Öncelikle kendimi tanıtayım Mimar Sinan Ün. Grafik Bölümü Mezunu bir tasarımcı olarak
Grafikerler.net üyelerine selamlar.
oldukça hareketli bir yarışma düzenlemişsiniz doğrusu
sanal sepet adlı firmanın öncelikle grafik tasarımcıya verdiği değeri takdirle karşılamak lazım güncel piyasaya bakıldığında her orta ölçekli firma bu tarz bir eyleme girişmez..
kaldı ki türkiye piyasasında tasarımcının gerçek manada değeri tartışılır.
çünkü kreatif denklemde bir beyin sıkıntısı yaşanıyor.
hayat güzel iyi tasarım varsa eğer
diyorum ben
ilgili firmanın hem resmi sitesi hem de blog sitesini hiç değilse biraz inceleme fırsatım oldu.
firma yetkililetrini de bir heyecan sarmış durumda gözüküyor biz de organize ettiğimiz yarışmalarda derbi maçı izlermiş gibi bir ambiyansa giriyoruz ister istemez.
ama grafikerler.net üyelerine biraz sitem etmek istiyorum
Arkadaşlar,
grafik tasarım işi aslında profesyonellik gerektiren ve yeteneğe hazi olan bir plastik sanatları bölümüdür.
dolayısıyla 'işin ehli' diyebileceğimiz bireylerden çıkarsa daha anlamlı olacaktır.
heyecanınızı anlıyorum ama iyi tasarım nedir biraz bunun eğitimini almak gerekir aksi taktirde herkez birşeyler çiziktiriverirse ve buna tasarım derse o zman bir kaos oratay çıkar ve bunun altından da kimse kalkamaz.
----------
ilerleyen saatlerde yarışmaya gönderdiğiniz logoların hepsini teker teker ne anlatılmak istediğiyle birlikte hepsini laptopuma kaydederek incelemeye karar verdim
tasarım ve sanatsal kriterlerle birlikte firmanın adına uygunluğu esas laraak firma konseptine ne kadar yakıştığı hakkında bu 112 tasarımın hepsine bakacağım
tabikii ki eleştirdiğim ve beğendiğim çalışmalar olacaktır.
genel bir kritisizm ölçüsünde başarılı yahut başarısız işleri de burada belirteceğim.
yazıları hızlı yazmak durumundayım kütüphanedeyim ve çıkmam lazım
kusurumuz varsa affola..
ayrıca yorumlarınız ve yarışmaya olan yaklaşımlarınızı 112 logo setiyle birlikte tasarımlarınızı incelemeye devam edeceğim belki buradan bir tez konusu bile çıkar belli mi olur
sağlıcakla kalınız..