Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba,

quarkxpress 6.0 kullanıyorum ama çok deneyimli değilim. Pc üzerinde çalışıyorum 2 sorum olacak
1. objeleri hareket ettirdiğimde ya da herhangi bir komut verdiğimde "out of memory (-108)" mesajı veriyor. Nedenini anlayamıyorum :S
2. ise.. metin içerisinde bullet kullanmak istiyorum ama nereden ekleniyor bir türlü bulamadım... yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

birinci sorun

aut of memory hatası bellek hatası... resimlerin jpgRGB ve çok büyük ise hareket ettirddiğinde programın belleği yetmiyor olabilir veya bilgisayarın programa ayırdığı bellek az olabilir...

ikinci sorun metinler içerisine bulletten kastın resim ise yazının istediğin yerine resim alanı açıp komut e ile resimlerini çağırabilirsin sonra komut T ile item vererek yanlarından akıtmayı sağlayabilirsin.. ins anlamışımdır... :):wink:

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
Arkadalar merhaba, sitede yeniyim bi konu mu açmam gerek ya da bu quarkta sorunlar başlıklı konuya yazmam mı gerek bilmiyorum ama ben yazıyorum şu an :) bir kitap iç tasarım çalışmasında karşılaştığım bir sorunu paylaşmak ve fikir almak istiyorum, şablon sayfa ile çalışılacak bir tasarımdı, karşılıklı şablon sayfalar.. Mizampajı açarken otomatik metin kutusunu ilk etapta tıkladığınızda sayfalarca metinde girseniz quark gereği kadar sayfayı peşpeşe ekliyor ve metni tamamiyle yapıştırmış oluyorsunuz, resimlerinizi ekelediniz vs... ya da elinizle yazsanız da aynı şey yeniden sayfa eklemenize gerek kalmıyor. Ama benim daha sonra metnin icine bir yere bir paragraflik yazi daha eklemem gerekti,,,,diyelim 20.sayfaya metin giricem yazıların 21. 22. 23 diye sayfalarda devam etmesi gerekirken araya bir tane sayfa numarası olmayan boş şablon sayfa ekliyor, düzen bozuluyor, eklediği bu boş sayfayı silemiyor musunuz? Ya sona atmaniz gerekiyor ki bu da sağlıklı olmamıştı o zaman. Bu durumu zor bir şekilde atlattım. Yaptıklarımı kaydetmeden yeniden başa dönerek. Sebebi ne olabilir fikri olan ya da başına gelen var mı? Ne yapılması ya da yapılmaması gerekir?

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
hmmm anladım...
hocam Araya sayfa eklemesinin sebebi sablonunuzda deyelimki özet kısmı yada konunun baslığı vs.. tarzında bölümleri yazmak için sayfanın herhangi bir yerine yazı alanı acarsınız... bu yazı alanına yazı metni şayet sığmazsa kendisi dediğiniz gibi otomakit olarak baska sayfa ekler ve yazı ordan devam eder... buda genellikle quark dökümanınızın o an için yazının bittiği en son sayfanın pesine ekler ....
sizde sonradan dökümanınızın asıl metin kısmına yazı ekleidğinizde doğal olarak sayfa ekleyerek devam ettiği için o araya eklenen sayfaya yazı gelmez bir sonraki sayfadan devam eder...
eğer ki sayfa tamamen bos duruyorsa arada muhtemelen yazı Özet kısmı dediğim yere fazla gelmistir tireleme yada fazlalıkları aldıktan sonra ilk sayfaya sığacak sekile gelmis olabilir ve o eklediği sayfada bos olarak kalır... O boş sayfada Özet kısmına ait olduğu için icerisine makalenin yazısı gelmez...
Pc de nasıl tam olarak hatırlayamıyorum ama MActe shift+F10 yaptığınız taktirde sağ tarafta sayfaları görürsünüz o bos olan sayfayı bulup üzerine tıklayıp üst kısımdaki çöp kutusuna benzer simgeye tıklamanız yeterlidir... sadece o sayfayı aradan çıkarmıs olursunuz...
umarım yardımcı olabilmişimdir

Daha farklı sebepleride olabilir fakat genel olarak karsılasılar sebep bu bendede oluyor çünkü :)

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
Quarkxpress 8 yardım

Merhabalar,

Bu programda henüz yeniyim, eğitim kitabından yardım alarak öğrenmeye çalışıyorum ancak kitap Quarkxpress 7, ben ise Quarkxpress 8'de çalışıyorum..Komutlar aşağı yukarı aynı pek bir fark yok ama Measurements paletindeki "cols" alanından bahsediliyor kitapta..Fakat benim programda öyle cols diye bir alan yok:worried: Metin kutularını sütunlara bölmeye çalışıyorum ama yapamıyorum:sweating: Lütfen biri yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
Acil yardım lazımdı ama ben şimdi kurcalaya kurcalaya buldum:rofl:

Umarım bu program beni zorlamaz:S

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
''Özet kısmı dediğim yere fazla gelmistir tireleme yada fazlalıkları aldıktan sonra ilk sayfaya sığacak sekile gelmis olabilir ve o eklediği sayfada bos olarak kalır... O boş sayfada Özet kısmına ait olduğu için icerisine makalenin yazısı gelmez..'' BU KISMI TAM ANLAYAMADIM??? BİR DE EVET WINDOWS DA ONU SILMEYE CALISTIGIMDA SILMEDI :(

BU ARADA BIR SORU DAHA SORABILIR MIYIM BUNU NETLESTIRINCE

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
Yazayım ben diğer soruyu da o halde, diyelim 400 sayfalık kitaba 100er sayfalık farklı şablonlar çalışcam diyelim. Quarkta şablon sayfa tanımlarken-sayfa numarası da tanımladı iseniz quark şablon sayfaları tanıyor ve 1 den itibaren sayfa numarasını atıyor kendi. Ama ben diyelim bu sayfa numarasının 100 den başlayıp 101 102 ve 200 e kadar gitmesini istiyorum, bunun için nasıl bir tanımlama yapmak gerekir quarkta?
Şimdiden tşk ederim yardımlarınız için...

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
''Özet kısmı dediğim yere fazla gelmistir tireleme yada fazlalıkları aldıktan sonra ilk sayfaya sığacak sekile gelmis olabilir ve o eklediği sayfada bos olarak kalır... O boş sayfada Özet kısmına ait olduğu için icerisine makalenin yazısı gelmez..'' BU KISMI TAM ANLAYAMADIM??? BİR DE EVET WINDOWS DA ONU SILMEYE CALISTIGIMDA SILMEDI :(

BU ARADA BIR SORU DAHA SORABILIR MIYIM BUNU NETLESTIRINCE

anlatması zor olan birsey bu galiba :D tekrar anlatmaya calısayım..
Simdi kitabımızın en bas kısmına ayrı bir alan açtık özet veya yazar ismi calıstığı yer veya ünvanı gib iseyleri ayrı alan icerisinde yazıyoruz.... ve yazdığımız yazı bu alana fazla geldi bu durumda otomatik olarak kendisi sayfa ekler ve bu sayfayı hemen o sayfanın pesine deildi var olan bütün sayfaların veya yazının son bittiği sayfanın pesine ekler... Sonra siz bu bas kısımdaki yerlerle oynama yaptığınızda yada biryerlerinde silme islemi yaptığnızda fazla geldiği için eklenen (yani bos gözüken) sayfaya giden yazılar doğal olarak ilk sayfaya gecer ve bu eklenen sayfa bos gözükür arada bos sayfa olarak kalır ....
silinmeme nedenide muhtemelen bu bos gözüken sayfada enter bosluğu olabilir yani ilk en bastaki yazar özet veya çalıstığı kurumla ilgili bilgileri yazdığımız sayfa ile tamamen bağımsız hale gelmediği zincirle bağlı olduğu için silinmez bu bos sayfanın tamamen space bosluğu bile olmadan bos olduğunu kesinlestirin sonra silmeye calısın silmesi gerekir... genelde karsılasılan bir sorun bu zaten
(Not= sabahki yazımda Shift f10 demisim aceleyle orası sadece f10 olcak )

Merhabalar,

Bu programda henüz yeniyim, eğitim kitabından yardım alarak öğrenmeye çalışıyorum ancak kitap Quarkxpress 7, ben ise Quarkxpress 8'de çalışıyorum..Komutlar aşağı yukarı aynı pek bir fark yok ama Measurements paletindeki "cols" alanından bahsediliyor kitapta..Fakat benim programda öyle cols diye bir alan yok:worried: Metin kutularını sütunlara bölmeye çalışıyorum ama yapamıyorum:sweating: Lütfen biri yardımcı olabilir mi?

F9 yaptığınız zaman altta küçük bir bölüm açılır orada yazar cols diye oraya istedğiniz değeri verebilirsiniz...
Elimden geldiğince yarrdımcı olmaya çalısırım...
Yazayım ben diğer soruyu da o halde, diyelim 400 sayfalık kitaba 100er sayfalık farklı şablonlar çalışcam diyelim. Quarkta şablon sayfa tanımlarken-sayfa numarası da tanımladı iseniz quark şablon sayfaları tanıyor ve 1 den itibaren sayfa numarasını atıyor kendi. Ama ben diyelim bu sayfa numarasının 100 den başlayıp 101 102 ve 200 e kadar gitmesini istiyorum, bunun için nasıl bir tanımlama yapmak gerekir quarkta?
Şimdiden tşk ederim yardımlarınız için...

Tam olarak anlamadım sayfa numaramız 101 den mi baslasın istiyoruz 1 den değilde???

Son düzenleme:

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
Evet evet 1 den değil de benim istediğim sayfa numarasından başlasın istiyorum.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
üstteki menulerden page ordanda section.... oraya istediğiniz sayfa numarasını yazabilirsiniz

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
Evet bu süper oldu gerçekten teşekkürler, birçok aslında bir tuşa bakıyor ama tecrübe istiyor... Yalnız bir önceki sorunda hala takıldığım bir nokta var onu ben net ifade edemedim. Netleştirdiğimde tekrar yardım isteyebilirim. Sayfa numaraları için de tekrar tşkler...

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu :)

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
Evet, tşkler. Çok sağolun ilerleyen zamanlarda da illaki olacaktır.

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
yardım

yine ben:smile:

Acaba sorularımın çok basit cevapları mı var bilemiorum ama ben niye bu programda bu kadar zorlandım anlayamıorum:sadsmile:

Şimdi bi soru daha: Resim eklemek için resim kutusu oluşturup File menüsünden Import picture + indirdiğim dosyalardan birini seçmem gerektiği yazıyor bu kitapta..İstediğim resmi nereden indircem ben buraya bi türlü çözemedim:crying: çok mu komik sorular soruorum acaba:worried:uff

Son düzenleme:

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
yine ben:smile:

Acaba sorularımın çok basit cevapları mı var bilemiorum ama ben niye bu programda bu kadar zorlandım anlayamıorum:sadsmile:

Şimdi bi soru daha: Resim eklemek için resim kutusu oluşturup File menüsünden Import picture + indirdiğim dosyalardan birini seçmem gerektiği yazıyor bu kitapta..İstediğim resmi nereden indircem ben buraya bi türlü çözemedim:crying: çok mu komik sorular soruorum acaba:worried:uff

İndirecegim derken???? biraz daha acar mısınız bunu

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
İndirecegim derken???? biraz daha acar mısınız bunu

yani şimdi ben bu programı eğitim kitabından öğrenmeye başladım 2 gün oldu daha yeni..metin ekleme vs.olaylarını geçtim şimdi resim eklicem.İlk önce resim kutusunun çizilmesinden ve İmport picture komutundan resim seçilmesinden bahsediliyor..İmport picture'da kayıtlı bir resim yok ve ben bu sayfaya nasıl resim ekleneceğini anlamadım:sadsmile:

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Ctrl+E yaparsanız rsmi nerden alacagını sorar size... yerini gostermeniz yeterli...

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Resim çağırmak için ilk önce içi dolu yani resim kutucuğu açıyorsun. Sonra kutuyu seç mac ise elma+e komutu pc ise ctrl+e komutu ver. Kullanacağın resim sayfana eklenecektir. Son sürüm Quarklarda kullanmak istediğin imagı direk sayfanın içine sürükle bırak yöntemi olduğunu da duymuştum.

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkürler yaptım şimdi:blush:

Ben bu quark ı öğrenene kadar çok şişiririm kafanızı:giggle:

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
bildiklerimizi paylasmaya hazırız biz :)