Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

rmzn56

🌱Yeni Üye🌱
15 sene oldu yedim yuttum. Kim ne isterse sorabilir. Zevkle yardımcı olurum.

quarkla yerel gazete çıkarıyorum.***.com bazen sıkıntı oluyor yardımcı olursanız sevinirim

Moderatör tarafında düzenlendi:

merwhat

🌱Yeni Üye🌱
quark ı yeni yükledim fakat bir iş yapıp kaydetceğim zaman save,save as aktif olmuyor
acaba yüklemede mi bir hata yaptım ilgilenebilirseniz sevinirm teşkr ederim

malikulp

🌱Yeni Üye🌱
merhaba.

3 bilgisayarda quark 6 yüklü gazete hazırlıyoruz.
geçen gün bilgisayarın biri sorun verdi ve windows yeniden kuruldu.
yeni sistem kurulan windowsa diğer bilgisayarda olan bütün fontları yükledim.
quark 6'yıda yükledim ağ üzerindeki diğer bilgisayardan gazetenin bir sayfasını açtım ancak bazı fontların eksik olduğunu bildiren bir mesaj çıktı.
listele dediğimde 4 tane font listeledi.
ancak o fontlar bilgisayarda yüklü replace dediğimde çıkan listede aynı fontlar çıkıyor ve onları seçtiğimde gazete sayfası düzgün olarak görüntüleniyor.
sayfayı kaydedip kapattığımda diğer bilgisayarda aynı sayfayı açtığımda bu defa onda font hatası veriyor. yardımlarınızı bekliyorum.

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
quark ı yeni yükledim fakat bir iş yapıp kaydetceğim zaman save,save as aktif olmuyor
acaba yüklemede mi bir hata yaptım ilgilenebilirseniz sevinirm teşkr ederim

quark'i sanirim illegal kullaniyorsunuz? crack dosyalarini tam olarak uygulayamamissiniz onun icin hala deneme surumu olaak gozukuyor...

merhaba.

3 bilgisayarda quark 6 yüklü gazete hazırlıyoruz.
geçen gün bilgisayarın biri sorun verdi ve windows yeniden kuruldu.
yeni sistem kurulan windowsa diğer bilgisayarda olan bütün fontları yükledim.
quark 6'yıda yükledim ağ üzerindeki diğer bilgisayardan gazetenin bir sayfasını açtım ancak bazı fontların eksik olduğunu bildiren bir mesaj çıktı.
listele dediğimde 4 tane font listeledi.
ancak o fontlar bilgisayarda yüklü replace dediğimde çıkan listede aynı fontlar çıkıyor ve onları seçtiğimde gazete sayfası düzgün olarak görüntüleniyor.
sayfayı kaydedip kapattığımda diğer bilgisayarda aynı sayfayı açtığımda bu defa onda font hatası veriyor. yardımlarınızı bekliyorum.

quark acilan her bilgisayarda mutlaka o fontlarin olmasi lazim yoksa fontlar replace olur yani baska bi fontla degisir. mesela asil isi A bilgisayarinda yapiyorsan ama B bilgisayarinda da quark i acman gerektiyse ve orda arial font yoksa B bilgisayarinda arial font yerine atiyorum times font kullanilir...

alidurmus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
quark 5.0 da eps olarak kaydettikten sonra photoshopta açtığımızda türkçe fontlar sorun veriyor çözümünü bilen varsa anlatsın lütfen. mac de çalışıyoruz

alidurmus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
birde 5.0 da pdf ye çevirmeyi anlatabilirmisiniz. şimdiden teşekkürler

tongur

🌱Yeni Üye🌱
quark 7.2 kullanıyorum ama resımleri kabul etmiyor "bu versiyonda açılmaz" diye bir hata veriyor ? herhangi bir jpeg resme diyor..bmp de denedım aynı hata?*

almigo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
birde 5.0 da pdf ye çevirmeyi anlatabilirmisiniz. şimdiden teşekkürler

Bununla ilgili açılmış sabit topic var ama ben gene kısaca anlatayım. Bilgisayarına adobe acrobatı kuruyorsun.Acrobat readır'ı değil yanlız çünkü herkes bunu kuruyor.Acrobat profesyoneli kuruyorsun. Daha sonra quarkta yazdırmak istediğin dökümanı yazdır diyorsun Yazıcı seçeneklerinden adobe PDF seçiyorsun sayfa ebatlarını girip yazdırıyorsun bu kadar.

MELONKO

🌱Yeni Üye🌱
merhaba, yerel bir gazete çıkarıyoruz. 24-36 ebatları. Qark 6 da çalışıyorum. yeni yükledik. Daha önce 3.31 de idik. bu versiyonda yazıcı ayarlarını tam bulamadık. kesme payı vermiyor. kenar payları orantısız. Bir de her sayfa da tarih ve sayfa numaralarının olduğu yazılar çıkıyor. Ayarlar konusunda ve bu yazıları nasıl yok edebiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim.

hacer52

🌱Yeni Üye🌱
quark programı öğrenmek istiyorum hiç bir bilgim yok bu programla ilgili internettende araştırma yaptım ama quark öğretmeyle ilgili bişey bulamadım. yardımcı olabilen varsa sevinirim

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
hacer52 merhaba, vereceğim linkte Quark dersleri mevcut onları takip edebilirsin.
Ayrıca sormak istediğin sorulara bu konudan da yazarak cevap alabilirsin.

QuarkXPress

Saygılarımla

x-slim

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,
Ben quark'ın deneme sürümünü dün yükledim, ve öğrenmeye çalışıyorum, açıkçası bir proje hazırlamak durumundayım. Sayfayı oluştururken ilk başta nerden kafama estiyse "facing pages" ibaresini aktif hale getirdim fakat sonradan ikinci sayfaya gelipte deneme bir pdf çıktısı almak istediğimde sayfaları ikili ikili yan yana vermeye başladı. Bu ibare kilitli olduğundan değiştiremiyorum, yaptığım araştırmalar bana yeni bir 'single blank' sayfa açmamı, diğer sayfadakileri buraya kopyalayıp o 'facing page'li olan sayfayı silmeme yöneltti fakat bu da 'facing pages' kilitli ibaresinden kurtulmamı sağlayamadı maalesef. Site içerisinde göz gezdirdim ama benzer bir soruna rastlamadım ya da gözümden kaçtı, varsa böyle bir durum, şimdiden kusura bakmayın.
Olası önerileriniz teşekkürler ayrıca.

Eklenti: Şöyle bir yol da olabilir aslında, farklı iki quark projesini birleştirme imkanım varsa bunları ayrı ayrı dosyalarda çalışıp sonra hepsini bir tane altında toplayabilirim, bu mümkün mü quark'ta?

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Print dedikten sonra spread seçeneğini iptal edersen sayfaları tek tek çıkış alabilirsin.

Ayrı ayrı çalışğtın quark dosyalarını birleştirmene gerek yok, sadece sayfa numarasını page-section ile devam ettirebilirsin, ama şablon sayfalar farklıysa yeni bir düzenlemeyle uğraşman gerekir.

x-slim

🌱Yeni Üye🌱
Peki, teşekkür ederim öncelikle, ama aslında printle işim olmayacak, direk pdf formatına export edip online şekilde okunabilecek bir dergi hazırlıyorum. Ayrı ayrı exportunu aldığım pdfleri tek bir pdf olarak kaydedebilir miyim, edebilirsem kalitesinden ödün verir miyim?

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Acrobatta bunu yapabilirsin, kaliteden ödün vermezsin :)

baharres

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam arkadaşlar
quarkta sayfayı içindekilerle beraber çoğaltmayı bilen var mı

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Sorunuzu tam anlayamadım biraz daha açıklar mısınız?

Sayfaya belli bir düzenleme verip aynı düzeni sürekli kullanmak istiyorsanız bunu şablon sayfa haline getirmelisiniz.

x-slim

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,
Ben quark'ın deneme sürümünü dün yükledim, ve öğrenmeye çalışıyorum, açıkçası bir proje hazırlamak durumundayım. Sayfayı oluştururken ilk başta nerden kafama estiyse "facing pages" ibaresini aktif hale getirdim fakat sonradan ikinci sayfaya gelipte deneme bir pdf çıktısı almak istediğimde sayfaları ikili ikili yan yana vermeye başladı. Bu ibare kilitli olduğundan değiştiremiyorum, yaptığım araştırmalar bana yeni bir 'single blank' sayfa açmamı, diğer sayfadakileri buraya kopyalayıp o 'facing page'li olan sayfayı silmeme yöneltti fakat bu da 'facing pages' kilitli ibaresinden kurtulmamı sağlayamadı maalesef. Site içerisinde göz gezdirdim ama benzer bir soruna rastlamadım ya da gözümden kaçtı, varsa böyle bir durum, şimdiden kusura bakmayın.
Olası önerileriniz teşekkürler ayrıca.

Eklenti: Şöyle bir yol da olabilir aslında, farklı iki quark projesini birleştirme imkanım varsa bunları ayrı ayrı dosyalarda çalışıp sonra hepsini bir tane altında toplayabilirim, bu mümkün mü quark'ta?

View menüsündeki thumbnail seçeneğini açtığımızda farklı farklı dosyalar arasında sayfa transferi yapabiliyormuşuz thumbnail 'leri öteki sayfanın thumbnail sayfasına tutup sürüklemek yoluyla.
İşte bu bütün sorunumu çözdü. :)

herkan81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İndesign iyi hoş tabide elimiz alıştı Quark'a artık. Layer lar bilmem neler kastı beni indesign. Bi ara uğraştım öğrendim ama insan yine Quarka dönüyor sıkışınca.