Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yorumlarınıza Göre Düzenleme Yapacağım.. @ Daire

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
Merhaba,

sizlere danışmak istedim aranızda bir çok profesyonel var.. ben max de yeniyim yani 2-3 aylık bir çalışmam var evde kendi kendime..

İnşaat Mühendisiyim

Bir arkadaşım rica etti şuan yapmakta oldukları bir evin iç dizaynını yapabilirmisn diye bende elimden geldiğince dedim..

tabi bu kadar tecrübeli becerikli değilim o yüzden hazır model kullandım bir sürü..

genel hatlarını ben yaptım kullandıklarım ufak eşyalar...

Sizden Ricam;

bu resimler katalog olacak (tabi artık olduğu kadar %100 prof. birşey istemiyor arkadaşım)
acaba bu çalışmamda nasıl değişiklikler yapmalıyım ki daha prof. gerçekçi yada en azından bundan daha güzel birşeyler çıksın..

NOT : pc im biraz eski olduğu için bu çizimi bilr 15-20 dk dan fazla sürdü renderi..
o yüzden çok sayıda render yaparak dneme yanılma yapamıyorum (bilmiyorum ne yapmam gerekiyor) ayrıac çalışırkende çok kasıyor..

Render motorum yok normal 3Ds Max 2009 kullanıyorum

Biliyorum belkide facia bir çizim.. Ama dediğim gibi değişiklikler önerin

NE OLABİLİR HERŞEY EKSİK DERSENİZ :

- Işığın yeri ayarı şiddeti vs,
- Kamera Açısı ve ayarları
- Render Ayarları
- Kaplamalar
vs vs (sizler daha iyi bilirsiniz)

O yüzden sizden ricam nasıl daha güzel birşey oluşur onu tartışalım..

Sizden yapıcı eleştriler bekliyorum..

bu arada ANA AÇI olarak böyle üstten bir açı istiyor arkadaşım.

TEŞEKKÜRLER...

saygılar...

KAMERA-1.jpg

1121qweasd.JPG

Yorumlarınıza Göre Düzenleme Yapacağım.. @ Daire
« : Bugün 02:59:08 ÖÖ »
Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı Mesajı değiştirDeğiştir
Merhaba,
aranıza yeni katıldım..

sizlere danışmak istedim aranızda bir çok profesyonel var.. ben max de yeniyim yani 2-3 aylık bir çalışmam var evde kendi kendime..

İnşaat Mühendisiyim

Bir arkadaşım rica etti şuan yapmakta oldukları bir evin iç dizaynını yapabilirmisn diye bende elimden geldiğince dedim..

tabi bu kadar tecrübeli becerikli değilim o yüzden hazır model kullandım bir sürü..

genel hatlarını ben yaptım kullandıklarım ufak eşyalar...

Sizden Ricam;

bu resimler katalog olacak (tabi artık olduğu kadar %100 prof. birşey istemiyor arkadaşım)
acaba bu çalışmamda nasıl değişiklikler yapmalıyım ki daha prof. gerçekçi yada en azından bundan daha güzel birşeyler çıksın..

NOT : pc im biraz eski olduğu için bu çizimi bilr 15-20 dk dan fazla sürdü renderi..
o yüzden çok sayıda render yaparak dneme yanılma yapamıyorum (bilmiyorum ne yapmam gerekiyor) ayrıac çalışırkende çok kasıyor..

Render motorum yok normal 3Ds Max 2009 kullanıyorum

Biliyorum belkide facia bir çizim.. Ama dediğim gibi değişiklikler önerin

NE OLABİLİR HERŞEY EKSİK DERSENİZ :

- Işığın yeri ayarı şiddeti vs,
- Kamera Açısı ve ayarları
- Render Ayarları
- Kaplamalar
vs vs (sizler daha iyi bilirsiniz)

O yüzden sizden ricam nasıl daha güzel birşey oluşur onu tartışalım..

Sizden yapıcı eleştriler bekliyorum..

bu arada ANA AÇI olarak böyle üstten bir açı istiyor arkadaşım.

TEŞEKKÜRLER...

saygılar...

Birde bazı şeyler benim aklımada geliyor ama tabiki ilk yapışımda benim düşündüğümden dahada iyi olsun..

Siz beni anladınız umuyorum...

Ben ikinci fotoyu print screen ile PS ye attım diğeri render. ama sanki PS a attığım o dandik printScreen daha güzel gözüküyor niye öyle olduki ? :)

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sevgili mss selamlar..bunu bir profesyonel olarak yazmıyorum.yanlış anlaşılmasın.biraz bilgi birikimi olan bir kardeşiniz belkide abinizim o kadar..öncelikle yapmak istediklerini yazmışsın ama ne yaptığını yazmzmışsın.mesala sen hangi ışık çeşidini kullandın.kaç tane kullandın.render motorum yok diyorsun.max içinde mentaray render motoru var.onun dışında mı demek istiyorsun.renderi mental ray ile mi aldın.vs...bütün bunlar buradan sana bilgi verebilecek arkadaşlar tarafından bilinmez se yorum yada tavsiye yapamazlar.kaldı ki yorum alsan bile esas iş yine sana düşüyor.çünkü her bir sahnede kullandığın ışık ve render ayarları diğer sahnede aynısını tutmaz.birde deneme renderleri alırken region diye bir render bölümü var.oradan sadece belli bölgelerin renderini yapabilirsin.sahneyi temsil edebilecek herhangi bir yeri bununla render edersen zaman kazanmış olursun...bilgilerini biraz daha detaylandır.yardımcı olabilirsek bize ne mutlu sana ne mutlu tekrar slmlar...

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
sevgili mss selamlar..bunu bir profesyonel olarak yazmıyorum.yanlış anlaşılmasın.biraz bilgi birikimi olan bir kardeşiniz belkide abinizim o kadar..öncelikle yapmak istediklerini yazmışsın ama ne yaptığını yazmzmışsın.mesala sen hangi ışık çeşidini kullandın.kaç tane kullandın.render motorum yok diyorsun.max içinde mentaray render motoru var.onun dışında mı demek istiyorsun.renderi mental ray ile mi aldın.vs...

Estağfrullah abi, doğru diyorsun haklısın ya, ilk defa sunum yapınca elim ayağıma dolaştı demekki gece gece :Dhemen yazayım abi.. teşekkürler uyarın için..

Işık olarak 1 adet sky light, 1 adet omni kullandım..

render motoruda mentalray sanırm yani hiç render motoru ayarlarıyla uğraşmadım direk üstetn render deyip render aldım..

umarım yeterli olmuştur?

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sevgili mss sanırım mentalray diyorsun ama mentalrayı açmadan direk başlamaz.render setup/common/asignrenderer bölümüne girip mentalray ı seçmelisin.o zaman render motoru mental ray olur.sonra sky light ışığının etkisini mental ray render penceresinde finalgeter (Fg) ı açmadan göremezsin.onunda düşük ve yüksek ayarları vardır.yüksek ayarları bilgisayarın kaldırmayabilir.birde GI global ilimination var sahneyi aydınlatmada kullanılan.gene mental ray içinde.bunlar açık olmadan istediğin kaliteyi hatta görüntüyü yakalayamazsın.omni yerine free yada target light da deneyebilirsin.onların da ışık güçleri ile oynayarak.olmassa daylight sistem diye özellik var.gerçek dünyadaki güneş ışığını taklit eder onu da dene..yani iş sende bitecek anlayacağın..vray motorun olsaydı yada temin edebilirsen onun kullanımı daha basit.basitçe anlatılan türkçe tutorialleride var.mentalray daha kapsamlı ama kullanımı biraz daha karışık.

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
sevgili mss sanırım mentalray diyorsun ama mentalrayı açmadan direk başlamaz.render setup/common/asignrenderer bölümüne girip mentalray ı seçmelisin.o zaman render motoru mental ray olur.

merhaba sakızlı..
öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim..

ben aldığım bu render hakkındaki bilgileri hangi motor ışık adedi vs vs gibi noktaları görebileceğim bi rapor gibi birşey varmı acaba max de?

ancak oradan anlayabilrim hangi render i kullandığımı sanırm :) kafam karıştı..

aslında ben hiç render ayarı yapmadım F9 a basar gibi render aldım. o zaman hangi render oluyor ki?

teşekkür ederim..

sevgili mss selamlar..bunu bir profesyonel olarak yazmıyorum.yanlış anlaşılmasın.biraz bilgi birikimi olan bir kardeşiniz belkide abinizim o kadar..öncelikle yapmak istediklerini yazmışsın ama ne yaptığını yazmzmışsın.mesala sen hangi ışık çeşidini kullandın.kaç tane kullandın.render motorum yok diyorsun.max içinde mentaray render motoru var.onun dışında mı demek istiyorsun.renderi mental ray ile mi aldın.vs...bütün bunlar buradan sana bilgi verebilecek arkadaşlar tarafından bilinmez se yorum yada tavsiye yapamazlar.kaldı ki yorum alsan bile esas iş yine sana düşüyor.çünkü her bir sahnede kullandığın ışık ve render ayarları diğer sahnede aynısını tutmaz.birde deneme renderleri alırken region diye bir render bölümü var.oradan sadece belli bölgelerin renderini yapabilirsin.sahneyi temsil edebilecek herhangi bir yeri bununla render edersen zaman kazanmış olursun...bilgilerini biraz daha detaylandır.yardımcı olabilirsek bize ne mutlu sana ne mutlu tekrar slmlar...

abi o region oalyıda ayrı bir güzel oldu teşekkür ederim.. araştırıp buldum nası l yapacağımıda teşekkürler tekrardan :)

sevgili mss sanırım mentalray diyorsun ama mentalrayı açmadan direk başlamaz.render setup/common/asignrenderer bölümüne girip mentalray ı seçmelisin.o zaman render motoru mental ray olur.sonra sky light ışığının etkisini mental ray render penceresinde finalgeter (Fg) ı açmadan göremezsin.onunda düşük ve yüksek ayarları vardır.yüksek ayarları bilgisayarın kaldırmayabilir.birde GI global ilimination var sahneyi aydınlatmada kullanılan.gene mental ray içinde.bunlar açık olmadan istediğin kaliteyi hatta görüntüyü yakalayamazsın.omni yerine free yada target light da deneyebilirsin.onların da ışık güçleri ile oynayarak.olmassa daylight sistem diye özellik var.gerçek dünyadaki güneş ışığını taklit eder onu da dene..yani iş sende bitecek anlayacağın..vray motorun olsaydı yada temin edebilirsen onun kullanımı daha basit.basitçe anlatılan türkçe tutorialleride var.mentalray daha kapsamlı ama kullanımı biraz daha karışık.

merhabalar sakızlı, baktım tarif ettiğin yere MENTAL RAY RENDERER yazıyor..

açıkmı anlamına geliyor buda?

ve bahsettiğin final gather e de baktımda oda açıkmış.. sanırm şansıma kendi açık bunların hepsi :)

@ SAKIZLI yani sence Vray i şu aşamada indireyimmi? krması falan kolay sanırm değil mi?

bu arada o bahsettiğin day light da başka ışık kullanmaya gerek varmı?

omni, yada özellikle skylight?

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
daylight sky light ı içinde barındırır..harici işığa gerek yok.daylght i açtığında birkaç uyarı çıkar.onlara evet de.. ayarlarında mr sun u ve mr sky seçeneklerini işaretle.ışık ilk anda sabittir.yeri değişmez sadece yönünü değiştirebilirsin.fakat manuel ikonunu işaretlersen kendinde yer, yükseklik ayarlarını yapabilirsin. yer ayarlarken güneş gibi düşün.tam dik olursa öğle zamanı yatık olursa gece gibi..hatta genaral bölümünde yöresel ülke boyutunda gün ve saat farkı ayarlarını otomatik olarak ayar yapabilirsin.birde fg ayarını deneme renderinde draft yap değilse çok uğraşırsın.vray ı ise indir kur.trial olsun farketmez uzun süreli kullanacak olduğunda gereğini yaparsın.hoşuna giderse .....sen en iyisi vray ile bu çalışmayı bitir.birde unutmadan söyleyeyim. çizimin altına bir plane çiz ki yukardaki gelen ışık çarpıp yansıyacak bir şey görsün.birde görsel açıdan daha doyurucu olur.slmlar..

Son düzenleme:

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
daylight sky light ı içinde barındırır..harici işığa gerek yok.daylght i açtığında birkaç uyarı çıkar.onlara evet de.. ayarlarında mr sun u ve mr sky seçeneklerini işaretle.ışık ilk anda sabittir.yeri değişmez sadece yönünü değiştirebilirsin.fakat manuel ikonunu işaretlersen kendinde yer, yükseklik ayarlarını yapabilirsin. yer ayarlarken güneş gibi düşün.tam dik olursa öğle zamanı yatık olursa gece gibi..hatta genaral bölümünde yöresel ülke boyutunda gün ve saat farkı ayarlarını otomatik olarak ayar yapabilirsin.birde fg ayarını deneme renderinde draft yap değilse çok uğraşırsın.vray ı ise indir kur.trial olsun farketmez uzun süreli kullanacak olduğunda gereğini yaparsın.hoşuna giderse .....sen en iyisi vray ile bu çalışmayı bitir.birde unutmadan söyleyeyim. çizimin altına bir plane çiz ki yukardaki gelen ışık çarpıp yansıyacak bir şey görsün.birde görsel açıdan daha doyurucu olur.slmlar..

slmlar sakızlı.. öncelikler cevabın için teşekkür ederim..

şimdi ben day light ı kullandığımda diğer ışıklara ihtiyacım yok öylemi?

dediğin ayarlara göre bir deneyeyim daylight ı..

bu arada çizimin altına plane çiz diyorsunya oraya alta bir düzlük çiz diyorsun yani değilmi? boş kalmasın vs renk olarak daha güzel olur diye, yanlış anlamadım umarım?

yani büyük ince bir yeşil dikdörtgen çizsem uygun sanırım?

peki bu vray in kullanımı kolay mı yani çok zorlanırmıyım?

bu arada interntte aratığnca Vray ile ilgili o kadar çok ders vs varki.. gözümü korkutuyor normalrendere göre daha çok karmaşık gibi?

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
plane konusu anladığın gibi yalnız benim bu tip gördüğüm renderlerde genellikle hafif kirli beyaz kullanmışlar fena durmamış.seçim sana ait.ışık sisteminde dediğim gibi başka ışığa gerek yok.ama fg yi ve gı yı render bölümünden aç.ayrıca dayligy sahneye yerleştikten sonra modifiyer bölümünden sun u mr sun ,sky ise mr sky olarak değiştir. gölge yerlerde mavi ton hakim olursa bu sky light in yüksek olduğunu gösterir.o zaman sky light multiply değerini düşür.0.1 0,2 gibi.onu ayarlarsın.karanlıklaşırsada sun ayarına müdahale et.birde ayarı yaptıktan sonra enviroment penceresinden küçük bir ön render alabilirsin.bunu mutlaka yap.sonucu orda önceden görürsün.ayrıca orada expose ayarları ile oynayarak sahnenin ışık ayarlarına müdahale edebilir ve o ayarlarla render edebilirsin.slmlar

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
plane konusu anladığın gibi yalnız benim bu tip gördüğüm renderlerde genellikle hafif kirli beyaz kullanmışlar fena durmamış.seçim sana ait.ışık sisteminde dediğim gibi başka ışığa gerek yok.ama fg yi ve gı yı render bölümünden aç.ayrıca dayligy sahneye yerleştikten sonra modifiyer bölümünden sun u mr sun ,sky ise mr sky olarak değiştir. gölge yerlerde mavi ton hakim olursa bu sky light in yüksek olduğunu gösterir.o zaman sky light multiply değerini düşür.0.1 0,2 gibi.onu ayarlarsın.karanlıklaşırsada sun ayarına müdahale et.birde ayarı yaptıktan sonra enviroment penceresinden küçük bir ön render alabilirsin.bunu mutlaka yap.sonucu orda önceden görürsün.ayrıca orada expose ayarları ile oynayarak sahnenin ışık ayarlarına müdahale edebilir ve o ayarlarla render edebilirsin.slmlar

harikasın sakızlı... çok teşekkür ederim. yarın ilk işim dediklerini ve diğer arkadaşların dediklerini yapıp paylaşacağım sizinle..

Çoook teşekkür ederim..

:party::party:

@ sakızlı...

şimdi oturabildim ancak işin başına. :S

yalnız bakıyorum ama Daylight yok ışık kaynaklarında.. sadece skylight var?

çok özür dilerim buldum.. :)

sbirde fg ayarını deneme renderinde draft yap değilse çok uğraşırsın.

sakızlı bunu nasıl yapacaağım?

GRAF__KERLER.JPG

buradakilermi ?

yani bu resimdeki "GI" global Illumination ve "FG" Final Gather ın en baştaki Enable tiklerini atacağım değilmi başka bişi gerek yok?

merhaba arkadaşlar..

bana anlattıklarınız ve yardımlarınızla birlikte ilk renderimi aldım.. sizce nasıl olmuş? biraz düzenlemeye ihtiyaç var sanırm değil mi?

sanki ışığı biraz daha dik versem ve parlaklığı azaltsam daha mı iyi olur?

yardımlarınızı bekliyorum..
önceki yardımlarınız için çook teşekkür ederim..

RENDER-NEW-1.jpg

yada acaba mantık olarak bu ışık buna uygunsuz mu olmuş sizce? (sonuçta katalog olarak basılacağı için bu çalışmalar biraz özenelim..)

yani çizimlerde binayı üstten kat kat görmem gerek.. ama bu şekilde evin içindeki gölge uygun olmuşmu yoksa ne dersiniz?

yani duvarların gölgesi falan vurmuşya, evi tüm düşününce böyle bişi olamaz sonuçta..

ama bu kesit için uygun olurmu yoksa?

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sevgili mss senin biraz bu çalışmayı acele olarak hazırlamak istediğni düşündüğüm için ve senin de bu konu hakkında hayli yeni olduğunu düşündüğüm için sana kısa yoldan sonuca götürmek istedim.eğer vaktin varsa diğer ışık kaynakları ile de denemeler yap.şimdi daylight sistemi direkt güneş ışığını taklit ettiğinden gğneş gibi keskin gölgeler oluşturur.gerçi bu gölge iptal edilebilir ama senin çalışma ile ne derece örtüşür bilemiyorum.ben daha önce hiç bu çalışmalardan yapmadım.ben sadeca program hakkında eksikliklerini gidermeye çalıştım okadar. .ama madem daha özenli bir çalışma istiyorsun değişik ışık kaynakları da dene.mesela bir target ligt ekle shape areasını rectangle yap.ve en ve boyunu çizimine göre büyült.shadow bölümünü devreye koy.sahneye birde harici skylight koy.yeri önemli değil.bide böyle dene.karanlık yada aydınlık olursa ya enviroment penceresindeki expose bölümünden yada direkt target light ayarlarına müdahale ederek ayarlayabilirsin.vray ıindirdinmi.?gözün korkmasına gerek yok .indirmeni tavsiye ederim. slmlar.

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
merhabalar, vray ı indirdim de daha kurmadım.. nasıl kurulacağı konusunda bir bilgm yok acaba direk setup olarak kurunca oluyormu?

bu arada çalışma olmamış mı ki sence?
yani eğer olmamış ise diğer ışıklara geçeyim? ama eğer olmuş ise sorun yok zaten. ben sadece yormlarınızı almak istedim..
belki burad biaz ışığı kısıp etkisini azaltıp biraz daha dik bir açıdan verirsem eblkide sorun kalakr ortadan ne dersiniz?

bir render daha aldım bunada bakabilriz.. hangisi daha iyise artık..

RENDER-NEW-2.jpg

sanki bişiler eksik gibi.. yada garip?

duvarların renginimi değiştirsem yada daha kolay olanı yerin (plane) renginimi değiştirsem?

birde buresmin kalitesini nasıl artırırm çözünürlüğü artırarakmı?

yoksa sampling quality diye bişi var bununlamı? nasıl olacak..

FG değerinide medium yaptım..

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
gariplik bence zemin rengi ile dairenin zemin rengi aynı tonda görünmesinden kaynaklanıyor.hatta duvarlarıda buna katabiliriz.bu renkler aynımı yoksa renderde mi öyle görünüyor.hafif mavi tonda olmasını ben güneş ışığı ile aydınlatıldığından kaynaklandığını düşünüyorum.diğer ışıklar ilede dene. sahneyi bozmadan farklı başka isimde tekrar kaydet orada da diğer ışıklar ile denemeler yap.eğr bu sahneyi bozmayayım dersen...vrayın nasıl kurulduğunu hatırlamıyorum.normal setuptan yükleyeceksin tabii..trial versiyonunuda herhangi bir farklı işlem yapman herhalde gerekmez.google da vray kurulumu diye aratırsan bulursun.kaliteye gelince..aslında her ikisinide artırsan iyi olur.renderer bölümünden samle seçeneklerini artır.birde yan tarafındaki box yazan yeri cutman roll diye ayarla.fg ayarlarında bounce diye bir bölüm var onuda 2 veye 3 gibi bir seviyeye al birde öyle dene.birde bu çalışmalar sadece render çıktısı ile sunulmuyor genelde..bende oraya saplanıp kalmıştım bir ara....render çıktısı aldıktan sonra fotoshop gibi bir programla parlaklık karanlık renk ayarı gibi ufak tefek ayrıntıları orada düzenleyip sonucu yakalarsın.önemli olan son çıktının doyurucu olması..bir ukala tip yüzünden atıldığım bir sitede birkaç güzel çalışma görmüştüm onları seninde görmeni tavsiye ederim.ama atıldığım için sitenin adını telaffuz etmek istemiyorum.email adresinni verebilirsen linkini veririm.bir bakarsın..sllar

Son düzenleme:

N.design

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.stropiyerci.com
3. 3dmax konferansı na bende ara ara bakıyorum ama yorum yazmak gibi bir hakkım yok çünkü bilgim yok bende 3d ye adım atmak istiyorum ama c4d-3dmax arasında seçim yapamadım :)

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
gariplik bence zemin rengi ile dairenin zemin rengi aynı tonda görünmesinden kaynaklanıyor.hatta duvarlarıda buna katabiliriz.bu renkler aynımı yoksa renderde mi öyle görünüyor.hafif mavi tonda olmasını ben güneş ışığı ile aydınlatıldığından kaynaklandığını düşünüyorum.diğer ışıklar ilede dene. sahneyi bozmadan farklı başka isimde tekrar kaydet orada da diğer ışıklar ile denemeler yap.eğr bu sahneyi bozmayayım dersen...vrayın nasıl kurulduğunu hatırlamıyorum.normal setuptan yükleyeceksin tabii..trial versiyonunuda herhangi bir farklı işlem yapman herhalde gerekmez.google da vray kurulumu diye aratırsan bulursun.kaliteye gelince..aslında her ikisinide artırsan iyi olur.renderer bölümünden samle seçeneklerini artır.birde yan tarafındaki box yazan yeri cutman roll diye ayarla.fg ayarlarında bounce diye bir bölüm var onuda 2 veye 3 gibi bir seviyeye al birde öyle dene.birde bu çalışmalar sadece render çıktısı ile sunulmuyor genelde..bende oraya saplanıp kalmıştım bir ara....render çıktısı aldıktan sonra fotoshop gibi bir programla parlaklık karanlık renk ayarı gibi ufak tefek ayrıntıları orada düzenleyip sonucu yakalarsın.önemli olan son çıktının doyurucu olması..bir ukala tip yüzünden atıldığım bir sitede birkaç güzel çalışma görmüştüm onları seninde görmeni tavsiye ederim.ama atıldığım için sitenin adını telaffuz etmek istemiyorum.email adresinni verebilirsen linkini veririm.bir bakarsın..sllar

Merhabalar..

birde başka ışıkla deneyim.. duvar ve yer yakın birbinie gibi.. aynı değilde..

email adresim : ***** a yollayabilirsen bi bakayım bende..
evet photoshop da kullanacağım ama işte seninde bahsettiğin gibi ön renderin bi doyurucu olması gerek..

ışık olarak omni mi kullanayım sence?

Moderatör tarafında düzenlendi:

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
target light onuda dikdörtgen e çevir.daireyi kaplayacak şekilde büyüt. tam tepeden baksın.birde sahneye skylight koy.ışıkları gereken yerlerbelli zaten ayarlarsın.maili gönderiyorum.slmlar

mercantv

🌱Yeni Üye🌱
merhaba hocam bende sayın mss gibi 3-5 aylık max kullanıcısıyım. benim sorum vray i neden tavsiye ettiğiniz. ben mental ray kullanıyorum vray'in avantajları daha mı fazla. fazla ise ne gibi avantajları var. ayrıca ben mimari çizimler için öğrenmiyorum. televizyonlar için jenerik, intro vs yapmak için öğreniyorum bana tavsiye edebileceğiniz render motoru hangisi? Saygılar

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
merhaba hocam bende sayın mss gibi 3-5 aylık max kullanıcısıyım. benim sorum vray i neden tavsiye ettiğiniz. ben mental ray kullanıyorum vray'in avantajları daha mı fazla. fazla ise ne gibi avantajları var. ayrıca ben mimari çizimler için öğrenmiyorum. televizyonlar için jenerik, intro vs yapmak için öğreniyorum bana tavsiye edebileceğiniz render motoru hangisi? Saygılar

merhabalar sayın mercantv..
bende çok merak ediyorum aslında bashettiğiniz konuyu..
umarım hocalarımız cevaplayıp bizi aydınlatacaklardır..

saygılar..
teşekkürler

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

merhabalar..öncelikle hocam sözünüze büyük bir estağfurullah diyerek başlamak istiyorum.ben bu işin hocası falan değilim.sadece program benim bir hobim..bildiğim bazı birikimlerimi paylaşıyorum.okadar..ben de sizler gibi hala öğreniyorum..ama belki sizden bir adım öndeyim.bu öncelikte kabiliyet açısından değil ,programı tanıma açısındandır.vray konusuna gelince..aslında benimde kullandığım mentalray..max ile beraber geldiğinden dolayı bu yüzden program birbiri ile daha uyumlu çalıştığını düşündüğüm için ben mental ray ı tercih ediyorum.ama bu arada vray da kurulu.vray mental ray a göre daha iyi render aldığından değil sadece biraz daha kullanımı kolay olduğundan tavsiye ettim.yani mss arkadaşımıza mental ray daki ayarlar 4 başlık açarak anlattığım olayı vray için olsaydı 2 başlıkla halledebilirdim.ikisinin de farklı kullanımları var.mesala mentalrayda güneş ışığının sadece açısı önemlidir. bulunduğu yükseklik önemli değildir.vray da ise açısı ve yüksekliği ışığın etkisinde rol oynar gibi..bir ara da internetten gördüğüm birkaç çıktısı çok hoşuma gittiğinden maxvell i denedim.ama pek anlayamadım.sadece render demekle olmuyor yani..daha sonra hepsini öğrenmek zorunda olmadığımı birini öğren ama tam öğren mantığı ile mentalrayda karar kıldım..siz tv için çalışmalar yapacağım diyorsunuz.açıkçası ben render motoru okarak şu diye bir tavsiyede bulunamıyorum.aslında hangisi üzerinde yoğunlaşırsan ordan en iyi sonucu alırsın.ama max ın yanında o işler için iyi bir fotoshop ve after effect de gerekiyor diye düşünüyorum..slmlar....

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
merhabalar..öncelikle hocam sözünüze büyük bir estağfurullah diyerek başlamak istiyorum.ben bu işin hocası falan değilim.sadece program benim bir hobim..bildiğim bazı birikimlerimi paylaşıyorum.okadar..ben de sizler gibi hala öğreniyorum..ama belki sizden bir adım öndeyim.bu öncelikte kabiliyet açısından değil ,programı tanıma açısındandır.vray konusuna gelince..aslında benimde kullandığım mentalray..max ile beraber geldiğinden dolayı bu yüzden program birbiri ile daha uyumlu çalıştığını düşündüğüm için ben mental ray ı tercih ediyorum.ama bu arada vray da kurulu.vray mental ray a göre daha iyi render aldığından değil sadece biraz daha kullanımı kolay olduğundan tavsiye ettim.yani mss arkadaşımıza mental ray daki ayarlar 4 başlık açarak anlattığım olayı vray için olsaydı 2 başlıkla halledebilirdim.ikisinin de farklı kullanımları var.mesala mentalrayda güneş ışığının sadece açısı önemlidir. bulunduğu yükseklik önemli değildir.vray da ise açısı ve yüksekliği ışığın etkisinde rol oynar gibi..bir ara da internetten gördüğüm birkaç çıktısı çok hoşuma gittiğinden maxvell i denedim.ama pek anlayamadım.sadece render demekle olmuyor yani..daha sonra hepsini öğrenmek zorunda olmadığımı birini öğren ama tam öğren mantığı ile mentalrayda karar kıldım..siz tv için çalışmalar yapacağım diyorsunuz.açıkçası ben render motoru okarak şu diye bir tavsiyede bulunamıyorum.aslında hangisi üzerinde yoğunlaşırsan ordan en iyi sonucu alırsın.ama max ın yanında o işler için iyi bir fotoshop ve after effect de gerekiyor diye düşünüyorum..slmlar....

Estağfrullah, sonuçta bizden fazla bilip de bize birşeyler öğreten hocamızdır.. bunuda ilgi ve alakanızla fazlasıyla hak ediyorsunuz hocam.. Çok teşekkürler..

ben çoğu yerde okuduğum olarak yorum yapayım, kesinlikle bir bilgim yok, Vray daha populer ve herkes Vray ın daha iy irender aldığnı söylüyor.. tabiki benim herhangi bir görüş ve yorumum yok ne yazıkki bilmediğim için..

Şuan bende Vray indirdim Sp2 ve kurmak üzereyim...kurup tekrar döneceğim size...

Bu arada sayın sakızlı,

şimdi benim Pc biraz eski bende :

AMD 3000 Athlon 2.01 ghz 1 Gb Ram var..

o yüzden çalışamlarda baya kasılıyor.. sizce yapmam gerken bir şey varmı daha az kasılması için?

mesela bazı yerlerde görüyorum sanki Gri tonlu çalışıyorlar benimki hep rengaren bu gri tona ne deniyor bilmiyorum onu kullanmak daha mı hızlandırır yoksa çizgi olarak mı kullanayım.. neyi tavsiye ederisniz?

ileride çok kısa süre sonra çok sağlam bir Pc alacağım.. çünkü ilerde bu işten baya para kazanmayı umuyoum öğrenebilirsem yeterince.. İnşaat mühendisi olduğum için konumuzla iç içe..

saygılar...

Moderatör tarafında düzenlendi:

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm ...o gri tonlar default olarak atanmış normal materyallerdir.çalışma stiline bağlı.bazıları ışık ve gölge gibi ayarları kendi atacağı materyalleri atmadan daha önce bu şekilde bir materyal atar.ve ayarlamalarını yaptıktan sonra senin dediğin gibi rengarenk kendi materyallerini atar.tabii biraz ışık vs.. gibi ayarların daha hızlı alınmasında faydası olur.bu arada diğer siteye üye olmuşsun.gördüm.vray 2009 64 bit vray 9 dan daha mı iyi diye sormuşsun cevap almamışsın.max 2009 ise vray 9 çalışmaz.wray 2009 32 bit yükleyeceksin..slmlar...