Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

yeni__mezun

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben quark cd si aldım bir arkadaşımdan pc me yükledim ama kuramıyorum. nasıl kurulacak bilen varmı? sadece quark diye dosya var ve içinde bir sürü ıvır zıvır anlamadığım şey var nasıl kurulacak bu? settings filan da yazmıyor! yardım lütfen...

asia minor

🌱Yeni Üye🌱
Quark'ın setting özelliği yok.
Direk bilgisayara sürükleyin. Programın olduğu ikon var, onu açınca açmış oluyorsunuz.

yeni__mezun

🌱Yeni Üye🌱
birşey daha sorcam. şimdi ben yeni sayfa açıp çalışmaya başlıycam fakat standart bir gazete sayfası tasarlamak için hangi ebadı kullanmalıyım??

yeni__mezun

🌱Yeni Üye🌱
evet gözümden kaçmış. fakat o cümlenin sonundaki ünlem ne anlama geldi pek anlayamadım ben!!!!

yine de teşekkürler

yeni__mezun

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar farklı fontları quark programına nasıl yükleyebilirim bilen varmı?

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
arkadaşlar farklı fontları quark programına nasıl yükleyebilirim bilen varmı?

Fontlari quarkxpress`e yuklemiyorsunuz, fontlari bilgisayariniza yukleyip quarkxpress`te kullanabilirsiniz. Bunun icin: C:\WINDOWS\Fonts dosyasina yuklemek istediginiz butun fontlari yukluyorsunuz hepsi bu kadar. Eger Quarkxpress aciksa kapatip tekrar acin yeni fontlar gozukecektir...

purple_cat

🌱Yeni Üye🌱
quark 8.0'ı yeni kurdum. Tireleme sorunu var gibi tireliyor gibi görünüyor ama özellikle paragrafın alt kısımlarına doğru tireleme daha bozuk. Yardımcı olabilir misiniz

orientrap

🌱Yeni Üye🌱
selamlar QuarkXpress 8 kullanıyorum daha önce 6.5 da çalıştım hala alışamadım 8 e neyse

benim sorunum yazı yazarken enter tuşuna basıyorum aşağıya inmiyo bilmem kaç metre uzağa gidiyor çözemedim bi yardımcı olsanız

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
selamlar QuarkXpress 8 kullanıyorum daha önce 6.5 da çalıştım hala alışamadım 8 e neyse

benim sorunum yazı yazarken enter tuşuna basıyorum aşağıya inmiyo bilmem kaç metre uzağa gidiyor çözemedim bi yardımcı olsanız

yazı alanını değiştir derim sana yazı alanından veya yazı karakterinden kaynaklı bir sorun olabilir...
belki de yazı karakterlerininin satır araları çok fazla olabilir...

yani yazın 12 punto ise satır aran da 13 punto yap

eger bunlarda bi sorun göremiyorum dersen o zaman programını tekrar kur....

quark 8.0'ı yeni kurdum. Tireleme sorunu var gibi tireliyor gibi görünüyor ama özellikle paragrafın alt kısımlarına doğru tireleme daha bozuk. Yardımcı olabilir misiniz

kuark 8 in multileagune mi yani bir çok dili destekliyor mu... birde karakter düzeninden dili türkçe yaptın mı sonra yazıyı seç komut sift F tuşlarına bas ve çıkan düzende H&J ayarlarını normalden wery diye bi yer var orda istediğin gibi tireleme ayarlarını yapabilirsin... ins anlatabilmisimdir.. anlatma kabiliyetim pek yoktur da .:tongueout:

eger cozemessen benimle iletisime geçersin... kolay gelsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

orientrap

🌱Yeni Üye🌱
yazı alanını değiştir derim sana yazı alanından veya yazı karakterinden kaynaklı bir sorun olabilir...
belki de yazı karakterlerininin satır araları çok fazla olabilir...

yani yazın 12 punto ise satır aran da 13 punto yap

eger bunlarda bi sorun göremiyorum dersen o zaman programını tekrar kur....

yok hocam olmadı birde yeniden kurayım yazarım sonra teşekkürler ilgilendiğin için

yok hocam olmadı birde yeniden kurayım yazarım sonra teşekkürler ilgilendiğin için

Arkadaşlar bilgisi olan varmı halledemedim daha proğramı yeniden kurdum olmadı :sadsmile: resim upload ediyorum bi baksanız

cümlenin sonunda enter basıyorum diğer satıra geçiyor metin

Moderatör tarafında düzenlendi:

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟

Arkadaşlar bilgisi olan varmı halledemedim daha proğramı yeniden kurdum olmadı :sadsmile: resim upload ediyorum bi baksanız

cümlenin sonunda enter basıyorum diğer satıra geçiyor metin

bi de arkadasim bu sorun sundan da olabilir... klayyenin numara tarafındaki enter tuşu ikinci satıra geçirme işi yapıyor... büyük enter tuşunu kullanmayı dene alta inmek için... yoksa böyle bir sorun enteresan yani.:)

orientrap

🌱Yeni Üye🌱
bi de arkadasim bu sorun sundan da olabilir... klayyenin numara tarafındaki enter tuşu ikinci satıra geçirme işi yapıyor... büyük enter tuşunu kullanmayı dene alta inmek için... yoksa böyle bir sorun enteresan yani.:)

yaa nasıı aklıma gelmedi bee :angel: kardeş saol yaa benim büyük enter bozuk yeni bir klavye aldıktan sonra sorunum düzelcek inşallah allaha emanetsin :smile:

sebo16

🌱Yeni Üye🌱
quarkın vistada sorunsuz çalışması için ne yapmalıyım yada vistada hangi sürümü sorunsuz çalışır yardımcılı olursanız sevinirim...Şimdiden teşekkürkler...

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
quarkın vistada sorunsuz çalışması için ne yapmalıyım yada vistada hangi sürümü sorunsuz çalışır yardımcılı olursanız sevinirim...Şimdiden teşekkürkler...

kuarkın vista sürümünü kullanman gerekir... 7.31 ve 8 kuarkta sorunsuz çalışılor... ama bana sorcak olursan tavsiyem 7.31 multi leagune....

iyi calismlar...

rngn

🌱Yeni Üye🌱
merhaba,

quarkxpress 6.0 kullanıyorum ama çok deneyimli değilim. Pc üzerinde çalışıyorum 2 sorum olacak
1. objeleri hareket ettirdiğimde ya da herhangi bir komut verdiğimde "out of memory (-108)" mesajı veriyor. Nedenini anlayamıyorum :S
2. ise.. metin içerisinde bullet kullanmak istiyorum ama nereden ekleniyor bir türlü bulamadım... yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..