Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi? Pc mi ?

• MAC

Oy: 424 53.5%
  • PC

Oy: 369 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    793

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
grafik tabanlı olmasından... programların hızı ve kullanımının verimi bakımından...
sonuna kadar mac.

bütün pc'ciler itina ile mac'ci yapılır.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
grafik tabanlı olmasından... programların hızı ve kullanımının verimi bakımından...
sonuna kadar mac.

bütün pc'ciler itina ile mac'ci yapılır.

İnatla sizin gibi konuşanlara sorduğum soru:

Peki aradaki fiyat farkı fark kadar edermi bu hız?

Sanmıyorum.=)

Ki hız konusunda geri kalmıyor artık PC ler... Emin olunuz.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
İnatla sizin gibi konuşanlara sorduğum soru:

Peki aradaki fiyat farkı fark kadar edermi bu hız?

Sanmıyorum.=)

Ki hız konusunda geri kalmıyor artık PC ler... Emin olunuz.

herşey para demek değildir.
üstelik iyi bir pc ve imac fiyatları yaklaşık aynıdır.

bazı şeylere paha biçilemez. Mac gibi.
Ölene dek Mac!!!

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Volkan sana bu konuda katılmıyorum......

mac ıle aynı fıyata pc lerde kurabılırsın. tamam guzel calısır hatta daha hızlı pclerde olusturlabılır. ama sonuz yıne husran olacaktır. en bastan berıdır dıyorum: microdoft PC yı lekeleyen tek sey bana gore.... cunku stabıl degıl....

o yuzden mac......

ha bu arada gelın hep bırlıkte bi linux kuralım bakın o zaman microsoft diyen kalacak mı :)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Volkan sana bu konuda katılmıyorum......

mac ıle aynı fıyata pc lerde kurabılırsın. tamam guzel calısır hatta daha hızlı pclerde olusturlabılır. ama sonuz yıne husran olacaktır. en bastan berıdır dıyorum: microdoft PC yı lekeleyen tek sey bana gore.... cunku stabıl degıl....

o yuzden mac......

ha bu arada gelın hep bırlıkte bi linux kuralım bakın o zaman microsoft diyen kalacak mı :)

Linux a OK. Ama Mac a o kadar para ödenmesine karşıyım.

frp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pc..neden mi?

apple firması tarafından tasarımcılar için ozel olarak uretilmis macintoshlar da calısma imkanı kısıtlıdır..yani bir taraftan limewire da download işlemi surerken diger yanda film yuklerken bi taraftan muzik dinleyip, öte yandan da photoshop ımageready ve freehand kombinesi dersenizz yalan olursunuz..ha cok ii sisteme sahibim diyorsanızda 7-8 mlyr civarı bi parayı gozden cıkarmışsınız demektir..

macintosh lüx olarak adlandırılır cogu kişiye gore..tasarımcı lüxü..

oysa pc tamamen yazılım donanım olarak teknoloji dunyasının sonsuz penceresınden baktırır ve sonu gelmez bi manzaranın içinde bilginiz kadar (+ram :) ) dilediginizi yapma olanagı sunar..

anlayacagınız pc herkes için, macintosh ise tasrımcılar için varolmuştur..

curunay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslında mac in görüntü kalitesi renk kalitesi pc de olsa süper olacak:))) sonuçta mac in yazılımlarıda pc de yazılıyor bildiğim kadarıyla

grafikis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence tasarım için kesinlikle mac.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
pc..neden mi?

apple firması tarafından tasarımcılar için ozel olarak uretilmis macintoshlar da calısma imkanı kısıtlıdır..yani bir taraftan limewire da download işlemi surerken diger yanda film yuklerken bi taraftan muzik dinleyip, öte yandan da photoshop ımageready ve freehand kombinesi dersenizz yalan olursunuz..ha cok ii sisteme sahibim diyorsanızda 7-8 mlyr civarı bi parayı gozden cıkarmışsınız demektir..

oysa pc tamamen yazılım donanım olarak teknoloji dunyasının sonsuz penceresınden baktırır ve sonu gelmez bi manzaranın içinde bilginiz kadar (+ram :) ) dilediginizi yapma olanagı sunar..

Hayır lüx ü değil bence olmazlardandır. Ancak eldeki imkanlarıda pek zorlamamak gerekir. Ben 3 yıla yakın mac kullandım ondaki konfor u pc de bulamıyorum... Maddi açıdan bakılırsa tabiki mac kadar olmasada PC lerde artık teknolijinin ilerisindeler...

Ben mac dedim ve yine mac diyorum =)

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
pc..neden mi?

sayın arkadaşım ben sabah iş yerine gelince çalıştırdıgım programlar:

mail programım + safari (internet browser) + firefox (internet browser) + adobe indesign CS3 + adobe illustrator CS3 + adobe photoshop CS3 + adobe acrobat professional 8 + adobe distiller + FreeHand Mx + itunes + çok sık olmasada quick time player be bunun yanında bir iki ufak proram (barcode programı + font manager programı vs vs) bunlar ilk iş açılır ve akşam gidene kadar kapanmaz (bunun neresi lüx acaba) bunlar arasında surekli gidilir gelinir ve iş yapılır. sanırım buna Multi Tasking diyorlar.

işin en guzel yanı bunlar bu şekilde calışırken ben akşama kadar makinemi yeniden başlatmıyorum bile.

sizce verilen parayı fazlasıyla ve ufak da olsa saygınızı kazanamaz mı dersiniz?????

bi rde sevgili pclerimiz ne zaman grafik arayüzüne geçti? ne zaman mouse'yi kullanmaya başladı? hatırlıyor musunuz?

bence bu tartışma böyle sürer gider. ama yorum ya da eleştiriden önce her iki makineyi kullanın. zira bir elmanın en güzel elma olduğunu, başka bir elma ile kıyaslayarak anlayabilirsiniz. boşu boşuna kulaktan dolma bilgilerle kıyas yapılmaz.

kolay gelsin.

07ahmet06

🌱Yeni Üye🌱
mac pc ne fark eder ikisinde de aynı prgramları kullanıyoruz. Pc in de Mac inde kendine özgü kolaylıkları var. ben 10 seneden sonra pc de kullanmaya başladım. pc mac farketmiyor. LCD ekran olayına gelince de her zaman normal ekran daha iyidir. ben de de lcd var ama memnun değilim. istediğin kadar kalibrasyon ayarı yap yanındaki müşteri seninle aynı rengi göremiyor.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
mac pc ne fark eder ikisinde de aynı prgramları kullanıyoruz. Pc in de Mac inde kendine özgü kolaylıkları var. ben 10 seneden sonra pc de kullanmaya başladım. pc mac farketmiyor. LCD ekran olayına gelince de her zaman normal ekran daha iyidir. ben de de lcd var ama memnun değilim. istediğin kadar kalibrasyon ayarı yap yanındaki müşteri seninle aynı rengi göremiyor.

LCD ekran olarak bir de EIZO marka ekranları incelemeni isterim. az biraz pahalı ama mükemmel bir şey.

frp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sayın arkadaşım ben sabah iş yerine gelince çalıştırdıgım programlar:

mail programım + safari (internet browser) + firefox (internet browser) + adobe indesign CS3 + adobe illustrator CS3 + adobe photoshop CS3 + adobe acrobat professional 8 + adobe distiller + FreeHand Mx + itunes + çok sık olmasada quick time player be bunun yanında bir iki ufak proram (barcode programı + font manager programı vs vs) bunlar ilk iş açılır ve akşam gidene kadar kapanmaz (bunun neresi lüx acaba) bunlar arasında surekli gidilir gelinir ve iş yapılır. sanırım buna Multi Tasking diyorlar.

işin en guzel yanı bunlar bu şekilde calışırken ben akşama kadar makinemi yeniden başlatmıyorum bile.

sizce verilen parayı fazlasıyla ve ufak da olsa saygınızı kazanamaz mı dersiniz?????

bi rde sevgili pclerimiz ne zaman grafik arayüzüne geçti? ne zaman mouse'yi kullanmaya başladı? hatırlıyor musunuz?

bence bu tartışma böyle sürer gider. ama yorum ya da eleştiriden önce her iki makineyi kullanın. zira bir elmanın en güzel elma olduğunu, başka bir elma ile kıyaslayarak anlayabilirsiniz. boşu boşuna kulaktan dolma bilgilerle kıyas yapılmaz.

kolay gelsin.

"sizce verilen parayı fazlasıyla ve ufak da olsa saygınızı kazanamaz mı dersiniz?????"

benim de bahsetmeye calıstıgım sey buydu zaten..macintosh muhtesem bir alet ama sanırım bir g5 ve cok iyi durumda bir pc yi karsılastırdıgımızda mac in lüx e kactıgını yani gokhan tekine cevab verecek olursam rahata kactıgını soylemek istedim.

acıkcası ben macintosh da calısmayı yeglerim ama cogu ajans mac e verecegi parayla daha iyi donanıma sahip bi pc almayı seciyor yada bilincsiz bi sekilde cok eski bir mac dayayıp tasarımcının önüne, al işte sana mac diyor.

ufak matbaalarda yada henuz yenı kurumsallasan ajanslarda vazıyet budur..kulaktan dolma bilgi degil bızzad edınılmıs tecrubedir..

akasha

🌱Yeni Üye🌱
mac kullanmayı fazla bilmediğim için PC diyorum :)

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
mac i fazla bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla corel yok corel olmayan yerde işmi olur :p

oceans80

🌱Yeni Üye🌱
tasarımda mac kullanılıyormuş sanırım ama bizde pc var birde lcdler renklerde sorun yaşıyorum.

macintosh kullanin sorun yasamayin bu tip sorunlarin hic biri mac de mevcut degil ben macbook pro kullaniyorum bu cihazda dahi lcd caribrasyonlari mevcut yani mac herhangi bir ekran kullanmiyor arkadaslar

suleymankkoklu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
mac çoook kullanışlı bence
ama programların çoğu PC'ye göre o yüzden sıkıntı olabiliyor bazen

volkanildec

🌱Yeni Üye🌱
Mac birkaç yıl öncesine kadar grafik konusunda söz sahibiydi pc ye göre tartışılmaz bi performansdı.Ancak bugün pc mac in pabucunu dama attı diyebilirim yani bu anket 4 yıl önce Mac işaretlenirdi kesinlikle, bugün Pc derim...