Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mesleğime Saygımı Yitirmek Üzereyim :(

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
Valla bende 2,5 yıldır çalışıyorum 800 lira alıyorum ssk 3 ay sonra zar zor başladı yol parasıda yok zam istedim beni diğer grafikerle bir tuttu kızın 3-4 aylık deneyimi var benim kadarda tasarım yapamıyor ama aynı maaşı alabiliyoruz. Ne ala memleket.
Ve 2,5 yıldır şuan burası 10. iş yerim 10 yer değiştirdim. sorun nerde bilmiyorum.
Bu arada bende burda telefonlara bakıyorum diğer kızda muhasebecimiz ilgilenmez işine gelirse.
hemde santral bende müşteriler artık telefonlarada mı siz bakıyorsunuz der oldular :D

Son düzenleme:

hllyyc

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiking.com
Yaşadıklarına üzüldüm..Ama biz "Grafikerciler" yılmadan "2d karakter ve logo çalışması için" "500 TL" teklife "Evet" dememek için kendimizi zor tutarken; bu fiyata çalışma yaptıran firmaya birde eğer kabul ederseniz "dergide tam sayfa reklamı ücretsiz yapalım abi" diye işi 500 TL ye almaya çalışan ajanslarda işimizin hakkını vermeye çalışmalıyız...

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
askerden döndükten sonra 5 ay oldu başlayalı . 1.700 + ssk + konaklama olarak anlaştım ve şu ana kadar da ajansımla bir sorun yaşamadım. inşallah tüm MESLEKTAŞLARIM iyi bir kariyer ve yaşam standardını yakalar. (not corele laf atılmış ama her konuda da belirttiğim gibi bilmediğiniz bir programın şu özelliği yok deme mantalitesini artık bir kenara bırakıp programlara hakim olmadığınız sürece program üzerine eleştiri yapmayın. Ben kurslardan sağdan soldan program öğrenip grafikerim diye ortaya atlayanlara tre filmi bilmiyor, pistole ile çizim yapmışmı, gretuar ile ahşap kalıptan gravür çalışmışmı, serigrafta 9 puntoluk bir yazıyı çıkarmak için kaçlık ipek kullanması gerektiğini biliyomu die laf atmıyorum. o nedenle corel kullananlar deyip de program kullanıcılarını eleştirenleri kınıyorum. Bu arada corelin tam sürümünü kullanırsanız ve dil desteğini tam yaparsanız bakın bakalım tireleme yapabiliyor mu yapamıyor mu? hypnotions seçeneklerine custom hypnotions eklerseniz ki bu corelin orjinal sürümünde spelling check gibi tükçeye uyarlanmış olarak dosyasıyla geliyor, o zaman bir sıkıntınız da kalmıyor. lütfen cümle kurarken programlara atıfta bulunarak grafikerlik konusunda deneyim kıstası uygulamayın bu durumda ben de corel programına hakim olmayışınızdan dolayı sizin mesleği bilmediğiniz yorumunda bulunmak zorunda kalırım ki böyle birşey abes karşılanır. e sizin tarafınızdan bu şekilde abes görülecekse lütfen cümlelerinizin de birileri tarafından aynı şekilde yorumlanacağını unutmayın.)

Mükemmel bi yorum olmuş işiniz hayırlı, uğurlu ve daimi olur inşallah kolay gelsin;)

remedya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok Bilinen bu sorunlara yeni bakış açısı

Bir deney yapılır. Uzunca bir kavanoza bir arı atılır, birde sinek, acaba üst kapağı açık olan bu kavanozdan çıkış tecrübesi ne olacak !
Arı sürekli aşağıda bir noktayı zorlayıp durur saatler sürer ancak sinek ikinci denemede 5 dakika içersinde yukarıdaki açıklıktan kendini kurtarır.Arı ise iki gün geçmesine rağmen hala aynı noktada ve bitkin haldedir. Sineğin daha esnek düşünebilmesi şaşırtıcıdır.

İkinci deney de pireler 30 cm cam fanusa konulur.Tabandan ısıtılınca pireler maksimum zıplamaya başlarlar ancak üst kapak kapalıdır.Kafalarını çarpa çarpa bir şey öğrenirler , zeminden en fazla 30 cm zıplamayı ! sonraki aşamada üst kapak açılır tekrar ısı verilir ve pireler az önceki hayat dersine sadık kalırlar. Kaçma imkanları varken kaçamazlar ve bu durumu kader gibi algılarlar.

Bi deney daha , bu da gerçekten çok ilginç , büyükçe bir havuza aç bir köpekbalığı bırakılır, yanınada çok sevdiği bir balık , yapması gereken çok kolay , zaten biliyor ,ama o da ne bilimadamlarından yine kurtuluş yok. Arada ne olduğunu anlamadığı bir şey o balığı yemesine engel olmaktadır.Arada şeffaf cam bölme vardır. Köpekbalığı defalarca saldırsada hiç bir yöntemle karnını doyuramaz.Açlığa alışmaya başlar.Ertesi gün,yine aç bırakılan köpekbalığının yanına yine nefis bir balık atılır , yemesi an meselesidir,bir hamle, ha gayret ama nafile köpekbalığı o iştah kabartan balık burnunun ucundan geçsede yemek için hamle yapmaz, çünkü yiyemiyeceğini bilmektedir.Tecrübeyle sabittir.

Bu deneyler , neyi başaramayacağımızı , nasıl öğrendiğimizi göstermesi bakımından , önemlidir.
( Bozuk cümle yapıları ya da imla problemleri varsa özür dilerim.)

Şimdi daha önce de paylaştığım bir konuyu burada da açmak isterim . Kısaca şöyle ;

Reklam sektöründe faaliyet gösteren firmalar ( ajans,tabela,matbaa vb ) uygun personel bulabilmek için zaman , iş , verim kaybederler, aynı şekilde personelde iş aramak için, denenme , yanılma denen gereksiz bir sürece en değerli şeyleri olan zaman harcarlar. İş için uygun eleman mı ? elemana uygun iş ve iş ortamı mı ? çalışma şekli ,kullanılan programlar , araç ve gereçler , müşteri skalası, işyerinin tecrübesi , sizden derhal istenecek sonuç , adaptasyon süreci , kalite anlayışı , firmanın ödeme şekli, personelin genel karakteri , aranan elemandan tam olarak ne beklendiği , sosyal haklar ve benzeri konuların işlendiği, öncelikle piyasada çalışan grafikerler ve tasarımcıların üye olup çalıştıkları yeri belli başlıklar altında ifade ettiği bir web paylaşım formatına ( site demiyorum ) ihtiyaç vardır. Böylece bazı sıkıntı veren durumlar en azından meslektaşlarımız açısından açık, berrak anlaşılır hale gelecektir. yeni başlayan arkadaşlar da uzun uzun inceleyecek ve ne yapmaları gerektiğine daha kolay karar verecekler. sıkıştıkları noktalarda daha hızlı çözüm bulabilecekler.Doğrudan işin mutfak kısmında neler olup bittiğini bilecekler.O işyerinden ayrılacak meslektaşımız neden ayrıldığını ve yeni başlayacak olanlara ciddi öneri ve tavsiyeler verebilecektir. Bu bahsettiğim platform sadece grafikerlere özel olacaktır. Hakkında veri olan firmalar alfabetik isim sıralı olabilir. örneğin bir X tabela yada ajans yada matbaa bir ilanla personel arıyor. O ilanı farkeden kişi derhal bu platformda firmayı arıyor ve bir ön bilgi sahibi oluyor ve kime cv gönderdiğinin farkında oluyor. Sadece cv toplayan abuk subuk şahıslar var. O cv de pek çok kişisel veri bulunuyor. Gsm no, msn adresi veya diğer özel bilgiler. Kısaca bu sitede de farkettiğim , arkadaşların farklı şekillerde dile getirdiği ve olması gereken bu yapının oldukça gerekli olduğu düşüncesindeyim. Böylesine kapsamlı bir siteye de gerekir sanırım.

_ Neden asker ele geçireceği bölgeyi havadan keşif yapar ?
_ Neden firma , personel için ayrıntılı veriye sahip olmak istesin de , personel bu haktan mahrum kalsın ?
_ Neden her konuda imdadımıza yetişen internet , bu önemli ancak pek önemsenmeyen konuda da yanımızda olmasın ?

diğer nedenleri de ekleyebilirsiniz ve naçizane fikrime destek olarak bu oluşuma destek verebilirsiniz. Nasıl olacak o da Grafikerler.net gemisinin in kaptanlarının alanı .

Şimdi bu yeni paylaşıma ne dersiniz?

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Mükemmel bi yorum olmuş işiniz hayırlı, uğurlu ve daimi olur inşallah kolay gelsin;)

teşekkür ederim majestic. umarım aynı şekilde hayat seninde yüzüne sürekli güler. kolay gelsin ve hayatta başarıların her zaman başarısızlıklarını hatırlatmayacak kadar büyük ve çok olsun.

aLqiDaa

🌱Yeni Üye🌱
Bende Uşakta Reklam Ajans sahibiyim Böyle sıkıntılar elbet olur. Ama zamanla senin altından kalkıcağından eminim (;

reverse.angle

🌱Yeni Üye🌱
Günümüzde iş hayatı sarpa sarmış durumda. İş hayatında 'insan' olmanın hiçbir değeri yok, bu konuda hakkında sayfalarca yazı yazılabilir ama birşeylerin değişmesi için yazıdan çok daha fazlası gerekli. Sadece bu sektörde değil her sektörde insanlar bir dolu sorun yaşıyor. İş verenlerin büyük bir bölümü çalışanının hayatını satın aldığını düşündüğü için, onların geçim sıkıntısı vb. zaaflarını kendisine avantaj olarak kullanmaya çalıştığı için çalışanlar gereğinden fazla yıpranıyor.

yysnymn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar...

2002 yılından beri dolaylı yoldan bu sekterün içindeyim, Macintosh bilgisayarlara servis desteği veren 3 farklı firmada çalıştım. Tahsilim yoktur, alaylı öğrenenlerdenim okumadığıma pişmanım desem yalan olmaz. İlk firmam yaklaşık dört yıl sürdü ayrılma askerlik idi son bir yılımı tek başıma götürdüm koskoca şirketin servisini, yaptığım işlerde Macintosh bilgisayarla Hp ve Epson yazıcı tamirliğini bu 3 firmanın servisliğini profosyonel seviyede yapıyordum ve arada Pc işleride çıkıyordu. Bu firmaya A diyorum, askerden sonra aynı macintosh servisi veren firma üzerinde çalışmaya başladım, burda 2 bölüm vardı Mac ve Pc ben sadece Mac'e bakıyordum Bu firmayada B diyorum. Şuan Çalıştığım Mac servisi üzerine yine ve tekim servisde bu firmayada C diyorum.

A Firması: ilk girdiğimde 3 Servis elamanı vardı son yılımda tek ben kaldım, tahsil olmadığı için ve önümde askerlik olduğu için ayrılmadım ayrılamadım, maaşıma zam istediğimde bana müşteri getir daha artı şeyler yap denmişti, ve öyle kalmıştı 2002-04 yılının sonu 400tl maaşım vardı yaptığım işlerden milyarlar kazanıyorlardı ama ÖRN. Müşteriler gittiğimde en iyisi dört beş gün önce çağırmıştım diyordu yoğunluktan anca iş sırası geliyordu. Maaşım ilk hafta yatar ssk yemek masraf sıkıntı yoktu.

B Fİrması: Müşteri Potansiyeli olarak daha büyük firmaydı, ilk iş günümde yemek yemeğe fırsat bulamadık 3 Teknik eleman. ilk 2 ay maaş zamanında yatıyordu, ssk başladı maaşlar sarkmaya başladı, Müşteriler iş yerinin saçma sapan politakası yüzünden(kazıklama yalan dolan) gün geçtikce düşüyordu, oturmaya başlamıştık artık, ilan giriyorduk nete aklınıza ne geliyorsa ilan vermiştik iş yerinde komik ürünler bulunabiliyordu artık, yaklaşık 2 yıl süren çalışma sürecinde kalan alıcaklar yüzünden mahkemelik şekilde ayrıldık hukuk süreci başladı.

C Firması: Macintosh servis bölümünde çalışıyorum. Beş ayı geçti maaş 1000tl yemek yol masrafım veriliyor. SSK ise yıl başı dendi son konuşmamızda durumların iyi olmadığını öne sürülüyor. Şuan yine gülen yüzüm dümdüz oldu ve insan isteyerek çalışamıyor. Araştırdım ki deneme süresi dahi olsa ssk yatırılmalıymış ssk sız bir işcini 2009 yılına görede cezası 21.000Tl

Sektörde tek bir kötü iz bırakmadan saatime hiç bakmadan çalışan birisiyimdir ama hep kullanılıyor iyi niyet. Ve kız arkadşımın dediği gibi yaptığım işin (kurunun yanında yaşda yanar) gözlerde değeri yok...
Bazen konuştuğumuz zaman
-Ne yapıyorsun ?
-Amelilik yapıyorum diyorum...

Genel olarak çok kapıdan girip çıktım Çok büyük Ajanslar, mimarlar, Matbaalar, tabelacılar ve evinde bu işi yapanlar, servis verdiğim müşterilerimde bu işi kaça yaparsınız diyip şurası bu kadara yapıyor diyene, kapıyı gösteren de oldu gel biz daha ucuza yaparız diyende, bu tutarsızlık şimdi neredeyse gel biz daha ucuza yaparıza döndü. Fİrmalar süpermarket gibi oldular her şeyi pazarlıyorlar artık. Kriz lafta var canım büyüklerim, işe girerken var bir şeyleri talep ettiğinizde var, bunuda bizlere karşı kullanıyorlar doğal olarak az maaşa razı olunuyor.

Çok rahat görüntüm vardır dert tasa etmem fazla en azından 7 yıl süresince, artık gelecek kaygım var hayat aile kurulucak inşallah ama şuan tek bir garantim yok. . .

Umarım bu tip emek işçiliğine gerçek değer en kısa sürede verilir...
Kafanızı şişirdim, her şey gönlünüzce olsun . . .

yysnymn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Günümüzde iş hayatı sarpa sarmış durumda. İş hayatında 'insan' olmanın hiçbir değeri yok, bu konuda hakkında sayfalarca yazı yazılabilir ama birşeylerin değişmesi için yazıdan çok daha fazlası gerekli. Sadece bu sektörde değil her sektörde insanlar bir dolu sorun yaşıyor. İş verenlerin büyük bir bölümü çalışanının hayatını satın aldığını düşündüğü için, onların geçim sıkıntısı vb. zaaflarını kendisine avantaj olarak kullanmaya çalıştığı için çalışanlar gereğinden fazla yıpranıyor.

Sanırım bizim patronlar kendilerini firavun zannediyor, bizleri işe alınca köle sıfatınca görüyorlar...

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
keşke sırf mesleğime saygımı yitirseydim
insanlığa saygım kalmadı artık benim
türlü türlü çirkinliklerden başka hiç birşey göremiyorum ne yazıkki

ozlem aslan

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sanırım bizim patronlar kendilerini firavun zannediyor, bizleri işe alınca köle sıfatınca görüyorlar...[/

Katılıyorum Size kısa ve öz yazmıssınız...grafikerlik diye bi meslek kalmıcak sanırım yakında dün ankarada bi firmaya basvuruda bulunmustum aradılar gorusmeye gıttım hem grafıkerlık yapıcam hem iş takibi yapıcam yani adam bana kısacası diyoki buranın bel kemiği olcan yanlış iş basılırsa üzülücen diyo evet çok güsel maaş sorun hakkınızı verırız baslayın çalışalım görelim diyo ısrarla maaş sormam rahatsız etti sonunda dedi 500 lira verebılırız bune perhiz bune lahana turşusu ben oranın bel kemıgı olcam hemde 500 yol parası zaten 125 lıra..kabul etmedım tamam dedi başlayın işe anlaşırız yanı ortaya fiyat belirlemeden başla sonra 1 ay çalıs belkıde 500 lira bile alamadan çık..olmadımı oda oldu yazılım firmasında başladım..49 gun çalış para alama sigorta zaten yok o hırsla çalışma bakalınıgına başvurdum şahitim var elımde doneler var ama çalışma bakanlıgı yazı yazmıs onlar gitmemiş oraya sonrada iş mahkemesine dava açın böyle bi ülkede hakkını bile arayamıyosun nasıl çalışıcaz söyleyin arkadaşlar...çok sinirliyim.........:sweating:

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Aynı dert bende de var.
İşe başlarken herşey hoş güzel, işe başladıktan sonra sanki köle tacirlerinden almış esir gibi, telefona bakmaktan tutunda etölyeye gidip baskı yapmak gibi absürt birdizi şeyler yaptıracak kadar yüzsüzler. Ama ay başı geldiğinde kabuklarına çekilip hiç seslerini çıkarmaz, kuzu kesilirler. Şirkete gelen-giden parayı bilmesem kendimden şüphe edicem.
Yanına gidip "Sigortam nezaman başlıcak" dediğinizde patron edasına bürünürler yine "hemen başlatalım" bikaç gün beklersin tık yok, tekrar sorduğunda da "şu işleri bidüzeltelim de.." tokat gibi iner suratına. Ne diyeceksin "siz nasıl uygun görürseniz patron hazretleri" mi? Yoksa bir tokatta siz mi indirisiniz "Şu gün işten çıkıyorum maaşımı ayarlayın" mı?
Gözünüzde okadar kücülür ki düşdüğü duruma üzülürsünüz bile.
Şamar oğlanına dönmemek için zihniyetlerin değişmesi gerek bu da biraz zor gibi görünüyor..

Son düzenleme:

cavalika

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafik tasarım kadar büyük bir sanat ve "bilim" dalının bu seviyede yanlış anlaşılması hiç hoş değil aslında..
Aslına bakarsanız Türkiyede mesleki açıdan bakarsak senelerden beri,matbaalar,promosyon baskıları gibi alanlarda grafikerlik gelişiyo...Bu yüzdende baskıya yönelik çalışmalardan asıl grafik tasarıma sıra gelmiyor:)..Grafik tasarım tam anlamıyla işlenmiyor.
Animasyonda ve reklamda yeni yeni ilerliyoruz bu işleri yapan yerlerde genelde ve çoğu İstanbulda.Ankaradayım her yerde aynı tip işyerleri ve iş verenler var.
Her neyse işimizi kutsal sayıp sevgimizi yitirmeyelim bence.işinizi sevmiyosanız bile sanatınızı sevin derim grafik tasarım hayal demektir hayallerinizden vaz geçmeyin..
birde şunu düşünün bir çok Türk grafiker/animatör-görsel efektçimiz var yurtdışında yada istanbulda..Onlar belki biraz şanslıydı ama emin olun çok istedikleri ve sevdikleri için oradalar..
Size şundan çok emin olarak bahsedeyimki eğer gerçekten istediğiniz yer için hazır durumdaysanız ve hakkını fazlasıyla veriosanız emeğinizin karşılığı karşınıza çıkacaktır.o sizi bulacaktır.Tabi yerinizde durarak değil yanlış anlamayın.Öğneğin şuanki hedefim istanbul ..
hayallerimin kapısını açacağını düşündüğüm şehir..Animasyon için hazı olursam gora gibi bir filmde bende çalışmaya hak kazanabilirim

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
yorumları okudukça yüzüm ekşiliyor bazende hayallerimizi düşününce buruk bi tebessüm düşüyor yüzüme cem karacayı anımsayarak hayat ne garip diyebiliyorum napıyoruz biz yaa nereye gidiyoruz gelecek garantim yok diyo bi arkadaş ve düşünceli (...)3 nokta koyabiliyoruz sadece geleceğimize diğer bi yandan başka bi arkadaşımız hayallerinizi sevin hedefim istanbul hazır olursam bende hak kazanabilirim diyor ve hemen istanbulda artis olma hayalleriyle evden kaçan kzılar geliyo aklıma :)) bazen birazda şanslı olmak gerekiyor sadece hayal kurmak yada kendine yatırım yapmakla olmuyor diye dşünüyorum buraya bu konuyu açmamnın nedenide buydu zaten sorun bizim hayal kuramamamızda yada bu işi yeteri kadar sevmememizde değil arkadaşlar sorun düzende düzen bozuldu diyorum sistemde sorun var diyorum ah ile vah ile değilde bi çözümü olmalı bunun diyorum abuk subuk beklentileri olan müşterileri bizler yarattık bunlara cevap veren patronlarıda bizler yarattık müşteriler patronlarıda ezmeye başladı artık patron diye bi kavramda yok artık aracılar var pazarlamacılar var eğer biz pazarlayamıyorsak emeğimizi yapacak bişi yok malasef Allah hepimizin YAR ve YARDIMCISI olsun.... bu iş iş değil...

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
yorumları okudukça yüzüm ekşiliyor bazende hayallerimizi düşününce buruk bi tebessüm düşüyor yüzüme cem karacayı anımsayarak hayat ne garip diyebiliyorum napıyoruz biz yaa nereye gidiyoruz gelecek garantim yok diyo bi arkadaş ve düşünceli (...)3 nokta koyabiliyoruz sadece geleceğimize diğer bi yandan başka bi arkadaşımız hayallerinizi sevin hedefim istanbul hazır olursam bende hak kazanabilirim diyor ve hemen istanbulda artis olma hayalleriyle evden kaçan kzılar geliyo aklıma :)) bazen birazda şanslı olmak gerekiyor sadece hayal kurmak yada kendine yatırım yapmakla olmuyor diye dşünüyorum buraya bu konuyu açmamnın nedenide buydu zaten sorun bizim hayal kuramamamızda yada bu işi yeteri kadar sevmememizde değil arkadaşlar sorun düzende düzen bozuldu diyorum sistemde sorun var diyorum ah ile vah ile değilde bi çözümü olmalı bunun diyorum abuk subuk beklentileri olan müşterileri bizler yarattık bunlara cevap veren patronlarıda bizler yarattık müşteriler patronlarıda ezmeye başladı artık patron diye bi kavramda yok artık aracılar var pazarlamacılar var eğer biz pazarlayamıyorsak emeğimizi yapacak bişi yok malasef Allah hepimizin YAR ve YARDIMCISI olsun.... bu iş iş değil...

fazla kurcalamadan (kurcalamıyorum çünki biraz siyasete giriyor)
Tek mantıklı çözüm tam avrupa birliği

bu arada istanbula umut bağlayanların çok çalışması ve hemen hemen türünün tek örneği olması gerek:)
istanbulda olduğu halde yeteneklerini sergileme fırsatı bulamayan çok kişi var...

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
fazla kurcalamadan (kurcalamıyorum çünki biraz siyasete giriyor)
Tek mantıklı çözüm tam avrupa birliği

bu arada istanbula umut bağlayanların çok çalışması ve hemen hemen türünün tek örneği olması gerek:)
istanbulda olduğu halde yeteneklerini sergileme fırsatı bulamayan çok kişi var...

hangi avrupa birliği o dediğiniz eksenimizin kaydığı arap birliği olmasın. bu mantıkla biz sopaların gölgesi altında (mahalle baskını) ile yapılan sanatla ancak arap birliğine girebiliriz. mesleğe saygı evet

Son düzenleme:

Mayacı

🌱Yeni Üye🌱
Valla arkadaşlar ben lise yıllarımda başlamıştım photoshop ve grafik işlerine okadar heyecan veriyor du ki bu işlerle uğraşmak, pc nin başından sadece 4 saatliğine kalkıyrdm oda uyumak için.. Sonra üniversiteyi kazandım ve ihtiyaclarımı karşılamak için konya da grafikerlik yapmaya karar verdim bundan 3 yıl once 400 tl ye part time bir ajansa girdim,öğrenci için iyi paraydı adam ücretimi nasıl istersem oyle vereceğini soyledi ve bende haftalık almak istedimi belirttim, 1hafta sonra paramı ıstedğmde patron eline cebini attı bi tomar para, en az 5 milyar vardı elinde, okadar banknotun ıcınden aradı taradı 10 tlyi buldu ve bana dediki sunu alda idare et simdilik dedi sonraki haftalarda da hic alamadım zaten, 1 ay olunca ayrıldım, 3 ay boyuncada hakkım olan parayı harclık alır gibi almak için belki 10 kez belkide 15 kez ziyerette bulundum. Arkadaşlara anlattım durumu, normal karşılayıp konya da boyle dediler, bende ya nasip dedim, daha sonra dreamveawer, flash programlarını öğrendim ve yaptğm işlerden beğeniler aldım, php öğrendim fakat birde baktım ki bazı online satış sitelerinde benim 1 ay uğrastığım siteler, scriptler 5liraya satılıyor, insanlar hazır scriptlere temalarını değiştrp değiştrp satıyorlar ustelik bu insanların ne tasarımla nede php le bi alakası yoktu paintten resim dosyaların renklerini değiştiriyorlar sadece,verdiğim emeklere yandım yaptıklarımı satmıyrdm. Ama hiç birşey beni dijital tasarımlardan, görsellikten alıkoyamazdı derken 3d maya programıyla tanıştım eğitimini aldım güzel işler çıkardım, ancak sonradan öğrendim ki 3D işlerinin henüz Türkiye de rant yapması cok zor..
ve üniversiteyi gecim sıkıntısıyla bitirdim arkadaşlar,

bildiğim programlar sıralıyorum..

Photoshop (İleri düzey)
Flash (İleri düzey)
Corel (İleri düzey)
Dreamveawer (İleri düzey)
Freehand (İleri düzey)
Php (Orta düzey)
Autodesk Maya (modelleme,animasyon,texture,render...) (İleri düzey)

+ resim-iş öğretmenliği diploması ve bugun maalesef işsizim arkadaşlar..
7 ajansla iş yaptım konyada hepsiyle para konusunda sorun yaşadım, özellikle öğrenciysen vay haline...
Şuan bana 600-700 tl maaş teklifi verenlere inat çalışmayacam, emeğimi hakkımı yedirmycğm kimseye.. Bazılarınız buna kanaatsizlik diyebilir. 20 yıllık bakkal rüstem ajans açıp, insanları bu hale getiriyor işte..
Bilgisayar ve programlarına ne kadar emek verdiysem karşılığını hicbir zaman alamadım, bunlara verdiğim emekleri kpss ye verseydim, şimdi öğretmendim diyeceğim fakat malum kpss mağduruyum..

Türkiye neden böyle diye düşünürken şu cevabı buluyorum arkadaşlar;
İnsanlarımızın maalesef manevi yönü giderek zayıflıyor. Bence bunların tek nedeni de bu, Sözde müslümanız ya, nerde kaldı kul hakkı ? Nerde kaldı, çalışanın hakkını daha teri soğumadan vermek?

Adı ticaret olmuş dolandırıp, aldatmanın.. Adı siyaset olmuş yalancılığın...

b_bilge

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
ozturksaliha.blogspot.com
içimi kararttın be arkadaşım.. ne istediysen öğrenmişsin maşallah.. yani madem öyle ingilizceyi de öğren de bari yurtdışına açıl.. yazık..

ve manevi yönümüzde eksen kayması olduğu doğru.. yüzünü ister avrupaya ister afrikaya ister arabistana dön.. vicdanın yoksa, kendi değerlerine ve herşeyden önemlisi inandığın dine yabancılaştıysan kendi özsaygını da yitirirsin.. hayatı da emeği de değersizleştirirsin..

Ortalık kurnaz geçinen asalaklardan geçilmiyor. Allah hepsini ıslah etsin..

30 yaşına basmış bir GMK'mız var ama piyasa seviyesizlikten geçilmiyor. Onlar kokteyllerle yeni yaşlarını kutlaya dursun bu mesleği ayağa kaldıracak olan yine bizleriz. Nasıl mı? Şimdilik bilmiyorum ama düşünüyorum.

Valla arkadaşlar ben lise yıllarımda başlamıştım photoshop ve grafik işlerine okadar heyecan veriyor du ki bu işlerle uğraşmak, pc nin başından sadece 4 saatliğine kalkıyrdm oda uyumak için.. Sonra üniversiteyi kazandım ve ihtiyaclarımı karşılamak için konya da grafikerlik yapmaya karar verdim bundan 3 yıl once 400 tl ye part time bir ajansa girdim,öğrenci için iyi paraydı adam ücretimi nasıl istersem oyle vereceğini soyledi ve bende haftalık almak istedimi belirttim, 1hafta sonra paramı ıstedğmde patron eline cebini attı bi tomar para, en az 5 milyar vardı elinde, okadar banknotun ıcınden aradı taradı 10 tlyi buldu ve bana dediki sunu alda idare et simdilik dedi sonraki haftalarda da hic alamadım zaten, 1 ay olunca ayrıldım, 3 ay boyuncada hakkım olan parayı harclık alır gibi almak için belki 10 kez belkide 15 kez ziyerette bulundum. Arkadaşlara anlattım durumu, normal karşılayıp konya da boyle dediler, bende ya nasip dedim, daha sonra dreamveawer, flash programlarını öğrendim ve yaptğm işlerden beğeniler aldım, php öğrendim fakat birde baktım ki bazı online satış sitelerinde benim 1 ay uğrastığım siteler, scriptler 5liraya satılıyor, insanlar hazır scriptlere temalarını değiştrp değiştrp satıyorlar ustelik bu insanların ne tasarımla nede php le bi alakası yoktu paintten resim dosyaların renklerini değiştiriyorlar sadece,verdiğim emeklere yandım yaptıklarımı satmıyrdm. Ama hiç birşey beni dijital tasarımlardan, görsellikten alıkoyamazdı derken 3d maya programıyla tanıştım eğitimini aldım güzel işler çıkardım, ancak sonradan öğrendim ki 3D işlerinin henüz Türkiye de rant yapması cok zor..
ve üniversiteyi gecim sıkıntısıyla bitirdim arkadaşlar,

bildiğim programlar sıralıyorum..

Photoshop (İleri düzey)
Flash (İleri düzey)
Corel (İleri düzey)
Dreamveawer (İleri düzey)
Freehand (İleri düzey)
Php (Orta düzey)
Autodesk Maya (modelleme,animasyon,texture,render...) (İleri düzey)

+ resim-iş öğretmenliği diploması ve bugun maalesef işsizim arkadaşlar..
7 ajansla iş yaptım konyada hepsiyle para konusunda sorun yaşadım, özellikle öğrenciysen vay haline...
Şuan bana 600-700 tl maaş teklifi verenlere inat çalışmayacam, emeğimi hakkımı yedirmycğm kimseye.. Bazılarınız buna kanaatsizlik diyebilir. 20 yıllık bakkal rüstem ajans açıp, insanları bu hale getiriyor işte..
Bilgisayar ve programlarına ne kadar emek verdiysem karşılığını hicbir zaman alamadım, bunlara verdiğim emekleri kpss ye verseydim, şimdi öğretmendim diyeceğim fakat malum kpss mağduruyum..

Türkiye neden böyle diye düşünürken şu cevabı buluyorum arkadaşlar;
İnsanlarımızın maalesef manevi yönü giderek zayıflıyor. Bence bunların tek nedeni de bu, Sözde müslümanız ya, nerde kaldı kul hakkı ? Nerde kaldı, çalışanın hakkını daha teri soğumadan vermek?

Adı ticaret olmuş dolandırıp, aldatmanın.. Adı siyaset olmuş yalancılığın...

mavireklam48

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slmlar arkadaşlar!!!!!!!!!!
bir üzülende ben oldum hoş alışkınım ben b konulara ama gerçekten grafikee ihtiyacı olanlarda bu üç beş sıkıntılı durumlar doğrultusunda ciddi çalışabilecek insan bulamıyor.arkadaşımın biri bana grafiker ararken mail atmıştı neden illede bayan.:( bu ülkede hiçbirşeyin değeri yokken marmariste sezonun başında ben iş beklerken çokkk barlar sokağından grafiker topladım.malum türküz açız.artık o kadar düzgün insan aramasından sonra bende bıraktım aramayı kendim yettiğim kadar yapıyorum.oysaki 600/800 lira maaştan bahsedilirken ben grafiker arkadaşımın olmamasından vede zaman içerisinde müşteriye müşkün kalmamak adına 2000 / 3000 tl lik işler kapıdan dönüyor.bende azmediyim biryere varmak istiyorum bırak maaşı paylaşalım diyten hiç çıkmadı karşıma malesef.allah sonumuzu bu sektörde hayır etsin !!!

doruk677

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar..
09:00 - 19:00 arası çalışıyorum. başımı kaldıramıyorum.
Cumarteside 4e kadar. ve 600tl maaş alıyorum.
nasıl sizce? :S
( yol parasıyla birlikte 500tl kalıyor :( )