Yarım saatlik fazla uğraşmadan, ter dökmeden, ''aradan çıksın da gitsin'' mantığı ile müşteriye çalışma yap, merak etme %100 : ellerine sağlık ya süper olmuşş gibi olağanüstü bir tebrik ile karşılanacaksın
Benim bi müşterim vardı, İç mekan baskı yapılacak bir afiş çalışmasını benim yapmamı istedi. ''Çok ta uğraşmana gerek yok, güzel bir konsept çıkar yeterli dedi.'' Özenerek, her detayına dikkat ederek herkesin beğendiği bir çalışma yapmıştım uzuun süre uğraşarak. Müşteriye işi gösterdiğimde işe baktı ve aynen şöyle dedi : Yok ya bu olmamış, hiç beğenmedim dedi. şoke olmuştum ve öylece kalmıştım. Sanki her sözü küfür gibi geliyordu bana
Bir gün bir başka müşteri benden yine benzer bir iş istedi, ama adam öyle detaylar sayıyordu ki, en sonunda diyecektim ki, adamın istediği çalışma değil sebze çorbası gibi maşallah, inciğine boncuğuna kadar detaylandırmamı istedi. Tamam dedim. Çalışmayı yaparken kötü bir olay yaşadım o yüzden çalışmaya yeterli özeni gösteremedim. Aradan çıksın da gitsin mantığı ile basit bir çalışma yaptım. Beğenmesse adamın vaktini almayayım başka grafikere yaptırır en azından, benim kafam şuan bozuk diye düşündüm. Çalışmayı müşteriye gösterdim. Adam sevincinden havalara uçtu. Süperr olmuş yaa, gerçekten çok teşekkür ederim, ellerin dert görmesin, Allah Razı olsun sonunda istediğim gibi bir çalışma yaptırabildim, Allah ne muradın varsa ve.....
Tarzı bi coşku ile karşılandım
Adam çalışmayı övdükçe ben şoke oluyordum, yine yüzümde aynı ifade, her sözü küfür gibi geliyordu bana.....