Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Merinart,ajansımızın yeni logosu:)

bbluee80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sonradan gönderdikleriniz de olmamış. Belki CMYK dan yola çıkarak soyut bir çalışma yapılabilir. Ama bunlar özenilmeden, düşünülmeden yapılmış.

merinart34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.merinartajans.com
yorumlarınız için kalbten tesekkürler..
buna karar kılındı.
sadece bu logo üzerinde çalışılacak.önerilerinizi bekliyorum.
sremeri1.jpg

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
evet haklısınız önceki logo hakikaten bi tuhafmış. Ancak sizin yaptığınız logo da en basit cümleler le söylüyorum "bir logo değil" heleki "markaya giden yol" sloganı ile beraber komik bir şaka olarak kabul edilebilir... Lütfen yalnış anlamayın amacım sizi yermek değildir. Daha önceki grafiker arkadaşınız da yalnış bir seçim yapmış olabilirsiniz. Başka bir grafiker arkadaş bulmanızı. Mümkünse portfolyosunu görmeden işe almamanızı öneririm. Ya da burada ben dahil fiyatı karışılığında size sloganınıza uygun bir logo tasarlayacak arkadaşlardan faydalanabilirsiniz.

başarılar dilerim.

EK:
lla kendiniz yapacaksanız. Piyasa da çeşitli dönemlerde çeşitli sanatçıların yapıtlarına yer veren "Annual" tipi logo kitapları var. Bunları inceledikten sonra bu işe soyunmanızda yarar vardır.

merinart34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.merinartajans.com
yorumunuz için teşekkürler..
ancak o bagsetiğiniz slogan ona baglı değil:)

bunu kendim olarak yaptım.grafiker işi değil yanii

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
ya iyi güzel hoş, kararda verilmiş ama bu logo değillllllllll....

Gereksiz okadar şey varki bu logo diye tabir ettiğiniz şeyde, örneğin neden o merinart yazısı okadar tuhaf bir karakterde elektrikçi anımsatması yapıyor + o reklam yazan yer ve o kutular yer kaplamaktan baska birsey yapmıyor ve o arka kısımdaki çerçeve nedir?

Yine diyeceksinizki her logonun manası yoktur vs... Evet doğru ama anlamı olmayan logolar estetik yönünden gözü doldurarak kazanır.
Bu logoda ise ikiside yok...

Tekrar tekrar aynı seyleri söyletiyorsunuz.Lütfen prof. bir destek alın artık reklam tanıtım firması olarak bu logo ile yola çıkmanızın hiç hoş olmayacagı düşüncesindeyim...

Saygılar ,iyi çalışmalar...

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
ya iyi güzel hoş, kararda verilmiş ama bu logo değillllllllll....

Gereksiz okadar şey varki bu logo diye tabir ettiğiniz şeyde, örneğin neden o merinart yazısı okadar tuhaf bir karakterde elektrikçi anımsatması yapıyor + o reklam yazan yer ve o kutular yer kaplamaktan baska birsey yapmıyor ve o arka kısımdaki çerçeve nedir?

Yine diyeceksinizki her logonun manası yoktur vs... Evet doğru ama anlamı olmayan logolar estetik yönünden gözü doldurarak kazanır.
Bu logoda ise ikiside yok...

Tekrar tekrar aynı seyleri söyletiyorsunuz.Lütfen prof. bir destek alın artık reklam tanıtım firması olarak bu logo ile yola çıkmanızın hiç hoş olmayacagı düşüncesindeyim...

Saygılar ,iyi çalışmalar...

bence boşuna yorma kendini ben anladım arkadaş bizden profesyonel baksana yorum için koyuyor ama yine kendi bildiğini okuyacak:D

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
lola çıldırıcam :D

OLmuyor sürekli aynı şeyleri söylüyorum,yorumlarınız benim için değerli diyor ama dinlemiyor :)

merinart34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.merinartajans.com
yaa valla arkadaşlar kafama koydum bir kere ben bu işi yapacam:))

bak ne güzel eleştiri yapıyorsun şeyma hanım
ben böyle güzel eleştiri yapanlara can kurban.
tamam kabulleniyorum gereksiz ,abartılı nesne ve yazı fonları var.ama benim istediğim böyle bir tarzda olacak..bunun üzerinde çalışmlar yapıyorm

bigmuntha

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.umaycubukcu.com
Öncelikle ortada bir emek olduğu için ellerinize sağlık demek istiyorum.

Yorumlarıma gelince de;

- Register çok büyük olmuş ve harfe çok yakın, bunun bir kurumsalı vardır, ona göre kullanırsan daha iyi olur.

- Merinart yazısında kullandığın degrade, çoğu baskı mecrasında (serigraf tarzı) güzel sonuç vermeyebilir, bence burada tek renk kullansan kullanılabilirlik açısından daha iyi olur.

- Şekillerin özel bir anlamı var sanırım, tasarım olarak bir yorumda bulunmayacağım. Yanlız alttaki çubuklar dik dursa, soldaki daireler hizalı osa bir şekilde, belki daha iyi olabilir.

Saygılar...

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
yaa valla arkadaşlar kafama koydum bir kere ben bu işi yapacam:))

bak ne güzel eleştiri yapıyorsun şeyma hanım
ben böyle güzel eleştiri yapanlara can kurban.
tamam kabulleniyorum gereksiz ,abartılı nesne ve yazı fonları var.ama benim istediğim böyle bir tarzda olacak..bunun üzerinde çalışmlar yapıyorm

Canım iyi güzel kafana koymuşsun ama biraz önem ver sadeleştir logoları araştır bunları anlatıyoruz sana biraz olsun önem ver :worried:

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
aslında en temizi avatarınızdaki logoyu kullanmanız. :) hepsinden daha çok logo bence. "R" üzerinde biraz çalışıp olayı bitirmenizi öneriyorum

bbluee80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gittikçe kötüye gidiyor. Galiba en iyisi elnor'un dediği şekilde olacak.

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
sanırım arkadaşımız grafiker olmayı kafasına koymuş ancak yanlış noktadan başlamış bir logo yapmak için önce bireysel olarak ne istediğinizi bilmeniz gereklidir ( ki kendi firmanız için logo yapmaya çalıştığınızı düşünüyorum ) bir reklam ajansı olarak öncelikle kendi reklamınızı iyi yapmanız gerekli ki size müşteri olabilecek insanlara işte bu benim eserim sizin içinde yapabilirim demeniz gerekli logo olarak yapmaya çalıştığınız çalışma logo olarak ele alınabilecek düzeyde değil ki sizde bir logo tasarlıyabilecek düzeyde değilsiniz anlaşılan öncelikle coreldraw programını öğrenip belirli bir düzeye geldikten sonrada arkadaşlarımızın yapmış olduğu logo çalışmalarını bir inceleyin bakalım ne yapılmış bu zamana kadar daha sonrada kendiniz için istekleriniz ve logodan beklentileriniz doğrultusunda bir tasarım yapın. bu iş aceleye gelmez siz hemen oldu bittiye getirmeye çalışıyorsunuz.yaptığınız yanlış ilk başta budur bence acele etmeden aşama aşama devam edin iyi çalışmalar..

Elsi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Siz biraz internette logoları inceleyen araştırın ve logo yapımının inceliklerini araştırın en önemli şey anlaşılabilir ve akılda kalıcı olması lazım... Özellikle bir reklam şirketi için çok daha göze çarpıcı bi logonuz olması lazımki kaliteniz o kadar belli olsun:smile:

merinart34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.merinartajans.com
yorumlarınız için kalbten tesekkürler..
evet yeni corel drawlardanım:)
ama ben bu işi yapacagımdan eminim !!
ve size en son yaptığım ve begendiğim logo
sperlogo.jpg

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Karakter idare eder :)

İyi gidiyorsun canım ama bütün olarak yine iyi değil :)

Düzensiz çalıştığın şekillerden birisinde kontör varken diğerinde olmamasından belli birza daha dikkat :)

Ve böyle kaba şekiller kullanmak yerine sade ve estetik şekiller seçmelisin :)

İyi çalışmalar...

bbluee80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1-Baskı sorunları nedeniyle logoda degrade pek tercih edilmez.
2-Logonun küçüldüğünde algılanması ve okunurluğun bozulmaması gerekir.
3-İncecik konturlar kullanılmaz ve sadelik esastır.
4-Logonun siyah beyaz baskısı da düşünülerek şekillerde anlam karmaşası yaratmamasına dikkat edilmelidir.Bu nedenle yazı ve biçim bu logoda birleştiğinden siyah beyaz logoda M algılanmayacaktır.
5-Hizalama, açı uyumu, bütünlük ve uyum bunda yok.

Temel sanat eğitimi, komposizyon öğeleri ve ilkelerini bilmeden bu işi yapmanız zor. Herkes logo çizecek olsa okulunu okumaya, eğitimini almaya ne gerek var. Olmuyor. İyi bir grafiker bulun artık.

merinart34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.merinartajans.com
1-Baskı sorunları nedeniyle logoda degrade pek tercih edilmez.
2-Logonun küçüldüğünde algılanması ve okunurluğun bozulmaması gerekir.
3-İncecik konturlar kullanılmaz ve sadelik esastır.
4-Logonun siyah beyaz baskısı da düşünülerek şekillerde anlam karmaşası yaratmamasına dikkat edilmelidir.Bu nedenle yazı ve biçim bu logoda birleştiğinden siyah beyaz logoda M algılanmayacaktır.
5-Hizalama, açı uyumu, bütünlük ve uyum bunda yok.

Temel sanat eğitimi, komposizyon öğeleri ve ilkelerini bilmeden bu işi yapmanız zor. Herkes logo çizecek olsa okulunu okumaya, eğitimini almaya ne gerek var. Olmuyor. İyi bir grafiker bulun artık.

yorumunuza tsk.ler ama herkes işini yapsın.siz egitimcisiniz bende matbaa ve ajans işi ile meşkülüm.bu işte grafikerlerin işi biliyorum ama en azında ögrenmek için çabalıyorum.