Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ipad ödüllü Sanal Sepet Logo Yarışması

pianoforte

🌱Yeni Üye🌱
Ben kimseye 0 vermedim... Sadece logoların puanlarını görebilmek için oyla dedim... Diğer logoları oylamadan puanını göremiyorsunuz.... Berbat bir sistem kurulmuşsa faturası neden bize çıkıyor...Her yarışmacı doğal olarak diğer kişilerin puanlarını merak eder!!!

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Özellikle oylama yapıldıktan sonra oyların görünmesini amaçladık. Bunun nedeni, oy ortalamasının oy vereni etkilememesi içindir. Oyla butonuna basarken bunu düşünüp karşınızdaki logoya hakettiği oyu vermiş olmanızı dilerdik.

Etik, diğer yarışanlara da aynı saygıyı duymayı gerektirir diye düşünmekteyiz.

Katılımcılarımıza başarılar dileriz

Sanal Sepet

amonyumnitrat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
puanlama sisteminde "ortalama" almaktan ziyade, verilen oyların "toplamının" alınması, belki daha doğru sonuç verebilirdi..
çünkü.. örneğin, bir logoya sadece 3 kişi oy verse ve oyların tamamı "10" olsa, o logonun oy ortalaması "10" olur.. halbuki bir başka logoya 50 kişi oy verse ve oyların tamamı "2" olsa, oy ortalaması "2" olur.. bu durumda 3 kişinin oy verdiği logo ile 50 kişinin rağbet gösterip oyladığı logo arasında muazzam bir dengesizlik söz konusu olur..
verilen oyların toplamı alınsa; ilk logonun oyu 30 olurken, ikinci logonun oyu 100 olur..
naçizane bir öneri.. bunlar elbette organizatörler tarafından incelikle düşünülmüştür..
yine de ben yazayım dedim..
"hakkaniyetli" bir yarış olsun dilerim..

ortmenum

🌱Yeni Üye🌱
Yolladığım logo hala oylama sitesinde yer almıyor. Dediğiniz bilgileri tekrar tekrar yollamama rağmen sizin tarafınızdan bir yanıt alamadım. Lütfen konuyla ilgilenin. Logoyu AHMET ŞAMLI adıyla yolladım.

GKonya

🌱Yeni Üye🌱
puanlama sisteminde "ortalama" almaktan ziyade, verilen oyların "toplamının" alınması, belki daha doğru sonuç verebilirdi..
çünkü.. örneğin, bir logoya sadece 3 kişi oy verse ve oyların tamamı "10" olsa, o logonun oy ortalaması "10" olur.. halbuki bir başka logoya 50 kişi oy verse ve oyların tamamı "2" olsa, oy ortalaması "2" olur.. bu durumda 3 kişinin oy verdiği logo ile 50 kişinin rağbet gösterip oyladığı logo arasında muazzam bir dengesizlik söz konusu olur..
verilen oyların toplamı alınsa; ilk logonun oyu 30 olurken, ikinci logonun oyu 100 olur..
naçizane bir öneri.. bunlar elbette organizatörler tarafından incelikle düşünülmüştür..
yine de ben yazayım dedim..
"hakkaniyetli" bir yarış olsun dilerim..

Oyların toplamının alınmasıda orta sıraları çok etkiler
baktıgımızda en çok oylanan ilk sıralar ve son sıralar 115 logonun tamamını herkes gezip oylamıyor.

darkinsect

🌱Yeni Üye🌱
oylama yapılan siteye girebilen var mı?

Şu an itibariyle sayfa açılmıyo!

X-R@Y

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar oy kullanmaya bile giremiyoruz. yok böyle birşey. sene 95 ten beri bilgisayar kullanıyorum, ben bile giremedim. millet nasıl oy kullansın. onay mailide gelmiyo. o kadar emek harcadık yazık günah ya.

sinanay_5

🌱Yeni Üye🌱
0ylama durumu

:((( şu an ki oylamada ilk 5 tasarım hangileri bilen varmı acaba...?

televizyon kafa

🌱Yeni Üye🌱
Ama oradaki çalışmaların çoğu "logo" değil ki, ha birde insan şunu demek istiyor; "ne ipad aşkıymış" gelmez olsun, bu kadar karmaşadan sonra ipad falan, kalsın

Başarılı Yarışmalar

olcanlok

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben diğer tasarımları gördükten sonra ilk defa bi yarışmaya katılmama rağmen yine kendimi iyi bi yerde görüyorum yalnız .... oylama sistemi berbat !! keşke sanal sepet yönetimi direk oylasaydı logoları böylece hem bu karmaşa olmazdı hemde insanlar diğer meslektaşlarına etik olmayan davranışlarda bulunma gibi durumlara düşmezlerdi...

Saygılar Oğulcan Lok

Delicabus

🌱Yeni Üye🌱
Benim anlamadığım böle bi sorunun olacağını herkes bilindiği halde neen hala böle bi saçma sistemde kalınıyo :S

Mimar S. GRAFİK

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle kendimi tanıtayım Mimar Sinan Ün. Grafik Bölümü Mezunu bir tasarımcı olarak

Grafikerler.net üyelerine selamlar.

oldukça hareketli bir yarışma düzenlemişsiniz doğrusu :)

sanal sepet adlı firmanın öncelikle grafik tasarımcıya verdiği değeri takdirle karşılamak lazım güncel piyasaya bakıldığında her orta ölçekli firma bu tarz bir eyleme girişmez..

kaldı ki türkiye piyasasında tasarımcının gerçek manada değeri tartışılır.

çünkü kreatif denklemde bir beyin sıkıntısı yaşanıyor.

hayat güzel iyi tasarım varsa eğer

diyorum ben :)

ilgili firmanın hem resmi sitesi hem de blog sitesini hiç değilse biraz inceleme fırsatım oldu.

firma yetkililetrini de bir heyecan sarmış durumda gözüküyor biz de organize ettiğimiz yarışmalarda derbi maçı izlermiş gibi bir ambiyansa giriyoruz ister istemez.

ama grafikerler.net üyelerine biraz sitem etmek istiyorum :)

Arkadaşlar,

grafik tasarım işi aslında profesyonellik gerektiren ve yeteneğe hazi olan bir plastik sanatları bölümüdür.

dolayısıyla 'işin ehli' diyebileceğimiz bireylerden çıkarsa daha anlamlı olacaktır.

heyecanınızı anlıyorum ama iyi tasarım nedir biraz bunun eğitimini almak gerekir aksi taktirde herkez birşeyler çiziktiriverirse ve buna tasarım derse o zman bir kaos oratay çıkar ve bunun altından da kimse kalkamaz.

----------

ilerleyen saatlerde yarışmaya gönderdiğiniz logoların hepsini teker teker ne anlatılmak istediğiyle birlikte hepsini laptopuma kaydederek incelemeye karar verdim

tasarım ve sanatsal kriterlerle birlikte firmanın adına uygunluğu esas laraak firma konseptine ne kadar yakıştığı hakkında bu 112 tasarımın hepsine bakacağım

tabikii ki eleştirdiğim ve beğendiğim çalışmalar olacaktır.

genel bir kritisizm ölçüsünde başarılı yahut başarısız işleri de burada belirteceğim.

yazıları hızlı yazmak durumundayım kütüphanedeyim ve çıkmam lazım

kusurumuz varsa affola..

ayrıca yorumlarınız ve yarışmaya olan yaklaşımlarınızı 112 logo setiyle birlikte tasarımlarınızı incelemeye devam edeceğim belki buradan bir tez konusu bile çıkar belli mi olur :)

sağlıcakla kalınız..

tarafsiz bolge

🌱Yeni Üye🌱
Mimar S. GRAFİK, sayın hocam;

sizlerden böyle bir mütalaa duymak bizleri onurlandırır...

yalnız fprot beye seslenmek istiyorum:

yarışmadaki görsel kalite düşmüş durumda

insanlar i-pad kazanacağım kaygısıyla birbirlerinin puanlarını düşürüyor hala ki bu mesajı 17:55 de yazıyorum ben

bence sıfır verenleri tekrarını beklemeden direkt silin ve diskalifiye olsunlar

zaten yarışmada kayda değer grafik tasarımı ölçülerine uygun taş çatlasa 5 bilemedin 6 logo var

bir ressam gözüyle bile bunu ayıklayabiliyorum

fprot bey oylamaya aldanmayınız kurumuzun ismine layık olabilecek logo sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

zaten iyi birkaç logo kendi duruşunu belli ediyor

diğerleri hakkında konuşmak istemiyorum bile.........

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın Tarafsız Bölge,

Yarışma ve görsellik kaygılarınızı anlıyorum. Yarışmayı düzenleyen firma adına konuştuğum için görsellik konusunda şu an itibariyle bir yorum yapmam doğru olmaz. Ancak yarışma sonuçlandıktan sonra bu konu ile ilgili yorumlarım mutlaka olacaktır.

Yarışmayı düzenlerken ilk andan itibaren düşüncemiz oyun internet üzerinden kullanıcılar tarafından verilmesiydi. Ve gelen her çalışmanın oya sunulmasını; insanların açık hür ve etik iradeleri ile oy vermesini istedik.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki yarışmayı hangi logo kazanırsa kazansın, yarışma birincisi olarak ödülünü alacaktır. Ancak firma o logoyu kullanıp kullanmama tercihini kendisinde saklı tutar. Bu nedenle kazanan logodan farklı bir logo firma tarafından beğenilir, yaratıcısı ile temasa geçilip telifi ödendikten sonra kullanılabilir.

Sıfır oy verenler konusunda günün belirli saatlerinde rutin olarak işlemler yapılmakta, blok halinde sıfır veren iplerin tüm oyları iptal edilmekte, eserleri de diskalifiye edilmektedir.

İkinci tur oylamada farklı bir oylama mantığı ile hareket edileceğini de buradan bildirmiş olalım.

Eleştiri,öneri,görüş ve "esinlenmiş olduğunu düşündüğünüz" logolar için logo@sanalsepet.com.tr adresine her zaman düşüncelerinizi iletebilirsiniz.

ademyc

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
gerçekten sanatsepet berbat bir yarışma düzenlemiştir.
oylama sistemi berbat başından beri hatalar olan amatör bir iş.
site tasarımı berbat hiçbir işe yaramıyor.
oylama yapabilmek için kayıt olamıyoruz bile.
arkadaşlar bence bu tür siteler ve yaptıkları rezalet yarışmaları ifşa etmek ve gerekli yerlerde rezil ederek (ki bunları şikayet edebileceğimiz bir yer var mı bilemiyorum?) hatta anti reklamlarını yaparak bu işin istedikleri gibi sonuçlanmasını önlemeliyiz.bu ilk değil biliyorsunuz ki bir çok yarışma bu tip yarışmalar düzenledi ve çok azı hakkını vererek bu işi yaptı.biz se sadece forumlarda tartışarak ve hatta birbirimize sataşarak (birlikte olmayarak) onların ekmeğine yağ sürdük.
o yüzden bildiğiniz diğer medya araçlarını kullanarak sanalsepet'in ciddiyetsiz baştan savma ve amatörce hazırladığı bu yarışmayı (rezaleti) protesto edelim. bu durumdan şikayetçi herkezi aşağıda yetkili olduğunu düşündüğüm kişiye e-mail. atmaya davet ediyorum. ve işimin de böyle bir yarışmada yer almasını istemiyorum. o yüzden de işimi yarışmadan geri çekmelerini isteyeceğim.

Adı ve Soyadı : Eren ERTEĞİ
e-posta : eren.ertegi@sanalsepet.com.tr