Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tabuları Yıkıyorum - imsakiye Tasarımı

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sen fikir istememişsin. BEN YAPTIM SÜPERİM BİLİRİM NE DERSENİZ DİYİN SİZ BİRŞEY ANLAMAZSINIZ demek..
üzgünüm
ukalasın

enesburak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herkes kendi yaptığını süper sanır emeğine sağlık ama bence sen tabu yıkmaktan vazgeç önce eleştiriye açık ol sonra duruma göre değiştirirsin. Eminim daha güzel şeyler yaparsın.

posthumous fame

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben dikey imsakiye taraftarıyım nedeni de şu ki;

duvara asılması açısından daha kullanışlı gelir bana

woldemort69

🌱Yeni Üye🌱
valla gerçeği söylemek gerekirse olmamış ortalasan daha iyi olurdu

EzeLs

🌱Yeni Üye🌱
bu imsakiyeyi kime versen sol bölümü katlayıp.diğer kısmı kullanır bence...onun için fikirlerin amacına ulaşmamış diyorum...

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
Gördüğüm kadarıyla bu çalışma hakkında çok şey konuşulmuş fakat konuşanların boş konuştuklarını düşünüyorum...
eğerki konu hakkında bilgiye sahip kişiler yorum yazacakları zaman biraz daha nazik ve öğretici olmalılardır. burda olmanızın amaçlarını biliyorsunuz

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
terlikwien,
Çalısmanızı görüp, yazdiklarınızı dikatlice okudum. Sizin, için ilk izlemim teori olan bilginizini pratik olarak kulanamadiginizi düşünmemdir. Çünkü vermiş oldugunuz bilgiler ile çalişmanız örtüşmemekte...
Çalismanız'ın bir bölümünden, güzel bir defter kabı olabilir. Diger tarafida zaten klasik imsakiye. Açılmış bir çığır henüz mümkün olmamış...
İyi bir tasarımcı ruhuyla, emegiyle gerçek bir tasarımcıdır, pazarlamacı yanı biraz olsa iyi olur. Eger pazarlama yönü çok fazla gelişkinse buyursun satış yapsın.Elbete tasarımı satmakta marifetir. Fakat biz tasarımcılar, amaca uygun olmayan, hedef kitleye hitap etmeyen tasarımları, satin almiyoruz... Elbette her körün bir alıcısı vardır, fakat bu kör ben degilim görebiliyorum...

scarlett25

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
terlikwien,
Çalısmanızı görüp, yazdiklarınızı dikatlice okudum. Sizin, için ilk izlemim teori olan bilginizini pratik olarak kulanamadiginizi düşünmemdir. Çünkü vermiş oldugunuz bilgiler ile çalişmanız örtüşmemekte...
Çalismanız'ın bir bölümünden, güzel bir defter kabı olabilir. Diger tarafida zaten klasik imsakiye. Açılmış bir çığır henüz mümkün olmamış...
İyi bir tasarımcı ruhuyla, emegiyle gerçek bir tasarımcıdır, pazarlamacı yanı biraz olsa iyi olur. Eger pazarlama yönü çok fazla gelişkinse buyursun satış yapsın.Elbete tasarımı satmakta marifetir. Fakat biz tasarımcılar, amaca uygun olmayan, hedef kitleye hitap etmeyen tasarımları, satin almiyoruz... Elbette her körün bir alıcısı vardır, fakat bu kör ben degilim görebiliyorum...

Katılmamak mümkün değil

cabulka

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar
ben bugün kaydoldum bu siteye
yıllardır bir matbaada tasarım yapmaktayım
bu konuda bende birşeyler söylemek istiyorum
evet yıllardır tabuları yıkamadık ama bu tabuları yıkmak tamamen bizim elimizde değil, bir kere kağıtların standartını aşamazsınız, yani standart kağıt boyutundan farklı çalışırsak patron kabul etmez, maliyetler artar, fiyat yüksek olunca müşteri piyasadaki ucuz imsakiyeleri tercih eder, ikinci olarak başka bir imsakiye yani sizin deyiminizle tabuları yıkan bir çalışma olarak, elips, yuvarlak veya herhangi bir şekil ki (örnek: migros'un kangurusu ve kangurunun elinde küçük bir kutu bu kutucuğa imsakiye konulabilir)bilmem anlatabildim mi? ki böyle bir çalışmayı kaç firma yaptırabilir buda bir problem.bunun içinde biçak ve kesim gerekir yine maliyeti artıran unsurlar şimdilik bu kadar...
sağlıcakla kalın

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
biz tasarımda gördüklerimizi söylüyoruz arkadasım ilk bakışca cicekler sonra yanda birsey var nedir acaba diye bakıyoruz..

sonuc olara hoş güzelde cok boş ve kopuk papatya desenli duvara tıkış tıkış imsakiye koymussun gibi bence birbirine bağlamalısın daha iyi olur.
Bu arada son mesajını okuduktan sonra Tasarımının bittiğine inandıktan sonra paylaşmalısın... şu sözlerinde ki ; "Muhtesem güzelikte ciceklerin bulundugu kisma "bos" yada "bom bos" diyenler kesinlikle "tasarim" dersi almalilar. " gibi eğitimsizliğin ilk görünen yüzünü gösterme çevreye.Gerçekten en büyük boşluğu ozaman yaşarsın.umarım anlamısındır. iyi çalışmalar başarılar dilerim.

rabitelli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.rabitelli.com
Uzun zamandır forumda yokum... Calbuka takma adlı arkadaşın dedikleri kanımca hedefe yakın eleştiri gibi. Ben esas gerçekten otorite olarak kabul ettiğim Cahit hocanın ne diyeceğini merak ediyorum. Görse de bir iki kelam etse.

delikarga

🌟Usta Tasarımcı🌟
Evet, tam istedigim tepkiler. Tabularin yikilmasi gerektigini anca bu sekilde gösterebilirsiniz cünkü. Söyleki;

Sol tafataki bosluk!
Bosluk tasarimi denilen konuyu incelemenizi öneririm. Önemli olan yüzlerce imsakiyenin dagitildigi bir zamanda herhangi birinin o imsakiyeler icerisinden sizinkini secmesini saglamanizdir. Yani kisi bir sürü imsakiye dagtilirken duvarina asacagi imsakiyeyi iclerinden en güzeli ve ferahindan yana kullanacaktir.
O yüzden sol taraf bos degildir, sahsen ben sacma sapan reklamlar doldurulmus bir imsakiyeyi büroma yada evime asmak yerine "Imsakiye islevini" yerine getirirken (yani namaz saatlerinin bulundugu kismi icermesi) ayni zamanda duvarimda bir "pislik" gibi degilde, duvarimi süsleyen bir tablo gib olmasini yeglerim. Ve eger böyle ferah ve temiz calismalari yapan kisiler cogalirsa insanlarin duvarlarini kirleten tasarim(!)lardan da kurtulmus oluruz.

"arkadaslar zaten reklam adına yapıyoruz ımsakıyelleri boş olan yerede fırmanın reklamı kullanılılır" üzere...
Ayni hata. Reklam nasil yapilir iyi düsünmek lazim. Örnegin bir süpermarket imsakiyesi yapiyoruz.
1. Klasik Yaklasim
Süpermarketin icinden resimler, reyonlar vs. doldurulur
(Genelde yapilan seyleri biliyorsunuz)
2. Tabulari Yikan Yaklasim
Süpermarketin sadece logosu ve uygun bir yerde kücük iletisim bilgisi, adres, telefon, vs.

Simdi Arkadasin dedigi gibi malum "bos kalan" yeri süpermarketin yada süpermarketle ilgili reyon vs. resimleriyle doldurmanin hic bir anlami yoktur. Zira bu imsakiyeyi alan kisi "Vay be ne reyonlari var" demez. Bu cok sacma bir yaklasimdir. Tabi malum kücük isletme sahiplerini bunuanlatmak zordur, yilda bir kez imsakiye bastiriyor ciklet reyonuna kadar koymak ister orasi malum.

Ama zaten iyi calismalar her zama müsteriye en iyi sekilde anlatilan calismalardir. En bastan "ya müsteri bunu kabul etmez" diyenler hic bir zaman özgün calismalara imza atamayacaklardir.

Yani market sahibine imsakiyenin üzerinde sadece logosu bulunan ve diger imsakiylerden gösrel olarak üstün ve tasarim olarak insanlarin duvarlarina begeniyle asacaklari bir imsakiyenin sacma sapan resimlerle doldurulmus olandan cok daha etkili bir calisma oldugunu anlatabilmektir "tabulari yikabilmek". Yoksa amacimiz müsteriye ulasamayacak fantazi bir calisma yapmak degildir!!!

Beni istediginiz kadar ukala bulabilirsiniz ama Muhtesem güzelikte ciceklerin bulundugu kisma "bos" yada "bom bos" diyenler kesinlikle "tasarim" dersi almalilar.

Düsüncelerinizi bekliyorum. Lütfen yazmak istiyorsak, düsünelim, biseyler üretmeye calisalim. Ben de yillarca sacma sapan imsakiyeler yapmak zorunda kalmistim. Daha kaliteli elestiriler bekliyorum.

"tabu" diye anladığın şeyi ben anlamadım... tabular yıkılmaz yerine yeni tabular konur sadece. öncelikle senin tabu dediğin insan algısı üzerine yapılan araştırmalarla ortaya konmuş şeyler. kartvizit, imsakiye, broşür, insert vs.. gibi bazı baskılı materyallerde beklentileri karşılamak farklı olmaktan çok daha önemli olabiliyor. her çalışma farklı olma kaygısıyla değil hedef kitlenin beklentileride göz önüne alınarak yapılır. klasik imkasiyenin "pislik" olduğunu düşünüyorsan duvarına asma :) klasik imsakiyeler trajlı basılarak daha ekonomik sonuçlar elde etmek için yapılır. örneklersek bir katalogdan seçtiğiniz imsakiye 1.000 adet müşteri için ortalama 60-100 ytl arasında olur ve bundan ajans ve matbaalar %35 iskonto alırlar. ancak imsakiyenin özgün olmasını isteyen portfolyoya özel imsakiyeler tasarlanabilir. eğer tabuları yıkmak ve piyasadaki imsakiye çeşitleri içinde yeni bir kulvar açabileceğine inanıyorsan imsakiye ve davetiye üreten firmalara çalışmalarını gönderebilirsin. izmir'den sana 3-4 firma bulabilirim (çalışmalar beğenilirse ücretini alırsın :)) yaklaşımını normal karşılıyorum ancak mantıklı olduğunu söyleyemeyeceğim. çünkü biz özgün tasarım özgür çalışma olanaklarına her zaman sahip olmuyoruz. müşterilerimizin bir hedef kitlesi ve hedef kitlenin bir beklentisi var. imsakiye genelde 30 gün mutfakta bir yere sıkıştırılan birşey... bunları gözardı ederek tabular yıkılmaz, yıkılan beklentileri olur sadece... iyi çalışmalar

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
merhaba arkadaşlar
evet yıllardır tabuları yıkamadık ama bu tabuları yıkmak tamamen bizim elimizde değil, bir kere kağıtların standartını aşamazsınız, yani standart kağıt boyutundan farklı çalışırsak patron kabul etmez, maliyetler artar, fiyat yüksek olunca müşteri piyasadaki ucuz imsakiyeleri tercih eder, ikinci olarak başka bir imsakiye yani sizin deyiminizle tabuları yıkan bir çalışma olarak, elips, yuvarlak veya herhangi bir şekil ki (örnek: migros'un kangurusu ve kangurunun elinde küçük bir kutu bu kutucuğa imsakiye konulabilir)bilmem anlatabildim mi? ki böyle bir çalışmayı kaç firma yaptırabilir buda bir problem.bunun içinde biçak ve kesim gerekir yine maliyeti artıran unsurlar şimdilik bu kadar...
sağlıcakla kalın

öncelikle hoşgeldin
sonralıkla sana katılıyorum...

Babyboys

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ewt arkadaşım türkiyede gözü bozuk insan çok gibi düşüneceksin yoksa.. kimse bunu duvara astıktan sonra 10cm yaklaşıp okumak istemez.. sen tabuları aşarken mantıklı düşünmeyi unutma... Bu ne dergi .. ne roman .. insanlar en fazla 5 sn bakıp görmek isterler 5 saniyeden sonra göz sinirleri yorulur ve beynimize sinir sinyalleri yollar.. buda senın çalşışmanın yerine başka bir imsakiye gelmesine neden olur okk ... anlatabildimmi acaba arkadaşım... ama renkler güzel tasarım hoş... ama amacına ulaşamayacaktır...

Macmallon

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar
sağlıcakla kalın

Doğru tesbitler katılmamak elde değil..

Bence NABZA GÖRE ŞERBET VERİLMEDİR.

cumhur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir boşluk görüyorum ve herşey havada biraz toparlarsan güzel olacak