Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu iş nasrettin hoca fıkrasına benzemeye başladı. Birileri bariz bir eksiklik görmüş ve bunu kapatmak için birşeyler yapmış. Sonuç çokmu kötü? hayır. Çok daha iyisi olabilirmiydi? Evet. Tasarımın sonu varmı? Hayır. Hal böyle iken bu kadar yıpratıcı olmamak gerektiği kanısındayım. Katıldık, yarıştık, tartıştık-tartışıyoruz. Ortada el ile tutulur bir sonuç var. Şekle yüklenmeye çalışılan anlamlar bir yana, kullanılabilitesi olan bir simge var. Her emek takdir edilmeyi hak eder.

Saygılar.

twist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
artık geçtik nasıl bir simge oldu. oldumu olmadımı kısımlarını.. dün akşam haberlerden sonra bugün internete düşen polemiklere bakarsanız gülmek için yeterince malzeme toplamış oluruz..:) forum kurallarına aykırı olduğu için ( siyasi konuların yazılamaması kuralı ) buraya malesef yazamıyorum :) :)

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu simgenin ömürü fazla değil...ben illa benim ki seçilmeliydi demiyorum tabiki de yanlış anlaşılmasın ama bizim forumda bile o kadar güzel tasarımlar vardı ki yazık yani diyorum seçilenin kötü olduğunu anlamak için grafiker yada tasarımcı olmaya hiç gerek yok. . . altın oranmis , bi kere altın oran öyle uygulanmaz, doğru uygulamis olsalardi güzel estetik birşey olurdu bi de suna bakın cinsel bazı objelere benzetenler bile var. . .

umarım yapılan bu hatadan çok geç olmadan vazgeçerler. T.L. Hanım efendinin 25 bin TL den haberi yokmuş . Demek ki şartnameyi bile okumamış. Zaten okumadığı rumuzundan belli. . .ermeni tanıdıklarimi vardır çok mu temel reis izlemiş yoksa kadın iççamaşırı amblemi yapmaya biaralar çok mu takılmış orasını bilemeyecegim ama bu işte bi pislik var. . .

Ama hanımefendiyi suçlamak olmak elimizde delil yok ama merkez bankasını suçlamakta yerden göğe kadar haklıyız sanırım. . .
Bu konuda ki 19 aralık tarihli mesajlara bi göz gezdirin, hani açıklaması gereken tarih. . O zaman bi bayan 7 finalist kaldığını öğrendim bi kaç hafta önce , bu erteleme bahanesi de ne böyle demişti. . . ?!
Yorumu size bırakıyorum

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yarışmaymış logoymuş bunları geçtim de önümüzde ciddi bir sorun var. biz şimdi hangi konuyu tartışacağız ? Oyuncağı elinden alunmış çocuk gibi kaldık yahu. Yorgan gitti kavga bittimi yani ^)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yarışmaymış logoymuş bunları geçtim de önümüzde ciddi bir sorun var. biz şimdi hangi konuyu tartışacağız ? Oyuncağı elinden alunmış çocuk gibi kaldık yahu. Yorgan gitti kavga bittimi yani ^)

Senin için de geçerli transfer teklifi, olmadı sonu olmayan bi yarışma açalım. :D:D:D

falqon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
KOÇUM TL :)

407418_10150601050087243_522727242_9010692_735509904_n.jpg

bunlarda benim diğer simgeler idi
EFE gibi KOÇUM benim
:))
▲▼▲▼

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkes dağıldı yahu kadroyu nasıl toparlamayı düşünüyorsun, kimileri eline şarabı alıp köprü altına gitmiş. :D

Biraz zaman gerekio. Şu logo paraların üstüne basilsin bir. Şarap almak için ellerini her ceplerine attiklarinda simgeyi gorup burada alirlar solugu ;)

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merak ediyorumdm tasarımı başarılı bulanlar nesini beğenmişler bunun diye. . .kimi diyo çapraz çizgilerini kimi diyo altın oranını. . . Yahu arkadaşım , bu TL hanım kendi çizmedi çapraz çizgiyi falan...baktılar tasarımda hatalar var küçültüldüğünde b harfine benziyo artık hangi gözle seçtilerse onu birinci sonra da çapraz koydular çizgileri. Bi de altın orana uydurdular bu çaprazlara oldu bitti. . . Beğenenlerin beğendiği noktaları sonradan eklediler başkaları yani. . Bu nasıl bi yarışmaydı böyle yahu hala inanamıyorum bu çağda bunların yaşandığına...yazık

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
onu bunu boşverin :) önemli olan üzerindeki simge değil artık. önemli olan o simgeyi üzerimizde taşıyabilmek.

ssatrap

🌱Yeni Üye🌱
bji8o.jpg

Başvurudaki açıklama: Paramızın “Türk Lirası” şeklinde anılması dolayısıyla ilk harflerinin kullanılmasını uygun buluyorum. Simgenin “TL” şeklinde kullanılması birçok ülke para biriminden ayırt edici özellik kazandırmaktadır. Ancak yazılı kaynaklarda kullanılma kolaylığı için birleştirilmiş tek bir forma dönüştürülmesi tasarlandı. Ayrıca akılda kalma niteliği kazandırılması için bayrağımızın ay-yıldız şekline de simge formunda yer verildi. Bayrağımızın vatanımız, milletimiz ve kültürümüzde ayrılmaz bir yeri vardır. Paramızı kullanan tüm insanların bu simgeyi fark etmemesi ve görsel yönden bayrağımızı çağrıştırmaması zordur. Yani tek başına, sadece bir simge şeklinde dahi, bize ait olduğunu belli etmektedir. Paramızın, hak ettiği uluslararası saygınlığı daha da artırmasında, bu simgenin önemli bir payı olacağını umarım…

serdia

🌱Yeni Üye🌱
ya aRKADAŞLAR TAM Bİ REZALET DEĞİLSE NE ...
SONUÇLAR 3 AY GEÇİKTİ
SONRA AÇIKLANCAK DEDİLER KOSKOCA TCM BANKASI BİLGİSAYAR GÖRÜNTÜSÜNÜ AYARLAYAMADI
BANA KALIRSA TAYYİPİN HABERİ YOKTU
AMA ŞU KESİN AKP DEN SONRA BU SİMGE KALKAR

BEĞENMEDİM ARKADAŞIM BU KADAR KESİNN

leonar

🌱Yeni Üye🌱
ya arkadaşlar tam bi rezalet değilse ne ...
Sonuçlar 3 ay geçikti
sonra açıklancak dediler koskoca tcm bankası bilgisayar görüntüsünü ayarlayamadı
bana kalırsa tayyipin haberi yoktu
ama şu kesin akp den sonra bu simge kalkar

beğenmedim arkadaşım bu kadar kesinn

emin ol akıllı bir insan bu ne saçmalık böyle simgemi olur demesi gerekir ama diyen yoksa demekki alan razı veren razı komik tcmb ye de bu yakışır......

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bizim kadar herşeyi bildiğini zanneden, ama gerçekte hiçbirşey bilmeyen bir toplum var mı çok merak ediyorum.

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
bir hocamın çizdiği logo ben bu logodan ümitliydim
sanırım çok bilen çok yanılır lafı bizim için geçerli oldu :) daha basit düşünmemiz gerekiyormuş

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bakın arkadaşlar, herkes biraz gerçekçi olsun, biraz düşünsün...
Benim takıldığım konu, biz elenmemek için şartnameye o kadar dikkat ediyoruz,
bakıyorsunuzki ilk olarak rumuzundan elenmesi gereken biri seçiliyor..
Onu da geçtim, şartnamede şöyle bir madde vardı,
"ödül, 1. seçilecek simgeye çok benzeyenler arasında paylaştırılacaktır"
Ne yani 8000 tane tasarımın içinden en az 300 tane benzer olurdu, onu da geçtim seçilen simge o kadar basitken 2 tane benzeri bile yok muydu yani.. Bu mantıklı mı?
Demek istediğim çok insanın hakkı yendiği kesin...

Ayrıca seçilen vatandaş çıkmış diyorki "ödülden haberim yok" samimiyet bunun neresinde.. Hadi senin haberin yok 12 kişilik ekip ile yaptık diiyorsun, diyer 11 kişide mi merak etmedi ödülü, (KOMİK) Bir de L'nin bacağı doğuyu, Sol tarafı batıyı (Ki solda hiçbir çizim yokken), ortadaki çizgilerde arasındaki köprüyü ifade ediyor.. Bu mu yani, simgeye anlam yüklemek ve o anlam çerçevesinde tasarlamak...
Ben de o zaman tasarımım için boydan çizgi kardeşliği, en den çizgi barışı, tamamı da özgürlüğü temsil ediyor.. YOK ANASININ NİKAHI..

Aslında en başta biraz düşünün derken şunları diyecektiim: Bakın kazanan vatandaşı Haber programlarına çıkarıp röportaj yapıyorlar, Ve Jeoloji mühendisi, işte tasarım şirketi falan var, yani konuya tam olarak müsit. Sana, bana, halktan birine verirlermiydi ödülü sanıyorsununuz ..
Düşünsenize örneğin ben kazandım, TV ye çıkıp konuşacam, tam olarak şöyle olurdu:
Spiker: sizin mesleğiniz nedir?
Ben: Grafikerim ama şu anda işsizim geziyorum. yada bir başkası olsaydı: Matbada çalışıyorum...
Spiker: Siz neleri göz önünde bulundurarak yaptınız bu tasarımı?
Ben: Yaptım işte, şartnamede yazdığı gibi estetik ve yazımı kolay yapmaya çalıştım, yaptım oldu...
Spiker: Siz tek başınıza mı tasarladınız yoksa ekip halinde mi?
Ben: Hayır ben yalnız çalışırım...

İşte böle komik bir durum çıkardı meydana değil mi? O yüzden herkese yedirmezler... Herkesin iyi niyet ifadelerini anlıyorum ama. Bence şike olmaması %80 oranında imkansız arkadaşlar... Başka da Söylenecek söz yok...

serdia

🌱Yeni Üye🌱
graif sonuna kadar katılıyorum...yok çapaymış yok altın oranmış adamlar derslerine okadar güzel çalışmışki minareyi çalan kılıfınıda uydurmuş... ya ben benimki olsun demedim kıskanmadımda ila arkadaşlar neye kıskanalım tl simgesi TL YAKIŞSIN DEMİ YA...