Bence çoook yanlis hatta ahlaksizca bir olay..
Böyle bir mesajı size atamam..Zaten yeterince afişe oldu olay..Eğer tanıdığınız bir kişiysede sanırım göstermeniz yetecektir..
Çok üzücü bir durum....Ne hale gelmişiz yaaaa....Başka bir insanın hakkına girerek para kazanmak....Ve sevdikleriyle paylaşmak....
ayıp valla haklısın
![]()
buda başka bir hırsızlık
Bunu görünce hatırladım, ilk iş yerimde patronumuz bize logoların (lisanslı) bulunduğu bir klasör açmıştı ve başka bir firma için logo yapmamızı söyledi bu logolardan çalarak, ben patentlidir diye ikaz edince renklerini değiştirin hiç bişey olmaz dedi ben özgün bir logo hazırladım arkadaşım ise CNBC -E nin logosunun renklerini değiştirerek bir logo hazırlamıştı sonra o ajanstan ayrıldım ne oldu bilmiyorum.
Belliki bunu yapan grafiker adayıda işe yeni başlamış biri ben sanmıyorum aklı başında hiç bir grafiker bu şekilde çalışma yapsın...
Doğru tespit (!) Grafiker olan zaten tasarımını kendisi yapandır.Örnekleme , Fikir edinmeler olabilir ama çıkan iş şahsın kendisine ait değilse yine bir anlam ifade etmez.Başkaların gölgesinde yaşamaya devam ederler. Bir gün o gölge üstüne oturana kadar.(!)
Bu tür hırsızlıklar her zaman oluyor. Ben de bir kapı firmasına katalog yapmıştım. Müşteri çok para harcamıştı, kapıları sütüdyoda özel çektirmiştik. Daha sonra aynı işi yapan ve aynı ildeki 4 değişik firma aynı kataloğu sadece firma ismini ve adresini değiştirerek kullanmış. Arayıp neden böyle yaptığını sorduğumda ise bunu ilk kendisi yaptığını bizim onlardan çaldığımızı iddia etti. Halbuki katalogdaki kapı resimlerinden biri müşterimizin evinde bulunan ve evinde çektiğimiz kapıydı. Mahkemeye versek belki kazanırdık ama uğraşmak istemedik. Kopya katalogları hazırlayan matbaalardan birine sorduğumda müşteri "aynısını yap, sadece firma ismi ve adresi değiştireceksin" demiş. Kısaca bu işi yapıyorsak bu tür olaylarla her zaman karşılaşıyoruz.
Shuterstock'dan indirmisiniz herhalde. Stock sitelerinden indirilen görsellerle aynı tasarımın çıkmaması kaçınılmaz bir gerçek. Bunun neyine kızdınız anlamadım ?
Shuterstock'dan indirmisiniz herhalde. Stock sitelerinden indirilen görsellerle aynı tasarımın çıkmaması kaçınılmaz bir gerçek. Bunun neyine kızdınız anlamadım ?
Bilemiyorum bu konuya pek uygun mu ancak bende bu site üzerinde freelance iş ilanı bırakmıştım..Şu anda nickini vermek istemiyorum ancak belli bir süre zarfında daha herhangi bir değişme olmazsa site yöneticileri ile gerekli konuşmayı yapıcam.. Olay şu; ilanıma yanıt geliyor, konuşulup anlaşılıyor, örnek tasarımlar yapılıyor, değiştiriliyor, düzeltiliyor, sonrasında kendisine bir daha ulaşılamıyor iletişim bilgilerinden.. Böylesi ciddi bir sitede bu şekilde bir şey yaşanması beni oldukça şaşırtmış durumda..Araya haftasonu girdiği ve herhangi bir sorun olabilirliği konusunda tereddüt ettiğim için bir süre daha bekliyorum ancak bunu da burada diğer arkadaşlara belirtmek istedim sadece..