Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

suatamca

🌱Yeni Üye🌱
Çok ilginç bir tesadüf, kazanın isim ve soyisminin başharfleri aynı zamanda simge. Tülay Lale kendi simgesini türk lirasının simgesi olarak teyid ettirdi. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

ben inanmıyorum böyle bir kişi olduğuna paraları vermemek için simgeleri değiştirmişler gibi geliyor 4. olan tl de bu sitede bir arkadaş yapmış ufak bir değişiklik yapılmış kazanan kişileri niye tanıtmadılar basına

34n10.jpg

burada benim simgemle de oynanmış t atılmış

mimarbey

🌱Yeni Üye🌱
hayırlı olsun

Kazanan tasarımcıyı ve finale kalanları tebrik ederim.Jürinin işi gerçekten zordu.8.000 küsür tasarım arasından seçim yapmak biraz ağır.Kafalarının karışıklığı seçimlere de yansımış.Afilli hikayesi olan seçilmiş.
Yarışma sonuçlandığına göre simgelerimizi paylaşmamızda bir sakınca yok.En azından tarihe not düşmüş olalım.Ekip olarak tasarladığımız simgeler aşağıdadır.

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben inanmıyorum böyle bir kişi olduğuna paraları vermemek için simgeleri değiştirmişler gibi geliyor 4. olan tl de bu sitede bir arkadaş yapmış ufak bir değişiklik yapılmış kazanan kişileri niye tanıtmadılar basına

burada benim simgemle de oynanmış t atılmış

8000 ad. tasarım birbirlerine benzemeleri normal değilmi. Facebook ta bir arkadaşım da aynı dertten muzdarip. Seçilen çalışma abzürt değil. Aksine şık olduğunu söyleyebilirim. İlk bakışta yabancılamak normaldir. Zamanla gözümüzün alışacağı kanısındayım. Vatana millete hayırlı olsun.

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Neden resim yükleyemiyorum???

falqon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
TL Simge Yarışması - KOÇUM

407418_10150601050087243_522727242_9010692_735509904_n.jpg

Bu da benim KOÇUM (...ve diğerleri altta ki facebook bağlantımda) :))

Tasarımın teması ile TL’yi en iyi şekilde sembolize eden sebepler:

En başta Türkiye, Türk ve Türk Lira’sının baş harfi olan ve günümüzde kullanılan Latin alfabemizdeki “T” harfinin bir benzeri olması ve Göktürk Orhun alfabemizde ise yine bir benzerinin olması

Şu an dünyaca bilinen ve tanınan diğer uluslararası para birimi simgelerine çift yatay çizgisi ile uygun olması ve kavisli olduğu halde elle kolay yazılabilmesi için tasarlanmış olması

Tarihi olarak ise binlerce yıl öncesine dayanan ve en eski çağlardaki ilk taşlara kazınan çivi yazı veya runik yazı damgalarının bir benzeri olması

En son örneğinin ise Esik Kurganı'nda bulunması, M.Ö. 4. yüzyıla dayanması ve en estetik son hali ilede bizim tarih ve medeniyetlerimizden biri olan Göktürk Devleti’nin Orhun Taş Yazıtlarında MS. 8. yüzyılda görülmesi (732-735 yıllarında). Göktürk Alfabesinde ve Orhun Yazıtlarında geçen “TÜRK” kelimesinden alınması ve Asker yani ER diye bilinen “R, ER-RE” damgasının bir benzeri olması (Orhun Tamgası R, ER-RE).

Simgenin, tüm dünyaca resmen tanınan (ISO 15924 Standart Orkh 175) Orta Asya’dan Türkiye’ye hatta Avrupa’ya kadar kabul edilip bilinen Orhun Alfabesi’ne ait bir Türk damgasından esinlenerek kavisli olarak çizilmesi

Orta Asya’dan Anadolu’ya Sümerler, Hititler ve Selçuklu Devleti’nde kullanılan Çift Başlı Kartal sembolü ve motifine benzemesi, bugünde tüm dünyaca kullanılan Çift Başlı Kartalı andırması

Türkiye’yi bu sağ ve sola bakan çift başlı veya çift kanatlı görünüm ile iki kıtayı (Avrupa-Asya) birleştiren bir ülke olarak Doğu ile Batı arasında köprü bir ülke olarak temsil etmesi

Çok bilinen ve belirgin Türk Kilim motiflerinden biri olan “Koç Boynuzu” andırması (Koç Boynuzu; bereket, doğurganlık, verimlilik, kahramanlık ve gücü simgelemesi)

Efe Zeybek Oyunu, Halay veya Folklor Halk Oyunları, Kafkas Oyunları duruşuna ve Kartal görünümüne benzemesi

Adalet Terazisine benzemesi ve andırması, mizan ve dengeli olması

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150601026092243.403061.522727242&type=3

Son düzenleme:

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
peki internette dolaşan simgelere baktın mi . . Bu seçilen simge sadece internet dolaşanların bile için de değil birinci olsun ilk 10 bile giremez. Isterseniz geniş kapsamlı bi ankette yapılabiliriz bu konuda .

Hocam, benim internette dolaşan simgelere bakıp bakmamam mesele değil ki, burda gönderilen işleri seçen bir kurul var, kurul diyorki 8 küsürbin çalışmadan şu kadarı finale kaldı.. benim ve ülkenin geri kalanının baktığı, bakacağı yer burası... Gerisi ne derseniz deyin ne gösterirseniz gösterin masal... şarkı... türkü...

Yarışma bize demedi ki, çalışmalar internette oylanarak seçilecek. dediler ki biz seçeceğiz. E şimdi koskoca kurul kalkmış seçmiş, Başbakan birinciyi açıklamış...

o daha iyidi bu daha kötüydü demenin "bana bir masal anlat baba" öteye gidecek yanı yok.

Zaten bu tip bir simgenin yarışma ile seçilmesi zaten doğru değildi. Bunu eleştirecekken benim yorumumla uğraşmanızın herhangi bir manası mı var? ben mi seçtim arkadaş bu logoyu, git derdini seçene anlat :D

Türk lirasının simgesi neden tartışmaya açık birşey olsun?

ama artık tartışmaya açık. her önüne gelenin bu konuda fikir beyan etme hakkı var.en azından yarışmaya katılan 8 küsürbin kişi istediği her yorumu yapabilir.

ben katılmayan biri olarak, 1. gelen logoyu beğendim, beğenmeyen beğenmesin banane...

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu da benim gönderdiğim simge ,aslında mansiyon bekliyordum..
kazananları tebrik ederim...

tlsimge.jpg

UkeLa_ChoCuK

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.facebook.com
Benim yaptığım çalışmanın sadece ortasındaki çizgilerin çapraz koyulmuş hali :)

Kazanan arkadaşı tebrik ediyorum... Bu muammanın da sonunda bitmesine sevindim...

falqon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
407418_10150601050087243_522727242_9010692_735509904_n.jpg

Bu da benim KOÇUM (***...ve diğerleri altta ki facebook bağlantımda[/URL]) :))

Tasarımın teması ile TL’yi en iyi şekilde sembolize eden sebepler:

En başta Türkiye, Türk ve Türk Lira’sının baş harfi olan ve günümüzde kullanılan Latin alfabemizdeki “T” harfinin bir benzeri olması ve Göktürk Orhun alfabemizde ise yine bir benzerinin olması

Şu an dünyaca bilinen ve tanınan diğer uluslararası para birimi simgelerine çift yatay çizgisi ile uygun olması ve kavisli olduğu halde elle kolay yazılabilmesi için tasarlanmış olması

Tarihi olarak ise binlerce yıl öncesine dayanan ve en eski çağlardaki ilk taşlara kazınan çivi yazı veya runik yazı damgalarının bir benzeri olması

En son örneğinin ise Esik Kurganı'nda bulunması, M.Ö. 4. yüzyıla dayanması ve en estetik son hali ilede bizim tarih ve medeniyetlerimizden biri olan Göktürk Devleti’nin Orhun Taş Yazıtlarında MS. 8. yüzyılda görülmesi (732-735 yıllarında). Göktürk Alfabesinde ve Orhun Yazıtlarında geçen “TÜRK” kelimesinden alınması ve Asker yani ER diye bilinen “R, ER-RE” damgasının bir benzeri olması (Orhun Tamgası R, ER-RE).

Simgenin, tüm dünyaca resmen tanınan (ISO 15924 Standart Orkh 175) Orta Asya’dan Türkiye’ye hatta Avrupa’ya kadar kabul edilip bilinen Orhun Alfabesi’ne ait bir Türk damgasından esinlenerek kavisli olarak çizilmesi

Orta Asya’dan Anadolu’ya Sümerler, Hititler ve Selçuklu Devleti’nde kullanılan Çift Başlı Kartal sembolü ve motifine benzemesi, bugünde tüm dünyaca kullanılan Çift Başlı Kartalı andırması

Türkiye’yi bu sağ ve sola bakan çift başlı veya çift kanatlı görünüm ile iki kıtayı (Avrupa-Asya) birleştiren bir ülke olarak Doğu ile Batı arasında köprü bir ülke olarak temsil etmesi

Çok bilinen ve belirgin Türk Kilim motiflerinden biri olan “Koç Boynuzu” andırması (Koç Boynuzu; bereket, doğurganlık, verimlilik, kahramanlık ve gücü simgelemesi)

Efe Zeybek Oyunu, Halay veya Folklor Halk Oyunları, Kafkas Oyunları duruşuna ve Kartal görünümüne benzemesi

Adalet Terazisine benzemesi ve andırması, mizan ve dengeli olması

serdia

🌱Yeni Üye🌱
kesin şike var bu işte simgeyi beğenmedim kesin tanıdık üsülüdür

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
kesin şike var bu işte simgeyi beğenmedim kesin tanıdık üsülüdür

Sizinki seçilmiş olsaydı başkaları da sizin için aynı şeyi söyleyebilirdi, sizce kazansaydınız şike ile mi kazanmış olurdunuz?

serdia

🌱Yeni Üye🌱
benimki güzel :) 25bini alsan seninde sesin çıkmazdı

eblek

🌱Yeni Üye🌱
Şartnamede, katılımcıların adresine, sonuçların geleceği yazmış. Sizin mail yada ev adresinize sonuçlar geldi mi? Gelmesini bekliyor musunuz? Bu, yarışmaya çalışmalarınızın gidip gitmediğinden emin olmak için önemli.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
benimki güzel :) 25bini alsan seninde sesin çıkmazdı

Bana göre de ben Brad Pitt'im. :D:D:D
Yoğurtçu yoğurdum ekşi der mi hiç. :D

Zaten hep öyle olur kazanırsan iyi kazaamadın mı, ya şikedir, ya tanıdık kıyağıdır vs.

serosez

🌱Yeni Üye🌱
valla bu aşamadan sonra diyecek birşey kalmamış,anca çenemizi ve parmaklarımızı yorarız :)) bu konu bitmez.. "tavşan dağa küsmüş,dağın haberi olmamış " derler ya bizimkide o hesap,çokta umurlarındaydı :) :)