Öncelikle tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum yorumlarindan dolayi.
Daha önce aciklamistim ama cevap sayisi fazla oldugu icin gözden kacmis olabilir.
1- Uslüp bilerek kiskirtici secildi ki konuya verilen cevap sayisindan bunun amacina ulasmis oldugunu görebiliyoruz. Önceden de dedigim gibi biri "ukalalik" mevzuuna takilip yorumlarini oyönde yapmis olabilir bunlara takilmiyorum ben, o o kisinin kendisiyle ilgili görmesi gereken bisey. Ben burada bir tasarim anlayisiyla ilgili konusmaya calisiyorum.
2- Müsterinin istegine uygun olup olmamasi mevzuunu da uzun uzadiya aciklamistim ama sanirim o da aradacaki cevaplarda görülememis. kisaca tekrar söyleyim, imsakiyelerin sacmasapan tencere, tava, araba lastigi, princ torbasi, bisküvi vs. seylerle doldurulmasini dogru bulmuyorum. imsakiye üzerinde yapilacak reklamin sirketin logosu + logonun yaninda ne is yaptigi (Ör: ÜLKEM Unlu Mamülleri) ve internet adresiyle sinirli olmasinin gerekliligine inaniyorum.
Burada her zaman karsinza cikacak olan sey su: Müsteriyi sizin ikna etmeniz gerektigi. Yani bu tasarimi niye böyle yaptin, ben araba lastiklerini koy demedimmi sana diyen müsteriye bunu anlatmasi gereken kisi sensin! Eger her ise müsteri bunu begenmez mantigiyla yaklasirsaniz sonunuz hüsran olur.
3- Yie buna da cevap vermistim ama tekrarliyorum. Tasarimda cicek kullanildi, bunun yerine camiide kullanilabilir. Bu tek tip bir calismadir demedim, bu sadece bir örnekti. "Kagidi farkli yönde kullanabiliriz, tasarimi kirletmek zorundada degiliz"i anlatabilmek icin.
Ben bu basligi gecen sene icin atmistim halen cevaplar geliyor ne güzel.
2009 icin müsterilerime yaptigim bir iki tasarimi da ekleyeyim o zaman. Genel anlayisi daha rahat görmüs olursunuz.