merhaba arkadaşlar ben ai.cs3 te hazırladığım 440x60 cm ölçülerindeki branda afişimi eps olarak kaydettim ama sorun boyutu çok büyük (347mb) oldu bunuda msn'den baskıya yollarken çok zaman alıyor. Nasıl ıllustrator'de (mb) düşürebilirim
merhaba arkadaşlar ben ai.cs3 te hazırladığım 440x60 cm ölçülerindeki branda afişimi eps olarak kaydettim ama sorun boyutu çok büyük (347mb) oldu bunuda msn'den baskıya yollarken çok zaman alıyor. Nasıl ıllustrator'de (mb) düşürebilirim
Illistrator'de bir brosür yaptim ve bi yaziya gölge efekti verdim.. az önce film'den beni aradilar, vermiş olduğum yazilarin gölgeleri patlamiş filmde.. film'e gönderirken PDF olarak gönderdim.. bunu nasil düzeltebilirim, en kötü ihtimal gölgeleri nasil bitmap'a çevirebilirim.. ?
malesef, gölgeler yine patlamiş![]()
Flatten Transparancy yaptıktan sonra
Gölgeleri bir de Rasterize yap.
Kaydederken de Acrobat 6 yı seç.
Bir sorun olmaz.
Bir de sizin filmciniz hangi programı kullanıyor ya da hangi versiyonu.
Senin kaydediş şeklinden çok onların nerde açtığı da önemli.
Eğer Illustrator CS3 varsa (ki muhakak vardır) senin pdf kaydetmene gerek yok. Olsa bile onlar da aynı programda açarsa bi sorun olmaması gerek..
Sevgiler
tirEdsOuL gölgeleri efekt kullanmadan kendin yapabilir misin?
ilgin için tşkrler soneraktas;
filmcimde illustrator yok, PDF 7 kullaniyor, bende PDF 6 olarak keydedip gönderiyorum, ben ise 8 Pro kullaniyorum..
en son yazinin altina aynisindan kopyalayip %40 siyah tram verdim öyle yolladim![]()
film paraları senden çıkmaz di mi?![]()
teşekkür ederim hande hanım deneyimlerinizi ve bildiklerinizi bizlerle paylaştığınız için..:angel:
slm arkadaşlar ben illustraytor da text te sıkıntım var. yazıları yazıyorum fakat karakter kısmında fontları göremiyorum (aynı pc de diğer programlarda görebiliyorum fontları) ama menü yolunda fontlar görünüyo ayrıca yazı seçiliyken sağ tuştanda fontu görebiliyorum bu bnim için sıkıntı haline geldi ne yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum