Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ipad ödüllü Sanal Sepet Logo Yarışması

ademyc

🌱Yeni Üye🌱
işimi geri çekmelerini istedim. sanalsepet logo yarışması tam bir fiyasko. daha ciddi, işine ve sanatçıya önem veren yarışmalarda görüşmek üzre..

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle Adem Bey in eleştirilerine teşekkür ederiz,

Kendisinin isteği üzerine yarışmadaki logosu kaldırılmıştır.

Demokrasinin gereği olarak tüm yarışmacıların gelen tüm eserleri açık bir şekilde kullanıcıların oyuna sunulmuştur. Görsel kişiye göre değişen bir alandır. Beğenme ve beğenmeme kişisel bir görüştür.

Bu nedenle blok halinde verilen sıfırlar dışarısındaki tüm oylara ve oy verenlere; kapalı kapılar ardında yarışmalar düzenlemek yerine açık ve aleni bir oylama imkanı sağlayanlara öncelikle saygı duymak gerektiğini düşünüyoruz.

Oylama ile ilgili rutin kontroller sürekli devam etmektedir. 26.07.2010 saat 23:59 da ilk tur oylama sona erecek, kontroller gerçekleştirildikten sonra 27.07.2010 saat 08:00 da ikinci tura katılacak eserler ilan edilecek, aynı gün saat 10:00 da da ikinci tur oylama yapılacaktır.

İkinci tur oylamada ilk turda görünen aksaklıklar düzeltilmiş ve farklı bir oylama seçeneğine geçilmiş olacaktır.

Tüm katılımcılarımıza başarılar dileriz.

Sanal Sepet

alexiacortez

🌱Yeni Üye🌱
sırf bu yarışmaya olan öfkemi ve hayal kırıkılğımı belirtmek için katılıdım bu foruma. herkese merhaba.
maalesef halk oylaması kullanılan yarışmaların "tamamı" suistimale "gayet" açık olduğundan katılmaktan imtina ederdik. zira ipad ödülü ve bu forumda daha önce yurtdışında da "ivetoo" logosu olarak tasarlanan başka bir sanal alışveriş sitesinin logolarını görünce ümitlendim.
şimdi üzülerek hissediyorum ki müthiş bir hataymış. işte gerekçelerim:

1- öncelikle sanal sepet sitesinde oylamanın başladığı ilk zamanlarda üye olmadan oylama yapılabildiği vahametini öğrendik. üstelik belli bir sayıya kadarki işler beş yıldız üzerinden değerlendiriliyor, belli bir numaradan sonraki işler 10 üzerinden notlanıyordu. bu durumda puanlar nasıl hesaplanıyor merak konusu.

2-daha sonra belli bir süre sonra oylama üyelik sistemine bağlandığını duyduk ve gördük ki bu işin saçmalaşmaya başladığı noktaydı. (bu sistem baştan itibaren planlanmış olmalıydı!)

3-üye olmaya çalıştığımızda mail adresimize üyelik onayı gelmediğini gördük. bekledik bekledik bekledik ve mailimize nedense üyelik onayı ulaşmadı. (hala bekliyoruz ki oy kullanabilelim) aktif olarak oy kullanabilen varsa haber etsin, bi sakal da bize atsın bari, madem oylama yapamıyoruz...

4-en korkuncu, işlerimi (3 iş ile katıldım) hem vektorel hem de yuksek çözünürlükte yolladığım halde yarışma sayfasına "en düşük çözünürlükte" ve berbat halde pikselize olmuş olarak konulduğunu gördüm. ancak üzerine tıklarsanız net bir imge çıkıyor, buna rağmen kimilerinin işi cillop gibi pürüzsüz yüklenmiş. insan sabotaj oladuğunu düşünmeden edemiyor. ya da herhalde farklı kişiler tarafından siteye yüklenmiş.. işlerin hepsi aynı ebatta, tercihen sitede kullanılacak ebatta küçültülmeli veya hadi bu işle ilgilenecek kimse yok ise 50x100 gibi bir ebadın içine yerleştirilmiş olarak yollanması planlanmış ve yarışmacılardan bu istenmiş olmalıydı. hiçbir şekilde mazereti yok!

5-logoların tümünü bir seferde veya 10'arlı gruplar halinde yanyana görebileceğimiz ve bir seferde algılayarak karaşılaştırma yapabileceğimiz bir format yok. ha pardon, öyle bir format siteye konumuş ama orada da puan verme işlemi yok. yani eğer 112 işten 56. numaradaki logoyu puanlamak istiyorsanız 56 defa tıklamanız ve sabretmeniz gerekiyor.

6-hadi diyelim bir işi beğendiniz ve oyladınız, size bir müjdem var: sadece modem aç-kapa ile ip numaranızı değiştirebilirsiniz ve bu sayede ister kendi işinizi ister en yakın arkadaşınızinkini oylayabilirsiniz!!! bunun örneklerini başka yarışmalarda gördük ihbar ettik ve işlem yapılmasını sağladık. ama yukarıda saydığım site ve sistem tutarsızlıkları yüzünden malesef bu yarışmada yüklenici kurumun bunu başarma ihtimalini "sıfır" görüyorum.

7-sadece halk oylaması olan yarışmalarda sağlam bir ip filtre sistemi ve belirgin kurallar konmalı ve bu kurallara uymayanlar hakkında "hakiki" eylemler gerçekleştirilmeli. bu konuda kingston firması geçmişte çok başarılı bir yarışmaya imza atmıştır. şüpheli olan veya "esinlenilen" işler ihbar edilmiş ve diskalifiye olmuşlardır. sanal sepet ne yapacak göreceğiz.

8- blok halinde sıfır verenler hakkında işlem yapılacağından bahsediliyor. madem oyle niçin sıfır vermek gibi bir sistem var? niçin başkalarına sıfır vererek ortalama düşürme hakkı tanınmış? yine modem aç-kapa ile ip numarası değiştirerek ve biraz azimle, kazanmak isteyenler başkalarının oyunu düşürebilir ve yine de bu halde birinci olduysa eğer ipad almaya hak kazanmıştır ama sanal sepet o logoyu kullanmama hakkını korur. heralde gösterdiği çaba ipad takdirine şayan oluyor. bu nasıl bir yarışma etiği çözemedim gitti.ayrıca oylamada kural ihlal edenler diskalifiye edilecekmiş. nasıl tespit edecekler merak ediyorum doğrusu. ve bunu da zaman gösterecek. ama ben söyleyeyim tespit edemeyecekler

9-son olarak bir tane işimin sitedeki görseli ile orjinal görseli arasındaki farkı göstermek istiyorum. biz bu işlerin vektörel dosyalarını bütün layer'ları ile yolladık, yüksek çözünürlükte imge dosyası da yolladık, madem işleri kocaman koymak istediler o zaman en azından işleri "net" olarak siteye koysalardı, böylece biz de sanki becerememişiz gibi zan altında kalmazdık.

malesef bu yarışma da diğer pek çok halk oylaması kullanan yarışma gibi fiyasko ile sonlanması muhtemel bir gidişatta. grafikerler olarak bu tarz haksızlıkların şikayet edileceği, anti reklamlarının yapılacağı, hatta müdahele veya yaptırım uygulanacağı bir dünya istiyoruz. esen kalın ve eğer hoşunuza gitmeyen birşey varsa sonuna kadar protesto edin. şahsen eğer bu yarışma da usulsüzlüklere rağmen, göz göre göre negatif gidişat seyrederse, sanal sepet'in sonsuza dek anti propagandasını yapmayı görev biliyorum.

95582577.jpg

Son düzenleme:

alexiacortez

🌱Yeni Üye🌱
hahaha güleyim bari, ilk tur oylama diyorlar!!! yahu daha mailimize onay maili gelmedi biz oylama yapamıyoruz, siteye register olamıyoruz bu ne biçim rezalet???

alexiacortez

🌱Yeni Üye🌱
işimi geri çekmelerini istedim. sanalsepet logo yarışması tam bir fiyasko. daha ciddi, işine ve sanatçıya önem veren yarışmalarda görüşmek üzre..

kardeşim cesaretini ve tutarlılığını tebrik ediyorum, seni anlıyorum. (bkz. AVATAR "I see you") :smile:

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar

Öncelikle alexiacortez e eleştirilerinden ötürü teşekkür ederiz.

Sorularının buradan cevaplanıp soru işaretlerinin giderilmesi ilk dileğimizdir.

1-5 ve 10 üzerinden verilmiş olan tüm oylar veri tabanına 10 üzerinden ortalama ile kaydedilmektedir. Bu nedenler bir oy kaybı yaşanmamıştır.

2-Üyelik ve maille ilgili olarak kaynaklanan tüm sorunlar malesef anlık olarak gelen talebin fazlalığından dolayı sunucu kaynaklı oluşmuştur, mail sunucusunun zaman zaman cevap vermekte zorlanması sonucunda doğrulama mailleri geç gönderilmektedir.

3-Gönderilen işlerin hiç bir photoshop işleminden geçmeden oylamaya alınması esastır. Ancak 8000*1000 gibi çözünürlükte gelen veya a4 ölçüsünde olup ortada 272*179 logo bulunan çalışmalarda crop ve resize işlemi uygulanması zorunlu hale gelmiştir. Zorunluluktan kaynaklanan crop ve resize durumu haricinde hiç bir resim işlemden geçmeden,mail ile gönderildiği şekilde yarışmaya alınmıştır.Yine de scriptimizden kaynaklanan karelenmelerde, bize bunu mail ile gönderen kullanıcılarımıza gerekli destek sağlanmıştır.Resimlerin yüklenmesi tek kişi tarafından, gönderen isimleri bilinmeden, 1.jpg,2.jpg olarak adlandırılmış şekilde yapılmıştır.

4-İp bazlı engellemelerin tamamı modem resetleme, proxy kullanma metodları ile malesef aşılmaktadır. Bu nedenle cookie engelleme sistemi de üyelikle beraber devreye girmiş olup sürekli olarak veri tabanı kontrolü yapılmakta, blok halinde sıfır veren ipler kontrol edilmekte, ban listesine eklenmekte,bu iplerin destek verdiği katılımcı çalışmaları yarışmadan ihraç edilmektedir (Bugün itibari ile 8 yarışmacının ihraç edilmiş olduğunu söylemeliyiz)

5-İhraç, oy iptali ve ban konması "hakiki" yaptırımlardır, başka bir yaptırım öneriniz varsa dikkate alınacaktır.

6-Halk oylamalarının , seçici kurul yarışmalarına göre daha demokratik, ancak daha fazla suistimal edilmeye müsait olduğu bir gerçektir. İnternet kullanıcılarına seçme hakkı vermiş olmanın kötü veya yanlış olduğunu yaşananlar ne olursa olsun düşünmemekteyiz.Seçme hakkı tanınmayan, sonuçların ilan edilmiş yarışmaları tercih etmeyeceğiz.

Grafikerler.net e de bir teşekkürümüz olacak, forumlarını bu kadar yoruyor olmamıza rağmen herhangi bir tepki göstermediler. Ancak forumu daha fazla yormamak için eleştirilerinizi logo@sanalsepet.com.tr adresimize bekliyoruz. Her gönderiniz ayrıntı ile incelenip cevaplandırılacaktır.

Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Sanal Sepet

caglar86

🌱Yeni Üye🌱
215_watermark_640x480_92.jpg

bu 3 logoyu sanırım aynı arkadaş yapmış.

müthiş araştırmacı sanal sepet yöneticileri bu 3 resmin 5 dakikada 0.1 oranla artmasını nasıl gözden kaçırıyor anlamış değilim.

ayrıca herkese 0 verenler kimler onları da çok merak ediyorum.
bu 3 logonun puanları azalmadığı için garip bir hissiyatım var.

yoksa bu logoları yapan hediyeyi vermek istemeyen sanalsepet çalışanları mı? eğer bu emek hırsızlığına ve saygısızlığa son verilmez, bu puanlar geri alınmaz, 0 verilenlerin puanları tekrar yükseltilmezse bende mail ile yarışmadan işimi çekeceğim.

bu linklere gereken hassasiyeti göstermenizi istiyorum.

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yarışmadaki herhangi bir logonun sanal sepet çalışanları, akrabaları, arkadaşları ile asla uzaktan ve yakından alakası bulunmadığını söylemeliyiz.

bahsetmiş, link verdiğiniz çalışma, tarafımıza 22.07.2010 tarihinde a.k. tarafından gönderilmiştir.

Elbette tüm logolarla ilgili olarak yapılan incelemeler bahsettiğiniz logolar için de yapılacaktır. Ancak Sanal Sepet çalışanlarını haksız yere suçlamanıza asla izin verilmeyecektir.

Bilgilerinize

Mimar S. GRAFİK

🌱Yeni Üye🌱
Selam arkadaşlar...

En başında şunu belirtmek isterim ki bu tarz tasarım yarışmalarında denge çok hassastır

ve oylama ise bu stildeki yarışmalara biraz risk katmaktadır

Gel gelelim konumuza..

evet 112 logoyu en başından en sonuna dek tekeer teker inceledim bazılarını not aldım bazılarını hızlı hızlı geçmeye çalıştım kimilerinde ise biraz seyir eyledim diyebilirim zira öyle logolar var ki hakikatten "ince fikir" ürünü olduğu besbelli.

şu an itibariyle silinmiş olan logolar olduğu için 106 tasarım için düşüncelerimi beyan etmiş bulunmaktayım.

açıkçası bazı logoların tasarlanış şekilleri birbirine hayli benziyor

ama burada kuruma güvenmek zorundayız kaldı ki kimse logosunu yarışma öncesi sergilememiştir gizlilik açısından sanırım (hem bazı fikirler aynı olabilir bu da imkansız değildir)....

aslında bilmiyorum kendi düşüncelerim tabi bunlar o yüzden hiçbirinizi de şahsen tanımadığım için etiklik problemi yok ve buna mukabil bazı mülahazalarda bulunacağım:

ilgili firma sitesindeki 6 galeri sayfasından yola çıkarak konuşacak olursak;

Örneğin 1. sayfayı ele alalım birlikte :)

1. sayfada orta sıradan sol ve sağdan 4. yeşil zeminli logoyu biraz irdeleyelim:

1. Okun boyutunda sıkıntılar var gibi,
2. Web site adı kompozisyonun dışında kalmış
3. Bütünlükten uzaklaşılmış

2. sayfaya gelelim değerli arkadaşlar:

orta sırada 4. 5 ve 6. logolarda gerçek manada bir göz kalabalıklığı var

züccaciyeciyi aratmayacak kadar...

ortanın en sağındaki silik formlu karakter çalışmasının mantığı iyi yalnız sanallığa vurgu yapıldığı kadar 'sepet' metasına da vurgu yapılsa imiş fena olmazmış doğrusu :)

gözlerime güvendiğim kadar hiçbirşeye güvenmem mottosu olan biri olarak

buradaki logonun eBay firmanın logosuna benzediği üst üste binen silik harfler referans alınarak pekâlâ söylenebilir değil mi? Kaldı ki bu firma da 'e-shopping' kuruluşudur.

3. sayfadayız:

1. sıradan soldan 5. ve 6. alt sıradan devamı niteliğinde olan soldan 1. logodaki eller çok hoşuma gitti yalnız kullanımında büyük ilkesizlikler var 3 boyut verilmeye çalışılmış lâkin en yani ara boyuttaki siyahlık, sarılık herneyse var olan kalınlık çalışmayı estetikten mahrum bırakmış.

Hediye paketleri ise yine kalabalıklıktan başka bir işleve yardımcı olmamış :)

2. sıradan en sağdaki sarılı-yeşilli ambleme gelince renklendirme oldukça başarılı :)

sıcak renk uyumları kompozisyonları bütünleştiriyor , gri renk ise armoniyi bir terazi gibi dengeliyor

ama soldaki form yani çanta mı sepet mi olduğu belli olmayan çizim 'free vector' sitelerinde yer alan çalışmaları andırıyor bu yüzden göze sokulan gradient uygulamaları parlak ve piyasa tabiriyle cillop gibi aksedilen çalışmalar çok piyasa ürünü gibi duruyor bu da aynılık yaratıyor.

çanta ya da sepet o çizilen şekil biraz daha ince olsaymış şuanki gibi koli yada bilgisayar kasasını andırmazdı herhalde :)

4. sayfada ise:

2. sırada soldan 4. resimde ise elinde büyüteci tutmuş karakter çizimi eğer o logoyu gönderene ait ise telif sorunu oluşturmaz
yok eğer kendi çizdi ise logoda resim kullanılmaz kaldı ki 3 boyutlu çöp adam fotoğrafları 'shotter stock' bazlı sitelerde oldukça mevcut dolaşıyor :)

bu sayfada akıllı uslu diyebilşeceğimiz tek çalışma 3. sıranın en sağı yani mavi sepet içinde ok olan çalışmadır yalnız tipografisi daha özgün olabilirdi

ayrıca ok un pikselleri çok fazla verilmiş sadece üçgen görebiliyorum gerisi siyah..

4. sıranın başındaki yani kale ağları örülmüş olan logodaki ince düşünce gerçekten hoş yalnız uygulama problemli..

aslında yazı karakterlerinin çevrelediği bir kompoziyon logo olacakmış yalnız bina pencereleri gibi gereğinden fazla delikler logo formatından çıkmış
genel hatları iyi yalnız daha çok stilize edilmeliydi.ham kalmış yani :)

5. sayfaya gelecek olursak:

1. sıradan 4. sıradaki logo Çiçek Sepeti - Online Çiçek Siparişi yahut Cicek.Com - Çiçek Gönder | Çiçek Siparişi | Çiçek Sepeti e-ticaret firmalarının
kurumsal kimlikleriyle yakın çağrışımlar yapabilmekte..

2. sırada en soldaki kırmızı çemberli logoya gelecek olursak, arkadaşımız belki farkında değildir ama Semerkand Dergisi - Aylık Tasavvufî Dergi adresindeki ilgili holdingin ve derginin logosunu çağrıştırıyor gibi.. dediğim gibi 1 kere bir objeyi görsem aklımda kalıyor dolayısıyla benzerlikleri yakalayabiliyorum.

yine bu logomuz da oldukça parlamış oysa avrupa da örneğin bir zamanlar yaşadığım şehir california eksenli gelişmiş metropollerde bu tarz dizaynlara rastlayamazsınız :)

ve geldik son sayfamıza:

2. sıradan soldan 1. ve 2 logolar...

burada kurgu harika olmuş..

yalnız en altta kalan 3. satırdaki yazı yani 'com.tr' yazısı kompozisyonu bölük pörçük edebilmiş malesef ve çantanın kolu askıda kalmış yani eksik bir çalışma olmuş.

Yanındaki mavi skalalı logoda ise çantanın tutma bölgesi ile alttaki gri sarmal çok özensiz ve yıpranmış duruyor.

Renklerin birbirine uyumu gayet hoş yalnız soluk bir anafikri var ve daha göz önüne getirmeliydi logo kendisini zira bir yatak firması gibi.. şööyle bir bakınca uykunuzu getirebiliyor :)

ve son kritiğime geldi sıra :

yine bu 6. sayfadaki 1. sıradan

4. 5. ve 6. logolara gelecek olursak.

sanırım aynı kişinin el ürünü olacak ki kendi içinde bir sıralama yapmış vatandaş.

evet; şahsî kanaatim bu logolar içerisinden yani önce 112 sonra 106 logo arasından
sanalsepetadlı şirketin kendisini ilgili rakip firmalar içersinde en etkili gösterebilecek logo soldan 5. logodur.

sanal
sepet

tipografi formatıyla yüzeysel ve genel hatlarla tutulan 'şey'in bir çanta yahut sepet olduğu anlatılmış.

işin espri yönü ise sepeti tutan ögenin bir bilgisayar objesi ve aracı olan 'el' dökumanterinin ters tutularak yazı karakterlkerinden oluşan sepet gövdesine bağlı ipleri tutmuş olmasıdır ki bu oldukça başarılı bir düşünce ve uygulanış...

yiğidi öldür hakkını yeme diyeceksek eğer;

yarışmada eğer ki oylamada 1. olamasa bile (oylamaların sağlıksallığı tartışılır çünkü)
bu logo fazlasıyla 1. liği hakediyor...

sağdakine oranla solundaki daha düz yazı karakterlerine oranla sağdaki daha eğlenceli ve akılda kalıcı durmuş denilebilir.

3. logosu ise kendi içinde anlatılmaya çalışılanı diğer ikisi gibi tam belli edememiş doğrusu....

evet canlar kritisizm üzerine söyleyebileceklerim bu kadar..

yarışma oldukça non stop formatında geçiyor belli ki..
ben de gerek yurt içi gerekse yurt dışında aldığım eğitim ve tasarım prensiplerini rehber alarak olumlu yada olumsuz yorumlarımı dile getirdim :)

hepinize 'iyi tasarımlı hayatlar'

kalın sağlıcakla.....

Mrs. Melisa Tai

🌱Yeni Üye🌱
Saygıdeğer katılımcılar sanalsepet sitesinde bulunan tüm logoları incelediğinizde finale kalacak logolar kendini belli ediyor kansındayım.

ayrıntı girecek değilim

sadece bir grafik jürisi olsaydı

bu yarışmada kazananlar tahmin ettiğimden farksız olurdu.

şunu unutmayın böylesi çarşı-pazara dönmüş bir logo havuzunda kimse kendine güvenip yaptığı işin - buna tasarım diyemeceyeğim - SANALSEPET tarafından kullanacağını zannetmesin.

Mimar S. GRAFİK bey kusura bakmayın sizin kadar güleryüzlü ve müsamahalı olamayacağım ne yazık ki!!!

%99 bütün çiziktik işler tel celsede elenirdi.

buna rağmen bu ne cesaret anlayamıyorum??

tam 15 sayfa tartışma taaa almış başını gidiyor....

saçmalığın bu kadarı da olmaz yaaa!!

grafi_2010

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
nası bir logo ???? olmalı zamanı geçtimi??????? milletttttt

alexiacortez

🌱Yeni Üye🌱
Saygıdeğer katılımcılar SanalSepet.Com.TR geliştirme blogu, logo yarışması uygulama sayfası
şunu unutmayın böylesi çarşı-pazara dönmüş bir logo havuzunda kimse kendine güvenip yaptığı işin - buna tasarım diyemeceyeğim - SANALSEPET tarafından kullanacağını zannetmesin.

%99 bütün çiziktik işler tel celsede elenirdi.
buna rağmen bu ne cesaret anlayamıyorum??
tam 15 sayfa tartışma taaa almış başını gidiyor....
saçmalığın bu kadarı da olmaz yaaa!!

sevgili melisa,
tepkini anlıyoruz ancak ödülü ipad olan halk oylamalı bir yarışmaya zaten belli bir çizgiye gelmiş kendini ispatlamış, gerçekten iddialı olan grafikerler 'katılmaz'. eğer varsa web sayfasının da böyle iddialı bir talebi, o zaman ona göre bedelini fiyatını öder, profesyonel bir tasarımcı tutar, anlaşmalı olarak hem kendi istekleri doğrultusunda tasarımcıyı yönlendirmeye çalışarak hem de tasarımcının koyduğu mesleki prensiplere boyun eğerek ortaya çıkan logoyu kullanır - veya kullanmama hakkına sahiptir.

bu tür yarışmalar, hem tasarım maliyetini düşürürerek firmaya ekonomik rahatlık ve -en az tasarımcı sayısı kadar- çeşitli ama muhtemelen düşük kaliteli logo seçenekleri, hem de yarışmaya katılan, verilen ödüle, belki kendi imkanları ile sahip olamayacak olan gençlere umut ve heves vaat eder.

ortmenum

🌱Yeni Üye🌱
logo@sanalsepet.com.tr[/email] adresimize bekliyoruz. Her gönderiniz ayrıntı ile incelenip cevaplandırılacaktır.

Güzel yazıyorsunuz da yarışma başladığı günden beri logomun sitede yer almadığını defalarca mail yoluyla belirtmeme rağmen olumlu olumsuz bir geri bildirim alamadım malesef. Bu işin düzeltilmesi için verdiğim çaba logoyu hazırlarken verdiğim çabayı geçti doğrusu. İster kabul edin ister etmeyin ama yarışmanız yarışmacıların emeklerine karşılık gereken ciddiyeti sağlamıyor. Böyle bir işe girişmeden önce de gereken altyapıyı sağlayın. Sağlamazsanız bugün olduğu gibi birçok emeğin zayi olmasına ve sitenizin itibarının düşmesine neden olursunuz.

halktan biri

🌱Yeni Üye🌱
az önce okuduğum Mimar S. GRAFİK in uzuuuuca yazısından sonra şunu farkettim galiba
bu yarışmalarda gözlem gücü iyi olan grafik sanatçıları az çok şampiyonu tahmin edebiliyor demekki!! orijinal yorumlamalarda bulunmuş kendileri_

fprot bey de o makale tarzındaki değerlendirmeleri okursa belki üstâdın ne demek istediğini iyi anlar.....

bu arada arkadaşlar hala sağa sola koca bir sıfır çeken nokta nokta şahıslar var yahu ne zaman oy vermek için blog a girsem gözüme takılan başarılı logoların puanları gıdım gıdım düşüyor.

yani bunu yapanlara seslenmek istiyorum kendi dandik logolarınıza yüksek puan verince ne değişiyor söyler misiniz..

elmas çamura saplanmakla değerinden birşey kaybetmez..

ve dahi kömür incili,yakutlu sandıklara konulsa değerinden 1 milim yukarı çıkmaz.

göz var nizam var yahu!

amonyumnitrat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yarışma tam bir "samimiyet ve hakkaniyet testi"ne dönüştü..
çok doluyum ama kendimi tutuyorum..
allahım şu yarışma bir an önce bitse de, sinirlerim daha fazla yıpranmasa..
samimiyet ve hakkaniyet..
çok şey mi istiyoruz allah aşkına???..

X-R@Y

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yarışma yöneticilerine sesleniyorum. Logoların bir çoğunda çalıntı sembol, vektör vb. var. Sizden ricam onları yarışma sonuçlanmadan elemeniz. Emek hırsızlığına kesinlikle tahammül etmemeliyiz.

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın XRAY

bahsettiğiniz konu ile ilgili olarak belirtmek istediğiniz logoları mailimize (logo@sanalsepet.com.tr) ye ulaştırırsanız gereken işlem yapılacaktır.

X-R@Y

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın XRAY

bahsettiğiniz konu ile ilgili olarak belirtmek istediğiniz logoları mailimize (logo@sanalsepet.com.tr) ye ulaştırırsanız gereken işlem yapılacaktır.

Hepsini çıkaracak kadar zamanım yok, ama yarışma sonuçlanıca eğer ilk 10 da kalanlarda rastlarsam size kesinlikle bildireceğim. Kimsenin emeği yenmesin. :wink:

Komikaze

🌱Yeni Üye🌱
hepinize selam sanalsepetçiler :)

yahu ne güzel bir yarışma yapılmış eğlenmek varken birbirinize girmişsiniz koca insanlarsanız, ayıp yaa ...

ama org. sitesindeki yüz üç çalışmaya baktım hızlı hızlı... ööyle iddialı üç-dört tasarımın dışında birşey yok ki.. gerisi kuru kalabalık olmuş..

birinciliği göğüsleyecek katılımcı aslında farklı tasarım duruşuyla kendini belli ediyor.
kör olan bile görür bunu :)

sanırım bunu sevgili fprot da görmüştür..

ne diyelim "ORİJİNAL VE ÖZGÜN" olan kazansın!!!!!!

zaten şu ilk elemeler bitsin kurumsallığa gidebilecek ve bence "hit" olan logoları buradan da duyuracağım :)

b.y. c.a.r.t.o.o.n.i.s.t. k.o.m.i.k.a.z.e.

jelibonn

🌱Yeni Üye🌱
ya inanmıyorum yaa iice puanlarım düşüyooorr!!!

bu sıfır verenler hala nasıl tutunabiliyorlar yaaaa???

sanalsepet yönetimi görmüyor mu allah aşkına, bu blok sıfır verenleriiii..

deli olucam yaaaaaaa ! !!

atın bunları gitsin yeter daral geldi artıkkkkkkk offffff !!!!!!