Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Php Mi , Asp mi _?

vuslat212121

🌱Yeni Üye🌱
php açık kodlu kaynak oldugu için size kalmış kendinizi geliştirmek için mukemmel asp daha erken ögrenirsiniz siz önce asp sonra php ögrenin

myan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.eticaretturkiye.com
Beleşe HAyır Derim. Php Kırılması Kolay Bir Dil.
Ancak Asp'nin Server Tabanı Olağan Üstüdür.
Tavsiyem Asp Öncelikli Php.
Ancak Asp Sadece Bir Dil Değil Bir Fikir Tabanıdır. O Yüzden Herkes Asp Bilemez, Öğrenemez.
Php Beleşdir. Parasız Elde Edersin Çoğu Şeyi. Kolaycıların ve Basit Adamların Dilidir.
Gerisi Senin Fikrin

sanaluser

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.taneryilmaz.net
Ancak Asp Sadece Bir Dil Değil Bir Fikir Tabanıdır. O Yüzden Herkes Asp Bilemez, Öğrenemez.
Php Beleşdir. Parasız Elde Edersin Çoğu Şeyi. Kolaycıların ve Basit Adamların Dilidir.
Gerisi Senin Fikrin

Hocam ne yaptım burda herkes fikrini söylüyor php kullandı diye insanları nasıl kolaycı va basit diyerek küçümsersin.Ben söylediklerini üstüme alınmıyorum ama insanları aşağılamak yerine ilk önce kendine tepeden bakmasını öğrenmelisin bence.

KodXP

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sarigozbilisim.com
Gerisi Senin Fikrin

asp phpden kolay bir dil hocam ama sizin fikrinizde iyi asp tam bir fikir tabanı

proofweb

🌱Yeni Üye🌱
PHP Bol Döküman Bakımından ve Ücretsiz Linüx Platformunda Açık Kaynak Kodlu Bir Dil Olduğu için PHP
Ayrıca ASP Bir Dil Değildir,Bir Teknolojinin Adıdır

GraFFiker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ASP ASP ASP diyorum başkada bişey demiyorum !

anka5106

🏅Acemi Tasarımcı🏅
php ogrenmeni tavsiye ederim,
ama sabırlıysan :D

Paint

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
asp bir teknolojidir bir çok dil secenegi var ayrıca win form ve web form olarak bir dili ögrenerek 2 tür programlama ögreniosun onun için asp derim

saw22

🌱Yeni Üye🌱
PHP, ASP'den birazdaha zor ama daha kaliteli. ASP'de yapamıyacağın şeyleri PHP'de yapabilirsin. Şahsi görüşüm PHP'den yanadır. :)

berk35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.berkguclukol.com
Hem grafiker olarak hemde 4 seneden beri bilgisayar programcılığı okuyan birisi olarak diyeceklerim şunlar;
ilk başta bende php ile başlamıştım evet php gerçekten kolay bir dil kullanımı yazımı kolay.
ASP ise biraz daha zora kaçıyor zorda değil aslında belkide kullanım alanı dar olduğu için zor diye tabir edilebilir. Ama geçen sene başladığım üniversitede 2 senede öğrendiğim hatta başını okulda başlayıp dönem bitmeden sonuna kadar öğrendiğim ASP.NET şu anda benim vazgeçilmezim diyebilirim. ASP.Net öğrenmem sadece 1,5 ayımı aldı belki C programlama gördüğüm için kodlara yabancı olmadığımdan kaynaklanan bişey olabilir ama benden şu anda bir web sitesi istense ben hiç düşünmeden aspx yazmaya başlarım.

Esas soruya gelicek olursak ASP mi? PHP mi?

bence şu anda ASP.Net ve PHP...

Esgraf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Php Zend Framework ile betiklerde 40% hızlanıyor sorgularda %15 ki dünya geneli avantaj dez avantajda php birinci sql arasında mysql ve oracle var ücretli ve ms tabanlı saçma sapan ağır kullanışsız gereksiz bir dil olan asp , asp.net kullanmayı kesinlikle düşünmedim tavsiyede etmem php mysql veya oracle + java +javascript(jquery) olsun yapamayacağınız hiçbirşey yok örnek verirsek asp.nette bir site yapıp burdaki veriyi anında elektronik bir kaleme veri aktarımı yapamazsınız php +java ile bunu rahatlıkla yaparsınız mesele hazırcılık mantığından birazda olsa kurutulmak ben php derim java derim oracle derim siz nedersiniz bilemem :)

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Php Zend Framework ile betiklerde 40% hızlanıyor sorgularda %15 ki dünya geneli avantaj dez avantajda php birinci sql arasında mysql ve oracle var ücretli ve ms tabanlı saçma sapan ağır kullanışsız gereksiz bir dil olan asp , asp.net kullanmayı kesinlikle düşünmedim tavsiyede etmem php mysql veya oracle + java +javascript(jquery) olsun yapamayacağınız hiçbirşey yok örnek verirsek asp.nette bir site yapıp burdaki veriyi anında elektronik bir kaleme veri aktarımı yapamazsınız php +java ile bunu rahatlıkla yaparsınız mesele hazırcılık mantığından birazda olsa kurutulmak ben php derim java derim oracle derim siz nedersiniz bilemem :)

Yanlis kiyaslama yapiyorsun. asp.net yani .NET bir degil birkere. .NET Microsoftun kullandigi frameworkdur ve dil icin (VB, C#, vesayre) kullanilmaktadir. ASP.NET aslinda ASP ile hic bir alakasi yoktur.

PHP de buna karsilik olarak Zend framework u cikartmistir. ama bunun gucu asla C#/.NET/MS SQL/IIS kiyaslanamaz.

PHP belki git gide daha populer olan bir yazilimdir. Bunun nedeni ise open-source oldugu icin ve pahali Microsoft lisanslara ihtiyac duyulmadigi icin. Ama stratejik baktigin zaman opensource buyuk bir sirket icin daha pahaliya patlar, cunki open source daki en buyuk sorun support ve guvenlik sorunudur.

Aslinda sorulmasi gereken soru su hangi dil daha iyi C# mi. yoksa PHP mi?

Kulaylik acisindan PHP derim ama guc acisindan C# derim.

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
PHP'nin popülaritesinin altındaki ana nedenlerden biri açık kaynak kodlu oluşu. yukarıda bazı arkadaşlar öyle tahmin ediyorum ki, ilk öğrendikleri dil oluşundan olsa gerek, php ile her şeyin yapılabileceğini, asp ile her şeyin yapılamayacağını söylemişler, yanılmışlar.

bugün piyasadaki asp.net ile asp arasında isim benzerliğinden başka hiçbir ortak yön bulunmamaktadır.

bence asp-php kıyaslaması yaparken asıl göz önünde bulundurulması gereken, kullandıkları dilin geleceğidir. ben iyi derecede asp bilen biri olarak asp.net örenmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum. çünkü öğreneceğim bu dilin birkaç yıl sonra üretici firma tarafından çöplüğe atılıp atılmayacağından emin değilim. bugün ne yazık ki klasik asp'nin başına gelen budur. windows'un yeni sürümlerinde asp çalıştırabileceğiniz IIS desteği bile bulunmuyor. yani zorla asp.net öğrenmeye itiliyorsunuz. benim gibi zorlamaya reaksiyon gösteren tipler de inadına .net öğrenmiyor. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı.

ben de yavaş yavaş php öğrenmeye başladım. en azından gelecek için güven veren bir yanı var. iki gün sonra "dükkanı kapattık" tabelası ile karşılaşmayacağımı biliyorum.

mustafaismet

🌱Yeni Üye🌱
eğer sabit bir alanda kalmak istiyorsan asp.

fakat eğer hayal gücünde sınır tanımazsan, öyle şeyler düşüneyimki herşeyi rahatça ve zevkle yapayım diyorsan PHP.

Emre ALPASLAN

🌱Yeni Üye🌱
Bana göre bu ikisi kara koca gibilerdir. İkiside birbirini tamamlıyor.
Bence ikisini öğrenmek gayet faydalı olur yani bi zararı olmaz ikisinide öğrensen.

antihacli

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım her yönden php php programlamayla yıllardır çalışıyorum kendimi bu işe adamaya başladım yeni bir sistem üzerinde çalışıyrum ve çok mutluyum şunu söyleyebilirim ki sana da öğretebilirim yardımcı olabilrim tolgahan.sarp[at]hotmail mail at yardımcı olayım

tasarimci62

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Amaç süreklilik ise bence php , burada asp'yi kötüleme yada karalama eylemine girmekde pek dogru sayılmaz fakat , geleceğe bakarsak şuanda php daha üst seviyelere tırmanıyor gün geçtikçe.
Asp ile de güzel projeler var fakat Php ile kendine yeni bir dünya kurup kapılarını ziyaretçilerine aralayabilirsin hayal gücü yani demek istediğim bu :)
asp'ye göre popüler daha basit kullanışlı destek imkanı bence daha çok , bunların yanında açık kaynak kodlar olabilir , fikir vermek açısından daha bir çok şey söylenebilir.
Bence Php en iyi seçim olacaktır.
Kolay gelsin.