Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kişisel gelişim ilgi alanıma giriyor ve bu konuya dair bulabildiğim yazılari, kitapları okurum, eğitimlere ve seminerlere katılırım. Gerekli olduğunu düşündüklerimi de grafikerler.net üyeleriyle paylaşmak istedim. Alıntı olanların altında kimden-nereden alıntı olduğu yazmaktadır.
'Kişisel gelişim' bölümünün, konuyla ilgili-bilgili kişilerin katılımıyla daha da zenginleştirilebileceğine ve üyeler için sağlıklı bir kaynakça olabileceğine inanıyorum. Umarım 'paylaşım için teşekkürler' dışında, bilgilendirici katılımlar da olur.
Kişisel gelişime dair verilen bilgiler, bir saçmalıktan ibaret. Emeğinize elbette saygısızlık yapmak değil niyetim, fakat; Beşer, bir iki cümle ile gelişecek, gelişebilen bir varlık değildir, biliniz.
Bu meslek insanı delirtir sonunda, istediğiniz kadar kişisel gelişim kitaplarınıda okusanız stres ve sıkıntının beyni kemirmesini önleyemiyorsunuz. Sonunda erken yaşlanmış, obsesif kompulsif kişilik bozukluğu olan bireyler oluyorsunuz...
Neyse biraz fazla sınıntılı bi anıma denk geldi heralde, sözüm meclisten dışarı!
Paylaşım yapan arkadaşa tabiki teşekkür etmeden sözümü bitirmiyorum...
merhaba... bunlar çok güzel bilgiler elineze sağlık. Bende A.Şerif İzgörenden eğitim alarak badan dili eğitmenliğine adım attım. Amacım bu konuda kendimi geliştirmek ve topluma faydalı olabilmek. Bir yerel gazete ve ajansım var. Saygılarımla
Çok faydalı bilgiler. Okuyanların çok işine yarayacağını düşünüyorum tabi uygulandığında. Satış Yönetimi okuduğum için kişisel gelişimle içli dışlıyım. İlgi de duyuyorum konuyla ilgili bulduğum kitapları okudum tekrara düşene kadar uzun zamandır okumuyorum temel mesajlar birbirine benziyor:smile: Kişisel gelişimin insanlarla iletişimde onları anlamada çok faydası var. Resmen bakış açınız değişiyor. Bir çok arkadaşımda bunu test ettim.:rofl: Yaşadıkları olaylarda,tartışmalarda farklı yönleri görmelerine yardımcı oluyorum olayın,tartışmanın seyri değişiyor. Bir hikayeyi ben de paylaşmak istiyorum konunun hepsini okumadığımı üzülerek belirtmek istiyorum umarım anlatılmamıştır. Şuan hangi kitapta okuduğumu hatırlamıyorum. Herhangi bir konu hakkında ne düşünüyorsak ondan sonraki yaşananları da bu düşünceye göre yorumluyoruz. Şöyle ki;
"Adamın biri bir gün testeresini kaybetmiş ve komşunun oğlundan şüpheleniyormuş. Sonraki yaşananlar da bu düşüncesini desteklemiş. Çocuğun davranışları,kaçamak tavırları, konuşması vs her türlü ayrıntı çocuğun suçlu olduğunu gösteriyormuş. Adam neredeyse bu durumdan emin olmuş ki bir gün arka bahçesinde testeresini unuttuğunu farketmiş. Böylece çocuğun testereyi çalmadığı da ortaya çıkmış."
Adam düşüncesiyle sonraki yaşadığı her olayı bağdaştırmış. Bu hikaye çok hoşuma gider benim okuduğumdan beri "belki" der ve farklı olasılıkları da düşünmeye başlarım.