pcfaresi
🏆Pro Tasarımcı🏆
renk uyumu gerçekten hoş olmuş
Sevgili kardeşim yazdıklarının yarısına kadarını okumaya tahammül edebildim, bu kadarına yorum yapabileceğim, kusurabakmazsan eğer...Evet, tam istedigim tepkiler. Tabularin yikilmasi gerektigini anca bu sekilde gösterebilirsiniz cünkü. Söyleki;
Sol tafataki bosluk!
Bosluk tasarimi denilen konuyu incelemenizi öneririm. Önemli olan yüzlerce imsakiyenin dagitildigi bir zamanda herhangi birinin o imsakiyeler icerisinden sizinkini secmesini saglamanizdir. Yani kisi bir sürü imsakiye dagtilirken duvarina asacagi imsakiyeyi iclerinden en güzeli ve ferahindan yana kullanacaktir.
O yüzden sol taraf bos degildir, sahsen ben sacma sapan reklamlar doldurulmus bir imsakiyeyi büroma yada evime asmak yerine "Imsakiye islevini" yerine getirirken (yani namaz saatlerinin bulundugu kismi icermesi) ayni zamanda duvarimda bir "pislik" gibi degilde, duvarimi süsleyen bir tablo gib olmasini yeglerim. Ve eger böyle ferah ve temiz calismalari yapan kisiler cogalirsa insanlarin duvarlarini kirleten tasarim(!)lardan da kurtulmus oluruz.
"arkadaslar zaten reklam adına yapıyoruz ımsakıyelleri boş olan yerede fırmanın reklamı kullanılılır" üzere...
Ayni hata. Reklam nasil yapilir iyi düsünmek lazim. Örnegin bir süpermarket imsakiyesi yapiyoruz.
1. Klasik Yaklasim
Süpermarketin icinden resimler, reyonlar vs. doldurulur
(Genelde yapilan seyleri biliyorsunuz)
2. Tabulari Yikan Yaklasim
Süpermarketin sadece logosu ve uygun bir yerde kücük iletisim bilgisi, adres, telefon, vs.
Simdi Arkadasin dedigi gibi malum "bos kalan" yeri süpermarketin yada süpermarketle ilgili reyon vs. resimleriyle doldurmanin hic bir anlami yoktur. Zira bu imsakiyeyi alan kisi "Vay be ne reyonlari var" demez. Bu cok sacma bir yaklasimdir. Tabi malum kücük isletme sahiplerini bunuanlatmak zordur, yilda bir kez imsakiye bastiriyor ciklet reyonuna kadar koymak ister orasi malum.
Ama zaten iyi calismalar her zama müsteriye en iyi sekilde anlatilan calismalardir. En bastan "ya müsteri bunu kabul etmez" diyenler hic bir zaman özgün calismalara imza atamayacaklardir.
Yani market sahibine imsakiyenin üzerinde sadece logosu bulunan ve diger imsakiylerden gösrel olarak üstün ve tasarim olarak insanlarin duvarlarina begeniyle asacaklari bir imsakiyenin sacma sapan resimlerle doldurulmus olandan cok daha etkili bir calisma oldugunu anlatabilmektir "tabulari yikabilmek". Yoksa amacimiz müsteriye ulasamayacak fantazi bir calisma yapmak degildir!!!
Beni istediginiz kadar ukala bulabilirsiniz ama Muhtesem güzelikte ciceklerin bulundugu kisma "bos" yada "bom bos" diyenler kesinlikle "tasarim" dersi almalilar.
Düsüncelerinizi bekliyorum. Lütfen yazmak istiyorsak, düsünelim, biseyler üretmeye calisalim. Ben de yillarca sacma sapan imsakiyeler yapmak zorunda kalmistim. Daha kaliteli elestiriler bekliyorum.
sevgili kardeşim yazdıklarının yarısına kadarını okumaya tahammül edebildim, bu kadarına yorum yapabileceğim, kusurabakmazsan eğer...
Yazdığın hiç bir cümlede tutarlı bir yan yok.
Birde tabu yıkmak vs.. Bu işler boşluk bırakmakla olsaydı, ben günde 200-300 tabu yıkardım.
Saygılar
Siz imsakiyeyi liste halinde yapmaya devam ettikçe, hiçbir tabuyu yıkmamış, sadece var olan tabu'yu farklı kullanmaya devam etmiş olacaksınız.
Sadece bu konudaki örnekleri baz alarak söylüyorum burada tabu: imsakiyenin gün gün altalta yazılmış olmasıdır, yoksa başka bi tabu yok!..
Gelelim tabu yıkmaya: eğer siz bu imsakiyeleri standtart dışına çıkarıp bir tasarım yapabiliyor ve bu tasarım hem amaca hizmet edip hemde kullanışlı oluyorsa tabu yıkmış oluyorsunuz, birde bunun içine satılabilirlik durumu girer ve ticari bir şekil alırsa ne ala size ve mesleğinize...
Müşterinin çapıyla (kime ne anlatıyorsun ) ilintili bir olay....
Siz imsakiyeyi liste halinde yapmaya devam ettikçe, hiçbir tabuyu yıkmamış, sadece var olan tabu'yu farklı kullanmaya devam etmiş olacaksınız.
Sadece bu konudaki örnekleri baz alarak söylüyorum burada tabu: imsakiyenin gün gün altalta yazılmış olmasıdır, yoksa başka bi tabu yok!..