Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tabuları Yıkıyorum - imsakiye Tasarımı

delikarga

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir boşluk görüyorum ve herşey havada biraz toparlarsan güzel olacak

"boşluk" fikirlerin tam olarak ifade edilemeyişi ; konuşmak kendimizi ifade ederken daha kolay en azından benim için...

arkadaşımız tabuları yıkıp cami, minare gölgesi ayet hadis vs.. olmadan ramazan imsakiyesi yapılabileceğini ve bunu yaparken standart üretilen a4(dikey)lerin dışında bir ebatta yapılacağını düşünüyor. imsakiyesi için düşündüğü tasarımda da görselliğin ön planda olmasını ve duvarımıza dekor olabilecek estetik bir çalışma olması gerektiğini ifade etmiş. bu düşünceleriyle tabuların yıkılacağını düşünüyor.
yazan pek çok arkadaş gibi bende görsel olarak uygun ama işlevsel olmaycağını düşünüyorum. standartların dışına çıkmamızı engelleyen pek çok faktör var beklentiler, ebatlar, fiyat vs.. gibi... bu düşüncenin herhangi bir tabuyu yıkacağını düşünmüyorum.

bana göre tabular yıkılmaz yerine yenileri gelir. çünkü arkadaşın "tabu" dediği üretim maliyetleri, kağıt ebatları, müşteri beklentileri gibi etmenlere dayanarak oluşmuş şeyler. sanırım standartların dışında bir imsakiye çalışması görmemiş yada yapmamış şimdiye kadar. bir afiş kadar şık ve markayı anlatan çok imsakiye gördüm. arkadaşa tavsiyem illa ki tabu yıkmak istiyorsa imsakiye üreten bir firmaya gidip fikirlerini projelendirsin. satılamayan tasarım, paraya çevrilemeyen fikir ne yazık ki çok fazla anlam ifade etmiyor. iyi çalışmalar

burhandmr

🌟Usta Tasarımcı🌟
konu geçeli baya olmuş tekrar bu konuyu açmak istemiyorum. ama başlığa yağtığın işe ve yazdıklarına bakınca dayanamadim. işine yorum yapmıcam. yıktığın tabuların altıda kalmışsın be hocam....

derux

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çalışman güzel düşüncede güzel tebrik ederim. Belki sorun arkadaki resmin tek bir şekilden ibaret olmasıdır.Belki daha farklı bi resim kullanırsan daha az tepki alaiblirsin.

duhast-tr

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence çok şık olmuş.Sıradan değil.Müşteri işi hiç değil.Tam bir grafiker işi.Kendi tarzını yansıtmak kolay olmuyo çünkü.Cesaret sanatın en önemli parçaısıdr.Arkadaşı cesaretinden dolayı tebrik ederim.Elinize sağlık

muratz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ya ben yorumları sonuna kadar okuyamadım, iki sayfa okudum , gerisine tahammül edemedim.
Bu forumda tartışmak istemeyen, agresif tutumlardan uzak kalmaya çalışan bir insanım ama bazı gerçekler dile getirmeden insanın vicdanında rahatsızlık oluyor.
Dostum yaptığın "şey" e mantık ve retorik "kabiliyetini" kullanarakbir takım analitik yorumlar katarak açıklamalarda bulunduğun, güya tezleri çürüttüğün satırların tam bir demogoji faciası...kusura bakma amiyane tabirle "boş laf ve gevezelik".
Bu tasarım insanların hoşuna gitmemiş..Yeryüzündeki bütün fizik kimya biyoloji yasalarını buraya yazarak tasarımının güzel olduğu fikrini ıspatlasan da insanlardaki "güzel bulma" eyleminin gerçekleşmemiş olması hakikatini değiştremeyeceğiden tasarımın "kötü" olmuş olur.Bilmem anlayabiliyor musun, hani çok filozofsun ya!
Pratikteki edinim sonucun değerini belirler, mantık önermeleri değil!
B.Croce 'den Kagan'a , Aristo'dan kant'a kadar Estetik Felsefe üzerine sayfalarca kitap okudum, inceleme yaptım, tartışmalara katıldım.Ama senin gibi ukalalık yapmadım ve yapana da rastlamadım!
Kaldıramıyorsan eğer, çalışmalarını koymayacaksın buraya.Çok yetenekli biriysen zaten biz yıllar sonra senin ismini duyar, yıktığın tabular ve getirdiğin yeniliklerle dünyaca bilinmiş adın karşısında hatamızı utançla hatırlar senden özür dileriz merak etme.
Bütün bu gevezeliğin özeti bir cümle:
BU İMSAKİYE OLMAMIŞ ARKADAŞIM.

yunus062

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu Çiçeklerin üzerine hat sanatından bir şeyler koysan daha güzel olur diye düşünüyorum çünkü ramazan dini bir olay.Sarının üzerine siyah renk iyi gider.Mesela Bir vav harfi.......

Son düzenleme:

creative_087

🌱Yeni Üye🌱
Ya ben yorumları sonuna kadar okuyamadım, iki sayfa okudum , gerisine tahammül edemedim.
Bu forumda tartışmak istemeyen, agresif tutumlardan uzak kalmaya çalışan bir insanım ama bazı gerçekler dile getirmeden insanın vicdanında rahatsızlık oluyor.
Dostum yaptığın "şey" e mantık ve retorik "kabiliyetini" kullanarakbir takım analitik yorumlar katarak açıklamalarda bulunduğun, güya tezleri çürüttüğün satırların tam bir demogoji faciası...kusura bakma amiyane tabirle "boş laf ve gevezelik".
Bu tasarım insanların hoşuna gitmemiş..Yeryüzündeki bütün fizik kimya biyoloji yasalarını buraya yazarak tasarımının güzel olduğu fikrini ıspatlasan da insanlardaki "güzel bulma" eyleminin gerçekleşmemiş olması hakikatini değiştremeyeceğiden tasarımın "kötü" olmuş olur.Bilmem anlayabiliyor musun, hani çok filozofsun ya!
Pratikteki edinim sonucun değerini belirler, mantık önermeleri değil!
B.Croce 'den Kagan'a , Aristo'dan kant'a kadar Estetik Felsefe üzerine sayfalarca kitap okudum, inceleme yaptım, tartışmalara katıldım.Ama senin gibi ukalalık yapmadım ve yapana da rastlamadım!
Kaldıramıyorsan eğer, çalışmalarını koymayacaksın buraya.Çok yetenekli biriysen zaten biz yıllar sonra senin ismini duyar, yıktığın tabular ve getirdiğin yeniliklerle dünyaca bilinmiş adın karşısında hatamızı utançla hatırlar senden özür dileriz merak etme.
Bütün bu gevezeliğin özeti bir cümle:
BU İMSAKİYE OLMAMIŞ ARKADAŞIM.

fazla söze ne hacet bütün bir konuya çok yakışıcak bir açıklama tebrik ederim doğrusu sözlerinde bahsettiğin gibi tasarım doğru olabilir fakat insanlar beğenmedikten sonra hiç bir işe yaramaz....

Hakan Emen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
peki..!

dostum iyi hoş yazmışsında...... maliyeti unutuyorsun.... imsakiyelerde önce ön planda olan maaliyet.... tasarımda fazla etkili değil ucuza bastır seninki satılsın...nasıl fikir ama...!

grafinur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence tabuları yıkmamışssın

mevluteren

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.creatturk.com
şimdi terlik yiyen kardeşim bu çalışma olmamış tabu mabu hikaye yani bize bahsettiğin tüm o tabulardan kurtulamamışsın estetik grafikten yoksun imsakiye ramazandır bize bunu anlat .....

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
kusura bakma sen tabuları yıkmamışsın. ekstra masraf çıkartmışsın. iyi bir grafik tasarım görsel zevkten ziyade amaca en iyi ve en ucuz şekilde hizmet eden tasarımdır. tamam alanı çiçekle kaplamışsın iyi hoş ama insanlar tabloya bakar gibi imsakiyeye bakmaz. sadece saatlere bakar. madem sol tarafı öye boş bırakacan neden oraya gerek olsun. kes gitsin orayı maliyetten azalt. imsakiyenin şekli tabudan sebep dikey a4 değil en kullanışlı ve en ekonomik şekilde olduğu içindir. bakkı aşamasını biraz incelemelisin. yeni ebat yeni bıçak demektir. yeni bıçakta yeni para demektir. kolay gelsin. ama taktir ettim farklı birşeyler için uğraşıyorsun. uğraş ama bunlarıda göz önünde bulundurarak uğraş.

pharuq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
özet:çalışma fazla sarı-yapan fazla dik
bunu yazan da fazla yorgun
bu tartışma da çok fazla gereksiz....bitirin artık

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
sarı çiçekler üzerinde sarı bir imsakiye ne kadar dikkat çeker ?
namaz vakitlerinin gösterildiği bölümü en azından farklı bir renkle yaparsan
daha dikkat çekici bir çalışma olur kanatindeyim. ellerine sağlık

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sen yinede bırak tabular yıkılmadan dursun.Emeğine sağlık

unalmete

🌟Usta Tasarımcı🌟
Biraz daha gayret etmen lazım berbat olmuş lkardeş ya

safirim

🌱Yeni Üye🌱
emeğine sağlık demek isterdim ama gerçekten...emek var iş yok...üzgünüm...

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
maalesef buradaki bir çok arkadaşta kendini, düşüncelerini ifade etme sorunu var. Üsütnde bu kadar tartışılacak bir tasarım yok ortada. Alt tarafı bir imsakiye! Bence hoş olmuş. Boş falan değil sol taraf çiçeklerle dolu daha ne olmalıydı!!??? a4 üstüne basılmış, camili, arapça yazılı ve bol reklamlı saçma sapan estetikten uzak imsakiyelere hiç benzemiyor. Başka açılardan bakmayı deneyin...