durum gerçekten bana göre kötü.
- Corel ve photoshop çekişme sınırında e olmazsa olmazlar olarak nitelendiriyoruz peki ya neden ek bir program bilgimiz olmasında sadece bildiklerimizlemi yetinelim?
- Pc ve Mac beklediğim bir sonuçtu. Bunda işverenlerin olaya ne kadar düzeyde baktıklarından tutun tercih edenlerin olması gerekenin aksine tercih ettikleri... herşey mevcut.
- Ajans tercihinin çok olması şartlar ve konum olanağının daha fazla olmasından kaynaklanıyor.
- tasarım gücünün ve yaratıcılığın diğerlerine göre fazla olması gerekirken şu hale bakın bunlar olmazsa nasıl iş çıkartırız? yada neye göre yapılanma ve ilerleme süreci kat ederiz

- Ortalama ücretler beklentiler ama ne yazıkki görüyoruz beklentilerimiz baya düşüşlerde e buda normal tasarım gücü ve yaratıcılık oranını baz alırsak...
- Grafik tasarım kursları benim toplantıda en can alıcı noktamdı zaten. Esas eğitim yeri okullarımız bize eğitim veremezken çareyi bireyler ne yazıkki bu kurslarda arıyor görüyorum ki buda tatminkar değil.
- Alaylı ve mektepli... Sakın alaylılar beni yanlış anlamasın ben toplantıdada söylemiştim. Mekteplilere çok üzülüyorum. Alaylıların şu son dönemde artanları özellikle kurslardan aldıkları program eğitimi ile kendilerini grafiker ilan ediyorlar peki siz grafikersiniz biz mektepliler neyiz? (sakın yanlıs anlasılmasın tepkimi belirttim)
Emeğiniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar