Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Hangi versiyonunu kullanıyorsunuz ?
3.31 de genelde bu sorunu veriyordu.

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
QuarkXpress 7 sürümüyle gazete hazırladım kaydettim ve bilgisayara restart atmam gerekiyordu. Resetledim. Ardından Quark belgesini açmak istediğimde bu belge bu sürümle açılamaz gibisine bir uyarıyla karşılaştım. 3-4 ayda bir başıma gelsede bir gazeteyi baştan yapılandırmak canımı sıkıyor. Çözüm konusunda bilgisi olan varsa çok memnun olurum

muhtemelen kulandığın fontlarndan biri veya bazıları bu sorunu veriyor.. bir de kaydedip çıktığın zaman reset atınca kuarkın geri planda çalışmadığından emin ol... sorunun bu ikisinden biri olabilir...

tabi birde dosyanın ismini değiştir.. aaa.qxd yap mesela verdiğin baslıklarda türkçe karakter olmasın.. hatta resim klasöründe bile türkçe karakter olmasın..

multi leagune (çok dilli) bir quark kullanıyorsan kuarkı aç dili değiştir, türkçe ise ingilizce ingilizce ise türkçe gibi sonra aç komutu ile dosyayı açmayı dene

bir çok sebepte olabilir ama genel olarak bunları bir dene istersen..

iyi calismalar,

mustyxxx

🌱Yeni Üye🌱
muhtemelen kulandığın fontlarndan biri veya bazıları bu sorunu veriyor.. bir de kaydedip çıktığın zaman reset atınca kuarkın geri planda çalışmadığından emin ol... sorunun bu ikisinden biri olabilir...

tabi birde dosyanın ismini değiştir.. aaa.qxd yap mesela verdiğin baslıklarda türkçe karakter olmasın.. hatta resim klasöründe bile türkçe karakter olmasın..

multi leagune (çok dilli) bir quark kullanıyorsan kuarkı aç dili değiştir, türkçe ise ingilizce ingilizce ise türkçe gibi sonra aç komutu ile dosyayı açmayı dene

bir çok sebepte olabilir ama genel olarak bunları bir dene istersen..

iyi calismalar,

Font veya geri planda çalışıp çalışmadığı konusunda emin değilim.

Fakat dosya ismi değiştirme ve dosyayı açma konusunda baya bir denedim. Bu Quark belgesi bu sürümle açılamaz [16] gibi bir uyarıyla karşılaşıyorum. Yardım dosyasında eski bir quark programıyla hazırlandığı ve yenisiyle kesinlikle açılamayacağı yazıyor. Dosya/Aç komutunda diğer quark dosyalarının açıklamalarında sürüm, dosya boyutu ve çözünürlük konusunda bilgi yazarken o dosyada sadece bilinmiyor yazıyor.

Ne denediysem çözemedim baştan başlamak zorunda kaldım. Sanırım aynı hatayla karşılaşmamak için Quark'ı en güncel 8.12 sürümüne yükseltmek zorundayım.

bir merakli

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba
bilgisayarın sistemi Mac Os X
Quark ise 6.5

Bu sorunu Quark 7.3'te yaşamıyorum, ama çalışmam 6.5 üzerinde ve 7.3'le açınca bir çok cevabını bilmediğim ek sorun oluşuyor. Mesela türkçe karakterlerin - ş, İ, ı, ğ - yerine boşluklar oluşuyor - harfler ortada yok... Elimle tek tek yazdığımda oluyor, ama bu da ikinci bir emek demektir...
Çıkamadım işin içinden bir türlü... Yardımcı olursanız çok makbule geçecek.
İlginize öncelikle teşekkürler.
İyi çalışmalar

bir merakli

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar

macos sistemin nedir.. ve kullandığın quark versiyonun nedir...

Merhaba
Quark ise 6.5

Bu sorunu Quark 7.3'te yaşamıyorum, ama çalışmam 6.5 üzerinde ve 7.3'le açınca bir çok cevabını bilmediğim ek sorun oluşuyor. Mesela türkçe karakterlerin - ş, İ, ı, ğ - yerine boşluklar oluşuyor - harfler ortada yok... Elimle tek tek yazdığımda oluyor, ama bu da ikinci bir emek demektir...
İyi çalışmalar

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba
Quark ise 6.5

İyi çalışmalar

quark 6,5 in türkçe bir program ise 7,3 ünde türkçe olsun quark 6,5 ingilizce ise 7,3 de ingilizce olsun sorundan kurtulursun diye zannediyorum..

eğer programların dediğim gibiyle suit case diye mac programı var onu kullanmalısın... font sorunun ortadan kalkar..

iyi calismalar

Baran35

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle selam arkadaşlar quark 7 kullanıcısıyım ve gazate tsarlıyorum ama yaptığım gazeteyi jpeg olarak kaydedemiorum yardımcı olur musunuz ??

Baran35

🌱Yeni Üye🌱
jpeg yapamıyorum acilll yardım edermsniz ?

öncelikle selam arkadaşlar quark 7 kullanıcısıyım ve gazate tsarlıyorum ama yaptığım gazeteyi jpeg olarak kaydedemiorum yardımcı olur musunuz ??

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟

file menüsünden exporta gel.. export as pdf yap... işini pdf kaydet sonra photoshopa at istediğin çözünürlülükte aç sonra jpeg kaydet...

en kolay yolu bu... yoksa direkt jpg yok...

iyi calismalar

efem09

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar bende quark ile tasarım yapma işine merak sardım bir sosyal kuruluşun bültenini tasarlamayı arzuluyorum. bu yüzden quarkexpressi öğrenmek istiyorum. öncelikle şunu sormak istiyorum kullandığım versiyon 8.12 Türkçe destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. forum içerisinde bazı templates linkleri verilmiş. Bazı arkadaşlar ise hazırladıkları yerel gazetelerin jpeg olarak görüntülerini koymuşlar. Bunları qxp olarak verme imkanları varmı? İlginiz için şimdiden teşekkürler.

zafercol

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,

Ben quark 6,5 kullanırken denemek için 8,0 yükledim ancak resmin etrafında metin akıtma olmuyor, bu versiyonda birşeyler mi değişti acaba?

Daha da kötüsü tekrar 6,5'a döndüm ama bu sorun oraya da sirayet etmiş. Resimlerimin etrafında yazılar akmıyor artık. (modify menüsündeki ayarlarımda bir sorun yok, bu bambaşka birşey sanırım.)

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bir fikir verebilirler mi acaba?

ulala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guneyege.net
"fotoğrafın(!!!!)" etrafından yazı akması için evvela o fotoğrafın yazıdan daha üstte olması gerekiyor. Tools paletinden (kapalı ise F8 ile yada windows penceresinden açabilirsin) runaround'a tıklıyorsun, orada da açılır pencere none ise ona item veya ordaa kullanacağın birbaş özelliği aktifliyorsun, yandaki bölüme de kenarlarında bırakmak istediğin ara boşluğunu veriyorsun...

mnyilmaz73

🌱Yeni Üye🌱
bilgisayarınıza doPDF proğramını yükle. (sitesinden ücretsiz indirebilirsin) quarktaki çalışmalarını print de, yazıcı olarak dopdf yi seçersen çalışmaların pdf olur.

selahattin123

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bazen bir Quark dosyasını açarken (Cannot find required volume or folder (-35) diye bir yazı çıkıyor ve dosya açılmıyor. Dosyayı nasıl açabilirim, yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler..........

okyanussss

🌱Yeni Üye🌱
QUARKTAN PDF ye ceviremiyorum sayfalarıda inceledim bazı yerlere kadar geldim. işi pdf kaydediyorum ama işte değişiklikler oluyor. yazılar bozuluyor çizgiler cıkmıyor. ve renklerde bozulmalar yasıyorum çözemedim sorunu yardımlarınızı bekliyorum

efeabo

🌱Yeni Üye🌱
slm, quarkda resimi yerleshdirdikden ssonra svae yapip cikiyorum programi kapadip acdiqdan sonra resmin yerinde error yaziyor, acaba nedendi? onceden teshekkurler

ethanhunt

🌱Yeni Üye🌱
Mrb, bende macte Qxpte açmaya çalışığım bazı kitaplarım var fakat font eksikliğinden dolayı açamıyorum. Şu fontlar sizde varmı? Hepsi olmayabilir artık elinizde ne varsa alabilirmiyim?

American typewriter
Berkeley
Berkeley Black
Berkeley Bold
Berkeley Bold italic
Berkeley italic
Berkeley Light
Berkeley Light italic
Copper Twe Nin
Fenice
Fenice Light
Franklin Gothic
Franklin Gothic Bold
Frugal
Frugal Bold
GoudyOld
GoudyOld bold
GoudyOld italic
Gramond bold
Gramond italic
Gramond türk
Helvetica Türk
Helvetice Neue – Boldcond
Helvetice Neue – Condensed
Helvetice Neue – Heavy
Lazurskic
Lazurskic bold
Lazurskic italic
OptimaTrk
OptimaTrk Bold
Palatinosc
Sans Extra Black Cond Trk
Times türk
Triplex Extra Bold
Triplex italic Light
Triplex Light
Triplex Serif Bold
Woodtype Ornaments 1
Zapf Dingbats

Sybor

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar selam ,

Quark 6.5 mac kullanıyorum ve pasteboard'u büyütmeye çalışıyorum .
Pasteboard Xt isimli bir extension la yapılabiliyormuş ama bende deneme sürümünü bile bulamadım bunun..
Başka bir yolu varmı acaba bu olayın ?

Şimdiden teşekkürler

uk.bjk

🌱Yeni Üye🌱
geometrik şekil üzerine yazı yazma

arkadaşlar 8.1 sürümünde çalışıyorum.geometrik şekil üzerine yazı yazmanın yolu nedir?

herhangi bi line çiziminin üzerine yazabiliyorum fakat geometrik şekilin üzerinde bir türlü yapamadım.şimdiden teşekkür ederim.