Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nefiss-Çikolata Ambalaj Tasarımı / Dilara GENÇYILMAZ

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
fıstıklı çikolata ve fındıklı çikolata yazıları çok arka planda kalmış tonaj olarak zeminle aynı renk olduğu için boğmuş bence...önerim şu olur;

fıstıklı çikolata ve fındıklı çikolata yazılarının altındaki siyah zemine ya degrade ver yada o yazıların rengini değiştir ürün ismi sonuçta belli olmalı....

birde fıstıklı ve fındıklı çikolata ama görsel olarak sadece decupe edilmiş fındık ve fıstık var hani kapatsan yazıları ambalajı göstersen bu nedir diye ya fıstık ambalajı yada fındık ambalajı diyebilir bi insan....bence çikolata ise çikolatanında orada rol alması gerekli....

birde sağdaki yazı birazdaha çerçeveye yakın olursa daha iyi olur birbirinden çok ayrı kalmış...

son olarak fontlarda çok düz kalmış ve plain olarak kullanılmış mars nerdeyse gözükmemekte bence yazıların göze çarpması gerek fontları değiştirip birazda kontor verirsen daha iyi olur.

yapılan yorumlardan belli arkadaşların seni çok seviyor ama o kadarda ağamlı şahamlı bişey değil yani....

Birde renk olarak sanırım CMYK+BORDO,CMYK+YEŞİL galiba pantonelerini bilmediğim için burdan benzettiklerim yazdığım renkler yani ikisindede 1er adet extra renk var.değilmi ?

nacizane fikirlerim....

başarılar....

Öncelikle kimin sevip kimin sevmediğini bilemem. Ancak aralarında sevenler olduğuna eminim ve yeri geldiği zamanda bana olan bu sevgilerinden yaptığım işleri beyenmiyorlarsa zaten yerden yere vuruyorlar. Yani yapılan yorumları sevgiyle bağdaştırmaya gerek yok boşuna.

Sizin yok oldugunu idda ettiğiniz o yazılar biraz öncede çok fazla fosforlu olmamış mı diye eleştiri almışlardı. Bütün yorumları okuduğunuza göre onuda görmüş olmalısınız. Baskı alınması durumunda yeterince dikkat çekiyorlar. Ayrıca o ürün ismi değil ürünün çeşidi dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama ürünün ismi Nefiss ve bana kalırsa oda yeterince dikkat çekiyor.

Ama taktir edersiniz ki bu bir ambalaj ve yazıları kapatılmayacak :) ..

Sağdaki yazı diye bahsettiğiniz yazı ambalajın sırt kısmına gelicek bir yazı ve.. sırt kırmının tam ortasında kalıyor.. Sola yakınlaştırırsak katlandığında ambalajın katlanma yerine yakın kalıcaktırki taktir edersiniz ki buda hoş bir görüntü oluşturmayacaktır.

Ambalajın eklediğim boyutu orjinal boyutudur. Siteye konulduğunda otomatik olarak küçültülmektedir. Ambalajı orjinal boyutunda baktığınız taktirde yazıda herhangi bir okunma sorunu olmadığını görüceksiniz.

Gradientlerde Siyah-Kahverengi-Siyah olarak ve Siyah-Yeşil-Siyah olarak kullandım .

Yorum için teşekkürler.

mystylex

🏅Acemi Tasarımcı🏅
neyse şukadar senedir şunu yapıyorum bu kadar senedir bunları yaptım demiyeceğim :) sadece arkadaşların yorum yapmaya devam etsin sana bence :) eleştri kaldıramayan birisin çünkü...

başarılar dilerim...

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
neyse şukadar senedir şunu yapıyorum bu kadar senedir bunları yaptım demiyeceğim :) sadece arkadaşların yorum yapmaya devam etsin sana bence :) eleştri kaldıramayan birisin çünkü...

başarılar dilerim...

yapmaya çaıştığınız eleştirileri okumaya çalıştım.. ilk cümleden bezdirdi ama ben inatla sonuna kadar okudum.. ve diyorum ki sizin söyledikleriniz doğrultusunda bir çalışma yapmış olsaydı oldukça sıradan bir iş çıkmış olacaktı ortaya.. "üstüne çikolata resmi koy, insanlar çikolata olduğunu anlasın" cümlesiyle oluşturduğunuz yaklaşım bile intihar etmeme neden olabilir :)) ya herkesin aptal olduğunu düşünerek yola çıkarsak, tasarımlarımızla bir süre sonra aptallar ordusu oluşturmuş olmazmıyız allah aşkına? kaldı ki çalışmada seçilen tonlar ver görseller yeterince aşikar ve doğru mesajı vurguluyor..

dememeye gayret gösterdiğiniz şeyleri yazarken bile demiş olmanız beni şaşırtmadı doğrusu :)

dilara yapılan her yoruma değer verdiğini, aynı istikrarla cevap yazarak göstermekte zaten. zira ben olsaydım onun kadar kafa yorup cevap yazmayabilirdim yönlendirmelerinize:)

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net

başarılar dilerim...

Sizin kaç senedir işin içinde olduğunuz ne bildiğiniz ne bilmediğiniz beni açıkcası pek alakadar etmiyo zaten. Yazmış olsaydınızda pek etkilenmezdim. Tasarım dediğiniz şey. Her yıl değişen bir kavram isterseniz 40 yıl tasarım yapın 1 yıl ara verin 41. yılınızda herşeye 0 dan başlamış gibi olursunuz. Tasarımlar değişir hayatın şehirlerin değişmesi gibi .. Dediğim gibi yorum yapanların arasında tanımadığım insanlarda çok fazla.. Ancak yaptığım diğer çalışmalara bakarak arkadaşın oalrak nitelendirdiğiniz kişilerin ne kadar sert eleştiri yapmış olduklarını görebilirsiniz. Benim yaptığım eleştiri kaldıramamak değil.. Savunma yapmak. Ben eleştiri kaldıramıyor olsaydım emin olun ki verdiğim cevap bu kadar açıklayıcı olmazdı. Üstelik daha hakaret dolu bir cavap yazmış olmam gerekirdi. Sanırım bilgilerini gözden geçirmesi gereken kişi sizsiniz. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
şık bir çalışma olmuş rengi gri olsa iphone kutusu olarak kullanılabilirdi
bana iphone kutusunu anımsattı

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
şık bir çalışma olmuş rengi gri olsa iphone kutusu olarak kullanılabilirdi
bana iphone kutusunu anımsattı

Yorum için teşekkür ederim :) Ama iphone a benzemesi iyimi kötü mü anlamadım.. Ipohe kutusuna denk gelmedim hiç görmedim yani..

1.jpg

Şimdi bakındım ama ben bi benzerlik göremedim :)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Ellerine sağlık, yorumları okuyunca çok mutlu oldum. Ben de ilk etapta i-phone ya da cep telefonu etkisine kapıldım açıkçası. Görsellere gerçekten bir çikolata görüntüsü eklenirse amacına çok daha fazla yaklaşmış olacak çalışman. Ellerine sağlık, başarılarının devamını diliyorum.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Dilara hevesini kırmak istemem fakat;

Tasarım ve çizgiler hiç fena değil, en azından farklı,

Herkesin çok beğendiği bu rengi (özellikle yeşil olan) RGB çalışırsan tabi bu kadar hoş durur.. Nasıl basacaksın peki hiç bilgisayara kaydedip işi cmky yapan oldu mu? :S

Bu yüzden bütün bildiklerini unutup sıfırdan tasarımcılığa başlamalısın bu affedilmez bir hata...

Son düzenleme:

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Ellerine sağlık, yorumları okuyunca çok mutlu oldum. Ben de ilk etapta i-phone ya da cep telefonu etkisine kapıldım açıkçası. Görsellere gerçekten bir çikolata görüntüsü eklenirse amacına çok daha fazla yaklaşmış olacak çalışman. Ellerine sağlık, başarılarının devamını diliyorum.

Teşekkürler ablacım..

Dilara hevesini kırmak istemem fakat;

Tasarım ve çizgiler hiç fena değil, en azından farklı,

Herkesin çok beğendiği bu rengi (özellikle yeşil olan) RGB çalışırsan tabi bu kadar hoş durur.. Nasıl basacaksın peki hiç bilgisayara kaydedip işi cmky yapan oldu mu? :S

Bu yüzden bütün bildiklerini unutup sıfırdan tasarımcılığa başlamalısın bu affedilmez bir hata...

Renklerin değerleri aşağıdaki gibidir. Yargısız infaz yapmadan önce bunu soru olarak yöneltebilirdin sanırım. Yorum için teşekkürler.

Freehand
skala.png

Illustrator
skala2.png

Son düzenleme:

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Renklerin değerleri aşağıdaki gibidir. Yargısız infaz yapmadan önce bunu soru olarak yöneltebilirdin sanırım. Yorum için teşekkürler.

Freehand
skala.png

Illustrator
skala2.png

Kalibrasyon nedir?
Monitör farklılıkları ve Göz aldanması?
RGB ve CMYK arasındaki fark?

Bunlar hakkında bilgin var mı?

İyi ki kullanıdığın rengi değerleriyle beraber koymuşsun, neden soru sormadım? ve neden yargısız infaz ettim? işte bu kadar emin olduğumdan...

DÜNYANIN NERESİNE GİDERSEN GİT C:100 M:5 Y:100 K:0 ile basacağın yeşil bir çınar ağacı yaprağı gibi MAT ve KOYU çıkar...

Matbaa bilgin olmadan çalıştığından dolayı bu hataya hep düşersin, renkleri monitörde görmek yetmez ayrıca en azından ana renklerin karışımından çıkacak baskı sonucunu bilmelisin... Monitöründe yada çalıştığın programda kalibrasyon hatası var ve sen bu kadar bariz bir renk farklılığı fark edemiyorsın... (Bence sen RBG çalışmışsın aslında ya yinede freehand olduğundan ve ben bilmediğimden emin konuşmak istemiyorum)

Ayrıca konunun bu kadar beğenilmesine tek sebep renk olduğu için insanların bu şekildeki bir hatayı (yani nerdeyse imkansızı) beğenmelerini engellemekte mesleki görevimdir.

RGB Upload

CMYK Uplaad

Bir Çok kişi CMYK'yı parlak hatta fosforlu görecektir.. oysa PhotoShop'a atıp bakarsanız....

Son düzenleme:

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Kalibrasyon nedir?
Monitör farklılıkları ve Göz aldanması?
RGB ve CMYK arasındaki fark?

Bunlar hakkında bilgin var mı?

İyi ki kullanıdığın rengi değerleriyle beraber koymuşsun, neden soru sormadım? ve neden yargısız infaz ettim? işte bu kadar emin olduğumdan...

DÜNYANIN NERESİNE GİDERSEN GİT C:100 M:5 Y:100 K:0 ile basacağın yeşil bir çınar ağacı yaprağı gibi MAT ve KOYU çıkar...

Matbaa bilgin olmadan çalıştığından dolayı bu hataya hep düşersin, renkleri monitörde görmek yetmez ayrıca en azından ana renklerin karışımından çıkacak baskı sonucunu bilmelisin... Monitöründe yada çalıştığın programda calibrasyon hatası var ve sen bu kadar bariz bir renk farklılığı fark edemiyorsın...

Seni değilde kimi eleştiricez?

Programlardaki -ki burda 2 farklı programdan bahsediyorum- Kalibrasyon hatalarını hesaplıyabilicak kadar matbaa bilgim olmadığı doğru .. Hatta aslına bakarsan matbaa bilgimin hiç olmadığını söyliyebilirim. Bunun reçetesini bana kesmemelisin sanıyorum. Bu bilgileri öğrenmek için matbada stajı bu sene yapıcam zaten. Ama bütün bunları geçersen bu iş basılmicak bile :).. Teslimlerimizi bilgisayar üstünden vektörel şekilde yapıyoruz bu tarz derslerde bu durumda şuan bilgisine sahip olmadığım bi bilgiden suçlanmamalıyım diye düşünüyorum. Yinede yorum ve eleştiri için teşekkür ederim . Ayrıca bu tarz bi diş geçirmeye inanki anlam veremiyorum.

Birde engin matbaa ve baskı bilgilerine dayanarak sana bir şey sormak istiyorum. Bu rengin direk bu rengin kullanıldığı milyonlarca ambalaj gösterebilirim madem öyle bu renkler nasıl basılıyo ?

_MRW_

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çalışmanızı beğendim sade olması göz yormuyo gayet güzel..Pc üzerinde yada web ortamında kullanacağınız için renklerin bi önemi yok ki zaten basılcak olsaydı önemli olurdu ancak..Başarılar emeğinize sağlık..

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
(Bence sen RBG çalışmışsın aslında ya yinede freehand olduğundan ve ben bilmediğimden emin konuşmak istemiyorum)

Ayrıca konunun bu kadar beğenilmesine tek sebep renk olduğu için insanların bu şekildeki bir hatayı (yani nerdeyse imkansızı) beğenmelerini engellemekte mesleki görevimdir.

RGB Upload

CMYK Uplaad

Bir Çok kişi CMYK'yı parlak hatta fosforlu görecektir.. oysa PhotoShop'a atıp bakarsanız....

RGB çalışmadığıma inandırabilmek için ne yapmam gerektiğini söyle onu yapayım öyleyse.. Bunun yanı sıra madem insanlara imkansız bişeyin gerçek olmadığını göstermek senin görevin öyleyse bunun faturasını bana değil mesleğinde grafik öğrenci yazan birine değil mesleğinde grafiker yazmasına rağmen bunu fark etmeyen öbür insanlara kesmelisin.

Ha bu arada. Illustrator halini bende koydum gördüğün gibi yukarda prewiew cymk yazıyo olması senin için hiç bir şey ifade etmiyo mu ? ..

Çalışmanızı beğendim sade olması göz yormuyo gayet güzel..Pc üzerinde yada web ortamında kullanacağınız için renklerin bi önemi yok ki zaten basılcak olsaydı önemli olurdu ancak..Başarılar emeğinize sağlık..

Yorum için teşekkürler.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
RGB - CMYK dönüşümlerinde benzer hatalar sıklıkla yaşanıyor. Tecrübe de bu tür hataları biriktirerek ediniliyor.

Hata yapmaktan korkan insan hiç bir şey yapamaz. Önemli olan hatada ısrar etmemek ve tekrarından kaçınmak.

Bu çalışmada da, muhtemelen baskı aşamasına gelinmeden belki pantone katalogundan bakılırdı emin olmak için. Veya tecrübeli biri uygun lisanla uyarırdı sanıyorum. (Basılacak olsaydı)

Ne olursa olsun bu çalışmanın kaliteli ürün imajı veren, sade, şık, başarılı bir tasarım olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Onur beyi de dikkatinden dolayı kutluyorum. Biraz sert de olsa, konuya yazılan en yapıcı eleştirisiyle, gördüğümüzün aslında gördüğümüz gibi olmadığını gösterdi.. :)

Dilara, tekrar tebrik ediyorum. Tecrübe arkadan gelmek zorunda.. Devam!..

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
ben c40 y100, c30 y100 değerleriyle çok fıstık yeşili bastırdım.. sorun da yaşamadım.. ankaradaki eski şirketime ulaşır ulaşmaz o araç kaplamaları da eklicem. şimdi online değiller.. tasarımın şıklığından rengine dikkat edemedi kimse tabi, normaldir.. birebir çıkmayacak diye bu kadar da korkmayın ya :)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ortada bir tasarım göremiyorum. Degrade bir zemin üzerine dekupesiz bir resim, illüstre edilmemiş bir çalışma varken bunun neresine ''ambalaj tasarımı'' veya sadece tasarım diyebiliyorsunuz buna çok şaşırıyorum. Sektöre daha çok yeni ve öğrenim aşamasında olduğunuzdan dolayı site içinde de olan bir çok konudan yararlanabilirsiniz.

Sitedeki alternatif ve çalışma öncesi gözden geçirmeniz gereken konulardan birkaçı..
https://www.grafikerler.net/ambalaj-tasarim-siteleri-packaging-design-t20457.html

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Ortada bir tasarım göremiyorum. Degrade bir zemin üzerine dekupesiz bir resim, illüstre edilmemiş bir çalışma varken bunun neresine ''ambalaj tasarımı'' veya sadece tasarım diyebiliyorsunuz buna çok şaşırıyorum. Sektöre daha çok yeni ve öğrenim aşamasında olduğunuzdan dolayı site içinde de olan bir çok konudan yararlanabilirsiniz.

Sitedeki alternatif ve çalışma öncesi gözden geçirmeniz gereken konulardan birkaçı..
https://www.grafikerler.net/ambalaj-tasarim-siteleri-packaging-design-t20457.html

Tasarım anlayışı kişiden kişiye göre değişen birşeydir. Eğer bu çalışmaya degrade bi zemin üzerine bir fotograf olarak bakıcaksak her tasarıma aynı eleştirileri yapabiliriz. Örneğin her logo için sadece yan çevrilmiş bi harf bu ne ya da sadece bir bina koymuşsun gibi binbir türlü eleştiri yapabilir ve çalışmaların sadeliğinden böyle kötü yorumlar çıkartabiliriz. Bu bir fikirdir, fikirler birbirinden farklıdır.

Yorum için teşekkürler ancak yanılmıyorsam bundan bir kaç ay öncesinde bir daha hiç bir şekilde çalışmalarıma yorum yapmayacağınızı söylemiştiniz. Ne değişti anlıyamadım.

SZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Güzel gerçekten başarılar dilerim...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Alıntı yapmaya gerek duymadan bi kaç şey ekleyip bırakıcam...

1- Baskı yapılmıcak olması sorunu çözer mi? ozman hayalimdeki tasarımlar ile dünya da tek ve en iyi tasarımcı ben olurdum. (Tasrımcı: renk, grafik, algı, okuma, etki, üretim ve maliyet hesabını göz ardı etmez, edemez.)

2- Sorun burda rengin tonunda falan değil Syn. Nur Hnm... Sorun bu rengin fosforlu, yada parlak olmasında yani madde (kağıt, karton vb.) hiçbir nesyene CMYK şeklinde basılamaz olmasında.

3- Öğrenmenin etkili yolu hata yapmaktır, benim 1999 yılında yaptığım bir hata, patronumun sayesinde hala masamda durur! sert gibi gözüken eleştirim olayın ciddiyeti ile doğru orantılır. (syn skyfox'a)

4- Elbette üretilebilir tarafı var, 5. renk (ekstra renk) kullanılırsa yani CMYK + Pantone yada özel boyalar (fosforlu) ile bu iş üretilebilir. Ancak bunun söylemek için sormuş olmanızı beklemek yine bir öğreti yada paylaşılan bilginin etkili olması içindir.

Umarım Hatanın büyüklüğünü anlayabilmiş, ilk yapılan onlarca yorumun boşa gittiğini farketmişsinizdir!..

Not: Çalışmalarınızı kayda değer bulduğum, geliştirilebilir ve eleştirilebilir olduğu için yorumladım.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Daha önce 1.5 sene boyunca gıda ambalajı yapan bir firmada çalıştım...
Evet böyle fosforlu renkler sorun yaratıyordu ama soyulabilir metalik folyolar , özel boyalar ve özel hazırlanan klişeler sayesinde (ki hepsi CMYK idi) tabii birde ustanın becerisiyle deneme yanılma yapılarak çok da güzel basılabiliyordu...
Kendiliğinden fosfor içeren boyalar gıda sektöründe sıkça kullanılmaktadır.
maliyet yüksek evet ama dilaranında dediği gibi benimde defalarca şahit olduğum gibi böyle ambalajlar mevcut...
Özellikle yurt dışından katılımcıların bulunduğu fuarlarda; bizden en çok istenen ambalaj türü bu oluyordu çünkü çok tercih ediliyordu.Bizde yüksek maliyetlere rağmen böyle bir çok ürün ambalajı hazırlamıştık hatta onlarda yeşildi :)

çalışmayı bende çok beğendim; sade olması "tasarım olmaması" anlamına gelmez!!!
Ellerine sağlık arkadaşım :wink:
İyiki varsın... :alkis: