Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mesleğime Saygımı Yitirmek Üzereyim :(

canakkale

🌱Yeni Üye🌱
Hepinize katılıyorum .... Bu sektördeki 10 yalan
2dgoS.jpg

Son düzenleme:

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
biz bu işe başladığımızda bu sektör böyle değildi. çalışanlar kadar iş verenlerde huzurlu keyifliydi. şimdi bakıyorum ne iş verende tahammül, sevgi, saygı kalmış ne de çalışanda. kim ne yaptı ve neden yaptı bilmiyorum ama birileri sektörü, bu sektör de şimdi bizleri kanser ediyor. herkese acil şifalar diliyorum ve şahsım adına daha fazla dayanabileceğimi düşünmüyorum ilk fırsatta meslek beni bitirmeden ben bu mesleği bitireceğim.

artvizyon

🌱Yeni Üye🌱
"canakkale" bu kurallar çok güzel :) Teşekkürler...

canakkale

🌱Yeni Üye🌱
HERKESE BİR SORU : Bir firmanın insört işlerini yapıyordum. Logo istekleri oldu ilk baştan fiyat konuşmadık. Hallederiz denildi.(Hep öyle denir....) Kendi elleriyle çizdiklerini bilgisayara aktarıp çizmek dışında benim yapıp bir türlü beğendiremediğim logolar artık hayatımın son anlarını yaşadığımı düşündüm. En sonunda 100 tl ödenmesi gerektiğini ve kendi getirdikleri logo dışında uğraşmaya vaktim olmadığını söyledim. Sizce bu isteğimin karşılığı ne olmuştur......:) cevaplarınızı bekliyorum......

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
HERKESE BİR SORU : Bir firmanın insört işlerini yapıyordum. Logo istekleri oldu ilk baştan fiyat konuşmadık. Hallederiz denildi.(Hep öyle denir....) Kendi elleriyle çizdiklerini bilgisayara aktarıp çizmek dışında benim yapıp bir türlü beğendiremediğim logolar artık hayatımın son anlarını yaşadığımı düşündüm. En sonunda 100 tl ödenmesi gerektiğini ve kendi getirdikleri logo dışında uğraşmaya vaktim olmadığını söyledim. Sizce bu isteğimin karşılığı ne olmuştur......:) cevaplarınızı bekliyorum......

ben olsam kendi getirdikleri logoyu da çizmezdim aa çizmişsiniz işte bunu kullanın der geçerdim...:)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

Benim oğlanda çiziktiriyor böyle. Tasarım neyim yapıyor. Logoda neymiş canım...

canakkale

🌱Yeni Üye🌱
ALDIĞIM CEVABI YAZIYORUM: biz sana bu zamana kadar paranın hesabını yaptıkmı hakkın neyse onu alırsın ama sen iki harften oluşan t m harfini koymuşsun sonrada logo bu olur diyorsun....

canakkale

🌱Yeni Üye🌱
Buzamanda camına kartvizit 15 tl - davetiye 75 tl yazıp müşteri çekmeye çalışanlar kendilerini kullandırmaktan başka hiçbirşey yapmıyorlar. Eve elektrik beyaz eşya vb. servis ücretinin 25-50 tl(işçilik hariç) / sanayide iki far lambasının değişiminin 15 tl olduğu bu zamanda matbaa ürünlerindeki fiyatlar artık bedava olmalı.......(O kadarki düştüki bir kırtasiyenin camında kartvizit bukadar davetiye bukadar yazılarını , çiçekçide ise davetiye çeşitleri içeride yazısını görmek normal birşey.....

mertayik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sana aymem katiliyorum

bizimde basimizdan bu ve buna benzer bir suru sey gecti elbet

sonra baktim turkiye de grafik isi apmak artik zorlastigini dusunerek moskova ya yerlestim
burda bir matbaada calisiyorum tamam emegimizin karsiligini aliyoruz para kazaniyoruz
ama insan sectigi meslek yuzunden memleketinden ayri kalmasi icinde bir burukluk yaratiyor .
ne olurdu ben turkiyemde calissaydim da hakkimizi alabilseydik

bundan 5 yil onceki aldigim maas lara nerdeyse is bulabiliyorduk guzel turkiyem de

saygilar

inci_grafi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.incigrafik.com
Kesinlikle çok haklısınız bu konuda birşeyler yapılmalı Bu konuda bende çok sıkıntı çektim müşteriler bedavacı olmuş, Grafikerlik mesleğine ve grafikerin vermiş olduğu çabaya, emeğe saygı hiç yok hem güzel tasarım hem acil hemde ucuz olmasını istiyebiliyorlar. Bu tamamen meslektaşların verdiği tavizlerden ve belirli bir eğitimden geçmeden grafiker'im diye çıkan arkadaşların oluşturduğu bir durum bu durum bence sosyal paylaşım ile ortak bir çatıda gruplaşarak çözümlenebilir. grubun alacağı kararlar tüm meslektaşları kapsamalı ancak o zaman çözüme ulaşır. Aksi takdirde BEDAVA logo vs. tasarımlar yaptıran müşteriler artacak...

ksm

🌱Yeni Üye🌱
ilk konu 2009'da açılmış, sene 2012 konu hala aynı...

3 ayda hızlandırılmış grafikerlik kursları sayesinde,
insanlar bir programda yazı yazmayı, kare, üçgen çizmeyi öğrendiğinde,
excel, word programlarında flyer tasarlamayı öğrendiğinde,
iş ilanlarına ben de Tasarımcı Grafiker'im diye sizin gibi başvuru yaptığında,
iş verene "abi her programı kullanıyorum, az bi maaş alırım" derse,
bu konular daha çok uzun zamanlar konuşulur.

Ben mi? lise mezunuyum, çekirdekten yetişmeyim, hızlandırılmış kurslara katılmadım, kendi çabamla, işi ehlinden öğrendim, şu anda güzel sanatlarda hocalık yapan birin yanında çalışıyorum. 1996 senesinden beridir bu işteyim, 8 senedir burada çalışıyorum.

2004 senesinde iş arıyorum, büyük sayılacak firmanın birine başvuru yaptım, maaş dedi 800 dedim, ooooo çok istiyorsun biz sana 600 verelim, zaten senin hakkın bu dedi. ancak yılbaşına 6 ay var, senin performansına göre zamda istediğin bu rakamın üzerine bile çıkarız deyip işe aldılar. 6 ay içerisinde yılbaşı üzeri tahmen edebilirsiniz sağlam iş çıkardım ve sıfır hatasız. zam döneminde maaşım 750 oldu. gittim patrona sordum, ne iş diye. aldığım cevap ama bak biz sana fazla bile zam yaptık, yanındaki elemana hiç zam yapmadık (yanımdaki elemanın işleri hep hatalıydı, zarar ettirdi). bu mudur dedim? evet budur diye cevap aldım, beyaz dosya kağıdına imza attıp kafasına koydum.

bu sektör değişmez, bu sektörü değiştiremezsiniz çünkü işin içinde para var.

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Nazmiye hanım, yazısını 08-04-2009 tarihinde 3 yıl önce yazmış. Zaman ileriyemi akıyor ? geriyemi?

dolmakalem

🌱Yeni Üye🌱
sl nezmıye o kadar yıllık emegınle bu kadar sanssızlık yasaman benıde uzdu su an nerde calıstıgını merak ettım.) meslegı bıraktıgını dusunmemı sagladı bu yazı

mahmutbulut81

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.bezcantauretimi.com
evet size katılıyorum arkadaşlar emeğe saygı yok.
bende müzdaribim bu konudan tabi her bilgisayarı açan ben grafikerim diyor ve tabi buda iş piyasasında olumsuz bir tepki oluşturuyor.bizim sektörde insert veya insört yapıyoruz ama yaptığımız neki iki tane resmi kopyala yapıştır yapıyoruz sanıyorlar.

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
sl nezmıye o kadar yıllık emegınle bu kadar sanssızlık yasaman benıde uzdu su an nerde calıstıgını merak ettım.) meslegı bıraktıgını dusunmemı sagladı bu yazı
tam anlamıyla bırakmadım ama eskisi kadar girişken olduğumu söyleyemem çok iş seciyorum ve freelance çalışmaya devam zaten bu durumda başkalarının istediği koşullarda tam zamanlı çalışmam imkansız;)

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
evet size katılıyorum arkadaşlar emeğe saygı yok.
bende müzdaribim bu konudan tabi her bilgisayarı açan ben grafikerim diyor ve tabi buda iş piyasasında olumsuz bir tepki oluşturuyor.bizim sektörde insert veya insört yapıyoruz ama yaptığımız neki iki tane resmi kopyala yapıştır yapıyoruz sanıyorlar.

bişiy diyim mi nerde işe yaramaz tembel boş beleş adam var hepsi ya grafiker, ya dj, ya bilgisayarcı, yada pazarlamacı:)) kimse yaptığı işe bakmıyo ulem ben bu konuda da beceriksizim demiyo öz eleştiri sıfır!! gerek buraya yazı yazan gerek sitede ki insanların yahut cevremde 10 numara grafik tasarımcıyım diyen kişilerin çalışmalarına bakıyorum da cok zevksiz insanlar bu işi yapıyor diyorum :)) - ha diceksiniz şimdi sen mükemmel misin diye ama en azından ben nolduğumu biliyorum ben matbaa grafikeriyim hatta çoğu zaman müşteri endeksli operatörüm ve bu denli alt düzeyde bi grafiker olmama rağmen bu durumdayım art directorlerin, ajans sahiplerinin halini de siz düşünün diyorum...;)