Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Modea logo tasarımları hiçbiri beğenilmedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
2-10-11- güzel duruyor bir logo için

adom01

🌱Yeni Üye🌱
bence ççok güzel olmuş bende senın gibi bazen hayel kırıklıgına ugruyorum ılk zamanlar 5-6 tane logo yapardım ılk yorumdakı kı gibi ne kadar secenek o kadar karıstırmak ve musterıler baska yok mu dıe soranlar oluyordu :)

Guwencin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
logoların şık duruyor ama diğer arkadaşlarında belirttiği üzere fazla alternatif kararsızlığa sürükler müşteriyi... sen elinden geleni yapmışşsın müşterin kendi kaybetmiş..

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
bence ççok güzel olmuş bende senın gibi bazen hayel kırıklıgına ugruyorum ılk zamanlar 5-6 tane logo yapardım ılk yorumdakı kı gibi ne kadar secenek o kadar karıstırmak ve musterıler baska yok mu dıe soranlar oluyordu :)

sen okuma alışkanlığı kazanana kadar daha çok hayal kırıklığına uğrarsın bence :) aradaki mesajları bir oku

logoların şık duruyor ama diğer arkadaşlarında belirttiği üzere fazla alternatif kararsızlığa sürükler müşteriyi... sen elinden geleni yapmışşsın müşterin kendi kaybetmiş..

diğer arkadaşların yorumları derken? senden önceki 15 sayfa 142 mesajdan kaçına baktın? bence biraz daha göz at diğer arkadaşların yorumlarına...

siyahpusula

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
nolmuş burda böyle diye baktığımda herkesi tebrik ediyorum... çok iyi bir ders vermişsiniz logoları "çalan" arkadaşa... ne kadar yapıcı, ne kadar teşvik edici mesajlardı öyle... eminim logo çalışmalarını yapan arkadaşı "aa ewet ben kendimde yapabilirim" diye düşündürmüşsünüzdür...
ortada bir yanlışlık var evet. ama bir yanlışlık artı bir yanlış davranışla onarılamaz bence... esinlenmek ve araya karbon koymak arasında fark var haklısınız... ama haklılığınız içimizden birini kırmamalı ya da utandırmamalı...
bu logolar pixell logodan alınmasaydıda olmazdı... alıntı olduğunu unutarak eleştiriler yapılmalı... arkadaşımız talha bey utandırılmamalıydı... tersine yeni tasarımlar ya da özgün tasarımlar için teşvik edilmeliydi...
sevgili talha;
logo çalışmalarınız için tebrik ederim... emeğinize sağlık...
fakat bu logo çalışmalarınızın beğenilmemesinin en büyük nedeni;
1- çok fazla logo sunmuşsunuz
2- logolarınızda mobilya firması için kullanılabilecek özgünlükte değiller.
misal; 1-4-5-7-8 ve 9. logolarınız bir araba firması için kullanılabilecek yapıdalar.
2 ve 6. logo çalışmalarınız inşaat firmaları için uygun
10 ve 11. logolarınız ise; bir çiçekçi yada spa merkezi için kullanılabilecek görsellikte.
3. logo çalışmasına bir anlam verememekle birlikte
geriye kalan logolarınızda yani 12-13-14-15 ve 16. logolar mobilya birması için pek doyurucu olmasa gerek... çünkü ilk bakışta özellikle 15 ve 16. logolarda ofis sandalyesi ve şezlong üretiliyormuş izlenimi veriyor...
tüm bu çalışmaların içinde geriye 12-13 ve 14 kalıyor... bu logolarda bence 12. logoda firma bişeye benzetemeyeceği için elenecektir.
oysaki tüm bu çalışmaları yaparken; örneğin lazzoni ya da zebrano mobilyayı inceleyip üzerinde çalıştığınız firmanında genel bir ifade "furniture" kullandığını fark etseydiniz eminim kendinize ait başarılı bir sunum çıkarabilirdiniz. yalnızca 13 logodaki MODEA yazısı bile font olarak yeterli olabilirdi... orada seçmiş olduğunuz (Trajan sanırım fontun ismi bi arkadaş sormuştu) font bile sizi alternatif tasarımlara götürebilecekken siz kendi kendinizi kısıtlamışsınız... ewet bu logolar beğenilmedi... yeterli ilgiyide göremediler... hatta bu yüzden ve yaptığınız bir hatadan dolayı üzülüp incindiniz... ama bir tasarımcı olarak yapmanız gereken en önemli şey bakmakla görmek arasındaki farkı anlamaktır bence... siz şimdi bakıyorsunuz... bir gün gördüğünüzde aslında böyle giderseniz kendinize ne kadar zarar verdiğinizi fark edeceksiniz... zaman zaman bende yapıyorum... tıkanıyorum, yoruluyorum yada daha iyilerini çıkaramayacağımız düşünerek alternatif tasarımları kopyalıyorum... ama sonra onların üzerinde çalışırken kendi kendimle çelişkiye düşüp silip atıyorum onları beynimden... olsun müşteri 3-5 gün daha beklesin... bizler robot değiliz... hadi denilince birşeyler çıkaramayabiliriz... neticede bu bir sanat... bir fikir işi... kendinize zaman tanıyın... bu siteleri gezip görün... bakın... inceleyin... esinlenin... ama aynı çalışmayı kullanırsanız kendine zarar vereceğinizide bilin... hiç kimse farketmeyede bilirdi...
ama siz gerçeği hep bilecek olansınız... bence bu başınıza gelen sizi yıldırmasın... yapılan hatayı kabullenmek büyük bir erdemdir... ki siz mevlanın şehrindensiniz... bu iş geçmiş gitmiş olabilir... olsun... bence tekrar deneyin... ve özgün tasarımlarınızı bizimle paylaşın...
saygılarımla...

sidelyam

🌱Yeni Üye🌱
ağzına sağlık siyahpusula çok güzel konuşmuş ve kendice haklı gördüğün fikirlerini paylaşmışsın senin fkirlerine katılıyorum tşk ederim.

Son düzenleme:

hasankolay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dostum yaptığın çalışmalar çok güzel.Fakat bu ülkede çok iyi iş yapıp müşteriye sunmayacaksın. benimde çok başıma geldi.Kağıdın üzerine iki line atıp bir dire çiz birde şirketin adını text at ver gitsin.Bu tip işler daha makbule geçiyor.Ticari anlamda böyle.Ama sanatsal bir iş olarak tabiki yapılmaması gerekli.Çalışmaların harika.Tebrikler...

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
En alt iki sırayı sunsaydın bence belkide satabilirdin:)
çok güzeller karar verememeleri doğal.
Keşke tek tek sunmayı deneseydin:)

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
logoların çalıntı olduğunu şimdi gördüm.
Gerçekten bu sanata yapılna bir saygısızlık bence sadece tek sıra text yaz ama senin tasarımın olsun unutma ki; tasarımcı ve uygulamacı çok farklı. Sen tasarımcı değil uygulamacı kimliğini sunmuşsun burada.

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Çalmak ve copya çekmek kadar kadar kötü bişey yoktur ve her zaman ayıplanması ve küçük düşürülmesi gerekirki bidaha aynı emek hırsızlığını yapmasın zaten bir işe hırsızlıkla başlayan insanlar hayatı boyunca hırsızlıkla gider.

Hayatta zorda kaldıklarında ne kadar iş bilselerde her zaman çalmaya eğimlidirler.

Esinlenmek apayrı bişeydirki bunu copya tasarımla karıştırmayalım.

Mesela bir ünv. sınavına siz hazırlanıyorsunuz siz günlerce emek harcıyosunuz kafa patlatıyorsunuz ve yanınızdaki arkadaş ya ben hiç hazırlanmadım öle eğlendim ve bana kopya versene demesine benzer.

The Clam

🌱Yeni Üye🌱
BenCeDe gaYet hOş olMuş arKadaŞlarIn deDiği Gibİ çoK faZla seÇeneK sunDuğuNdaN KaynAklAnabİlir...aMA çaLIşmalAr Gayet gÜzel...

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
hepsi de hoş, güzel çalışmalar ve beğenilmemesi garip. ama emin olun ve takip edin bir başkasına yaptırdıkları logonun kalitesizliğine inanamayacaksınız çunku çok kez başıma geldi:) sizin buradaki tek hatanız bu kadar çok seçenek sunmak, en fazla 3 veya 4 seçeneğe kendiniz eleyerek indirmenizi ve müşteriye de bu 3-4 seçeneğin birkaç uygulamasıyla beraber sunmanızı öneririm, müşteri uygulamaları gördğü zaman daha çok etkileniyor..

BenCeDe gaYet hOş olMuş arKadaŞlarIn deDiği Gibİ çoK faZla seÇeneK sunDuğuNdaN KaynAklAnabİlir...aMA çaLIşmalAr Gayet gÜzel...

bu ne oluyor şimdi Türkçe'nin içine etmek için bu kadar uğraşmayın lütfen, hadi kısaltmaları herkes yapıyor ama normalden çok daha fazla zaman harcayarak böyle saçma sapan yazılar yazmaktan ne anlıyorsunuz!!! YAZIK!

Son düzenleme:

Y4s

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
erkanmedia.com
Hepsi güzel ellerine sağlık. Bende firma sahibi olsam kararsız kalırdım.

selmanist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu konu hala devam ediyo inanılmaz bişey :D

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu sitenin böyle bir kullanıcı profili olduğunu bilseydim, üye olmadan önce birkez daha düşünürdüm.

bu arada siyahpusula'nın belirttiği gibi çalıntı logolarla çizim yaptığını farkedipte kendisini utandırdığımız için talha beyden özür dilemeliyiz.

aslında "ne kadar güzel olmuş, bella fantastico, rep +1" falan demeliydik.

y a r a m a z

🌱Yeni Üye🌱
şirketlere fazla yüz verdin mi fazla astar isterler hep.En iyisi kendince olurunu seçip onu sunmak ellerine diğer arkadaşlarımızın dediği gibi insan bikere şaşırıyor karar konusunda.Etrafımıza baktığımızda,özellikle zamanında kakalayı vermişler işe yaramayan çalışmaları ve bir çoğu halen kullanımında devam ediyor bu işleri.İşin aslı anlamıolar ve anlamayan kişiye beğenmelerini beklemek değil bize düşen.Bizim onu beğenmemiz ve açıklayabilmemiz.(tabi hakkını vererek çalışmak gerekir,sallayarak diil :)) ) hepsi ii fakat 9,11,13 ü ben daha çok beğendim

Dertsiz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
büyük ayıp etmişler

"bu kadar çalışma yapmışsın emeklerin boşa gitmesin" diye düşünmeleri gerekirdi

böyle müşterilere verilecek en iyi yanıt iki harfi yan yana koyup

çakma bir logo hazırlamak sonra da bu logo için 1000 dolar gibi uçuk bir rakam istemek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...