırtıcı olmasın. ek donanımlar bile yazıcı, tarayıcı vs. çakışıp
çalışmayabiliyor.sürücüleri bile farklı düşününce. programlar öyle ya da böyle bir klasörde buluşuyor... önemli olan sorunun bir şekilde halloluyor olması. ama tabi esas neden bilinse baştan yapılması gereken yapılır o da ayrı bir konu.başarılar...

Angelus884

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhabalar

Neden olmus olabılır..

Genelde Illustrator CS3 Portable kullananlar bu tip sorunlarla karşılaşıyor bazende ram yetersizliğinden program delirebiliyor :)

baygolge42

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaslar bir resimden zemine geciş nasıl veriliyor,corel de bu işlevi lens ile hallediyorduk fakat illustratorde o kadar arastırmama ragmen bir turlu bulamadım?

baygolge42

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadasım yukarıda göstermiş oldugun örnek transparency özelliği ile gerceklestiriliyor,ben bir fotograftan bir zemine geçişten bahsediyorum.
Asagıda örnek olsun diye photoshopta yaptıgım calısmayı attım,bunu illustratorde nasıl gerceklestirebiliriz?

76817680028755copynx4.jpg

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
mesh yardımıyla yapabilirsin. mesh le şeffaf çalışılabiliniyor gözlemlediğim kadarıyla ki, henüz ben bir çalışma yapma fırsatına erişemedim. ama yine de photoshop'ta çok daha kolay...

baygolge42

🏆Pro Tasarımcı🏆
mesh yardımıyla yapabilirsin. mesh le şeffaf çalışılabiliniyor gözlemlediğim kadarıyla ki, henüz ben bir çalışma yapma fırsatına erişemedim. ama yine de photoshop'ta çok daha kolay...

daha önce denemiştim,ama olmamıstı şimdi yine denedim yine olmadı:(

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
oradaki gradient olayini iyi kavraman lazim.. bende bilmiyordum bunu, sana verdiğim linki inceledikten sonra ayni sonuçlari alabildim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...