Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

cemilonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bilisimtasarim.com
kolay gelsin;

ya benim quark expresste çok büyük bir sorunum var ve kimsede çözemedi ne bilgisayarcı nede quarktan anlayan biri ;
sorunum da ; quark express 7.2 kullanıyorum sayfa düzenlemesi yaparken sayfanın altında ve yanında bulunan tools (araç çubukları) sayfada yapraklanma oluyor araç çubukları bir kayboluyor bir geliyor.sayfa üst üste biniyor.ve bu 5 dadikada bir programı kapatıp yeniden açmama sebep oluyor.2 aydınr bununla uğraşıyorum şunuda söyliyeyim ekran kartı sorunlu değil blgisayar da yeni 2 aylık bir bilgisayar bu sorun neden kaynaklanır. bana yardımcı olursan çok sevinirim.yada beni yönlendirisen ,

Aynı anda başka bir program açıksa eğer oluyor. Bende Corel Draw açıkken oluyor. Ben bir kaç defa yeniden kapatıp yeniden açmıştım programı ama sonradan Corel Drawı simge durumuna küçülttüğüm zaman araç çubuklarının geri geldiğini gördüm. Dediğimi gibi diğer çalıştığın programı simge durumuna küçültürsen problem ortadan kalkar sanıyorum. Başka bir çözümü varmı bilmiyorum ama arka planda çalışan bir güvenlik programın varsa ondanda kaynaklanabilir.

yunushaytaoglu

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben visita bilgisyarım quarkxpress yüklenmiyor ne yapabilirim acil yardımmmm

abreah

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba dostum iyi bayramlar, quarkxpress 5.0 da hazırlamış olduğum sayfaları PDF olarak çevirmem konusunda yardımcı olursan çok memnun olurum

locknot

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar Quarkpres 8 de geometrik şekiller pdf te neden kırıklı gözüküyor düzeltmenin bir yolu varsa nasıl düzelte bilirim çok acil arkadaşlar

...grafixo...

🏆Pro Tasarımcı🏆
Quarkexpress indiremiyorum bir süreliğine indirmem lazım bu programı öğrenmek istiyorum beğenirsem alıcam yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Değerli Kardeşim orhancan Verdiğin bilgiler güzel fakat uzunca bir süredir quark kullanıyorum. İndesign'ı bir deneyeyim dedim fakat matematik düzenini (bilirsin) kesirli işlemler yani bunu indesign programında yazdıktan sonra düzeltme yapmak istediğin zaman yeniden yazman gerekiyor. Bu konuda bilgi verirsen sevinirim.

Math magic kullanın indesing 'le uyumlu olan math magic ama
Aradaki uçurumug örün? Quark'a geçtiğimde kazmayla kürekle çalışıyormuşum gibi geliyor bana...

yosun52

🌱Yeni Üye🌱
Acil yardım

Merhaba lisanslı Qark 7,2 de gazete hazırlıyorum. daha önceleri de bir kaç kez aynı hata ile karşılaştım ancak kendiliğinden sorun çözülmüştü. Son sayıyı hazırlaken qark ta sayfayı açtıktan sonra en geç 5 dk içinde resimde görülen ekran geliyor ve kapatmadan ekranı hiç bir şey yapamıyorum sayfada kapadığımda ise qark tamamen kapanıyor. programı yeniden açtığımda ve farklı sayfalarda denediğimde sürekli aynı hata ile karşılaşıyorum.
Bu nedenle gazete baskısı aksadı.
Nedeni ve nasıl çözüleceği konusunda bir türlü net bir şey bulamadım lütfen yardımcı olabilecek arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.
Yardımcı olabilecek arkadaşlar msn ekleyebilirler.
***@hot.
my.php

Moderatör tarafında düzenlendi:

yosun52

🌱Yeni Üye🌱
Resimi ilk msj da yükleyememişim bahsettiğim hatanın resimi
***@hot.
qarkhatagp4.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

payten

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar, Quark 6 kullanıyorum. Font sorunum var. Türkçe fontları bozuyor, ne yapabilirim biri bana yardım ederse çok sevinirim. Normalde türkçe font fakat quark türçe karakterleri bozuyor.

es*

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
nereye yazacağıma karar veremedim soracağım şeyde yardımcı olursanız sevinirim.. kitap yazmaya başladım bir roman. dizgi programı olarak quark önerdiler fakat ne yapmam gerekio bilmiyorum bu işe başlarken bu kadar hiç araştırma yapmadım :( şimdi yardıma çok ihtiyacım var

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Merhaba lisanslı Qark 7,2 de gazete hazırlıyorum. daha önceleri de bir kaç kez aynı hata ile karşılaştım ancak kendiliğinden sorun çözülmüştü. Son sayıyı hazırlaken qark ta sayfayı açtıktan sonra en geç 5 dk içinde resimde görülen ekran geliyor ve kapatmadan ekranı hiç bir şey yapamıyorum sayfada kapadığımda ise qark tamamen kapanıyor. programı yeniden açtığımda ve farklı sayfalarda denediğimde sürekli aynı hata ile karşılaşıyorum.
Bu nedenle gazete baskısı aksadı.
Nedeni ve nasıl çözüleceği konusunda bir türlü net bir şey bulamadım lütfen yardımcı olabilecek arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.
Yardımcı olabilecek arkadaşlar msn ekleyebilirler.
***@hot.
my.php

Merhaba,

bu hatayi durduk yerde mi veriyor? Yoksa bi islem yaptiktan sonra bekleyip mi veriyor.. Bende cok karsilastim bu hatayla ama benimki genelde bi resim kutusu acip icine resim suruklerken falan oluyordu. Quark genelde bu tip hatalar verince masaustune bi kurtarma dosayasi kaydeder, bu dosyayi sag tiklayip quarkla ac yaparsaniz eski calismaniz tekrar geri gelir.

Ama lisansli kullaniyorsaniz Quark`i bu masaustundeki dosyayi size hata mesajinda verilen e-mail adresine yollayin. E-mail de lisans adinizi vs. yazmayi unutmayin.. O da olmazsa silip bi daha yukleyin (hic birsey kalmadigindan emin olun geride)

lemanyak41

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 aydan beri Quark kullanıyorum 7.2 XP

bir gazete tasarımı yapıcam ön ve arka sayfaları renkli iç sayfalar siyah/beyaz
renkli sayfalarda birşey yok ama renksiz sayfalarda sorun yaşamaktayım. resmi siyah beyaza çeviremiyorum picture effects sekmesi aktif değil. bunun başka bir yolu varmı ? yada bu sekmeyi nesaıl aktif hale getirebilirim ? şimdiden teşekkürler..

my.php

https://img105.imageshack.us/my.php?image=hata.jpg

recepgungor

🌱Yeni Üye🌱
Quark dizgi için değil kitabı tasarlamak için gerekli. Önce yazılarını worl gibi herhangi bir programda yaz bitir. Ondan sonra tasarım için quark işine gir.

recepgungor

🌱Yeni Üye🌱
Quark'ta resimlerin renklerini değiştiremezsin. Photoshopta siyah beyaz yap. Quarka öyle çek. Ya da sen renkli olarak çalış, film çıkışında o sayfaları siyah beyaz çıkarabilirsin.

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 aydan beri Quark kullanıyorum 7.2 XP

bir gazete tasarımı yapıcam ön ve arka sayfaları renkli iç sayfalar siyah/beyaz
renkli sayfalarda birşey yok ama renksiz sayfalarda sorun yaşamaktayım. resmi siyah beyaza çeviremiyorum picture effects sekmesi aktif değil. bunun başka bir yolu varmı ? yada bu sekmeyi nesaıl aktif hale getirebilirim ? şimdiden teşekkürler..

my.php

ImageShack - Image Hosting :: hata.jpg

resimleri siyah beyaza cevirmenize gerek yok. butun sayfalari renkli yapin matbaya gonderirken siyah beyaz sayfalarin adlarinin yanina S&B ya da siyah&Beyaz eklerseniz matba onlari siyah beyaz cikarir. Ayrica CMYK kodlarini da sayfaya koymayi unutmayin cunku matbaa o kodlara gore calisir.

roknorinto

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.askingungor.com
Merhaba.
Quark Express 7 sürümünde bir resmi metin alanının içine nasıl gömebilirim? Yani metin kaydırıldıkça resimlerin de birlikte kaymasını nasıl sağlarım? Bilgisi olan arkadaş yardım ederse sevinirim...

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Merhaba.
Quark Express 7 sürümünde bir resmi metin alanının içine nasıl gömebilirim? Yani metin kaydırıldıkça resimlerin de birlikte kaymasını nasıl sağlarım? Bilgisi olan arkadaş yardım ederse sevinirim...

Resimle metni gruplamayi dusundunuz mu? Resim ve metne tikladiktan sonra ctrl+g ye basarsaniz metin ve resim gruplanir ve ikisini de nereye cekerseniz oraya gelir...