Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nefiss-Çikolata Ambalaj Tasarımı / Dilara GENÇYILMAZ

umul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
renkler çok başarılı . güzel bir çalışma

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Tarihe hiç bakmadım dostum. Yorumları okuyunca yaşadığım şokla ne yaptığımı bilemedim.

Özür dilerim dostum tarihin pek önemi yokmuş, demek ki yüzyıl da geçse birileri söyleyecek bir şeyler bulabiliyorlarmış ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
.......................................................................................

Son düzenleme:

mr_cyris

🌱Yeni Üye🌱
Kalibrasyon nedir?
Monitör farklılıkları ve Göz aldanması?
RGB ve CMYK arasındaki fark?

Bunlar hakkında bilgin var mı?

İyi ki kullanıdığın rengi değerleriyle beraber koymuşsun, neden soru sormadım? ve neden yargısız infaz ettim? işte bu kadar emin olduğumdan...

DÜNYANIN NERESİNE GİDERSEN GİT C:100 M:5 Y:100 K:0 ile basacağın yeşil bir çınar ağacı yaprağı gibi MAT ve KOYU çıkar...

Matbaa bilgin olmadan çalıştığından dolayı bu hataya hep düşersin, renkleri monitörde görmek yetmez ayrıca en azından ana renklerin karışımından çıkacak baskı sonucunu bilmelisin... Monitöründe yada çalıştığın programda kalibrasyon hatası var ve sen bu kadar bariz bir renk farklılığı fark edemiyorsın... (Bence sen RBG çalışmışsın aslında ya yinede freehand olduğundan ve ben bilmediğimden emin konuşmak istemiyorum)

Ayrıca konunun bu kadar beğenilmesine tek sebep renk olduğu için insanların bu şekildeki bir hatayı (yani nerdeyse imkansızı) beğenmelerini engellemekte mesleki görevimdir.

RGB Upload

CMYK Uplaad

Bir Çok kişi CMYK'yı parlak hatta fosforlu görecektir.. oysa PhotoShop'a atıp bakarsanız....

arkadaş tamamen haklı. ve yargısız infaz da değil bence bu. hem ayrıca anlayamadığım bir şey var. Nedir bu kadar aşırı iltifat? tamam fena değil de, bu kadar abartılacak bir şey de değil. özellikle 10 senedir grafiker olan arkadaş, bu kadar iyisini bu zamana kadar görmedim diyorda, ben de yuh diyorum. nerede grafikerlik yapıyor bu arkadaş, marsta mı? tabi ki abarttığının farkındadır kendisi de, neden ama? sevgili bayan arkadaşım, Tayyiple bir akrabalığın falan mı var senin. milletimiz yalakalığı sever çünkü. pes doğrusu.

homedesgn

🌱Yeni Üye🌱
çalışma güzel hatta tam benim tarzım ama burada çikolata degil de daha çok kuruyemiş amlajı uyandırıyor aklımda kendi görselleriyle bi kaç parça kullansaydın süper olurdu derim.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Sormaya gerek yok buna düpedüz dalga geçmek denir ki konunun açılış tarihi: 06.01.2010 ...
Bu kadar zaman sonra başka sözü olan? ...

Hepiniz bir oldunuz inceden dalga mı geçiyorsunuz anlamadım ki. Bildiğin öğrenci ödevi kalitesinde basit ve iyi olmayan bir çalışma var ortada.

Font seçimi falan hak getire. Renklerde hiç güzel değil. Çamur gibi olur o ambalajlar.

Körler, sağırlar birbirini ağırlar durumuna gelmişsiniz yine.

Güzel çalışmalar elinize sağlık. Fındıklı biraz sönük kalmış fıstıklının yanında. Ona da biraz ışık istiyoruz ;)

https://www.grafikerler.net/mavi-yesil-t100431.html bu linkteki yorumunuzu okuyun ve çalışmanızı tekrar analiz edin bence :)

ambalaj tasarıma göre çok sade ve ilği çekici yanı yok raftaki diğer heycan uyandıran ürünlerin yanında sönük kalır ilk baktığımda bir telefon ekranı gördüm sanki

eline sağlık ..

Öncelikli emek var bunun için emeğine sağlık. Bütün yorumları okudum dikkatlice ortada yapılmış bir ödev ve bir kaç arkadaş tarafından abartılı övgülü sözler. ve sürekli eleştirilere ters uslupla verilen cevaplar arkadaş desteğiyle gruplaşma içerisinde devam eden yorumlar. Çok gereksiz buluyorum woww süper oldu bitti hiçmi eksiklik yok herşet 4x4 lükmü abartmıyalım bu çalışmaları ve yorumları inceleyerek bu yola çıkan arkadaşlar var yapılan eleştiri, görülen eksiklerin belirtilmesi hem kişiye hemde yorumları okuyupta bilmeyenleri bilgilendirmek faydalı olmaktır. Gpuplaşmayı arkadaşcılığı bir kenara bırakıp yorumumuzu eleştirimizi ona göre yapalım biri buraya yüklemişse yorum yapılacaktır.

Onur Karadağlıya teşekkür etmeden geçemicem kendisini ne tanırım nede bu sitedende merhabam olan biridir verdiği ama dikkate alınmadan halen ters cevaplar verilen açıklamaları için 9 senelik matbaa bilgisi olan biri olarak matbaa ile ilgili kısımlarına katılıyorum.

Çikolata ambalajı için uygun olmayan fontlar bence. Daha kalın ve okunaklı olması gerekirdi. Ayrıca diğer firmaların ambalajlarını incelemeni öneririm. Yeşil ve kahve tonlarını biraz daha iştah açıcı çalışsan bundan iyi sonuç alırsın. Eline sağlık başarılar dilerim.

sade ve güzel. belki beyazdan başka bir renk daha da güzel olabilirdi. sadelik dozundan çıkmış gibi.

yeterince yorum var, ama ben yinede beğendiğimi belirtmeliyim :D

Tarihe hiç bakmadım dostum. Yorumları okuyunca yaşadığım şokla ne yaptığımı bilemedim.

renkler çok başarılı . güzel bir çalışma

Özür dilerim dostum tarihin pek önemi yokmuş, demek ki yüzyıl da geçse birileri söyleyecek bir şeyler bulabiliyorlarmış ...

.......................................................................................

tbrikler cok güzel

arkadaş tamamen haklı. ve yargısız infaz da değil bence bu. hem ayrıca anlayamadığım bir şey var. Nedir bu kadar aşırı iltifat? tamam fena değil de, bu kadar abartılacak bir şey de değil. özellikle 10 senedir grafiker olan arkadaş, bu kadar iyisini bu zamana kadar görmedim diyorda, ben de yuh diyorum. nerede grafikerlik yapıyor bu arkadaş, marsta mı? tabi ki abarttığının farkındadır kendisi de, neden ama? sevgili bayan arkadaşım, Tayyiple bir akrabalığın falan mı var senin. milletimiz yalakalığı sever çünkü. pes doğrusu.

çalışma güzel hatta tam benim tarzım ama burada çikolata degil de daha çok kuruyemiş amlajı uyandırıyor aklımda kendi görselleriyle bi kaç parça kullansaydın süper olurdu derim.

Ahahah arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Tarihe güne bakmadan devam eden yorumlarınız için sorun şu ben yeni görüyorum bunları üstünden geçmiş 3 yıl :D Komik olan ödevi bu şekilde teslim etmemiştim bile ama hala görüntüsünü seviyorum bu tasarımın ayrı =). Yinede teşekkürler herkese :D: