Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar ben quarkta font sorunu yaşıyorum. her ayarı yapmama rağmen formatlamadan sonra pdf olarak yazdırınca bazı fontları hâlâ tanımıyor. ne yapabilirim
Mrb Ben Bi Gazetede Çalışıyorum İlerde Quarkla Yapabileceğim Başka İş War Mı Diye Sorcaktım Gazeteciliği Uzun süre Yapmak Gibi Bir Niyetim Yok ta Ondan
QuarkXPress'te resme çift tıkladığım zaman resmin adını-koordinatlarını vs. vermezi lazım ama hiç bir hareket olmuyor. Sebebini bileniniz var mıdır acaba?
Hayır, resmin tanım alanı değil benim yaşadığım sorun... Resmin üzerine yazı imlecindeyken çift tıklandığında, resmin adını ve koordinatlarını belirten bir ekran çıkar. Hatta bu ekrandan resmi açabilirsin, değişiklik yapılmışsa, update'leyebilirsin...
Quark 7.3 kullanıyorum. quarkta çalışırken bilgisayarım kitlendi Kapatıp açmak zorunda kaldım. Kitlenmeden önce iki dosya üzerinde çalışıyordum. Dosyanın birinde herhangi bir problem olmadı. Ama birini açarken "This document cannot be opened by this version of QuarkXpress. [16]" hatası veriyor ve dosyayı açmıyor? bi çözümü var mı dosyayı kesinlikle açmam gerekiyor...
quarkı kaldırıp tekrar yüklemeyi denediniz mi sorunu tam olarak bilmiyorm ama basım sıkısınca yaptığım iki sey var quarkı kaldırıp tekrar kuruyorum yada sistemi 1 gün geriye yüklüyorum
slm... adana'da yerel bi gazetede çalışıyorum... elimde yüksek versiyonlar olmasına rağmen 3.32'de çalıışıyordum. daha pratik geliyo nedense... şimdi kendimi yavaş yavaş 7.0'a adapte etmeye çalışıyorum ama onda tireleme yok. ya da var ben beceremiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Tireleme yapamazsınız... yanlış hatırlamıyorsam her dil için 350 euro gibi bi para ödemen ve plugin indirmen gerekiyo. cracklı varmı diye sorarsan bildiğim kadarıyla yok... (Tireleme olayını icat eden Zaman Gazetesidir)
Arkadaşlar merhaba. Ben gazeteciyim daha doğrusu adayı Sizlerden ricam olucak. Sayfa edütörlüğünü öğrenmek adına gazete sayfası tasarlamak istiyorum. ama tahmin edersinizki quarkexpressi bi türlü kuramıyorum. vinzipi kurdum. quark da kuruldu ama açılırken hata veriyor. error bu arkadaşlar " unable to locate device driver for hardware key. please re-install drivers using quarkexpress passport installer " ne yapmam gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler
benim Quark'ta bi sorunum var.7 yıldır kullanıyorum ama artık bıktırdı. neyse sorunum şu : ağ üzerinden birbirine bağlı 7 bilgisayarımız var ve her birince gazete sayfaları yapılıyor. bir bilg.'da hazırlanan sayfayı diğer bilg. da açınca haberlerin son bir iki satırı yok oluyor (yani devam veriyor, yazı kutusuna sığmıyor)
Örnek: ğ üzerinden birbirine bağlı 7 bilgisayarımız var ve her birince gazete sayfaları yapılıyor. bir bilg.'da hazırlanan sayfayı diğer bilg. da açınca haberlerin son bir iki satırı yok oluyor Örnek: ğ üzerinden birbirine bağlı 7 bilgisayarımız var ve her birince gazete sayfaları yapılıyor. bir bilg.'da hazırlanan sayfayı diğer bilg. da açınca .... sizce neden dir bu sorun ve bi çözümü var mıdır? çünkü az önce patronum olamaz diye bas bas bağırınıyordu. kendimi anlatamadım. yardım lütfennn :crying:
Benim tahminime göre text alanları içine sığan bilgisayardaki font ile diğer bilgisayarlardaki aynı isimli font birbirleri ile tutmuyordu. Yani A isimli bilgisayardaki Helvetica fontu ile B isimli bilgisayardaki yine aynı adlı Helvetica fontunun yapısı farklı olabilir. Başka bir şeyde aklıma gelmiyor... Denemekte fayda var. Tüm bilgisayarlara aynı fontu yükleyin derim ben.