Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
yeni bir sayfa aç... kaydedemediğin sayfa ile aynı ölçülerde olsun... yeni açtığın sayfayıda, kaydedilmeyen sayfayıda thumnail olarak küçült... kaydedilmeyen belgedeki sayfaları yeni açtığın ve thumbnail yaptığın belgeye sürükle bırak... yeni açtığın belgeyi kaydet... böyle bir yöntem var...

ozturk007

🌱Yeni Üye🌱
Quark 6.0 Kullaniyorum Bunu Bİ ArkadaŞimdan Aldim Vİstada ÇaliŞiyor Yalniz ŞÖyle Bİ Sorun Var Akrobat 5.0 Kullanmam Gerektİrİyor Quark 6.0 Ama Akrobat 5.0'ida Vİstada ÇaliŞmiyor Yardimci Olursaniz Çok Sevİnİrİm Ne Yapmaliyim ????

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Acrobat 5.0 Vista esteklemiyorsa 6.0 kullan, ben de 6 kullaniyorum ve Quarkxpress'le cok rahat calisiyor... Onun disinda 5.0 icin bi vista eklentyisi var midir bilemem..

cokolopes

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sametayten.com
Eğitim anlatımı hakkında yardım

Merhaba,

Bende 11 yıldır bu sektörün içerisinde iyi bir konumda tasarımcı olarak çalışıyorum.

Freehand, Photoshop ve Quarkxpress eğitimi vereceğim bir şirket var ama daha önce böyle bir deneyimim olmadığı için ders nasıl anlatılır hangi konudan nasıl başlanır bilemiyorum.

Program program ders anlatım içeriklerine ihtiyacım var.

Yardımcı olabileceğin bir konu olursa sevinirim.

Teşekkürler
İyi çalışmalar

remcer

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar deneme surumunu vermıssınız ama calısmıyor lınk yukleyemedım

sevimlikalp

🌱Yeni Üye🌱
Quarkta pdf ye dönüştüremiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Pdf ye dönüştürürken söyle bir hata oluşuyor " to save a layout as a pdf file

tugii

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaslar
Bi sorunum var quark 6.52 de sayfa harici dış alanı nasıl genişletebilirim...
( sayfanın kenarına resim cağırıyorum, genellikle resimlerde cok oluyo benimkinde de bayağı bir dar yer var aradım bulamadım siz yardımcı olurmusunuzz

s10er91

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadasim.ben acebimi quark kullanicisiyim bi dersi tasarimi yapiyorum ama benim bi sorunum var koydugum resimler pdf formatina cevirince bozuk cikiyo net bi sekilde cikmiyo resimlerde kendi makinamla cektigim resimler kalitesi gayet guzeller ama quark da koyunca son halini pdf verince pixellerinde sorun oluyo heralde net gostermiyo...yardimci olursan sevinirim simdiden tskler

isaydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
quark pdf dönüsümünde sorunlar olabiliyo. o yüzden çalışmanızı eps kaydedin ve acrobat distiller ile pdf ye aktarın bence

gulden1

🌱Yeni Üye🌱
yeni bir sayfa aç... kaydedemediğin sayfa ile aynı ölçülerde olsun... yeni açtığın sayfayıda, kaydedilmeyen sayfayıda thumnail olarak küçült... kaydedilmeyen belgedeki sayfaları yeni açtığın ve thumbnail yaptığın belgeye sürükle bırak... yeni açtığın belgeyi kaydet... böyle bir yöntem var...

Thumbnail olarak küçültmek nasıl oluyor, bunuda açıklayabilir misin?

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
quark 7.3 ün ters çıktısını bulamadım yardımcı olur musunuz?

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
PostScript seviyesi....
burası malesef secemiyorum aktif deil :S

Edit: söyle yaptım oldu....
Ctrl+p sayfalar a girdim ordan sayfa cevirden yatay dedim oldu....

Son düzenleme:

isaydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazıcının PS driverini yüklememişsindir

Jwint7

🌱Yeni Üye🌱
Pdf :S

Ya arkadaşlar abiler bir sorum oLucak, Quark kuLLanıyorum ve Gazete basıyorum ancak buGün nasıl oldu da birşeyLer oldu

Yani Quark 5 de tasarımımı yapıyorum Quark 7 portable ile pdf ye çeviriyorum ancak malesef pdf de resimler görmüyor, ilk başta rekLamı siyah gösteriyordu sonra kaldırdım o rekLamı şimdide resim siyah gösteriyor yazılar gözüküyor ama hepsi değil lütfen çok zor durumda kaldıım.. Gazetenin Pazartesiye hazır olması lazm

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
eger butun resimler siyah gosteriyorsa hepsini CMYK ve tiff yaptigina emin ol.. siyahsa buyuk ihtimall RGB kalmistir.. ve fotograflarin ayni dosyada olmasina dikkat et, mesela bi fotografi quark sayfasina koydugun zaman o fotografi sonr abaska bi yere tasirsan quark o fotografi bulamaz ve bu resmin kalitesini dusurur ya da hata verir!

kolay gelsin

Jwint7

🌱Yeni Üye🌱
eger butun resimler siyah gosteriyorsa hepsini CMYK ve tiff yaptigina emin ol.. siyahsa buyuk ihtimall RGB kalmistir.. ve fotograflarin ayni dosyada olmasina dikkat et, mesela bi fotografi quark sayfasina koydugun zaman o fotografi sonr abaska bi yere tasirsan quark o fotografi bulamaz ve bu resmin kalitesini dusurur ya da hata verir!

kolay gelsin

Teşekkürler poseidon ; Ancak Yaptığımdan eminim denedim de , Fotorafı alıyorum Ps de , Cmyk yapıyorum Ve Tiff olarak kaydediyorum.Quark ayarları nı da yaptım ama oLmuyor ? Yani bir ayar dikkatimi çekti..

Simdi Pdf çevirirken Dpi ayarını 72 yaptığımda siyah görünüyor,300 yaptığıımda ise Beyaz çıkıyor sayfa bomboş ama mesela Pdf de rastgele boşluğa tıkLıyorum seçili alan olmuyor fakat resmin olduğu yere yani boş olan yere tıkladığımda seçiliyor , sağ tıklıyorum o zaman copy image Yazıyor.

Dosyaların aynı yerde olduğuna da eminim.Olmasa bile gelen uyarı ile buluyorum..
Bana Lütfen yardımcı OLun Çok zor durumdayım ve kimse yardım etmiyor.Bir buradan u mut bekLiyorum...Tşkler..

ARduDa

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar,
QuarkXpress 7.31 türkçe versiyonunu yükledim. ancak kitap mizanpajını bitirip aydıngere baskı almaya çalıştığımda büyük bir sorun ile karşılaştım. aydıngere çok kötü çözünürlükte baskı veriyor. yazıcıdan kaynaklanmıyor. çünkü wordtan çıktı verdiğimde çok temiz. quarktan pdf yapıp (yüksek çözünürlükte) öyle aydıngere baskı alayım dedim ama yine sonuç kötü. ne yapılabilir? acil yardım lütfen.

ARduDa

🌱Yeni Üye🌱
QuakExpress'in tüm sürümleri ile ilgili sorunlarla karşılaşan arkadaşlara buradan elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.Maksat insanlık

burada yeniyim. yardımcı olun arkadaşlar. foruma bir şey yazdım ama gören oldu mu bilmiyorum.