delikarga
🌟Usta Tasarımcı🌟
bir boşluk görüyorum ve herşey havada biraz toparlarsan güzel olacak
"boşluk" fikirlerin tam olarak ifade edilemeyişi ; konuşmak kendimizi ifade ederken daha kolay en azından benim için...
arkadaşımız tabuları yıkıp cami, minare gölgesi ayet hadis vs.. olmadan ramazan imsakiyesi yapılabileceğini ve bunu yaparken standart üretilen a4(dikey)lerin dışında bir ebatta yapılacağını düşünüyor. imsakiyesi için düşündüğü tasarımda da görselliğin ön planda olmasını ve duvarımıza dekor olabilecek estetik bir çalışma olması gerektiğini ifade etmiş. bu düşünceleriyle tabuların yıkılacağını düşünüyor.
yazan pek çok arkadaş gibi bende görsel olarak uygun ama işlevsel olmaycağını düşünüyorum. standartların dışına çıkmamızı engelleyen pek çok faktör var beklentiler, ebatlar, fiyat vs.. gibi... bu düşüncenin herhangi bir tabuyu yıkacağını düşünmüyorum.
bana göre tabular yıkılmaz yerine yenileri gelir. çünkü arkadaşın "tabu" dediği üretim maliyetleri, kağıt ebatları, müşteri beklentileri gibi etmenlere dayanarak oluşmuş şeyler. sanırım standartların dışında bir imsakiye çalışması görmemiş yada yapmamış şimdiye kadar. bir afiş kadar şık ve markayı anlatan çok imsakiye gördüm. arkadaşa tavsiyem illa ki tabu yıkmak istiyorsa imsakiye üreten bir firmaya gidip fikirlerini projelendirsin. satılamayan tasarım, paraya çevrilemeyen fikir ne yazık ki çok fazla anlam ifade etmiyor. iyi çalışmalar