PHP'nin popülaritesinin altındaki ana nedenlerden biri açık kaynak kodlu oluşu. yukarıda bazı arkadaşlar öyle tahmin ediyorum ki, ilk öğrendikleri dil oluşundan olsa gerek, php ile her şeyin yapılabileceğini, asp ile her şeyin yapılamayacağını söylemişler, yanılmışlar.
bugün piyasadaki asp.net ile asp arasında isim benzerliğinden başka hiçbir ortak yön bulunmamaktadır.
bence asp-php kıyaslaması yaparken asıl göz önünde bulundurulması gereken, kullandıkları dilin geleceğidir. ben iyi derecede asp bilen biri olarak asp.net örenmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum. çünkü öğreneceğim bu dilin birkaç yıl sonra üretici firma tarafından çöplüğe atılıp atılmayacağından emin değilim. bugün ne yazık ki klasik asp'nin başına gelen budur. windows'un yeni sürümlerinde asp çalıştırabileceğiniz IIS desteği bile bulunmuyor. yani zorla asp.net öğrenmeye itiliyorsunuz. benim gibi zorlamaya reaksiyon gösteren tipler de inadına .net öğrenmiyor. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı.
ben de yavaş yavaş php öğrenmeye başladım. en azından gelecek için güven veren bir yanı var. iki gün sonra "dükkanı kapattık" tabelası ile karşılaşmayacağımı biliyorum.