Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nefiss-Çikolata Ambalaj Tasarımı / Dilara GENÇYILMAZ

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Ambalaj çeşidini sormadan kegıt karton diye düşünen insanlar için alıntı yapmadan genel bi açıklama yapmak istiyorum çalışma Jelatindir ve flesko baskı tekniğiyle basılıcaktır. Bu demek oluyor ki extra renk imkanı maliyet açısından daha az ve yöntem olarak ofset baskıya göre çok daha kolaydır. Bilginize :)

Ödev çalışmanızın sonucu fleksodan baskıyı rica ediyorum maliyetinide ödeyerek adresime numune istiyorum.

Bende rica ediyorum, hem flekso baskı hemde dijital (ozalit) baskı sonucu merakla bekliyorum kargo masrafları bana ait.

Guwencin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar daha önce hiç filekso baskılı iş yaptırnızmı ? yada maliyetleri nedir bilginiz varmı acaba? felekso baskı makinalarının ortalama boyutu (5 renk + lak + kalite kontrol + kumanda) kabaca 9-10 mt. ve her renk için kağıt komple bu makinayı dolanmakta. 4 renk desek 40 mt kağıt. klişesi pahalı film alınacak v.s. derken masraflar düşündüğünüzden fazla olabilir. ozalit konusunda çok bilgim yok ama fleksodan ucuz olacağı kesin...

katalizor

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tasarımda shafta gidip kutlamaya değer birşeyler göremiyorum.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Ayrıca şimdi gözüme takıldı? Bu ambalajın nasıl kapanıyor? :S

aasaa.jpg

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
flesko baskının bu kadar kolay tek bir ürün için kullanılmayacağını bilmiyor olmanız ne kötü.

Onur bey dikişli pakettir o lütfen bir daha markete gittiğinizde M-joy ürünlerinin tablet küçük boy çikolatalarıdan alınız eminimki elinizdeyken paketlenme şeklini daha iyi anlıyabilirsiniz!

xcalibur35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ayrıca şimdi gözüme takıldı? Bu ambalajın nasıl kapanıyor? :S

aasaa.jpg

Sorunun sadece ufak bir kayıt hatası olduğunu defalarca söylenmesine rağmen o kısmı atlattık derken, birden kendine yeni bir açık bulmuşsun sanırım. O hatayı tek senmi gördün? Dikkatli bakınca daha çok hata var çalışmada. Çok kısıtlı paylaşımın görüldüğü sitede her üyenin tasarımları bu kadar ince detaylarına kadar özelliklede bir yönetici tarafından inceleniyormu?

Onur Karadağlı insanların açık yönlerini bulmak ne kadar kolay değilmi. Ne oldu şimdi egolarınmı tatmin oldumu, bir açık bulunca nasıl bir ruh haline girdin. Bunun çalışmayı yapan arkadaşa ne kadar etkisi oldu? Bir pay yada kendinden olumlu bir etki bırakacakmı bu tür alaycı mesajlar.

En kısa zamanda mevlanının 7 öğüdünü gözden geçirmen dileklerimle....

Bu arada açık bulmak çok kolay :)

Hayat Tesadüflere gayet açık malesef

Bu Logonun ait olduğu firma.

https://img705.imageshack.us/img705/492/3dlogo176.jpg

Buda senin kurumsal kimlik diye portfolyonda yayınladığın tasarımlar. Biri çok dikkatimi çekti diğerlerini araştırmaya pek vaktim yok.

Grafikerler.net - Onur KARADAĞLI's Album: Kurumsal Kimlik - Picture

https://img704.imageshack.us/img704/2901/user7671pic134112314126.jpg

Sana başarılar diliyorum Onur Karadağlı

Moderatör tarafında düzenlendi:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Sürekli olarak mesajları takip ediyorum. Sadece sizinkine "ayıp" diyorum. Burada dert açık bulmak değildir, burada herkes iyisiyle kötüsüyle destektir. Alkışın yanında yergi yoksa sadece ikiyüzlülükten ibarettir. Ben çalışmaya ilk etapta bakıp geçmişim. Kendime kızdım, açıkçası Onur kadar dost değilmişim dedim. Burada bazı yapıldığı düşünülen yanlışlar söylenmese ileride bu hata yüzünden büyük kayba uğrayabilir grafiker. Ve elbet her iddianın cevabı olacak, olacak ki doğru bulunsun. Ama siz ayıp etmişsiniz....

pcfaresi

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
yeniguc.com
Sorunun sadece ufak bir kayıt hatası olduğunu defalarca söylenmesine rağmen o kısmı atlattık derken, birden kendine yeni bir açık bulmuşsun sanırım. O hatayı tek senmi gördün? Dikkatli bakınca daha çok hata var çalışma.....

Sizi hiç haklı bulmuyorum, neden?
Onur arkadaşımız basılacak olan çalışmanın grafikerin başına iş açmaması için küçükte olsa ilerde farkedilebilecek hatalarını söylemiş ve bu dilara hanım için büyük bir iyilik olabilir. Siz ise ego tatmininden bahsediyorsunuz. Belliki sizin içinizde potansiyel bir saldırganlık var. Lütfen enerjinizi dışarıda atınız.

Çalışmaya gelince gayet çekici ve iştah kabartan bir görüntüsü var. İnsanda merak uyandırıyor. Ama son kez "Nefiss" yazısının fontunda biraz daha düşünseniz eğer olmazsa buda güzel.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Sorunun sadece ufak bir kayıt hatası olduğunu defalarca söylenmesine rağmen o kısmı atlattık derken, birden kendine yeni bir açık bulmuşsun sanırım. O hatayı tek senmi gördün? Dikkatli bakınca daha çok hata var çalışma.....

Hatayı görüpte söylemeyelim mi? Forumun girişinde polyanna'nın resmi mi var arkdaşım?

1- Yaptığınız örneklemeleri kaldırmadım.. sadece konuya yeni giren üyeler şaşırıp bunları yorumlasın ve Dilara hanımın konusu baltalanmasın diye görsel yerine link olarak değiştirdim.
-----------------------------------------------------------------------
2- https://www.grafikerler.net/logodaki-cok-yakin-benzerlik-t72281.html#post675899 Şahsıma yapmış olduğunuz ithamın cevabı burdadır. Konuyu dağıtmayalım lütfen.
----------------------------------------------------------------------

3- Ben konu sahibinin Dilara Gençyılmaz olduğunu sanıyordum.. Ancak ikinci kez düştüğünüz gafletle nerdeyse ödevi sizin yaptığınızı sanacağım!.. Ama farkındayıp ki epey yardımcı olmuşsunuz bunun sonunucunda da; avukat misali serzenişte bulunuyorsunuz... Dilara'da pek tabi siteye girebiliyor, yazı yazabiliyor, en önemlisi yaptığı hataları bile savunabiliyor.. Sizi dikkate bile almamam gerekirken (mantık olarak) hala iyi niyetimi anlamıyorsunuz!..

Yaptığınız şey bana ithamda bulunmaktan öte, konu sahibini rencide etmektir.
-------------------------------------------------------------------

4- Hataları görmezden geleceksek, neden paylaşıyoruz? sadece iki alkış ve çok güzel olmuş'u duyabilmek için mi? Hata olarak gördüğüm bıçak izi ölçülerini tekrar gözden geçirip eğer hata yoksa bunu anlatmak ve KAPAK olsun diyebilmenizi isterdim, varsa da haklısın düzeltelim demenizi.

Şahsıma, çalışmalarıma ve forum kurallarına aykırı hiçbir mesaj yazmas iseniz bu konuya tekrar cevap vermeyeceğim..

Son düzenleme:

hasana11

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ambalaj tasarıma göre çok sade ve ilği çekici yanı yok raftaki diğer heycan uyandıran ürünlerin yanında sönük kalır ilk baktığımda bir telefon ekranı gördüm sanki

mutti

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikli emek var bunun için emeğine sağlık. Bütün yorumları okudum dikkatlice ortada yapılmış bir ödev ve bir kaç arkadaş tarafından abartılı övgülü sözler. ve sürekli eleştirilere ters uslupla verilen cevaplar arkadaş desteğiyle gruplaşma içerisinde devam eden yorumlar. Çok gereksiz buluyorum woww süper oldu bitti hiçmi eksiklik yok herşet 4x4 lükmü abartmıyalım bu çalışmaları ve yorumları inceleyerek bu yola çıkan arkadaşlar var yapılan eleştiri, görülen eksiklerin belirtilmesi hem kişiye hemde yorumları okuyupta bilmeyenleri bilgilendirmek faydalı olmaktır. Gpuplaşmayı arkadaşcılığı bir kenara bırakıp yorumumuzu eleştirimizi ona göre yapalım biri buraya yüklemişse yorum yapılacaktır.

Onur Karadağlıya teşekkür etmeden geçemicem kendisini ne tanırım nede bu sitedende merhabam olan biridir verdiği ama dikkate alınmadan halen ters cevaplar verilen açıklamaları için 9 senelik matbaa bilgisi olan biri olarak matbaa ile ilgili kısımlarına katılıyorum.

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
Çikolata ambalajı için uygun olmayan fontlar bence. Daha kalın ve okunaklı olması gerekirdi. Ayrıca diğer firmaların ambalajlarını incelemeni öneririm. Yeşil ve kahve tonlarını biraz daha iştah açıcı çalışsan bundan iyi sonuç alırsın. Eline sağlık başarılar dilerim.

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
yeterince yorum var, ama ben yinede beğendiğimi belirtmeliyim :D

lanetdunya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sade ve güzel. belki beyazdan başka bir renk daha da güzel olabilirdi. sadelik dozundan çıkmış gibi.

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Güzel çalışmalar elinize sağlık. Fındıklı biraz sönük kalmış fıstıklının yanında. Ona da biraz ışık istiyoruz ;)

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Hepiniz bir oldunuz inceden dalga mı geçiyorsunuz anlamadım ki. Bildiğin öğrenci ödevi kalitesinde basit ve iyi olmayan bir çalışma var ortada.

Font seçimi falan hak getire. Renklerde hiç güzel değil. Çamur gibi olur o ambalajlar.

Körler, sağırlar birbirini ağırlar durumuna gelmişsiniz yine.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sormaya gerek yok buna düpedüz dalga geçmek denir ki konunun açılış tarihi: 06.01.2010 ...
Bu kadar zaman sonra başka sözü olan? ...