Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kazanan yarışmacıları tebrik ederim, Yeni simge hayırlı olsun..

Son düzenleme:

dual_head_eagle

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İyi en azından merakımız geçmiş oldu. Ülkemiz adına hayırlı olsun.

Birinci seçilen simge fena değil beğendim ama mansiyon alanlar için aynı şeyleri söyleyemem.

Bu da benim umutlu olduğum çalışmam. Ama derece almamış.

34mg5.jpg

34mgf.png

uurbocee

🌱Yeni Üye🌱
Artık simgeleri paylaşalım bakalım arkadaşlar..

Bence kullanıcılar, yani halk seçmeliydi simgeyi..

Tülay Lale hamınefendi isminin baş harflerini gayet güzel oturtmuş simgeye..

Hayırlısı olsun bakalım..

serosez

🌱Yeni Üye🌱
ya benim anlayamadığım,rumuz seçiminde istenilen kritere uygun olup olmadığı?? bu rumuz resmen şirin ismi ya :))

deeplanet

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar. Uzun zamandır bu konuyu takip ediyordum ve yarışmaya ben de katılmıştım.
Açıklanan simgenin yeteri kadar kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Bu çok büyük bir seçimdir ve bu simge artık değişmeyecektir. Çok daha dikkatli, sistemli ve oturaklı adımlarla seçilmeli veya seçilemiyorsa da tasarlanmalıydı. Ben simgenin euro, dolar, yen gibi yabancı simgelerden biraz daha farklı ve modern duruşlu olmasını isterdim. Birinci seçilen simge benim istediğim ve beklediğim kriterlerden oldukça uzak. Ha kriterlere uygundur, akılda kalıcıdır, başkaları beğenmiştir onu bilemem.
O kadar üye olmuş yorum yapmışken kendi tasarımımı da paylaşayım bari:
71036514.jpg

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
SİMGEYİ BEĞENNELERE LAFIM
siz yaptırsaydınız!
BANA 25000 LİRA KARSILIĞINDA BU SİMGEYİ YAPTIRIRMIYDINIZ?

BERBAT ÖTESİ YAKISMADI...
YOK GEMİCİ ÇAPASIYMIS YOK ALTINORANMIS YOK BİLEMEM NEYMİŞ :D

Açıkçası ben parama simge seçecek olsaydım, zaten yarışma yapmazdım.
Başbakanlıkta bunun için kurul oluştururdum, kültür bakanını da kurulun başına görevlendirirdim. Bu memlekete eskişehir gibi Mimar sinan gibi, dünyaca tanınmış üniversiteler var, onları kullanırdım. bölüm profesörlerini kurula eklerdim. PR uzmanlarını, Halkla ilişkiler uzmanlarını, alanında en iyi olanların bir araya gelmesini amaçlayarak. Kurulun bir simge yaratmasını, bunu tartışmasını seçmesini ve uygulamasını isterdim...

Bir paranın simgesi bir kere yapılacak birşey. bu konuda tüm tereddütleri ortadan kaldıracak bir ön çalışma gerekiyor illaki...

Yani mesele 25 binlira meselesi değil.

Velhasıl yarışmaya katılan işleri veya finale kalan işleri düşündüğümde ben de seçsem böyle birşey seçerdim herhalde. bu yüzden ben çalışmayı en azından finale kalan diğer işlere göre başarılı buldum ve beğendim.

Ha bu simfe TL yi temsil eder mi?

O benim bileceğim mesele değil, onu bilmeye benim ağırlığım yetmez.
bildiğini düşünerek yorumlarda bulunan arkadaşlara lafım yok elbetteki,

ayhanugur

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,

Çok istediğimiz bu büyük onuru hak eden arkadaşı kutluyorum. Bende gerekli açıklamaları ile birlikte simgemi paylaşıyorum.

AÇIKLAMA

Tasarımımı akılda kalıcı ve yönlendirici olması ( temsil gücü ) düşüncesiyle Türk Lirasının baş harflerini anımsatacak şekilde dizayn etmeye çalıştım. Küçük harflerle el yazısı ile yazılmış ‘t’ ve ‘l’ harflerinin birleştirilmesiyle oluşan şekil ilave bir çizgi daha eklenerek simgeye dönüştürülmüştür.

Derli toplu bir duruşu olan tasarım büyütüldüğünde görselliğini koruduğu gibi çok küçültüldüğünde de ‘t’ şeklini almakta ve yine ifade gücünü koruyabilmektedir.

Eskiz çalışmaları esnasında en önem verdiğim hususlardan biride elle yazımının kolay olması idi ve bu doğrultuda iki faklı şekilde ve elle basitçe yazılabilen bir tasarım ortaya çıktı.

Simgeyle aynı zamanda dengeli bir ‘YÜKSELİŞ’ ifade edilmektedir. Ülkemizin ve Paramızın yükselen değeri anlatılmaktadır.

Tasarımda ortaya çıkan keskin köşeler ‘DİK DURUŞ’ ifadesi olarak bilinçaltına ulaşmakta ve Türk Liramızı gururlu ve güçlü bir biçimde temsil edebilmektedir. Dik köşelerin en altında, zeminde yer alan yumuşak köşe ise, dik duruşumuzun temelinde yatan yumuşaklığı, hoşgörüyü ifade etmektedir.

Dinamik duruşu ve orta bölümde kullanılan çift çizginin solda uzun sağda kısa kullanılması ile ‘HIZ’ ve ‘HAREKET’ ifade edilmiş ve tasarım durağan görüntüden uzaklaştırılmıştır. Yerinde duramayan sürekli ileri gitmeye meyletmiş bir ifadesi vardır.

Karşısından gelen dostlar için ellerini ve kucağını açmış bir nezaket hissettirirken, arkasından gelecek art niyetli yaklaşımlara karşı keskin bir sertlik göstermektedir.

Tasarımımın en farklı ve akılda kalıcı özelliği de, simge sağa doğru çevrilerek yatırıldığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bunu denediğimiz zaman gözümüzde Boğaz Köprümüzün silueti belirmekte ve Avrupa ile Asya yı birleştiren köprü ülkenin para birimi ortaya çıkmaktadır; TÜRK LİRASI .

ayhanugur_tlsimge.jpg

dijitalusta

🌱Yeni Üye🌱
simgeyi beğenmedim ben

4. lüğüde kılpayı kaçırmışım hani :)

22vsv.jpg

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bana kalırsa simgelik bideğeri ve durumu bile yok liramızın ama, sonuçta biri birinci gelecekti ve oldu hayırlısı olsun.

Yarışmaya katılanlardan da objektif bir yorum gelmesi şaşırtır beni açıkçası, herkes benimki birinci olmalıydı havasında ya da birinci geleni kötüleme yarışında, her yarışmada olduğu gibi.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
www.iztanitim.net
yarışmayı kazanan şahsiyetin web sitesi. (emin değilim ama araştırmalarımdan çıkan tek sonuç)
Siteye bakarsanız bu işin nasıl bir kalitede yapıldığını anlarsınız. Şahsen beğenmedim. Bu sitede paylaşılanların bir çoğu daha güzeldi. Paramın üzerinde böyle bir simgenin olmamasını isterdim.

serosez

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar rumuz kullanımına dikkat etttinizmi bilmem ama rumuzda direkt isim kullnılmış :ŞİRİN
Ayrıca hani seçilen simge buram buram Türk motifi kokuyodu la :))) bune :)

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Açıkçası ben parama simge seçecek olsaydım, zaten yarışma yapmazdım.
Başbakanlıkta bunun için kurul oluştururdum, kültür bakanını da kurulun başına görevlendirirdim. Bu memlekete eskişehir gibi Mimar sinan gibi, dünyaca tanınmış üniversiteler var, onları kullanırdım. bölüm profesörlerini kurula eklerdim. PR uzmanlarını, Halkla ilişkiler uzmanlarını, alanında en iyi olanların bir araya gelmesini amaçlayarak. Kurulun bir simge yaratmasını, bunu tartışmasını seçmesini ve uygulamasını isterdim...

Bir paranın simgesi bir kere yapılacak birşey. bu konuda tüm tereddütleri ortadan kaldıracak bir ön çalışma gerekiyor illaki...

Yani mesele 25 binlira meselesi değil.

Velhasıl yarışmaya katılan işleri veya finale kalan işleri düşündüğümde ben de seçsem böyle birşey seçerdim herhalde. bu yüzden ben çalışmayı en azından finale kalan diğer işlere göre başarılı buldum ve beğendim.

Ha bu simfe TL yi temsil eder mi?

O benim bileceğim mesele değil, onu bilmeye benim ağırlığım yetmez.
bildiğini düşünerek yorumlarda bulunan arkadaşlara lafım yok elbetteki,

peki internette dolaşan simgelere baktın mi . . Bu seçilen simge sadece internet dolaşanların bile için de değil birinci olsun ilk 10 bile giremez. Isterseniz geniş kapsamlı bi ankette yapılabiliriz bu konuda .

suatamca

🌱Yeni Üye🌱
Bu kadar bekletmelerinden belliydi.

Sanki 25.000 tl yi vermemek için benim simgemle oynamışla r gibi geldi sizce

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok ilginç bir tesadüf, kazanın isim ve soyisminin başharfleri aynı zamanda simge. Tülay Lale kendi simgesini türk lirasının simgesi olarak teyid ettirdi. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
www.iztanitim.net
yarışmayı kazanan şahsiyetin web sitesi. (emin değilim ama araştırmalarımdan çıkan tek sonuç)
Siteye bakarsanız bu işin nasıl bir kalitede yapıldığını anlarsınız. Şahsen beğenmedim. Bu sitede paylaşılanların bir çoğu daha güzeldi. Paramın üzerinde böyle bir simgenin olmamasını isterdim.

Başımıza bu belayı sen sardın zaten Arif. :D:D:D:D:D

Son düzenleme: