Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Php Mi , Asp mi _?

yor3y

🌱Yeni Üye🌱
Bencede Php, şöyleki;
ASP.NET için framework, sdk vb. gibi bir sürü program kurman gerekirken PHP'de böyle bir ıskıntın yok. Her işletim sisteminde amansızca çalışır, dur durak bilmez :) Kodlaması kolaydır, (öğrenilebilmesi daha basittir ( şahsi fikrim));

Database karşılaştırmalarında MYSQL lider, ve MYSQL ile bukadar stabil çalışan bir dil PHP. PHP gibi bir kodlama dili ile mysql kullanmaya çalışmak yerine ASP.NET ile MYSQL bağlanmak bana biraz tuaf geliyor

Yine şahsi fikrim, Microsoft php den aşşağı kalmamak için ASP.NET platformunu çıkarttı ama php de altta kalmadı .NET bünyesinde olmayan bir programlama dili olan Delphi ile "Delphi for PHP" isimli programı çıkardı..

Yine kişinin insafiyetine kalmış, herkez herşeyi öğrenmekte özgürdür. Bunca kişi neden PHP diyor bunu araştırmak gerekir

Son düzenleme:

YaLquzaq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocam asp dediğiniz yazılım dünyasının windowsudur. Çoğu eklentisi ücretlidir içersinde Java stabil çalışmaz. ajax ve .net haricinde script yzamaz hatta içine html falan gömemezsiniz. Php ise linuxdür. Tamamen açık kaynak kodludur. Hızlıdır, açık kaynak kodlu olduğu için güvenlidir. Java, html ve bütün c kodlarını içine gömebilirsiniz. Sadece C için bile php candır.
Bir de Delphinin delphi for php diye bir uygulaması vardır ki bir programcı için denizdeki can simididir.
Bazı programcılar asp'nin phpden daha güçlü olduğunu varsayar. Nedeni .net ve visual studyo uygulamalarıdır. Phpde hataları kendimizin bulup düzeltmesinden dert yanarlar. Ama unutulmamalıdır ki bir programcı kendi hatasını bulup düzeltemiyosa programcıyım dememelidir. Php için notepad++ programı yeterken asp derlemek için üxretli programlar kullanmak gerekebilir. Hele ki işin içine görsellik de girince şöyle bir tablo ortaya çıkar; phpde html, java, delphi, c gibi programlarla, oop gibi script türevleriyle ve aspnin asla bulamayacağı smarty kodlarıyla istediğiniz görselliği elde etmeniz mümkündür. Aspde ise ajax ve .net uygulamalarıyla sınırlı kalırsınız. Programcılık ucu bucağı olmayan bir şeydir. Bir dilin sizi sınırlaması ya da belli kalıplara sokması yaratıcılığınızı köreltir. İşte aspnin de yaptığı budur.

Tabi bunlar bana göre... Her zaman dediğim gibi en iyi eşek kendi eşeğinizdir...

Dipçe: 10 Yıl boyunca asp eğitimi almış bunun yanında phpyi kendi imkanlarıyla öğrenmiş birisi olarak karaladım düşüncelerimi.

MoRiS__

🌱Yeni Üye🌱
ASP.NET DLL kütüpanesi büyük bir avantaj. Ayrıca yazılım geliştirme çok daha hızlı.