Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tabuları Yıkıyorum - imsakiye Tasarımı

tiger75

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.colorreklam.com
Arkadaşım sen bu tasarımı herhangi bir müşteriye ver ya o kağıdı ortadan ikiye katlayarak kullanır ya da bu baskıyı ortalayamadın mı diye sorar bana bozuk mal veriyorsun diye seninle kavga bile ededilir. Tabularla oynama onlar yerinde iyi hoş gözüküyo camili kandilli falan :)

electronwarrior

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok güzel çalışma olmuş arkadaşım tebrikler. Sol taraftaki çiçekleri görmeyip boş diyenlere şaşırıyorum :S

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
" Neden imsakiye her zaman Vertical A4 olsun ki?

Neden imsakiye kismi tasarimin yarisindan fazlasini kaplasin, herkes 60 yasin üzerinde mi ki okuyamasin?

Duvarlarimiza astigimiz imsakiyeler neden kirli, karma karisik tasarim(!)lar olsun ki.
Neden uzaktan görüldügünde bile duvarlarimizi süslemesin?""

demişsiniz ancak ben o bahsettiğiniz imsakiyeleri tercih ederim :)
bırakın olduğu gibi kalsın..
hiç olmamış + oldukça gereksiz

hmm birde şöyle birşey demişsiniz ""Beni istediginiz kadar ukala bulabilirsiniz ama Muhtesem güzelikte ciceklerin bulundugu kisma "bos" yada "bom bos" diyenler kesinlikle "tasarim" dersi almalilar.""

evet sahidende muhteşem güzellikte:puke:

gülüyorum..burada herkesin tasarım dersine ihtiyacı var bay ukala:D:D

Son düzenleme:

yavruch

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam, tabu mabu onu gecte sen, tasarim bence cok hos, diledigine yakin olmus, aynen sana katiliyorum, ivir zivirla kirletmektense bu sekilde yapilan tasarimlar her zaman hosuma gitmistir. bence tek sorun saatleri yazdigin alani fotografla kaynastirman lazim. cicek sekli verebilirsin belki kavisli cizgile ryerine.. yine de tebrik ederim, kendi kullandigim ve begenilen bi tarz benim icin. tabuyla alakasi yok yani:)

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
görüldüğü gibi yorumların yarısından fazlası, "o tabuları yıkarken dikkat ette altında kalma" şeklinde olmuş.. dolayısıyla üslup, hitap şekli başta sizi antipatik kılmış, insanlarla iletişim önemli olabilir.. bi kaporta ustası varmış, aracı boyayıp karşısına geçip "çok güzel oldu, bunu beğenmeyen...." diye sayıp akabinde "ee nası beğendiniz mi?" diye sorarmış, derdimiz o "ustaya" benzemeyin, benzemeyelim.

tasarımınız değişik olmuş ama bana kalırsa bir evde salona, odaya, asılacak yada işyerin de asılacak tarz da değil de daha çok buzdolabının üzerine asılacak tarz da bir imsakiye..
mevcut tasarımda ki çiçekleri çeşitli varak yaldız uygulamalarıyla canlandırabilirsiniz, ekstra bir emek ve maliyettir ama o zaman daha yenilikçi bişeyler görmüş oluruz

iyi çalışmalar

efom

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence hiç olmamış dostum imsakiye kısmının yazısını siyah yap okunmuyo .emeğeine saygılar.

covenant

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu tabuların yıkılmış haliyse almayalım o kadar renkliki beyaz yazıları okuyamıyorum bile ayrıca dolu boş alan var.

neverland

🌱Yeni Üye🌱
'Satabilmek'için geçerli bir 'sebebiniz' olmalıdır.Kendinize göre degil, Müşteriniz için geçerli nedenler!Yazdıklarınız kısmen dogrudur.Bir Tasarımın dogru ve hoş gorunuyor olması kadar, derdini anlatıyor olması esastır.Aksi halde cogu grafikerin düştüğü bir hataya duser,kişisel begenınızde ancak SATILAMAMIŞ,makinenizin boşlugunda bakıp durdugunuz tasarımlarınızla başbaşa kalırsınız..Fikirleriniz dogru yolda,ancak uygulamanız cok baska yerlerde.

terlikwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkese Tesekkürler!

Öncelikle tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum yorumlarindan dolayi.

Daha önce aciklamistim ama cevap sayisi fazla oldugu icin gözden kacmis olabilir.

1- Uslüp bilerek kiskirtici secildi ki konuya verilen cevap sayisindan bunun amacina ulasmis oldugunu görebiliyoruz. Önceden de dedigim gibi biri "ukalalik" mevzuuna takilip yorumlarini oyönde yapmis olabilir bunlara takilmiyorum ben, o o kisinin kendisiyle ilgili görmesi gereken bisey. Ben burada bir tasarim anlayisiyla ilgili konusmaya calisiyorum.

2- Müsterinin istegine uygun olup olmamasi mevzuunu da uzun uzadiya aciklamistim ama sanirim o da aradacaki cevaplarda görülememis. kisaca tekrar söyleyim, imsakiyelerin sacmasapan tencere, tava, araba lastigi, princ torbasi, bisküvi vs. seylerle doldurulmasini dogru bulmuyorum. imsakiye üzerinde yapilacak reklamin sirketin logosu + logonun yaninda ne is yaptigi (Ör: ÜLKEM Unlu Mamülleri) ve internet adresiyle sinirli olmasinin gerekliligine inaniyorum.

Burada her zaman karsinza cikacak olan sey su: Müsteriyi sizin ikna etmeniz gerektigi. Yani bu tasarimi niye böyle yaptin, ben araba lastiklerini koy demedimmi sana diyen müsteriye bunu anlatmasi gereken kisi sensin! Eger her ise müsteri bunu begenmez mantigiyla yaklasirsaniz sonunuz hüsran olur.

3- Yie buna da cevap vermistim ama tekrarliyorum. Tasarimda cicek kullanildi, bunun yerine camiide kullanilabilir. Bu tek tip bir calismadir demedim, bu sadece bir örnekti. "Kagidi farkli yönde kullanabiliriz, tasarimi kirletmek zorundada degiliz"i anlatabilmek icin.

Ben bu basligi gecen sene icin atmistim halen cevaplar geliyor ne güzel.
2009 icin müsterilerime yaptigim bir iki tasarimi da ekleyeyim o zaman. Genel anlayisi daha rahat görmüs olursunuz.

3952196607_d92ffc8351.jpg

3952973618_c645a93003.jpg

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
taylanozgurcaliskan.wordpress.com
Evet, tam istedigim tepkiler. Tabularin yikilmasi gerektigini anca bu sekilde gösterebilirsiniz cünkü. Söyleki;

Sol tafataki bosluk!
Bosluk tasarimi denilen konuyu incelemenizi öneririm. Önemli olan yüzlerce imsakiyenin dagitildigi bir zamanda herhangi birinin o imsakiyeler icerisinden sizinkini secmesini saglamanizdir. Yani kisi bir sürü imsakiye dagtilirken duvarina asacagi imsakiyeyi iclerinden en güzeli ve ferahindan yana kullanacaktir.
O yüzden sol taraf bos degildir, sahsen ben sacma sapan reklamlar doldurulmus bir imsakiyeyi büroma yada evime asmak yerine "Imsakiye islevini" yerine getirirken (yani namaz saatlerinin bulundugu kismi icermesi) ayni zamanda duvarimda bir "pislik" gibi degilde, duvarimi süsleyen bir tablo gib olmasini yeglerim. Ve eger böyle ferah ve temiz calismalari yapan kisiler cogalirsa insanlarin duvarlarini kirleten tasarim(!)lardan da kurtulmus oluruz.

"arkadaslar zaten reklam adına yapıyoruz ımsakıyelleri boş olan yerede fırmanın reklamı kullanılılır" üzere...
Ayni hata. Reklam nasil yapilir iyi düsünmek lazim. Örnegin bir süpermarket imsakiyesi yapiyoruz.
1. Klasik Yaklasim
Süpermarketin icinden resimler, reyonlar vs. doldurulur
(Genelde yapilan seyleri biliyorsunuz)
2. Tabulari Yikan Yaklasim
Süpermarketin sadece logosu ve uygun bir yerde kücük iletisim bilgisi, adres, telefon, vs.

Simdi Arkadasin dedigi gibi malum "bos kalan" yeri süpermarketin yada süpermarketle ilgili reyon vs. resimleriyle doldurmanin hic bir anlami yoktur. Zira bu imsakiyeyi alan kisi "Vay be ne reyonlari var" demez. Bu cok sacma bir yaklasimdir. Tabi malum kücük isletme sahiplerini bunuanlatmak zordur, yilda bir kez imsakiye bastiriyor ciklet reyonuna kadar koymak ister orasi malum.

Ama zaten iyi calismalar her zama müsteriye en iyi sekilde anlatilan calismalardir. En bastan "ya müsteri bunu kabul etmez" diyenler hic bir zaman özgün calismalara imza atamayacaklardir.

Yani market sahibine imsakiyenin üzerinde sadece logosu bulunan ve diger imsakiylerden gösrel olarak üstün ve tasarim olarak insanlarin duvarlarina begeniyle asacaklari bir imsakiyenin sacma sapan resimlerle doldurulmus olandan cok daha etkili bir calisma oldugunu anlatabilmektir "tabulari yikabilmek". Yoksa amacimiz müsteriye ulasamayacak fantazi bir calisma yapmak degildir!!!

Beni istediginiz kadar ukala bulabilirsiniz ama Muhtesem güzelikte ciceklerin bulundugu kisma "bos" yada "bom bos" diyenler kesinlikle "tasarim" dersi almalilar.

Düsüncelerinizi bekliyorum. Lütfen yazmak istiyorsak, düsünelim, biseyler üretmeye calisalim. Ben de yillarca sacma sapan imsakiyeler yapmak zorunda kalmistim. Daha kaliteli elestiriler bekliyorum.
Sevgili kardeşim yazdıklarının yarısına kadarını okumaya tahammül edebildim, bu kadarına yorum yapabileceğim, kusurabakmazsan eğer...
Yazdığın hiç bir cümlede tutarlı bir yan yok.
Birde tabu yıkmak vs.. bu işler boşluk bırakmakla olsaydı, ben günde 200-300 tabu yıkardım.
Saygılar:)

terlikwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sevgili kardeşim yazdıklarının yarısına kadarını okumaya tahammül edebildim, bu kadarına yorum yapabileceğim, kusurabakmazsan eğer...
Yazdığın hiç bir cümlede tutarlı bir yan yok.
Birde tabu yıkmak vs.. Bu işler boşluk bırakmakla olsaydı, ben günde 200-300 tabu yıkardım.
Saygılar:)

:)

.........................

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
ECOMax güzel olmuş ama orta kısım açık renk olsaydı daha çok severdim. Ben bir imsakiyede günleri karalamayı seven biriyim. Benim gibi insanlar da vardı eminim. Sizin imsakiyeyi karalamak için beyaz renkli bir kalem bulmam gerekecek sanırım. :)

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Siz imsakiyeyi liste halinde yapmaya devam ettikçe, hiçbir tabuyu yıkmamış, sadece var olan tabu'yu farklı kullanmaya devam etmiş olacaksınız.

Sadece bu konudaki örnekleri baz alarak söylüyorum burada tabu: imsakiyenin gün gün altalta yazılmış olmasıdır, yoksa başka bi tabu yok!..

Gelelim tabu yıkmaya: eğer siz bu imsakiyeleri standtart dışına çıkarıp bir tasarım yapabiliyor ve bu tasarım hem amaca hizmet edip hemde kullanışlı oluyorsa tabu yıkmış oluyorsunuz, birde bunun içine satılabilirlik durumu girer ve ticari bir şekil alırsa ne ala size ve mesleğinize...

terlikwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Siz imsakiyeyi liste halinde yapmaya devam ettikçe, hiçbir tabuyu yıkmamış, sadece var olan tabu'yu farklı kullanmaya devam etmiş olacaksınız.

Sadece bu konudaki örnekleri baz alarak söylüyorum burada tabu: imsakiyenin gün gün altalta yazılmış olmasıdır, yoksa başka bi tabu yok!..

Gelelim tabu yıkmaya: eğer siz bu imsakiyeleri standtart dışına çıkarıp bir tasarım yapabiliyor ve bu tasarım hem amaca hizmet edip hemde kullanışlı oluyorsa tabu yıkmış oluyorsunuz, birde bunun içine satılabilirlik durumu girer ve ticari bir şekil alırsa ne ala size ve mesleğinize...

Bunlar benim parasini coktan yedigim calismalar ;)

Her zaman suna inandim ve yaptim : Eger yaptiginiz calisma bellibir düsünceye ve belirli bir tasarim anlayisina dayaniyorsa, ve bunu müsterinize anlatabilecek kadar cümlelere dökebiliyorsaniz, kesinlikle o isi satiyorsunuz.

terlikwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Müşterinin çapıyla (kime ne anlatıyorsun:) ) ilintili bir olay....

Zaten asil zor olan capi kücük olan firmalara biseyleri anlatabilmektir, zira bunlar tasarimdan cok "elimizde ne varsa koyalim" mantigindadirlar. Büyük firmalarda daha egitimli insanlar ve yetkililer oldugu icin tasarim anlatmak daha kolaydir, tabi tasarimin bir düsünceye dayaniyorsa. Bunu sektörün icindeki herkes cok iyi bilir ;)

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆

güzel bir bakış açısı, bu fikir beni de düşündürdü.. kimbilir seneye geleneksel imsakiye tabu yıkım çalışmalarında yeni yüzler de görebiliriz :F zaten arkadaşta tabuları yıktım dememiş, yıkıyorum demiş, çalışmalar devam ediyor :p coming soon :anlamadim:

2009 imsakiye çalışmaları güzel, özellikle birincisi, eline sağlık terlikyien :tongueout:

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
yaptığın şey imsakiye, şöyle bi bakılacak ve geçilecek... neden işi oruç tutmak olan insanlar o küçücük yazıları okumakla uğraşssın?

tasarım güzel görünüm ve işlevle alakalı bir kavram...

sen güzel çiçek resimlerini seviyorsan güzel çiçek resimleri çizebilirsin, boyayabilirsin, hatta bunları senin gibi çiçek severelere satabilirsin de...

ama imsakiyenin belli bir amacı var, ve tasarımı bu amacı en hızlı ve kafa karıştırmayacak şekilde gerçekleştirmeye yönelik olmak zorunda...