Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

locknot

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben Quarkxpress te bir kitap yazıyorum
pdf çıktısından yazıcıya gönderdiğim zaman kağıt üzerinde yazdıklarımı göremiyorum
bunun nedeni ne olabilir lütfen çok çok çok çok çok acil..

Son düzenleme:

SONEA

🌱Yeni Üye🌱
QuakExpress'in tüm sürümleri ile ilgili sorunlarla karşılaşan arkadaşlara buradan elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.Maksat insanlık

Merhaba... Quarkta 5 beta'da ctrl+z bir defa çalışıyor sadece her hangi bir ayarı varmı serbest kullanabilmek için yardımcı olurmusunuz?

buradan indireceğin word dokümanı içerisinde 6.0 kısayolları var. işini göreceğini sanıyorum

RapidShare: Easy Filehosting

merhaba bende kısayollar konusunda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olabilirmisin?:( quark 5 var elimde...

Moderatör tarafında düzenlendi:

SONEA

🌱Yeni Üye🌱
yazı alanı açtıktan sonra ctrl+b tusuna bakarsanız orda değer çıkar sanırım 0 ona isetiğinezi göre 1-2-3 ... vs gibi yazarsanız cerceve vermis olursunuz.
yazıyla çercevenin de iç içe gecmemesi isin ctrl+Shift+f tusuna bastığınızda karsınıza bi menü çıkar
left İndent 2
first line
rignht indent 2

yaparsanız cerceve ile yazının arasını biraz açmıs olursunuz....

merhaba.. ben quark 5 kullanıyorum.. ctrl + b ile yazıya çerçeve verdim fakat itemi ctrl + shift + f tuşu ile veremiyorum başka yolunu söyleyerek yardımcı olabilirmisin?

nietzche30

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar 7,2 yada 8 sürümünde tireleme sorununu kesin olarak nasıl çözeriz yardımcı olursanız şimdiden sevinirim selamlar

melsa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mac'de Quark kullanmak

Quark programını pc'de kullanmayı biliyorum. ama mac de öğrenmem gereken çok şey var. bana yardımcı olacak birileri varmı mesela matematiksel işlemleri yazabilmem için hangi programı kullanmam lazım ve nasıl kullanırım math magic diye bir programın trialini indirip denedim ama yazdığım işlemleri bir türlü Qurka atamadım.. yardımlarınıza ihtiyacım var.

sule_ebrar

🌱Yeni Üye🌱
indesing deneme sürümünü nasıl bulabilirim ben freehand az coreli ise biraz daha iyi biliyorum ama şimdi denildiği gibi illüstransyon ve indesing kullanılıyor bu iki programa hakim değilim yardımcı olabilir misiniz bu iki program nasıl basit midir_?

nesrinun

🌱Yeni Üye🌱
macosX quark 6.1 kurarken hata veriyor

quark 6.1 kurarken şu hatayı veriyor

installationwas successful. If you are finished, click quit to leave the installer if you wish to perform addional instalations, click continue.

altinnokta

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.nokta2000.com
Dizgi programlarında yasanan sorunları paylasalım
Örnegin: Quark 7
Bugüne kadar Quark'da matematiksel formüller yazmak için MathType kullanmışımdır.
Bu tarz programlarda yaptığım, gerekli matematiksel işlemleri orada yazıp "Copy" yapıp ardından Quark'da resim alanı içine "Paste" etmekti.

Quark 7 öncesinde sorunsuz olan işlem

Quark 6'dan görüntüsünü aldığım ve kırmızı alan içinde belirttiğim yazı MathType'da yazıldı ve bahsettiğim yöntem ile buraya getirildi. Bu yazı "PICT" formatında orjinal resim dosyası olmayan bir resim aslında. Ama ekranda göründüğü üzerede Çıktıda bir fonttan farkı yok. Üstelik alan içinden tekrar gerekli değişiklikleri yapılabiliyor

Quark 7 ve 8 de problemli olmaya basladi

Aynı dosya Quark 7'de açılıyor. Bi bakıyoruz "PICT" formatı bozuk görünüyor. Bozuk görünmesinden ziyade, baskıda da kırık-çamur gibi çıkıyor.

Quark 6 ve 7'nin tüm preferences ayarlarını karşılaştırdım, 7'ye ait yenilikleri inceledim ama bir türlü sebebini bulamadım. Elma Bilgisayar'a sordum nedeni hakkında fikirleri yoktu.

Quark 4'den 6'ya doğru zıplarken bile böyle bir anormallikle karşılaşmamıştım.

Son olarak belirteyim, MathType'da yazdığımızı EPS olarak kaydedip alana çekme şansımız da var, bunda bir problem olmuyor ama bu benim için tam bir deli işi olur. Geriye dönük belkide 30 bin tane resim alanından yazıyı geri al EPS kaydet.......

Şimdi durum hakkında fikir sahibi olabilecek veya yabancı forumlarda, orada burada bu sorunu duymuş, sebebini bilen biri var mıdır? Paylaşmak istedim

feveran2007

🌱Yeni Üye🌱
merhaba quark 8 deki çalışmamızı quark 6 da açmak için ne yapmamız gerekiyor
teşekkürler

kimyaegr

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar PC için ;

swiss a

swiss de plain

swiss d

Itc avance a plain

bu fontları arıyorum..

ayrıca bu arada bazı buldugum fontları Program files>>Quark>>Required Components>>font klasörünün içine taşıdım ama görmedi program heralde yanlış yere koyuyorum...

ne yapabilirim?

ZaMaRKoS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kimyager dostum CorelDraw 13'de güzel bi program var "Bitstream Font Navigator" Burdan fontları seçip pc'ne yüklüyorsun çok güzel belki işine yarar benim çok hoşuma gitti... Genelde benim burddan yüklediğim bütün fontları görüyor Quark bütün sürümler... Swis'in bütün Tr Versionları mevcut Pm'den irtibata geçersen yardımcı olabilirim :)

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Kimyager dostum CorelDraw 13'de güzel bi program var "Bitstream Font Navigator" Burdan fontları seçip pc'ne yüklüyorsun çok güzel belki işine yarar benim çok hoşuma gitti... Genelde benim burddan yüklediğim bütün fontları görüyor Quark bütün sürümler... Swis'in bütün Tr Versionları mevcut Pm'den irtibata geçersen yardımcı olabilirim :)

ZaMaRKos merhaba, Swis fontları için PM yoluyla yardım etmeniz forum kurallarımıza uygun değil.
kimyaegr üyemiz bu linkte font isteğini yaptı.
https://www.grafikerler.net/font-istek-yardim-t629.html
O konu içinde fontları paylaşabilirsiniz.

ZaMaRKoS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kusura bakma bilmiyordum kuralları öğrenmem lazım o zaman :)

locknot

🌱Yeni Üye🌱
benim sorunum Quark 8 de birtane saysal soru bankası hazırlıyorum sayısal ifadeleri yerleştirmek için picture content kutusu açıyorum sayfanın altında kurum sahibinin logosu var ve kutuların içindeki boyayı kaldırmama rağmen pdf çıkışında kutuları boyalı gösteriyor.
bu sorunu çözmemde bana yardımcı olabilirmisiniz.

ZaMaRKoS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yaptığın PDfyi siteye yüklersen yardımcı olabilirim ama anlattığın dan bisi anlamadım :(

mfsaltik79

🌱Yeni Üye🌱
kolay gelsin;

ya benim quark expresste çok büyük bir sorunum var ve kimsede çözemedi ne bilgisayarcı nede quarktan anlayan biri ;
sorunum da ; quark express 7.2 kullanıyorum sayfa düzenlemesi yaparken sayfanın altında ve yanında bulunan tools (araç çubukları) sayfada yapraklanma oluyor araç çubukları bir kayboluyor bir geliyor.sayfa üst üste biniyor.ve bu 5 dadikada bir programı kapatıp yeniden açmama sebep oluyor.2 aydınr bununla uğraşıyorum şunuda söyliyeyim ekran kartı sorunlu değil blgisayar da yeni 2 aylık bir bilgisayar bu sorun neden kaynaklanır. bana yardımcı olursan çok sevinirim.yada beni yönlendirisen ,