Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

TÜSİAD yeni logosunu yarışmayla belirleyecek

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Haklısın sevgili aakrilik arkadaşım.Bence ne yapmaya çalıştıklarını ve ne istediklerini onlarda bilmiyor gibime geliyor belli bir tasarım istiyorsa çizip yaptırırlar,yok illede yeni yetenek istiyorum diyorsa bu ne perhiz? bu ne lahana turşusu? insanın sinirleri bozuluyor,hayır illede kendimizi seçsinlerde demiyoruz renkler ve zevkler tartışılmaz ki,işin içinden bulamadım diyip çıkmak daha kolay tabi ama bütün katılımcılara haksızlık saygısızlık bu bari birini seçin yok kulağı illede ters göstericekler...:(:(bu durum karşısında bizde şaşırıyoruz haliyle...

aakrilik

🌱Yeni Üye🌱
sorun şurda, katılan logolardan hiçbirini seçmeyebilirler. zaten şartnamede yazıyor bu, bunu bilerek gönderdik. ama ilk elemeyi geçen yani kullanabilecekleri logolar olduğunu söylüyorlar. onları cepte tutup bide sanki ajanstan logo ister gibi bildikleri tasarımcılardan logo istiyorlar.

bu durumda ya ödüle layık bi logo bulunamamıştır diyip bildikleri tasarımcılara logo yaptırmalılar yada normal sürede gönderilen logolardan birini seçmeliler. büyük bir kural ihlali var burda. ve bilmiyorum bu nasıl nereye şikayet edilir.

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
GMK ya şikayet etmeliyiz bence bizim logolar birbirine karıştırılıp sonra TÜSİAD logosu olmayacağı ne malum?bizim emeğimiz sonuçta bu tamam çok güzel bişey yapmamış olabiliriz onlara göre belki çok tecrübelide değiliz ama anlamadım gitti bu işi gerçi şikayet etsek kaç yazar bilmiyorum jüri üyelerinde GMK üyesi insan yada insanlar da vardı çünkü...zaten o ikilem insanın kafasını karıştırıyor hem öyle diyorlar hem böyle net birşey demiyorlar bize doğrudüzgün anlatmıyorlar insan üzülüyor sinirleniyor bir anlam veremiyor tabiki:(

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bence hiç uğraşmayın çünkü minareyi çalan kılıfını çoktaaaan hazırlamıştır. Neredeyse her yarışma da olduğu gibi, kendilerinden hiç beklemediğim TÜSİAD komitesi bile bunu yaptıktıktan sonra daha ne denir. Hiç bir çalışmamı geç kaldığım için yollayamamıştım ve iyiki de öyle olmuş. Sizler adına üzülmekten öte bir şey yapamıyorum. Bence Tüsiad' ın yeni logosu yarışmadan da önce hazırdı. Bu yarışma sadece kamuoyu gözünde ufak bir manevra oldu. Sonuçta TÜSİAD bu yani herşey de yaptıkları gibi biz istersek olur istemezsek olmaz durumu söz konusu...

yeniyolcu

🌱Yeni Üye🌱
bence dişi ve erkek, rgb ve cmyk modlaRI. biri dişi biri erkek işte :) yada siyah-beyaz ve renkli anlamına da geliyor olabilir bu dişi ve erkek mevzusu.

aakrilik

🌱Yeni Üye🌱
elini boyaya sokup duvara bastır elinin izi duvara çıkar. bu erkeğidir.

elini duvara daya ve etrafına sprey boyayla boya püskürt. elini çektiğinde izinin çıktığını göreceksin. buda dişisidir.

hzrfn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar merhaba bende 3 tane logo hazırlayıp gönderdim ama sonuç ortada ne olacağı nasıl sonuçlanacağı veya ne zaman sonuçlanacağı belli olmayan bir yarışmaya dönüştü maalesef. Bence Grafikerler.net yarışmadan sonra logoları toplayıp bir yarışma düzenlese kendi birincimizi seçsek fena olmaz diyorum. O kadar uğraştık o kadar emek var ortada. Neyse sadece bir öneri.. Birde aakrilik ve yeniyolcu arkadaşlar erkek dişi mevzuu nerden aklınıza geldi birden :rofl:

Burak AYDOGMUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.taximpro.com
@hzrfn evet süper fikir arkadaşım. Bunu yetkililer ile paylaşalım :) Bari hepsi boşa gitmesin. Bende 2 tane yolladım ikiside elimizde patladı :)

tnrsrc

🌱Yeni Üye🌱
sorun şurda, katılan logolardan hiçbirini seçmeyebilirler. zaten şartnamede yazıyor bu, bunu bilerek gönderdik. ama ilk elemeyi geçen yani kullanabilecekleri logolar olduğunu söylüyorlar. onları cepte tutup bide sanki ajanstan logo ister gibi bildikleri tasarımcılardan logo istiyorlar.

bu durumda ya ödüle layık bi logo bulunamamıştır diyip bildikleri tasarımcılara logo yaptırmalılar yada normal sürede gönderilen logolardan birini seçmeliler. büyük bir kural ihlali var burda. ve bilmiyorum bu nasıl nereye şikayet edilir.

Bende 1 logo ile yarışmaya katılmıştım.O kadar zaman harcadık kafamızı yorduk :sweating: Neyse;
Bu konuda @aakrilik arkadaşa katılıyorum. Beğenilen logolar oldu ama tam olarak istediklerini bulamadılar. 3-5 logodan beğendikleri yerleri birleştirecekler herhalde.
Şimdi adamlar bütün yapılanları gördüler, senin yaptığın logodaki bir yaratıcılığı adam alıp başka bir logoda kullansa ne diyebileceksin? Hakkını nasıl arayacaksın? Sonuçta fikir logoları yapanlara ait.
Acaba burada "Türk Patent Enstitüsü" ile ilgili bir şeyler yapılabilir mi?
Ama beğendiklerini çağıracaklarsa ve ortaya karışık yeni bir logo çıkacaksa 20.000TL ödülü kim alacak? Paylaşılacak mı?

Vallahi ben işin içinden çıkamadım.
Yarışmanın şartnamesi gibi bitişi de muallakta :worried:

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gerçekten tam bir muamma biz burda tartışıyoruz,konuşuyoruz,sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.Ama galiba içimizi döküp,sinirlenmekten ve üzülmekten başka birşey olmayacak ThorN arkadaşıma katılıyorum.Bunun önceden belli olmadığı ne malum ki?daha sonuç zamanı gelmeden durum muamma ise bulamadık diyip çıkarlarsa işin içinden şaşırmam hayır onu geçtim neden doğrudüzgün açıklama yok :(...Hepimiz için çok büyük hayal kırıklığı sonucu merakla bekliyorum...

aakrilik

🌱Yeni Üye🌱
bu tip yarışmalara çalışma gönderirken kazanma ihtimalinizi yüzde bir olarak düşünün. 1500 kişi var, işin içine 7-8 tane jürinin kişisel zevkleri giriyor ve sonuçta kararı görsel sanatlarla izleyici olmaktan başka bir alakası olmayan kurumun başkanı veriyor. logolardan esinlenilip bi kaç logoyu birleştirmek gibi bir durumda söz konusu olmaz endişelenmeyin o konuda. zaten logoda vurgulanması gereken kavramlar belli.

sorun yarışmayı bir sonuca bağlamamaları. iki sonuç olmalı yarışmada. ödüle layık eser görülememiştir yada ödülü kazanan budur. tüsiadın tutumu çok yanlış ki jüride grafikerler meslek kuruluşundan insanlar var o daha vahim.

Burak AYDOGMUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.taximpro.com
bu tip yarışmalara çalışma gönderirken kazanma ihtimalinizi yüzde bir olarak düşünün. 1500 kişi var, işin içine 7-8 tane jürinin kişisel zevkleri giriyor ve sonuçta kararı görsel sanatlarla izleyici olmaktan başka bir alakası olmayan kurumun başkanı veriyor. logolardan esinlenilip bi kaç logoyu birleştirmek gibi bir durumda söz konusu olmaz endişelenmeyin o konuda. zaten logoda vurgulanması gereken kavramlar belli.

sorun yarışmayı bir sonuca bağlamamaları. iki sonuç olmalı yarışmada. ödüle layık eser görülememiştir yada ödülü kazanan budur. tüsiadın tutumu çok yanlış ki jüride grafikerler meslek kuruluşundan insanlar var o daha vahim.

Sanırım dediklerine harfi harfine katılacam. Beni üzen benim logomun veya başka logoların seçilmemesi değil. Bence bu adamlar ne istediklerini bilmiyorlar. Ve bence birbirinden güzelde logolar gitti, fakat ne arıyorlar anlayamadım.

impoved

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Burada konuşulması gereken arkadaşlar belirtmiş oldukları sonuçların açıklanacağı tarih gelmeden bende dahil, katılım gösteren arkadaşlara bu açıklamanın yapılmasıdır.TÜSİAD' ın sitesinde yapılan ve sonuçların belirleneceği tarih gelmeden yapılan bu açıklamayı kendime ve sizlerin adına bir hakaret sayarak tasarlamış olduğum 3 tasarımda geçirmiş olduğum zamanı bu açıklamanın yapılmasına onayı verenlere kesinlikle hakkımı helal etmiyorum.

iys

🌱Yeni Üye🌱
3416
tsiad34.jpg

Bende bir kaç çalışma yapma ama göndermedim çünkü Hatay valiliğine yapyım gönderdim boşuna kargo ücreti verdim

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Zaten neye üzülürsek üzülelim asıl üzen konu ne istediklerini onların anlatamamasından ibaret tabiki emeğe saygı çok önemli fakat bunun ne kadarı önemli onlar için tartışılır tabi...

iys arkadaşım konuşmaya hoşgeldin,bana kalırsa birşey kaybetmedin insan gönderdiğine pişman olabiliyor ne yazık ki:(yalnız görseli şuan göremiyorum sanırım tarayıcımda sorun var...:(

iys

🌱Yeni Üye🌱
Zaten neye üzülürsek üzülelim asıl üzen konu ne istediklerini onların anlatamamasından ibaret tabiki emeğe saygı çok önemli fakat bunun ne kadarı önemli onlar için tartışılır tabi...

iys arkadaşım konuşmaya hoşgeldin,bana kalırsa birşey kaybetmedin insan gönderdiğine pişman olabiliyor ne yazık ki:(yalnız görseli şuan göremiyorum sanırım tarayıcımda sorun var...:(

firefox da açabilirsin resmi explorer de açılmıyor
nasıl olmuş galiba biraz amaturcemi olmuş:))
:tongueout:

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Emeğine sağlık,bu tek bir logo mu? ayrı ayrı mı? iki tane tüsiad yazıyor yoksa deneme çalışması mı?

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Açıkçası sizinde tahmin ettiğiniz gibi öyle olmuş,ama emeğin iyisi kötüsü olmaz emeğinize sağlık düşünce iyi ama karışık geldi gözüme tabi bu benim fikrim,bilirsiniz renkler ve zevkler tartışılmaz:),yalnız dumanı çok hoş olmuş...

Son düzenleme: