Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tabuları Yıkıyorum - imsakiye Tasarımı

atasar

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atasar.com
Öncelikle tabuları yıkıyorum kelimesi yaptığınız tasarımın bile önüne geçmiş ama son gönderdiğin iki çalışma cok güzel bence bu şekilde devam et ...
Ayrıca devamlı avusturya,almanya ya ambalaj gönderen bir firma sahibi olarak oradaki zevk anlayışının ve özellikle dediğin gibi ufak firma sahiplerine bir şeyleri kabul ettirmek onları değiştirmek cok zor burada seni anlıyorum.eger plastik poşet ,kağıt poşet ve kutu için yardıma ihtiyacın olursa cekinmeden ulasabilirsin

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
hocam gerçekten ortada yıkılmış bir tabu yok bunu diğer imsakiyelerden ayıran tek şey ebadının değişik olması ve biraz boşluklu.. tasarımcı diliyle konuşuyorsunuz ama tabuları yıkmak için tasarımcı değil yaratıcı olmak lazım. tasarımcı gördüğünü bildiğini tasarlar.. yaratıcı ise bilinmeyeni bulur sizin yaptığınız işte bir bilinmeyen yada daha önce rastlanmamış birşey yok.. hani imsakiye için bana 30 taşı olan bir tesbihle gelsen hepsinde 1 günün saati yazıyor olsa neyse dicektim.. ama bu yine kağıda basılmış yine 4 köşesi var yine bilindik imsakiye. kolay gelsin bu arada tesbih bunu yazarken aklıma geldi:)

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
Öncelikle tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum yorumlarindan dolayi.

Daha önce aciklamistim ama cevap sayisi fazla oldugu icin gözden kacmis olabilir.

1- Uslüp bilerek kiskirtici secildi ki konuya verilen cevap sayisindan bunun amacina ulasmis oldugunu görebiliyoruz. Önceden de dedigim gibi biri "ukalalik" mevzuuna takilip yorumlarini oyönde yapmis olabilir bunlara takilmiyorum ben, o o kisinin kendisiyle ilgili görmesi gereken bisey. Ben burada bir tasarim anlayisiyla ilgili konusmaya calisiyorum.

2- Müsterinin istegine uygun olup olmamasi mevzuunu da uzun uzadiya aciklamistim ama sanirim o da aradacaki cevaplarda görülememis. kisaca tekrar söyleyim, imsakiyelerin sacmasapan tencere, tava, araba lastigi, princ torbasi, bisküvi vs. seylerle doldurulmasini dogru bulmuyorum. imsakiye üzerinde yapilacak reklamin sirketin logosu + logonun yaninda ne is yaptigi (Ör: ÜLKEM Unlu Mamülleri) ve internet adresiyle sinirli olmasinin gerekliligine inaniyorum.

Burada her zaman karsinza cikacak olan sey su: Müsteriyi sizin ikna etmeniz gerektigi. Yani bu tasarimi niye böyle yaptin, ben araba lastiklerini koy demedimmi sana diyen müsteriye bunu anlatmasi gereken kisi sensin! Eger her ise müsteri bunu begenmez mantigiyla yaklasirsaniz sonunuz hüsran olur.

3- Yie buna da cevap vermistim ama tekrarliyorum. Tasarimda cicek kullanildi, bunun yerine camiide kullanilabilir. Bu tek tip bir calismadir demedim, bu sadece bir örnekti. "Kagidi farkli yönde kullanabiliriz, tasarimi kirletmek zorundada degiliz"i anlatabilmek icin.

Ben bu basligi gecen sene icin atmistim halen cevaplar geliyor ne güzel.
2009 icin müsterilerime yaptigim bir iki tasarimi da ekleyeyim o zaman. Genel anlayisi daha rahat görmüs olursunuz.

3952196607_d92ffc8351.jpg

3952973618_c645a93003.jpg

öncelikle tebrik diyorum evet haklısın duvararda üzerinde firma resimleri olan abuk sabuk imsakiye ve takvimler var yapıyoruz bunu bend eyapıyorum ama bir müşterim kabuyl etse bukadar ferah bir imsakiyeyei emin ol bend uğraşmayı sevmiyprum ama olmuyo ......

taylan_

🌱Yeni Üye🌱
yorumlarla tabular yıkıllmış gbi duruyor :S

nambir

🌱Yeni Üye🌱
son gönderdiğin 2 imsakiye de fark yok tabular aynı... çiçek böcek mevlana cami dua vs.vs.vs.
ilk attığın imsakiye "sarı olan" tabuları yıkacak kadar aham şaham bişey değil...
düşencen süper tabular elbette yıkılmalı yeri gelince ama bu çalışma ile zor :(
ayrıca imsakiye yaptıran kesim göz önüne getirilince tabuları yıkman çok zor..

işe gelince;
herkezin işi kendine güzel herkes bi şekilde bişeyler biliyor tabiki
önerilerim...
sol taraf boşluk rahatsızlığı başlı başına bir tabudur ve herkes bu boşluk tabusundan nedense kurtulamamıştır :( (illaki dolacak) boş olmasında sorun yok bence olabilir ama altın oranla ve daha farklı bi şekilde dolu gibi boşluk, boşluğun doluluğu kaldırması, yada doluluğun boşluğu göz yanılgısı ile kapaması vs.vs. uzatmayayim vaktim yok :)
1-atıyorum sol tarafa 4 tane kesik atarsın insanlar kendi resimlerini koyabilir ;)
2-atıyorum sol tarafa 4 tane kesik atarsın firmanın reklamanı koyarsın isteyen çıkarır öyle asar ama bi yerde en azından logo ve tel kalır ;)
3-atıyorum sağ taraftaki imsakiye kismi çok havada kalıyor kopuk. soldan yumuşak bir geçişle zemine bağlayabilir ve bütünleyici yapabilirsin
vs.vs.
kolay gelsin herkese...

omerkorkmazer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tasarımın işe yaraması önemlidir yoksa serbestsin bina bile giydir müşterisini bulduktan sonra
A4 dikey (vertical tabirinle) baskıya uygun 25x35 in altında baskıda sorun yaratmayacak ideal bir ölçü BENCE çalışmalarını görebilseydim Kutlardım emin ol

kaizar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bari imsakiyeyi ikiye bölseydin :/

desıgn1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hiç mütevazi insan yokmu herkes dünyayı ben şekillendirdim diyo(haşa) tasarım gerçekten çok güzel değil güzel olan arkadaşın düşüncesi bende katılıyorum bu güne kadar sadece imsakiye değil kurumsal kimlik çalışmalarıda öle saçma sapan işler yapılıyoki ilgi görüyorsa devam ediyor düşünmüyolarmı bu yaptığım iş içime sindimi diye yoksa amaç parayı cebe koymakmı zaten bu iş bana göre tasarım değil piyasa neyi kabul ediyo onu herkesin takip edip yapması çok usta grafiker olmak yrtmiyor bence ben usta değilim yardımcı grafikerlik
şu an yapabildiğim ama usta olmak çok zor çünkü mütevazi bir grafikerin yanında çalışmak
neredeyse imkansız

oreiro

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben duvarıma asardım
sade de olsa emek var ucunda.

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
nedense ben yıkılmış bir tabudan ziyade sadece bir tasarım görüyorum.
ha birde -yorumlarınızı bekliyorum- demişsiniz de zahmet etmeseydiniz parmaklarınızı yormasaydınız bunun için siz zaten kendi kendinize yorumlamışsınız.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
insanlar imsakiyeyi inclemek için alıyorlar, Yani imsakiyenin bir amacı bir nedeni var. Bu amaç ve neden bize diyor ki, olabildiğince okunan, olabildiğince anlaşılan bir tasarımım olmalı...

Açıkçası imsakiye gibi bir bilgi panosunun az önce bahsettiğim detaylar dışında başka hiç birşeye ihtiyacı yok, Ne reklama ne de çiçeklere...

Bir tabu yıkacaksak bunun kullanışlılığını ve anlaşılırlığını bozmadan yıkmamız gerekiyor.

50 yaşın üstündeki dindar vatandaşlar birde imsakiyeyi görmek için büyüteç kullanmasınlar...

Onlara bu tip bir kötülük yapmayalım bence...

Eğer yatay bir imsakiye yapmak istiyorsanız ki bence mantıklı, çünkü emsalleri dikey...

o halde tabloyu da yatay tasarlamanız gerekir, Böylece daha okunaklı ve görünür hücreler oluşturabilirsiniz.

Unutmayın ki duvarına çiçek koymak isteyen bir vatandaş, gidip çiçek tablosu alacaktır.

imsakiye ise, görevini yerine getirip kaldırılacaktır.

yani tabuları yıkalım evet, yıkılan her tabu daha gelişmiş bir üst versiyonunu doğuracak ve bu da ilerlemeyi getirecektir.

eyvalla...

ama bir otopark fişi tasarlıyorsanız, onun amacı otopark fişi olmaktır, kartvizit değil.

yani imsakiyeden çiçek tablosu, hem imsakiye hem çiçek tablosu olmayacaktır.

ya da hem grafiker, hem çaycı hem webci, hem sektreter, hem ayakçı

olamayacağı gibi...

başarılar...

hsyngngr

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.huseyingungor.org
iyi bir çalışma değil zemin sarı yazılar beyaz hiç okunuyor bile madem zemini açık renkte yaptın yazıları koyu yazda belli olsun

keremsatis

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim bazı tabular vardır ki yıkılmamalıdır sen dekorasyoncu ol bence bırak grafikerliği biz yaparız. Ağır olmadı umarımmm :p

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
kardeşim bazı tabular vardır ki yıkılmamalıdır sen dekorasyoncu ol bence bırak grafikerliği biz yaparız. Ağır olmadı umarımmm :p

Bence tamda hakedildiği gibi bir yorum yapmışsınız...
Yapılan yorumlara saygısızca yaklaşıp ' daha kaliteli yorumlar bekliyorum ' diyen bir insan için çok bile...

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Bence tamda hakedildiği gibi bir yorum yapmışsınız...
Yapılan yorumlara saygısızca yaklaşıp ' daha kaliteli yorumlar bekliyorum ' diyen bir insan için çok bile...

:) aynen

bu kadar zamandan sonra ne yapıyor bu arkadaş bilemiyorum ama ben tasarıma baktığımda zaten yıkılmış bir tabu göremedim. Yine bildiğimiz standart bir imsakiye :|

vivo

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım sen Tabuları yan Yatırıp Sağa Bloklamışsın gibi geldi bana eline sağlık renk uyumu güzel :)

msuleymansaglam

🌱Yeni Üye🌱
Hocam açıkcası ben çok boğuldum bunun içinde acaip yordu beni.Tabuları keşke biraz yerinde bıraksaydın..

aliimren

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aliimren.com
geçen sene de aynı slogan ile imsakiyeler konmuştu buraya. İmsakiyede TABU ne onu da merak ettim doğrusu.

salih28

🌱Yeni Üye🌱
kendini birşey sanan birisi daha.
yatay imsakiye nasıl olur göstereceğim size, birkaç sene önce mevlana temalı yapmıştım.
sen kendini ilk sanıyorsun sanırım.
tasarımı bulup upload edeyim de gözün tasarım görsün.

salih28

🌱Yeni Üye🌱
61765677.jpg

al sana yatay imsakiye, kaç sene önce yapmıştım....