evreninmerkezi
🌟Usta Tasarımcı🌟
acabasitede bu konuda bi anket yapma imkanı yok mu bakalım içimizden kimi birince seçeceğiz...özel mesajda gönderemiyoruz ki admine bildirelim
benim simgelere benzeyen birtane tasarım görmedim valla inşallah bu bana 25000 olarak geri döner ..
Neden halen açıklanmadı bende anlamış değilim .
Ben sadece bir simgeyle katıldım yarışmaya, çok fazlada ümitli değilim açıkçası. Takvim geçti zaten burada da yayınlayayım simgemi;
Tasarımın Teması: Sonsuza dek yükselecek olan Türk ekonomisinin zirvedeki yeri.
Tasarımın Açıklaması: Logoda kullanılan “Osmanlı Tuğrasında bulunan ve yönetim açısından Millet, Devlet ve Hâkimiyet anlamına gelen” üç TUĞ görüldüğü üzere soldan sağa, yukarı basamak şeklinde; dünyaca kabul edilmiş olan “SONSUZLUK SEMBOLÜ” üzerinde konumlandırılmıştır. Bu sonsuza kadar sürekli yükselmekte olan bir ekonominin sembolüdür. Tasarıma flu şekilde bakıldığı zaman sol ve sağ tarafta birbirine bakan hilallerin belirdiğini görebileceksiniz. Ayrıca dünyada kullanılan hiçbir para sembolünü çağrıştırmamaktadır. Neden çağrıştırsın ki? Kültürümüze has figürlerimizi modern çağ figürleriyle harmanlayarak hiçbir sembole özenmeden kendi sembolümüzü yansıtan bu tasarım aynı zamanda; Dolar, Euro kadar elle kolaylıkla yapılabilecek kadar sade, anlamlı ve basittir.
Malesef birşeyi unutmuşsun TÜRK LİRASI osmanlı değiliz Türkiyeyiz ve birde doların simgesini sola yatır uzerine cizgi cek misali olmuş çok çok çok zor kardesim ama hayırlısı olsun....
Malesef birşeyi unutmuşsun TÜRK LİRASI osmanlı değiliz Türkiyeyiz ve birde doların simgesini sola yatır uzerine cizgi cek misali olmuş çok çok çok zor kardesim ama hayırlısı olsun....
Eleştiriniz için teşekkür ederim, ancak ben Osmanlı torunuyum. Siz olmayabilirsiniz. Türkiye'min şu an bu konumda olmasını Osmanlı'ya borçluyuz, Osmanlı olmasa biz olmazdık. Ancak bunu tartışma yeri burası değil . Teşekkürler.
Hayda . Tamam hocam kazanamayacağım ben zaten bu yarışmayı neden bu kadar dert ettiniz anlamadım hiç .
siz yayınlıyosunuz ya sorun çıkmazmı sizce.yani farz edelim ödül aldınız sorun çıkmazmı.
Benim tasarımda euro ya benziyo ama,ilk 7 finalist arasında olacagını hissediyorum....
TL SEMBOLİZE AÇIKLAMASI
Bir milletin bağımsız olup olmadığını tedavülde olan paralardaki yazılardan anlayabiliriz. Bağımsız milletler daima kendilerine ait yazı ve resimleri kullanarak para basmışlardır. Bağımsız olmayan toplumların paralarında ise daima hakim gücün dili ve simgeleri bulunur.
Türklerin, çok eski dönemlerden beri, para bastıklarını ve para basmanın bir bağımsızlık ifadesi taşıdığını biliyoruz.
Çoğu para biriminin karakteristik kısaltması ya da sembolü bulunmaktadır.
Benim tasarımımda sembol ise ;
- Bir adet paralel çizgi tekliği ve istikrarı,
- C hem Cumhuriyeti ve de kapsayıcılığı,
- T Türkiye’ye aidiyeti,
- L ise lirayı sembolize etmektedir.
@planthome a kesinlikle katılıyorum..buarada @HSNBLR kardeşimizin çizimi gerçekten ödül hakediyor..çok güzel bir çalışmayla katılmış yarışmaya..lakin bir eksiği olduğunu düşünüyorum.her tasarım latin veya kendi alfabesiyle para birimini öyle yada böyle bir şekilde temsil eder...yani anlaşılabilir olur...mesela peso için p harfi arap lirası için arapça lam harfi yen için y harfi euro için e harfi olduğunu anlarsınız..dolar için s harfi var diyeceksiniz ama onunda nedeni var işte ama hiç girmeyelim oraya sonuçta neden olan şeyin baş harfi veya temsili..
örnek göstermek gerekirse:
juri belki bu yüzden bu tasarıma eksik not verebilir ama inanın dünyada para birim sembolü diye birşey şuana kadar yapılmış olmasaydı ve hiç bi ülke henüz tasarlamamışken bu iş çıksaydı tasarım gerçekten dört dörtlüktü..buda özgünlüğünü ifade eder ki dünyadan malesef bu kadar da bağımsız değiliz hiç bi ülkenin de olmadığı gibi...yine de tebrik ederim..başarılar dilerim..çok çok iyi bir tasarım yapmışsın..saygılar..
buarada başka arkadaşlardan da bekliyoruz paylaşımlarını...