Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkürler o zaman:)

Peki işi bilen olarak size sorayım: Bu program kitap yardımıyla öğrenilebilir mi?

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
sana ve istemene bağlı... ama öğrenmenin yanında tecrübede gerek :)
kendi adıma söyleyim ilk öğrendğim zamanlarda çok camur çiğnedim çok saç bas yoldum hep bi yerlerden bir sorun çıktı ve kendi basıma çözmek zorundaydım... Erken zamanda ağır yük almıstım omuzlarıma :)
Her bir sorunun tecrübe olarak dönecek sana

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öyle umuyorum teşekkürler:)

Kendi kendime öğrenemeyeceğimden bahsettiler, şimdide böyle küçük problemleri bile çözemediğimi farkedince moralim bozuluyor:sadsmile:
Keşke okullarda quark'ta öğretseler...

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
moraliniz bozmana gerek yok ki.. üzerine hep birseyler koyarak gittiniz takdirde sorun olmayacaktır bi kaç ay sonra ilk günlerle o günkü durumunu göz önünde bulundur yine aynı yerde duruyorsan moralin bozulsun :) eğer ki baya yol katetmişsen durmak yok yola devam :D
bu forumda herkez elinden geldğince birbirine yardımcı olmaya calısıyor her sorunuzu cekinmeden sormalısınız.

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, quarkta index nasıl oluşturabilirim, ama hem başlık hem de alt başlık şeklinde bir index yapmak istemiş olsam nasıl yapabilirim? Şimdiden tşkler.

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, gerçi index oluşturma için kimse dönmemiş ama :( bir şey daha soracaktım, quarkta çalışırken şablon sayfadan eklerken şöyle bir uyarı geliyor, ''BU İŞLEMİ GERÇEKLETİRMEK İÇİN YETERLİ DİSK ALANI YOK.İLK ÖNCE BELGENİZİ KAYDETMEYE ÇALIŞIN'' bir kaç kez üstüste denedim, aynı uyarı ve sonra da bana boş bir sayfa açıyor. Çalışmayı yeniden açıp kapatmam gerekiyor tekrar şablon eklemek için. Bunu neden yapıyor olabilir ve ilerde sorun yaratır mı? Şimdiden çok tşk ederim gelecek yardımlarınız için.

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
uyarı için yardımmmmm!

Arkadaşlar uyarı için yardım edecekkimse var mı şu an:(

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar merhaba, gerçi index oluşturma için kimse dönmemiş ama :( bir şey daha soracaktım, quarkta çalışırken şablon sayfadan eklerken şöyle bir uyarı geliyor, ''BU İŞLEMİ GERÇEKLETİRMEK İÇİN YETERLİ DİSK ALANI YOK.İLK ÖNCE BELGENİZİ KAYDETMEYE ÇALIŞIN'' bir kaç kez üstüste denedim, aynı uyarı ve sonra da bana boş bir sayfa açıyor. Çalışmayı yeniden açıp kapatmam gerekiyor tekrar şablon eklemek için. Bunu neden yapıyor olabilir ve ilerde sorun yaratır mı? Şimdiden çok tşk ederim gelecek yardımlarınız için.[/QUOTE

sablon sayfadan kastın master sayfa değil mi.. master sayfanda yapılanlar guruplu ise böyle sorunlar verebiliyor diye biliyorum... biraz quarkkın cahilli diyelim.. sablonun eğer gruplu ise grubunu çöz dene eğer yine olmazsa bu sefer masterdeki sablon sayfandaki yazı alanları komple sil yeniden aç.. düzeleceğini umuyorum... iyicalismalar

cvd.oz

🌱Yeni Üye🌱
serhendi merhaba, tsk ederim oncelikle ama, evet sablon sayfa masterpage oluyor, dogru, gruplama dediginizi anlayamadım, ama karsılıklı bi masterpage benim kullandıgım yazı alanlarını ben kendım her sayfa icin ayrı ayrı acarak gidiyorum, sablon aynı ama yazılar her sayfada farklı? hani burada grup dediginizi anlayamadım :( diyelim boyle yapmaya dvm edior, ben kapatıp prog. yeniden actıgımda sorun duzelior, ama ilerde bi sorun yaratırmı, ne bilim pdf e cevirirken mesela???

peynirce

🌱Yeni Üye🌱
quarkxpress de corelden clipart export edildiğinde zeminli geliyor. o beyaz zemini yok etmek için ne yapmam gerekiyor bu arada kullandığım program quarkxpress 7,31 türkçe sürümü bir fikri olan varmı

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Freehand'de .eps kaydettiğiniz zaman zeminsiz kullanabilirsiniz fakat corelde nasıl olur bilmiyorum... eps kaydetme şansınız varsa deneyin bakalım...

peynirce

🌱Yeni Üye🌱
kullandığım clipartlar corel in cdsi olduğu için daha çok coreli kullanmayı tercih ediyorum ama dedim ya işte eps yaptığımda corelde zeminle geliyor ancak illistrationa ai formatinda cağırıp tekrar illistration formatında eps yaparsam sorun yok ama bu yöntem çok uzun daha kolay bir yöntemi olmalı yaaa :(

IsCosH

🌱Yeni Üye🌱
Soru Bankası

ÖSS hazırlık Geometri Soru Bankası dizeceğim. Uzun yıllardır Quark kullanıyorum, Ama geometri çizimlerini İntelli draw diye bi programda çizip yapıştırıyorum, böyle bir çok kitap dizdim, fakat Quark 8 de şekillere iyice bakıldığında net olmadığı görünüyor. Bu sorunu çözemedim. İndesing'e geçiş yapayımmı NE dersiniz???

lobograf

🌱Yeni Üye🌱
[IsCosH]:

resimlerin bozuk gibi görünmesi seni yanıltmasın. çünkü quarkın sayfalar arası geçiş ve işlemlerin hızlı yapılabilmesi için bilimum resim alanları preview (önizleme) modunda gösterilir. baskıda eğer tif ve psd ler en az 300 dpi ise sorun çıkarmadan kaliteli baskı alırsınız.

herhangi bir resim üzerine gelip sağ tıklayın. açılan menüden Preview Resolution kısmından Full Resolution seçin. şunu unutmayın bu işlemi bütün resimlerinize tek tek uygulayıp dosyayı böyle kayıt ederseniz dosyanız ağırlaşır. bu full resolution işlemi indesign da da böyledir. tek farkı indesign da tüm alanlar full olmakta, quarkta tek tek yapmanız gerekmektedir.

saygılar.

yigittekin

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar. Bi quark dosyasında çalışma yapmam gerekiyorda. Textlerin içinde rerimlerde oluşturulmuş. Benimde düzeltme yapmam için araya sayfa eklemem gerekiyor (yani sayfa kaydıramıyorum). page + insert 'ten sayfa ekliyorum.
Sorunum ise eğer 3. sayfayı eklemişsem textler 2 den 3'ü atlayım 4'e geçiyor. Oluşturduğum sayfayı nasıl dahil edebilirim.
Forumda baya bi araştırma yaptım ama sanırım ben bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. (QUARK 8.0)

Kullanıcı Adı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sayfayı birbirine bağlamalısınız... toolslarda görürsünüz zincir seklinde...
Çok çeşitli sekilde yapabilirsiniz araya ekleidğiniz sayfadan bir önceki sayfanın bağlantısını koparırsınız sonra takrar teker teker bağlarsınız sorun olmaz

IsCosH

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim değerli kardeşim lobograf. söylediğin yöntemi denedim ancak, dosya gerçekten ağırlaşışor ve bir iki şekil ekledikten sonra Quark kendini birden kapatıyor. Bu şekilleri çizdiğim program Intelli Draw çok eski taaa 1993 senesinden Quark ise 7.2 herhalde ondan olacak Quark 3 ve diğerlerinde omuyor bu sorun, sanırım bu eski programı kabul etmiyor artık. Quarkın çizim özellikleri de yetmiyor bana, mecburen yardımcı program kullanmalıyım. ama Indesing'e baktım çizim özellikleri yeterli, yani hem çizim hemde dizgiyi Indesin'de deneyeceğim. herhalde olur...

yigittekin

🌱Yeni Üye🌱
sayfayı birbirine bağlamalısınız... toolslarda görürsünüz zincir seklinde...
Çok çeşitli sekilde yapabilirsiniz araya ekleidğiniz sayfadan bir önceki sayfanın bağlantısını koparırsınız sonra takrar teker teker bağlarsınız sorun olmaz
Çok Teşekkürler. Anladım galiba :) Biraz uğraşmam gerekiyor (uygularken biraz karıştırdım deneme üzerinde çalışıyorum). Kitap bi 500 sayfa var 1. sayfadan başlayarak 500. sayfaya kadar tek tek bağlamam mı gerekiyor? öncekiyle sonraki sayfayı bağlamak gibi bi kolay yolu varmıdır acaba

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Master sayfa oluşturulurken facing pace tıklanmış ve yazı alanları master'dan zincirleme ile kurulmuşsa, eklediğiniz sayfanın textinin sonundan sonra otamatik olarak textleri akıtacaktır.

akabik

🌱Yeni Üye🌱
mrhb
1-)neden quark kullanıyoruz?
2_)ilk kez hangi yılda ortaya çıktı?
3-)quark programını kim yazdı?
4-)şuan quark'ın hangi surumu var?
5-)quark suanda kac para? cvplarsanız dersımı yetıstırmem gerek tşklr