Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mesleğime Saygımı Yitirmek Üzereyim :(

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bırakın bu işleri gelin domates satalım, balık tutalım, tarlada çapa yapalım diyorum dinlemiyorsunuz beni...Doğal grafikerler köyü inşaa ediyorum..Stressten uzak, sigorta yok, yol yok, para yok...Tavuklara yem atar, akşam karagöz oynatır yaşar gideriz..

Ulaş
Çok iyi olur. Ben varım :D
Ağaçların aşılanması ve ilaçlanması bana ait.:D

selimArslanoğlu

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhabalar

yaş otuz gözümü açtım matbaanın içinde albert frankenthal tipo makinasının çırağı olarak babamın mataasında çalışmya başladım o zamanlar Elazığ' için diyorum grafik nedir tasarım nedir bilinmezdi sadece tipocunun ustalığı önemliydi logo yaptırmak için ankara klışecilere başvururduk matbaacılık bir sanattı ve zordu aynı zamanda kazancı çok iyiydi şimdi fiyatların 2 katına iş yapılırdı çünkü işçilik ön plandaydı lakin günümüze baktığımızda arkadaşlarında belirttiği gibi bilgisayar ve ofset çağında işler değişti maliyetler arttı ama kar oranı düştü bunun yanına da 3 günlük tasarımcılar ve ajanslarda çıkınca çünkü free çalışanbir grafikerin kirası yok ssk sı yok maliyet sıfır tabiyatıyla düşük karlarla iş alınmaya başlandı bunda orta ölçekli 3-5 ssk lı elamanı olan işletmeleri zora soktu Elazığ'da var olançoğu şirket işlerini dışarı yaptırmakta çünkü bizimistediğimi ücret istanbul ve ankaradan çok fazla biz işin hakkını istiyoruz ama büyük şehir çok altında fiyatlar çekiyor örnek vererisek eğer 60 sayfa bir derginin dizgisi ne kadar olur bura için 1500 tl ama büyük şehirdeki ajanslar bu işi rahatlıkla 750-1000 tl ye alabiliyorlar bunun canlı şahidiyim diyeceğim şu durki ne olmuşsa ne sorun varsa sorunun kaynağı bizleriz müşteriler değil biz ittik onları bu hale biz getirdik üçe beşe iş yaptırmayı biz öğrettik onlara iş olsunda dedik...
1250 tl alan bir tasarımcı 800 e razı oluyorsa diyebileceğim bir şey yok sevgiyle kalın saygılar ...

elifex

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bende sadece bu tür sorunları, kendimin yaşadığını sanırdım.meğer ki ne çok dertli arkadaşımız varmış...kısacası yalnız değilmişim..

:::ÖMER:::

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Nazmiye Hanım Yazınızı baştan sona okudum ve size katılmadığım TEK BİR satır bile yok...
Özelliklede
Kod:
 "grafik tasarımcıyım dediğimde aa bana bi logo yaparmısın diye atlıyolar"
kısmı Hem beni güldürdü hem durumun mehavetini ortaya koydu..

Demişsiniz ya 20 tl ye logo tasarlamaya başlayacam artık diye bence çok sevinmeyin 20 tl ye çünkü artık onuda bulamayacaz...
Şurda yaşadığım bi olayı sizlerle paylaşayım :)
Yine bi tasarım sitesi "Ücretli grafik istek" bölümü...
Arkadaşın biri Logo ve Reklam Banner'ı istiyor-
Konuşmalar şu şekilde..

Buraya Dikkat

Buda benim sitem dolu cevabım

Ardından

Ve cevaba bakın :)

Grafikerlerin durumu budur...

Bu Konunun sonu :)

worm32

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kesinliklee sonuna kadar katılıyorum nazmiye sana adammm bırak pc ye program yüklemeyiii...gidip 1-2 saat cafede oturup şuna buna bişey yapıyor yada resmini renkliden siyah beyaza çevirdikten sonra aaaaa ben meğerr grafikermişim deyipp iş aramaya basliyoo :D:D:D yanii piyasada bilmeyennn bilendenn çokk eeee bunuda fırsatt bilenn işverenlerr sonuna kadar bunuu kullanıyo ve kullanacaktaa ama şunu unutmayınn gün gelecekk o patronların işi illa bize düşecekk....+ İşverenler grafikere para vermemek için oturup ögrenmeye calisiyo demişsinn eger ki böyle bişey olursaa bizim kıymnetimizii çok daha iyi anlarlar merakk etmee :D bizim aleyhimize olacak yanii bu olayyyy....Bu konuyu gündeme getirdigiiinn içinn Çokkk Teşekkürr Ediyorumm Sanaa....İnşallah birilerii bi kaç derss çıkartırr buradann.. Saygılarr..

Bakk NİHAT BAYSAL arkadaşımızın başına ne gelmişş

ANLAYACAĞINIZZ DURUMM ÇOKK KÖTÜÜ VEE HALAA DEVAM EDİYORR YAKINDA BU MESLEKTE BAKKAL GİBİ BİŞEY OLUR :d GERÇİ O BİLE KALMADI ŞİMDİİ...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Son düzenleme:

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
....
Buraya Dikkat

...

Elemanın pazarladığı bir yıllık premium hesap ücreti, 3-4 TL olarak tespit edilmiş oluyor böylelikle..

Hemen konuya uyarı yazın:
"Bu siteden premium hesap veya bir yıllık .tk domain ve 100 MB hosting alıp da, 3-4 TL'den fazla ödeyen ENAYİDİR!" diye.. :giggle:

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Kısaca özetlersek şimdi bu grafik işi bukadar çok abartıldıki piyasada git gide kötüleştiği için şu hikaye doğdu ortaya:)

Hikayemiz: Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde bir aile varmış adamın oğlu olmuş ilkokulu bitirmiş ve konumuz başlamış

Baba hanımına diyormuşki hanım hanım bizim oğlan büyüdü napacaz hangi işe verelim piyasada bozuldu ben berber yanına vermeyi düşünüyordum!

Annesi demişki yok bey hiç olurmu bak hacı hüsam beye adam reklamcı paraya para demiyorlar ben çoçuğumu öyle berber yanına felan veremem.

Babası hanım haklısın adam iki gün önce kapı kapı dolaşıp kartvizit yapımmı diye dileniyo gibi görünüyordu banada
bak adam şimdi altında jeep son model yazlıkta aldılar valla hanım haklısın sen reklamcıya verelim.

Hatta dur reklamcıya vermeyelim ben tükan açım bende reklam işi yapım hanımı derki bey sen nasıl yapacaksın hanım herkez anasının karnındamı öğrendi bizde yaparız heralde demiş.

Hikayemiz böyle böyle başlamış ve ilerlemiş gitmiş ve şimdiki durumlar herkez grafiker olmaya rağbet göstermeye başlıyor.

Bilgisayarını format attrmaya bilgisayarcıya götürüyor Abi bana Photoshop'ta yüklesene kendimi photoshop yapacam sonra bir kaç internetten derslere baka baka birşeyler yapıyor al işte sana grafiker oldumu bu çoçuklar Freelance işlere bende yaparım diye atlarsa vede yukarda anasının karnındamı herkez öğrendi diyen insanlar işveren olursa bu gibi munasebetlerle her zaman karşılaşacaksınız.

Umarım herşey istediğiniz gibi olur yalnız hiçbişey istediğiniz gibi olmayacak buna eminim gitgide bir kaosa sürüklenip gidiyoruz.

Ama umudunuzu yitirmeyin elbet birgün biri çıkacak ve ortalığın altına üstüne getirip düzeltecek lakin burda anlatmaya çalıştığım siz ne kadar burda bu konuyu uzatsanızda hiçbişey değişmeyecek yine ucuza iş yapılacak yine insanların yaptığı işin değerini vermeyen insanlar olacak.

Biz Türk ulusuyuz herzaman dimdik olacağız aramızda ne kadar köstek olmaya çalışanlar olsada.

Saygılarımla.

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
evet sorun çok

ben bu işi 25 senedir yapıyorum bu işten anlamayıp dükkan açan o kadar çok insan tanıyorumki çoğuna çoğu şeyi ben öğretiyorum ben lise 1 e 2 ay gittim bıraktım okulunu falan okumadım ama parası olan reklamcıyım diye çıkıyor piyasaya artık tasarımımı kendim yaparım tabelamı kendim yaparım serigrafımı kendim yaparım fırçayla yazımı kendim yazarım kutu harfimi kendim yaparım bilgisayarımı kendim formatlarım bilgisayarımın arızasını kendim tamir ederim bilgisayarımı kendim kullanırım ben neyim parasız reklamcılık yapmaya çalışan bir tabelacı neslinin son örneği para yok dert çok

designxtech

🌱Yeni Üye🌱
kıbrısa gel. geldikten 1 hafta sonra iş bulamazsan ben hiçbirşey bilmiyorum. 6 yıllık grafikerim 4 senedir maaşım 2.5 un üzerinde. yanlış anlamayın. birazda kişiyle ilgili. söylediklerinin hepsine katılıyorum. ha heryer böyle değil ancak burada grafikerin maaşı ortalama 1.7 1.9 arası..

Snoppy

🌱Yeni Üye🌱
Meslekmi dedin o da ne? Destursuz yanımıza gelemiyorlardı bile? Şimdi gördüğümüz muameleye bak ayaklar altına alındı grafikerlik oldu graFakirlik bunu bu hale getirenler utansın...

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
vala ben sekreterlik yapcam artık i para veriolar:)) tüm gün telefonda sohbet muhabbet gelsin çaylar gitsin kahveler ne güsel :))

memet12999

🌱Yeni Üye🌱
nazmiye ben biraz olaya daha geniş acıdan bakacam insanlarımız herşeye aşırı duyarsız tek istedikleri devlet dairesinde bir iş sonra ömür boyu iş garantisi ama ben Ankaralıyım ve devlet dairelerinde okadar çok iş yapmadan maaş alan insan varki (iş yapanlara hiç bir sözüm yok ) ve iş yapmadan maaş alan insanlar yüzünden özel sektör agır vergiler altında nefes alamıyor yani devletteki fazla harçamaların çeremesini biz özel çalışanları çekiyoruz malesef

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Forumları incelerken bu yazıyı gördüm biraz geç bi cevap belki ama kesinlikle size katılıyorum.İş ilanlarını bi işim olsa bile sürekli takip ederim fakat bu durum benimde canımı sıkıyor.CorelDraw photoshop illustrator aa evet biliyorum dur cv yollayayım diye heveslenirken web yazılımı ile ilgili istekleri görünce küfürü basıp kapatıyorum.Grafiker mi arıyorlar yoksa tam donanımlı bilgisayar kasası mı belli değil.Mutfak robotunun bile kendi işi var:D
Şaka bi yana bu duruma gerçekten dur demek lazım ama nasıl...

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
devir değişti artık. fotoşop bilen sekreter ilanı görmüşlüğüm var benim... :)

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Ben sektör değiştiricem kesin bi inşaat'e amele olarak girmeyi düşünüyorum yevmiye usulu paramıda alırım tıkır tıkır oh gam yok tasa yok:D İşleri yetişecek bastır bastır diyen yok sabah başlarım akşama kadar onu taşı bunu taşı akşamda bedenen yorulurum sabaha kadar fosur fosur uyku çekerim:D hem kafam dinlenir yahu 24 saat değişik değişik fikir bulup tasarım yapacam derdide yok adamlar cv ni ne getir işe alalımda demiyolar nasıl olsa canımı sıktılarmı çıkarım karşı inşaate giderim amele olarak hoppa şinanay da şinanay:D

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben sektör değiştiricem kesin bi inşaat'e amele olarak girmeyi düşünüyorum yevmiye usulu paramıda alırım tıkır tıkır oh gam yok tasa yok:D İşleri yetişecek bastır bastır diyen yok sabah başlarım akşama kadar onu taşı bunu taşı akşamda bedenen yorulurum sabaha kadar fosur fosur uyku çekerim:D hem kafam dinlenir yahu 24 saat değişik değişik fikir bulup tasarım yapacam derdide yok adamlar cv ni ne getir işe alalımda demiyolar nasıl olsa canımı sıktılarmı çıkarım karşı inşaate giderim amele olarak hoppa şinanay da şinanay:D

Çok doğru.. Saat 17:00'de kesin paydos..

Ve hiç bir meslektaşınız, rayiçin bir kuruş bile altına bile kesinlikle inmez. Ben daha ucuza çalışırım diyeni hiç görmedim.. :)

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
arkadaşlar sanırım ki rekor bende...

3. senemdeyim daha.
14. iş yerimdeyim.
Tam grafiker değilim ve bunun farkındayım.
Neler mi yapıyorum?
Gazete, dergi, ajans işleri, matbaa işleri ... vs.
Çoğunu da buradan öğrendiklerimle başardım.
Diyeceksiniz 13 iş yeri neden değiştirilir.
1. battı.
2. ssk sorunu yaşadık ve maaş düştü
3. sarkıntlık
4. maaş alamama
5. maaş alamama
(1dk unuttum cv ye bakayım:D)
6. gazeteyi yapan az maasa anlasılan baska eleman
7. firma batması
8. sarkıntılık
9. din sorunu
10. iş yerindeki olumsuz ortam
11. sekreter de gazete yapıyormuş
12. saz evi idi. sazların üzerine yapılan işlemelere olan merakımdan girmiştim işe. gayet de güzel gidiyordu. kendim kaşındım ve işten ayrıldım. kendi işimi yapmak istediğim için.
13. iş yerimdeyim şuan. sanırsam buranında diğerlerinden bir farkı yok.

Kafamda oluşan düşünce ise; BU MESLEĞİ BIRAKMAK.

okadar yazmışsınki cevap vermeden geçemiyecem
herşeyi anlıyorum
maaşı sigorta sorununuda hatta ve hatta din sorununuda ama sarkıntılık bence kabul edilemez diyorum
Nasıl bir hala gelmişiz yazık çok yazıkkkkk

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Diğerlerinin biz tasarımcılar gibi düşünemedikleri için hep bir takım sorunlar çıkıyor.
Ya görmezden gelip ekmek parası için yolumuza devam edeceğiz, ya da emeğimizin peşini bırakmayacağız...
Başka meslek yapmayı hiç düşünmüyorum düşünmedimde, çünkü normal gözlüklerle bakmak bu hayata; bir ömrün daha bitmesi demektir benim için.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
o fotoşop bilen sekreter ilanını ben de görmüştüm. çay servisinden de bahsediyordu ilan arada bir diye...