Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

mutti

🌟Usta Tasarımcı🌟
Uzun zamandır burdaki yarışmaları ve sonuçları takip ediyorum yorum yazmıyorum ama sürekli yazılanları inceliyorum. Ama nedense 1. seçilen kişiye 50 yorum yapılıyorsa 45 kesin karalama ve begenisizlikle sonuçlanıyor . Tebrik edip hayırlı olsun demek düşer gereksiz yorumlar anlamsız. Herkesin görüş açısı beğenisi farklı tebrik ediyorum Bayanı hayırlı olsun

falqon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
rumuz ŞİRİN'deki "İ" tekrarlandığı için Şartnameye uygun mu..!?
:))

3.3. Her zarfın üzerinde 5 harf ve/veya rakamdan oluşan rumuz ve zarfın içinde
ne bulunduğu yazılacaktır. Rumuzda kullanılan karakterlerin
tekrarlanmaması ve sıralı olmaması gerekmektedir. Farklı tasarımcılardan
gelen tasarımlarda aynı rumuz olması halinde TCMB rumuza ek yapma
hakkına sahiptir.

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
407418_10150601050087243_522727242_9010692_735509904_n.jpg

Bu da benim KOÇUM (...ve diğerleri altta ki facebook bağlantımda) :))

Tasarımın teması ile TL’yi en iyi şekilde sembolize eden sebepler:

En başta Türkiye, Türk ve Türk Lira’sının baş harfi olan ve günümüzde kullanılan Latin alfabemizdeki “T” harfinin bir benzeri olması ve Göktürk Orhun alfabemizde ise yine bir benzerinin olması

Şu an dünyaca bilinen ve tanınan diğer uluslararası para birimi simgelerine çift yatay çizgisi ile uygun olması ve kavisli olduğu halde elle kolay yazılabilmesi için tasarlanmış olması

Tarihi olarak ise binlerce yıl öncesine dayanan ve en eski çağlardaki ilk taşlara kazınan çivi yazı veya runik yazı damgalarının bir benzeri olması

En son örneğinin ise Esik Kurganı'nda bulunması, M.Ö. 4. yüzyıla dayanması ve en estetik son hali ilede bizim tarih ve medeniyetlerimizden biri olan Göktürk Devleti’nin Orhun Taş Yazıtlarında MS. 8. yüzyılda görülmesi (732-735 yıllarında). Göktürk Alfabesinde ve Orhun Yazıtlarında geçen “TÜRK” kelimesinden alınması ve Asker yani ER diye bilinen “R, ER-RE” damgasının bir benzeri olması (Orhun Tamgası R, ER-RE).

Simgenin, tüm dünyaca resmen tanınan (ISO 15924 Standart Orkh 175) Orta Asya’dan Türkiye’ye hatta Avrupa’ya kadar kabul edilip bilinen Orhun Alfabesi’ne ait bir Türk damgasından esinlenerek kavisli olarak çizilmesi

Orta Asya’dan Anadolu’ya Sümerler, Hititler ve Selçuklu Devleti’nde kullanılan Çift Başlı Kartal sembolü ve motifine benzemesi, bugünde tüm dünyaca kullanılan Çift Başlı Kartalı andırması

Türkiye’yi bu sağ ve sola bakan çift başlı veya çift kanatlı görünüm ile iki kıtayı (Avrupa-Asya) birleştiren bir ülke olarak Doğu ile Batı arasında köprü bir ülke olarak temsil etmesi

Çok bilinen ve belirgin Türk Kilim motiflerinden biri olan “Koç Boynuzu” andırması (Koç Boynuzu; bereket, doğurganlık, verimlilik, kahramanlık ve gücü simgelemesi)

Efe Zeybek Oyunu, Halay veya Folklor Halk Oyunları, Kafkas Oyunları duruşuna ve Kartal görünümüne benzemesi

Adalet Terazisine benzemesi ve andırması, mizan ve dengeli olması

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150601026092243.403061.522727242&type=3

bahsettiklerinin yanısıra çok çok manidar olmuş.. :D

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çalışma alanımız ile ilgili bu denli ses getiren bir etkinliğin düzenlenmiş olması harika. Arçelik logosu kadar "dandirik¹" bir çalışmanın uçuk kaçık rakamlara yaptırldığını düşünürsek böylesi etkinliklerin hem daha ucuza hemde daha kaliteli çalışmalar ile netileneceği gerçeği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

¹ Dandirik: işe yaramaz detaylı anlam için bkz

leonar

🌱Yeni Üye🌱
BUNLARDA BENİM TASARIMIM....HAYIRLISI OLSUN

xbrWM.jpg

7Hadj.jpg

5w8XX.jpg

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence hepside güzel fakat, özellikle belirteyim teşvik ödülü alan 2 tasarım 1. seçilen tasarımdan tartışmasız daha iyi, daha özgün,
bu da Türkiyede bu tür yarışmaları düzenleyenlerin ve jüri üyelerinin ne kadar tasarımdan anladıkları ve kendi şartnamelerine ne kadar bağlı kaldıklarını gösteriyor..

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Altı üstü bi simge abartmayalım iyi veya kötü neticede kullanılacak :emo1:
Zaten önemli olan simge değil, sıfırların kaç adet olduğudur :wink:

erkansali

🌱Yeni Üye🌱
İste Türk lirasının gecmise dayanan simgesi...

..........

Son düzenleme:

bweijk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkdaşlar öğünmek hakkımdır tasarımcı Tülay Lale sizin değil benim meslektaşım çıktı :)

r.yildirim

🌟Usta Tasarımcı🌟
valla ben beğendim.zaten amaç basit olması.yakında masonik işaretlerde çıkarırlar içinde.simgeyi yan yana koy ikiyle çarp ortadan katla.5 e böl .gördünmü bak illüminatinin gözü çıktı derlerse şaşırmamak lazım.

eblek

🌱Yeni Üye🌱

Bunları açıp bakın. Fikirlerinizi söyleyin.

Kazanan simgeye benzeyen ikincisinin teması; Orhun alfabesindeki L damgasıdır.

Tasarımlarımın başı, kıçı bir şeylere benzememektedir: köprü, batıya açılan kapı, yükselen değer gibi anlamları bulunmamaktadır. Tasarımlarım tek tek birer bütündür. Neyse O dur.

Yukarıdaki Falcon arkadaşın "koç" tasarımını bu açıdan beğendim ve kendiminkilere benzettim. Zaten tıpkısının aynısını gönderecektim, üç hakkım olduğu için göndermedim.

Son düzenleme:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sen okadar anlam kat, neyin ne olduğunu düşünmemiştik de..Bırak bu işleri yahu :)

''Logonun doğuşunu anlatayım. Logoyu oluşturmadan önce araştırma içine girdik. Para simgelerinin hepsinde çizgilerin olduğunu gördük. Biz bu çizgilere anlam katmak için uğraştık. Yatay çizgiler doğuyla batı arasında köprüyü simgeliyor. Batısını su-okyanus gibi düşünebiliriz, 'l'nin kuyruğunu doğuya uzanan bir kapı olarak düşünebiliriz. Doğu ile batı arasındaki köprü olduğunu ifade etmeye çalıştık. Başbakanımızın söylediği çıpa sembolüyle benzer olması tesadüf ama biz tasarlarken onu düşünmemiştik.''