Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
ellerine emeğine sağlik, çok teşekkürler..

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
merhaba arkadaşlar ben ai.cs3 te hazırladığım 440x60 cm ölçülerindeki branda afişimi eps olarak kaydettim ama sorun boyutu çok büyük (347mb) oldu bunuda msn'den baskıya yollarken çok zaman alıyor. Nasıl ıllustrator'de (mb) düşürebilirim

440x60 cm ölçülerindeki işiniz dijitalde basılacaktır kesin.
bunun için çevirdiğiniz .eps yi photoshopta 72 dpi'da açın ve CMYK olarak .jpg kaydedin. mail yoluyla da rahatlıkla gidecek bir ölçüye düşer.

not: dijital için 72 dpi basılabilir.
ancak matbaaya iş yollarken her zaman 300 dpi yollamalısınız.

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba arkadaşlar ben ai.cs3 te hazırladığım 440x60 cm ölçülerindeki branda afişimi eps olarak kaydettim ama sorun boyutu çok büyük (347mb) oldu bunuda msn'den baskıya yollarken çok zaman alıyor. Nasıl ıllustrator'de (mb) düşürebilirim

Bu konubenim de başıma çok dert açtı.
En sonunda en düşük nasıl yapabileceğimi deneyerek buldum.

Dosyayı kaydederken "Illustrator 8" olarak kaydediyorsun MB olarak yüksek tutuyor. Ama dosyayı sıkıştırdığında en az yer kaplayan haline geliyor.
Ancak bunda bir sorun var CS3 te yapabildiğin efektlerden uygulamışsan bunları 8.0 da göremiyorsun. Mesela transparan uygulamalar gibi.
Eğer böyle bir uygulaman var ise dosyayı export la jpg (CMYK) olarak ta atabilirsin.

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
Illistrator'de bir brosür yaptim ve bi yaziya gölge efekti verdim.. az önce film'den beni aradilar, vermiş olduğum yazilarin gölgeleri patlamiş filmde.. film'e gönderirken PDF olarak gönderdim.. bunu nasil düzeltebilirim, en kötü ihtimal gölgeleri nasil bitmap'a çevirebilirim.. ?

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Illistrator'de bir brosür yaptim ve bi yaziya gölge efekti verdim.. az önce film'den beni aradilar, vermiş olduğum yazilarin gölgeleri patlamiş filmde.. film'e gönderirken PDF olarak gönderdim.. bunu nasil düzeltebilirim, en kötü ihtimal gölgeleri nasil bitmap'a çevirebilirim.. ?

Object menüsünden Flatten Transparancy i bir dene istersen...

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
teşekkürler adaminbiri.. dediğini yapip tekrar yolladim filme, umarim hallolmuştur..

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
malesef, gölgeler yine patlamiş :(

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
malesef, gölgeler yine patlamiş :(

Flatten Transparancy yaptıktan sonra
Gölgeleri bir de Rasterize yap.
Kaydederken de Acrobat 6 yı seç.
Bir sorun olmaz.

Bir de sizin filmciniz hangi programı kullanıyor ya da hangi versiyonu.
Senin kaydediş şeklinden çok onların nerde açtığı da önemli.

Eğer Illustrator CS3 varsa (ki muhakak vardır) senin pdf kaydetmene gerek yok. Olsa bile onlar da aynı programda açarsa bi sorun olmaması gerek..

Sevgiler

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
Flatten Transparancy yaptıktan sonra
Gölgeleri bir de Rasterize yap.
Kaydederken de Acrobat 6 yı seç.
Bir sorun olmaz.

Bir de sizin filmciniz hangi programı kullanıyor ya da hangi versiyonu.
Senin kaydediş şeklinden çok onların nerde açtığı da önemli.

Eğer Illustrator CS3 varsa (ki muhakak vardır) senin pdf kaydetmene gerek yok. Olsa bile onlar da aynı programda açarsa bi sorun olmaması gerek..

Sevgiler

ilgin için tşkrler soneraktas;
filmcimde illustrator yok, PDF 7 kullaniyor, bende PDF 6 olarak keydedip gönderiyorum, ben ise 8 Pro kullaniyorum..

tirEdsOuL gölgeleri efekt kullanmadan kendin yapabilir misin?

en son yazinin altina aynisindan kopyalayip %40 siyah tram verdim öyle yolladim :)

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
teşekkür ederim hande hanım deneyimlerinizi ve bildiklerinizi bizlerle paylaştığınız için..:angel:

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
teşekkür ederim hande hanım deneyimlerinizi ve bildiklerinizi bizlerle paylaştığınız için..:angel:

bildiğim konuları paylaşmaktan mutlu oluyorum,
hele bir de böyle takdir ettiniz mi, deymeyin keyfime :)
bu arada ben de pek çok şeyi, buradaki değerli paylaşımlarla öğreniyorum.

ilkdilek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm arkadaşlar ben illustraytor da text te sıkıntım var. yazıları yazıyorum fakat karakter kısmında fontları göremiyorum (aynı pc de diğer programlarda görebiliyorum fontları) ama menü yolunda fontlar görünüyo ayrıca yazı seçiliyken sağ tuştanda fontu görebiliyorum bu bnim için sıkıntı haline geldi ne yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum

ilkdilek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
program kurulumuyla ilgili bir sıkıntı sanıp tekrar silipyükledim bu kezde fontu göremediğim gibi aynı zamanda yazıyı text halinde kayıt yapmıyor objeye çevirdiğim vakit kayıt yapıyor acil yardımlarınızı bekliyorum

hayrish

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ındırebılecegım sıtelerı yazarmısınız ...teşekkurler...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
slm arkadaşlar ben illustraytor da text te sıkıntım var. yazıları yazıyorum fakat karakter kısmında fontları göremiyorum (aynı pc de diğer programlarda görebiliyorum fontları) ama menü yolunda fontlar görünüyo ayrıca yazı seçiliyken sağ tuştanda fontu görebiliyorum bu bnim için sıkıntı haline geldi ne yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum

Bu soruya birinin cevap vermesi için ben de bekliyorum. Aynı şey ben de de oluyor. Fontlar TR değil ondan mı, acaba?

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
bi logo sitesinden, birkaç firmaya ait logolar indirdim eps formatinda.. hepsini corelde açabildim ama birtanesi hata verdi.. photoshopda açmaya çaliştim orada da hata verdi.. illustator'de sorunsuz bi şekilde açtim dosyayi, ama hiçbir şekilde müdahele edemiyorum.. mouse'un ise üzeri çizilmiş kalem şeklinde duruyor.. bunu nasil düzeltebilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...