Profesyonel İş hayatına bi gazetede başladım. önce muhabir sonra dizgi işleri olarak devam etti. ama asıl ilgi alanım Web Tasarım işiydi. neyse ilk hafta tabi uzman bi corel ciden yardım alarak basladım 2 ci hafta tek basıma yaptım ve fiyasko tasarım berbat oldu
sonra alıştım yavas yavas öğrendim Corel draw ı çok sevdim. tasarım konusunda kendimi geliştirdim. herşey iyi gidiyordu ama maaş konusuna kafamı taktım 550 tl maaş alıyordum sigorta söz verilmesine rağmen yapılmamıstı . rest çekip ayrıldım işten. sonra aynı iş yeri yine benleirtibata geçerek sigorta yapıcağını ve maaşı arttıracağını söyledi.
600 tl maaş + sigorta ile gidim tekrar ama ne varki maaş çok düşük geliyordu bana... Neden mi ?
gazete dizgisi
web sitesi editörlüğü
muhabirlik
telefonlara fln bakıyordum
kapıya bakıyordum
arada bir cay fln yapyordum
sabah 7'de iş başı (ki ben asla 7 de gitmedim 8 gibi giderim) akşam güneş batımına kadar çalışmak
ve sonrada en son hamlesi patronun abone servisindeki eleman işten ayrıldı bu yükü benim üzerime yükledi.
uyardım kendisini bak bu böyle olmaz dedim dinlemedi.
ve artık bir köle gibi çalıştıgımın farkına varmaya basladım.
hiç düşünmeden ayrıldım işten...
Arkadaşlar malesef grafikerlik artık ayaklar altında olan bir meslek hazır şablonların hayatımıza girmesi grafikerliği ucuzlattı...
ve ondan sonra karar verdim. Saygın bir meslek edineceğim diye
Şu an Özel bir kurumda Yazılım ve veritabanı programla eğitimi almaktayım.
bu işler nasıl düzelirr ?
Grafikerlerin Sivil toplum Kuruluşları var mı? ben bilmiyorum ama yoksada Mutlaka olmalı
bu medeni toplumlarda vazgeçilmez bir unsur.
sadecegrafikerlerin değil bütün meslek gruplarının stk sı olmalıdır. böylece Patronlar artık iş ilanlarında hem grafikten hem webden hem çay demlemekten anlayan köleler armaktan vazgeçerler....