redeath333
🏆Pro Tasarımcı🏆
ön muhasebeden anlayan bayan grafiker
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır, ben yaklaşık olarak 6 yıldır bu işi yapıyorum, her birimizin sorunları ortak..ortaklaştırdılar..
Firma sahipleri bakıyor diğeri 600 veriyor, bende 600 veririm diyor.
Bakıyor diğeri ssk ödemiyor, bende ödemem diyor.
O kadar normalleştirdilerki bu durmu, hakkını aramaya gelince gördüğün muamelede cabası.
Kaldıki bu işin alaylıları olan iş verenlere bir nebze göz yumabiliyorken, okulunu okuyan işi bilen işveren mantığıda malesef pek farklı değil.
Hem tasarım yapsın, hem misafir gelince çay kahve yapsın, varsa mutfakta bulaşık yıkasın, pas pas yapsın, telefonlara baksın...say say bitmez.
En son ben ssk ile ilgili sorunumu dile getirdiğimde, işverenim kendi mesleki hayatından örnek verdi.
O' da uzun süre ssk sız çalışmış..
Bu ne demek?
Ben bolca küfür ettim patronuma, sende bana bu sebepten edebilirsin demek.
Açık ve net olan bu.
Evet bende bu işten soğudum, tiksindim, iğrendim artık.
Artık mesleğimi hobi gibi keyif alarak evimde yapmak istiyorum.
Hayatımı sürdürmek için başka meslek arayışlarını girdim.
Bu mesleği bu kadar ayaklar altına alan sizlerinde dediği gibi logoyu 2,5 tl ye bile yapan zihniyettir..
Dilerim bu durum düzelir, birileri bu işi yapan insanlarında para kazanması, sosyal haklarının olması, zaman kavramlarının olması gerektiğinin farkına varır...
yok yaf bayan demsinin nedeni işveren bayan o yüzden
askerden döndükten sonra 5 ay oldu başlayalı . 1.700 + ssk + konaklama olarak anlaştım ve şu ana kadar da ajansımla bir sorun yaşamadım. inşallah tüm MESLEKTAŞLARIM iyi bir kariyer ve yaşam standardını yakalar. (not corele laf atılmış ama her konuda da belirttiğim gibi bilmediğiniz bir programın şu özelliği yok deme mantalitesini artık bir kenara bırakıp programlara hakim olmadığınız sürece program üzerine eleştiri yapmayın. Ben kurslardan sağdan soldan program öğrenip grafikerim diye ortaya atlayanlara tre filmi bilmiyor, pistole ile çizim yapmışmı, gretuar ile ahşap kalıptan gravür çalışmışmı, serigrafta 9 puntoluk bir yazıyı çıkarmak için kaçlık ipek kullanması gerektiğini biliyomu die laf atmıyorum. o nedenle corel kullananlar deyip de program kullanıcılarını eleştirenleri kınıyorum. Bu arada corelin tam sürümünü kullanırsanız ve dil desteğini tam yaparsanız bakın bakalım tireleme yapabiliyor mu yapamıyor mu? hypnotions seçeneklerine custom hypnotions eklerseniz ki bu corelin orjinal sürümünde spelling check gibi tükçeye uyarlanmış olarak dosyasıyla geliyor, o zaman bir sıkıntınız da kalmıyor. lütfen cümle kurarken programlara atıfta bulunarak grafikerlik konusunda deneyim kıstası uygulamayın bu durumda ben de corel programına hakim olmayışınızdan dolayı sizin mesleği bilmediğiniz yorumunda bulunmak zorunda kalırım ki böyle birşey abes karşılanır. e sizin tarafınızdan bu şekilde abes görülecekse lütfen cümlelerinizin de birileri tarafından aynı şekilde yorumlanacağını unutmayın.)