Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Php Mi , Asp mi _?

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ASP ve PHP yi birbiriyle kiyasliya bilirsin ama ASP.net ve PHP birbiriyle kiyaslanamaz..Bu yanlis bilgiyi duzeltmek lazim birkere. ASP.net bir language degil bir kere ama bir framework ve ilk yazmis oldugum mesajda ornek vermeye calisdim bunu. Java ,C#, vs, vs language leri MSIL sayesinde destekliyor ASP.net.

Php misilleme olarak PHP.net gibi birsey cikartti (PHP Programming with Microsoft dotNet) Bu sayfada'da okudugun gibi .net baska birsey..

Elestirilerim kisisel olarak algilama lutfen ama inanki yanlis bilgi veriyorsun. Hem birkere birsey gordum demek herseyi biliyorum anlamina gelmez ;)

PS. konuyu acan icin: Eger buyuk sirketlerde calismak istiyorsan gelecegin acisindan ASP.neti bilmen cok faydali olucaktir.

Neyse konuyu uzatmıcam, "Hem birkere birsey gordum demek herseyi biliyorum anlamina gelmez" bu cümle sizin için geçerli bence :)
Bilgi sadece eğitimle öğrenilmez, deneyim ve tecrübe ile yoğrulur.

Kolay gelsin...

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aynen size katiliyorum... Bu konuda tecrubeli oldugunuz belli oluyor..

Son düzenleme:

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Byfresh .net konusunda bilgili olduunuzu görüyorum ben diger arkadaslara yada size .net ile ilgili bir sorum olacak , ben .nete çok fazla bilgili ve deneyimli deilim bu sebebden dolay1 konuyla ilgili yard1mc1 olabilirseniz sevinirim . C# da masa üstü bir uygulama yaz1l1rken ayn1 z amanda webservice lerinide kulland1rt1yorum ancak , webservisleri program debug ettikten sonra yanl1zca server üzerindeki veri taban1na erisim yaptirabiliyorum, tabiki masaüstü olabilmesi icinde bunu farkli bin lerle ve kendi dll lerim ile exe formatina getiriyorum . ancak ben soyle yapmak istiyorum simdi veri tabanini serverdan okumasi ok ama ben bazi dosyalarda aticam servera atiyorum binlerin parentlari programla birlikte exe olacak ama kendi dll lerr im ve bazi functionlarim , serverda kalip program serverdan kendi dll lerimi okuyup calistiracak .. Boylelikle bazi dosyalarim ve kendi dll lerimede ekstra disaridan program yazip acip kapatabilecegim . Bunu simdiye kadar yapamadim ancak yapildigini biliyorum , b u konuyla ilgili bilgi verebilirseniz yada diger arkadaslardan cevap gelmesi durumunda cok sevinecegim..

caner16

🌱Yeni Üye🌱
konu muhteşem şekilde açılmiş buravo bence hem asp hem php çünki ikisindende vazgecemiyorum sen en iyisi htlm çaliş :D:D:D:D::D:D:D:D iki arada kalmassın

gsalper

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Php den asla vazgeçmem asp ye göre daha sempatik geliyor :). Sence hangisi daha güzel <? ?> mi yoksa <% %>
Bak olaya farklı bir bakış açısıda getirdim.

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Burası yeri değil , konuda mantıksız olacak ama byfresh arkadaşımız soruma cevap verdiği ve yardımcı olduğu için teşekkür ederim . Çok sağol byfresh...:)

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben size birşey söylemek istiyorum yanlış anlamayın ama
Bu sorulardan sıkıldım çünkü çok saçma

kardeşim yazılım öğreneceksen öğren asp php asp.net farketmez öğren zaten mantık bellidir asp biliyorsan mantığı kapmışsan zaten phpde yazarsın okadar basit her programlama dili mantığı hemen hmen aynı ve şu soruya çok kızıyorum hangisi daha iyi

Allahım delirmemek eldemi kardeşim sanane hangisi yi kötü
sen ne yapmak istiyorsun onu söyle sonra tartışılsın asp mi php mi asp.net mi jsp mi diye ama siz daha neyi planladığınız söylemeden direk hangisi iyi diyorsunuz hepsi iyi hepsi güzel hepside kullanışlı

öncelikle ne yapmayı planlıyorsunuz bunu yazın hedefiniz ne bunu yazın ondan sonra tartışın ahmet php iyi der alp asp der bir bakarsın jsp senin için en uygunudur o yüzden arkadaşlar asp php tartışması yerine ne yapmak istiyorsunuz nerden başlarsınız buu tartışın bu daha mantıklı

Caddeci

🌱Yeni Üye🌱
asp ve php arasında ki farklar şunlardan ibarettir;
1.Asp access veri tabanı ile calışır ve hızlıdır.
2.Asp kurulumu basit ve kullanışlıdır.
3.Asp istediğin kadar yükleme yapabilirsin ama belli bi yüklemeden sonra host zorlanıyor.
4.Asp de mesela karakter secimi yapabiliryorsun ama çokta aşırı yükleme kasma yapıyor hostta olduğu gibi
5.Php ( MySQL ) ise kurulumu biraz zor.
6.Php milyonlarca bilgiyi database ye yükleme yapabiliyor ve hiç bir şekilde zorlama ve kasma yapmıyor.
7.En çokta karşılaşılan sorunlardan ise biride şı dreamwearda bağlanti sorunu çıkıyo benim gördüğüm ve duyduğuklarıma göre
8.Ne şekilde olursa olsun ister flash ve foto olsun anasayfada biraz gec acılma gibi sorunlar yapıyor tabi bu webmastere da bağlı.
şimdi aklıma gelen asp ve php arasında ki farklar bunlar ben asp ve php biliyorum yerinizde olsam 2 sinide öğrenmenin yoluna bakarım.çünkü bazı firmalar asp ile yetiniyo.

HyperCyber

🌱Yeni Üye🌱
2 sinide öğren ilerde sorun çıkıyor ben asp dilini çğrenmedim şu anda öğrenmeye çalışıyorum ikisini öğrenirsen daha karlı oluursun çünkü forumlar normalde php den güzel portallar ise asp den oluşmata asp ve php uyumlu bir site alırsın gül gibi geçinirsin hem güzel olur hemde tutar

E

energy_explode

Guest
kim ne derse desin arkadaşlar bence ne asp ne php

Yaşasın .NET DİYORUM = )

ozday

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.logoloji.com
Bunu iki açıdan bakarak değerlendirecek olursak,

kolaylık ve öğrenilebilirlik açısından ASP - PHP - ASP.NET
kullanım ve iş çeşitliliği bakımından ASP.NET - PHP - ASP

Yani asp diğer dillere nazaran daha kolay öğrenilir, fakat fonksiyonel olarak bazı noktalarda tıkanılabilir. PHP web tabanlı olarak düşünüldüğünde ASP.NET e göre daha kolay öğrenilebilir. PHP nin diğer avantajı hazır sistemler, açık kaynak kodlu bir çok uygulamasının olması (joomla, mambo, wordpress, phpbb vb.).

ASP.NET'i tam anlamıyla öğrenip, uygulayabilirsen yapamayacağın şey yok :) Fakat hazır kodlar bulman zor olacağından, satır satır yazman gerekebilir. Ticari program, yazılım.. Hasta otomasyon - emlak- araç takip (web dışında örnekler) gibi bir çok sistem aspx tabanlı bağımsız program olarak yazılabiliyor diye biliyorum.

Amacına yönelik dili tercih etmen senin açından yararlı. Web için kullanacaksan kesinlikle PHP şahsi tercihimdir.

rifeza

🌱Yeni Üye🌱
Ozday kardes konuya en son noktayi koyacak cevabi vermis bence. Budur

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hemen herkesin kullandığı büyük sitelerin server yapılarına bakarak da bir sonuç elde çıkartılabilinir...

facebook
youtube
wikipedia
ebay
gittigidiyor

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu öğrenilmesi kolay zorluk yazılarını çok mantıklı bulmuyorum asp.net tam olarak 40 ve hatta daha fazla kodlama dilini desteklemektedir , yani buğün asp de bilen php de bilen yada pyhton bile bilen asp.net le web uygulamaları yazabiliyor ... Bu durumda asp.net te öğrenilmesi kolay zor ortadan kalkıyor ..... İşlem olarak diyorum ki asp.net şu anda popüler dildir ancak php ile kendi kodlama sisteminizi yazabilirsiniz örneğin facebook api leri gibi fakat türkiyede kullanılan php miktarı burda yapılamıyor anlamına gelmemeli ancak .net bu konuda esnek değil fakat avantajları da var...Daha ilginci biz burda php asp ve asp.net tartışması yaparken , daha yeni nesil bir yazılım dilleri çıkıyor /çıktı , silverlight(microsoft) , flex(adobe nin) , java.net(sun) , borlandfirefox(borland) , gwt(google ın kendi kodlama apileri tamamen uygulama yapılabiliyor) ve bir kaç tane daha var ... Şimdi bunların hepsi .net gibi birçok dil sistemini destekliyor ve bir dili bilmeniz diğerini öğrenmenizi çok ama çok kolaylaştırıyor ..Ama tabiki bir yerden başlamak ve devamlı çalışmak gerekiyor ...

zozz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hala devam mı bu konu yah. programcılığı öğrenin hepsi geliyor arkasından.
asp ve .net, silverlight derim. Gerçi microsoft silverlighta ne kadar az yüklenirse, o kadar çok söz hakkı olacak diğerlerinin. Yeni trend silverlight

nolopy66

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Php öğrenmeni isterim. Nasıl para kazanacağını ve neler yapacağını hayal bile edemezsin

elik999

🌱Yeni Üye🌱
web programlama ogrenmek istiyorsaniz php, desctop programlamada visual olan C# daha iyi bence

ezells

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaş heralde şimdiyi kadar bir karar verip öğrenmiştir zira konu açılalı tam 1 sene olmuş :D